26. kolo
23.02.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bleskurychlá trefa Nolana Rouxe k vítěztví nevedla

Stade Rennes dokázalo skóre otočit a na třetí příčce nadále drží jednobodový náskok před Lille. Ztráta na Marseille činí osm bodů. Naopak další zaváhání Nimes znamená pokles na barážovou pozici.

Nerozhodný stav platil na ukazateli skóre pouhých čtyřiatřicet sekund. Pak si Renaud Ripart vyměnil ve vápně balon s Rouxem a na jeho ránu pod břevno Edouard Mendy nedosáhnul - 0:1. Následně se na druhé straně hrací plochy dostal na hranici vápna do zakončení Romain Del Castillo. Bohužel pro domácí však nepropálil protihráče před sebou.

Tým Juliena Stéphana to mrzelo pouze do 7. minuty. Poté využil chybného obranného zákroku M'Baye Niang a jeho volej z nějakých osmi metrů přinesl nečekané, ale o to vítanější vyrovnání - 1:1. Tempo z úvodu utkání bohužel nevydrželo a na další zajímavou příležitost se muselo čekat až do čtyřiatřicáté minuty.

Hamari Traoré pálil nebezpečně a Paul Bernardoni měl co dělat, aby tenhle pokus kryl. Gólman ve službách Krokodýlů se činil i tři minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství, když parádně zkazil druhou radost Niangovi. Senegalský internacionál však v tomto duelu ještě neřekl poslední slovo.

Jenže si na něj musel počkat skoro celou druhou pětačtyřicetiminutovku. Také její úvod se nesl ve znamení výborného zákroku hostující brankářské jedničky, na které se svou hlavičkou ztroskotal Romain Del Castillo. Důležitý moment se odehrál v 53. minutě, když Anthony Briancon vyfasoval za tvrdý, hloupý faul na Eduarda Camavingu od rozhodčí Stéphanie Frappart rovnou červenou kartu.

Faulovaný fotbalista se po hodině hry dostal ke střele z dobrého prostoru, ale ke škodě většiny příznivců a příznivkyň v Roazhon Parku minul. V jednasedmdesáté minutě Bernardoniho pozlobil Raphinha. Díky dalšímu vynikajícímu zákroku trval na ukazateli remízový stav.

Následně se znovu připomněl M'Baye Niang. Jeho pokus však postrádal větší přesnost. Účastník MS 2018 v Rusku se prosadit až v minutě devětaosmdesáté, když po Traorého centru zůstal na malém vápně zcela osamocen. S jeho hlavičkou nemohl jinak výborný gólman Nimes při nejlepší vůli nic dělat - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vánoce jsou pánové bookmakeři až za 9 měsícu. Co to zkoušíte 1,72 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já vám nebudu pořád radit, nemám tolik času. Musím chodit hákovat-zatím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele