26. kolo
21.02.2020 19:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Nice se s Brestem podělilo o bod

Nice bylo v prvním poločase lepším týmem a zaslouženě se ujalo vedení. Jenže Brest ze své prakticky jediné šance nakonec dokázal v jeho závěru snížit pro něj negativní stav, následně po obrátce skóroval ještě jednou, a tak se mírnější favorit tohoto klání, jemuž stále chyběl důležitý článek ofenzivy Wylan Cyprien, musel spokojit s končenou remízou.

OGCN chtělo navázat na své vítězství z minulého kola na půdě Toulouse, a to proti protivníkovi, se kterým naposledy padlo v roce 2012. Stejně jako na podzim se však konal jen nerozhodný výsledek. Kdyby přitom svěřenci trenéra Patricka Vieiry udrželi pohodlné vedení, mohli se alespoň do sobotního večera posunout v průběžném pořadí na páté místo.

Jenže mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia na jihu Francie jasně ukázalo, že aktuálně není ve vůbec špatném rozpoložení, vždyť před tímto vzájemným soubojem v uplynulých šesti kolech prohrálo jen v Dijonu, přičemž naposledy skolilo Saint-Étienne. Ačkoli se pro něj situace nevyvíjela vůbec dobře, nesložilo své zbraně a vydolovalo nakonec velmi cenný bod.

Do první větší možnosti zápasu se propracovali Les Aiglons, a to zásluhou Danila Barbosy, který po rohovém kopu prověřil svou hlavičkou připravenost gólmana Larsonneura, ten se ale stačil natáhnout ke své tyči, míč vyrazil a ještě ho následně schoval do rukavic. Ve 23. minutě již Nice přece gólově udeřilo, jeho druhá slušnější příležitost již byla úspěšně zakončena.

Ganago uvolnil na levé straně Claudeho Mauriceho, ten adresoval balón od brankové čáry na Dolberga, po jehož zakončení ještě do sítě zacílil z blízkosti na zadní tyčce Ounas. Trvalo přitom jen dalších deset minut, než Larsonneur kapituloval podruhé. Tentokráte rychlou akci založil Ounas a po ní zpoza vápna zacílil přesně Dolberg, jenž vyslal střelu po zemi.

Až v závěru dějství prvního se celek z Bretaňského poloostrova začal více osmělovat. Ve 39. minutě ještě Grandsir neseřídil správně svá mířidla, ve 45. minutě už ovšem dorazil merunu za brankovou čáru poté, co brankář Benítez neudržel v náruči prvotní pumelici, vyslanou Courtem. Druhá půle pak nabídla pouze jeden přesný zásah, postaral se o něj Brest.

Nebo lépe řečeno, průběžné skóre se měnilo poté, co si domácí stálice defenzivy Dante připsala na své konto vlastence. Právě od něho se zakončení Grandsira z 53. minuty a po předchozí teči spoluhráče Danila Barbosy dostalo za záda Beníteze. Dante mohl v 76. minutě smáznout svůj nehezký zápis, avšak po kopu z rohu zamířil hlavou pouze mimo bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice v probíhající sezoně v zápasech doma jednou vyhráli vypsaní jako outsider a jednou se jim povedlo prohrát vypsaní jako favorit. To by stačilo , sázkovky se nažrali.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele