26. kolo
21.02.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lyon v generálce na Ligu mistrů zvítězil v Metách

Olympique Lyon čeká ve středu osmifinále Ligy mistrů proti Juventusu, proto své ligové klání odehrál už v pátek večer na hřišti Met a byl úspěšný. Les Gones zvítězili 2:0, když je na konci prvního poločasu poslal do vedení Moussa Dembélé a v nastavení pojistil výsledek Houssem Aouar.

Mety bojují o záchranu, Lyon o účast v evropských pohárech. Hosté byli na Municipal Saint-Symphorien v roli favorita a tu začali naplňovat až v nastaveném čase první půle. Do té doby byl průběh utkání víceméně vyrovnaný, Mety rozhodně nebyly horším týmem, ale nakonec moment z nastavení rozhodl. Sudí Wattellier odpískal pokutový kop ve prospěch Lyonu za hraní rukou, ale Moussa Dembélé nechal vyniknout Oukidju. To však Mety nezachránilo, protože kvůli porušeným regulím se penalta opakovala a druhý pokus už Dembélé zužitkoval a poslal Lyon do vedení.

Domácí tým prohrával, ale vzhledem k vyrovnanosti ještě nebylo nic ztraceno. Mety ale v ofenzivě nenaplňovaly očekávání a obrana Lyonu vlastně nemusela řešit jediný zapeklitý moment. Zmar Met v koncovce nejlépe ilustruje počet střel na branku - za devadesát minut totiž nebyla žádná.

Lyon měl některé náznaky, ale ani v jeho podání to nebyla žádná hitparáda. Mohl si to však dovolit, neboť vedl a po 82. minutě navíc dohrával v početní převaze. Habib Diallo uviděl za úder protihráče přímo červenou kartu a jakékoliv naděje na bodový zisk vzaly za své. Ve čtvrté minutě nastavení pak upláchl domácí obraně Houssam Aouar a z brejku přidal definitivní pojistku na 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Lyon ani cent.

Reagovat
Elmas

Měls to dát.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele