26. kolo
23.02.2020 21:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Sedm gólů a Neymarovo vyloučení. PSG přetlačilo v zajímavém duelu Bordeaux

I když domácí byli před tímto zápasem pasováni do role jasného favorita, na povinné vítězství se dost nadřeli. Před týdnem inkasovali čtyři branky od Amiensu, ani teď se přitom v defenzívě nijak výrazně nezlepšili a od Bordeaux obdrželi dohromady tři góly. PSG alespoň výsledkově napravilo svůj nezdar v Lize mistrů z půdy dortmundské Borussie.

Vzpruhu svěřenci trenéra Thomase Tuchela po nepovedeném vystoupení v Německu, kde předvedli překvapivě dosti bojácný výkon, rozhodně potřebovali. V základní sestavě Pařížanů se objevil také Neymar, ačkoli vyslovil na adresu klubových funkcionářů nedávno kritická slova ohledně jeho návratu na trávníky, a šanci dostal od začátku i Edinson Cavani.

Bordeaux nemělo v Parku princů co ztratit, ba naopak se francouzského giganta vůbec nezaleklo a v útoku předvedlo sympatický, odvážný výkon. Zároveň potvrdilo, že ne náhodou v uplynulých týdnech vydolovalo pětizápasovou sérii bez porážky. Ta nakonec v hlavním městě skončila, ze své představení v hlavním městě se ovšem nemusí absolutně stydět.

Les Girondins byli v úvodních minutách o něco aktivnějším týmem, třeba už v 17. minutě vyslal jedovatou pumelici z dálky Kalu, nicméně gólman Sergio Rico, jenž tentokráte dostal přednost před jedničkou Navasem, vytáhl míč nad břevno. Následně museli domácí řešit jednu nepříjemnou záležitost, kvůli zranění totiž musel odstoupit ze hry Thiago Silva.

A po jeho střídání pak hosté poprvé udeřili. Bašič vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do brankového území, kam si naběhl Hwang, a ten nikým nehlídaný pohotově skóroval. PSG ovšem záhy srovnalo. Zároveň se o historický zápis postaral Cavani, který po přesném centru Di Maríy zaznamenal hlavou svou jubilejní 200. branku v dresu Les Rouge et Bleu.

Útočný fotbal se produkoval i v dalších okamžicích, Mbappé nejprve z vyložené pozice zamířil kousek vedle tyče, v nastavení první půle se již ovšem trefil Marquinhos, jenž zužitkoval pas ze standardní situace od Di Maríy. Ještě se však FCGdB do přestávky podařilo srovnat, to když Sergio Rico doslova nabídl přesný zásah dotírajícímu Pablovi.

Svou minelu pařížský muž v rukavicích částečně napravil v 57. minutě, vytáhl totiž perfektní zákrok vůči hlavičce Pabla. V 63. minutě se podruhé na střelecké listině ocitl Marquinhos. Mbappé odcentroval na Cavaniho a jeho hlavičku nakonec Brazilec ještě svou tečí protáhl za brankovou čáru poté, co se mezi třemi tyčemi podařilo zasáhnout brankáři Costilovi.

V 69. minutě PSG přidalo ještě čtvrtý gól. Mbappé prostrčil balón na rozeběhnutého Cavaniho, ten ho mladému Francouzovi nesobecky vrátil zpátky, a zakončení do poloprázdné brány si pak svou cestu za úspěchem našlo. Mužstvo trenéra Paula Sousy stačilo už jen skóre kosmeticky upravit, v 83. minutě vyslal úchvatnou střelu pod břevno Rubén Pardo.

Pohledné utkání dostalo svou černou kaňku ve druhé minutě nastavení. A prsty v tom měl Neymar, který se, možná lehce frustrován, že nezaznamenal jedinou trefu či asistenci, nechal zbytečně vyloučit po dvou žlutých kartách. Přitom nebylo co řešit, červenou kartu dostal od sudího Delajoda po právu poté, co na středu hřiště zezadu kopl nevybíravě do Adliho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O 4 a více 3,82 , přesně o 3 4,47. Takže handicap PSG-3,5? Book velmi často dokazuje svoje znalosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát nás převez.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Neymar to je hroznej vokurek

Reagovat
smazaný uživatel

*Chcanka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele