26. kolo
22.02.2020 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Montpellier

Fotbalisté Angers porazili na vlastním hřišti Montpellier 1:0. Přesto se nedá tvrdit, že by utkání na Stade Raymond Kopa představovalo nějakou fotbalovou nudu. Celkem bylo k vidění deset střel na branku. A že se ujala jediná, jest spíše dílem výborných zákroků gólmanů.

Gerónimo Rulli musel zasahovat už v 8. minutě. Za pět minut mohl při střele Romaina Thomase zůstat klidný, neboť šla mimo. Domácí byli nadále aktivnější a velkou šanci si na konto připsal Angelo Fulgini. Muž v rukavicích se znovu vyznamenal. O další příležitost se postaral Pierrick Capelle, když napálil břevno.

Baptiste Santamaría pak střílel zpoza šestnáctky a Gerónimo Rulli musel opět krýt. Téji Savanier zkusil štěstí ve čtyřiatřicáté minutě, jenže jeho střelu zblokovala obrana. Do konce úvodního dějství už žádná pozoruhodná šance k vidění nebyla, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu, což mělo platit až do 68. minuty.

Necelé dvě minutky po startu druhého dějství zakončoval nad Junior Sambia. Poté argentinského gólmana ve službách hostujícího celku zaměstnal marocký reprezentant Rachid Alioui. V osmapadesáté minutě stál v dobré pozici Andy Delort, jenže svým volejem znovu potvrdil, že forma, jíž se kdysi prezentoval v dresu Caen, jest stále v nedohlednu.

Následně hráči Montpellieru dvakrát mířili mimo tři tyče, čehož mohl využít Stéphane Bahoken. Kamerunský útočník přišel, viděl a dal gól. V obtížné pozici zády k bráně na přední tyči zakončil hlavou přesně za Rulliho záda Fulginiho centr - 1:0.

Do konce utkání předvedl nejpřesnější střelu Jordan Ferri. Ke škodě svěřenců Michela Der Zakariana byla natolik přesná, že putovala rovnou do středu svatyně.

Tým Stéphana Moulina si tedy připisuje důležité vítězství. K jistotě udržení mezi elitou by mělo stačit ve zbývajících dvanácti kolech uhrát sedm bodů. Třeba se podaří další získat za týden proti Brestu. La Paillade budou po šestadvaceti zápasech nejhůře devátí. Pohárové příčky však zůstávají na dosah. Nepochybně bude důležité zvládnout příští střetnutí proti Racingu Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele