26. kolo
22.02.2020 17:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Série neporazitelnosti je u konce, Marseilla doma podlehla Nantes

Ačkoli se Marseille do sestavy vrátil nejlepší střelec týmu Dimitri Payet, který před týdnem vynechal vítězný duel v Lille, proti Nantes před vlastními fanoušky překvapivě žádné body nevydolovala, a přišla tak o svou sérii čtrnácti utkání bez porážky v rámci Ligue 1. Její soupeř naopak předvedl jeden z nejpovedenějších výkonů za uplynulých několik týdnů.

Celkem pětkrát za sebou Kanárci získali v lize maximálně remízu, a i díky této šňůře nevalných výsledků se propadli v tabulce do dolní poloviny. I proto, že naopak Les Phocéens disponovali parádní formou, bylo Nantes pasováno na Stade Vélodrome do role outsidera. Ale překvapilo. A stalo se již čtvrtým celkem, který letos dokázal OM vstřelit hned tři góly.

Domácí trenér André Villas-Boas varoval své svěřence před tímto kláním na možné podcenění celé situace. Před týdnem sice uzmuli důležité tři body a vytvořili si na druhé příčce dostatečný náskok, avšak ten pořád není dostačující. A zřejmě teď mohli předvést lepší výkon. Jenže ani na pátý pokus se jim svého neoblíbeného protivníka nepodařilo skolit.

Hosté potvrdili, že na Marseille v minulých sezónách velmi dobře uměli, a porazili ji už potřetí od roku 2018. Byli to oni, kdo chtěl potvrdit, že vzájemná bilance s francouzským gigantem není žádným výsledkem náhody, a ve 34. minutě proměnili svou první větší šanci utkání, to když po úniku Bamby zužitkoval jeho centr na zadní tyčce volný Limbombe.

Marseille tenhle moment jako by malinko vyburcoval, do té doby totiž směrem dopředu sehrála obdobně mdlé představení, jako prakticky celé dvě třetiny zápasu v minulém kole. A o pět minut později se dočkala vyrovnání stavu. Skórovat se snažil už ve 36. minutě Rongier, snadno ho ovšem vychytal brankář Lafont. Ten nakonec kapituloval pár chvil na to.

Za vápnem se ocitl osamocený Sanson, jemuž balón přistrčil Kamara, a následná dobře umístěná technická střela z voleje skončila za brankovou čárou, byť si Lafont na merunu stačil sáhnout. Po obrátce se snažil poslat domácí do vedení Čaleta-Car, avšak jeho hlavičku po rohovém kopu zlikvidoval Lafont. Těsné poté naopak gólově udeřili Les Canaris.

Mužstvu kouče Christiana Gourcuffa zkrátka druhá půle vyšla efektivněji než jeho sokovi. V 53. minutě si připsal vítězný přesný zásah Bamba, jenž využil přihrávku Louzy a chytrým, skrytým pokusem překonal zkoprnělého gólmana Mandandu. A v nastavení si vsítil míč do vlastní sítě, za záda Mandandy, Álvaro González ve snaze zastavit dorážejícího Simona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mám lehké obavy z tohoto zápasu. Kurz je téměř kopie z 1. kola. Proč zlehounka nepodráždit sázkaře? 2. místo si v poho pohlídají.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele