26. kolo
22.02.2020 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Monaco zachránilo v Dijonu na poslední chvíli bod

Monaco nakonec bere z utkání s Dijonem alespoň bod. Postaral se o něj jedenáct minut před vypršením řádné hrací doby nikoli Wissam Ben Yedder, nýbrž jeho spoluhráč Guillermo Maripán, který tak odpověděl na předchozí trefu Mamy Baldého. Pro knížecí klub rozhodně není pohárové umístění ztraceno. A stejně tak DFCO má stále dobrou naději na udržení mezi elitou.

Mounir Chouiar před týdnem zařídil dvěma brankami remízu s Bordeaux. Tentokrát však musel po střetu s Benoîtem Badiashilem už po čtyřech minutách ze hry. Místo něj přišel na hrací plochu Mama Baldé. V 10. minutě to zpoza vápna zkoušel nejlepší ligový střelec Ben Yedder. Rúnar Rúnarsson s tímto pokusem neměl problém, jelikož směřoval přímo na něj.

Deset minut poté se osmělil Júlio Tavares. Bohužel pro kapverdského útočníka i pro celý Dijon mířil těsně vedle levé tyče. V minutě osmadvacáté zakončoval z levé strany Islam Slimani. Islandský gólman však výborně zasáhl a vyrazil míč do bezpečí. Ve 40. minutě dostal Dijon příležitost zahrávat přímý kop z ideální vzdálenosti. Rána Frédérika Sammaritana byla sice tvrdá, ale zastavila se o dobře postavenou zeď.

Následně zkoušel štěstí Stephy Mavididi, ale Benjamin Lecomte byl proti. Už po změně stran, konkrétně v 55. minutě, Ben Yedder lehoučce postrčil rozběhnutému Slimanimu, který dokázal obejít brankáře, jenže pak byl už dost z úhlu na to, aby mohl zakončovat lépe než jenom do boční sítě. Tenhle nezdar se stal osudným, protože hned z protiútoku si Mama Baldé pohrál se dvěma obránci a přízemní střelou pod padajícím Lecomtem zařídil vedení pro domácí - 1:0.

Odpovědět se snažil střelou z větší vzdálenosti Adrien Silva. Nebylo divu, že se stala pro Rúnarssona snadnou kořistí. Hra byla nadále vyrovnaná, ale stačila jedna povedená rozehrávka standardní situace a všechno bylo jinak. Po Silvově rozehrávce hlavičkoval na zadní tyči číhající Slimani. Muž v rukavicích tenhle pokus vyrazil jenom před sebe, kam akorát doběhl chilský obránce Guillermo Maripán a to by bylo, aby takhle z bezprostřední blízkosti neproměnil - 1:1.

V 82. minutě pálil Tiemoué Bakayoko. Rúnarsson znovu jen vyrážel. Slimani však v té rychlosti neměl ideálně srovnaný krok, takže pravačkou cílil zase do boční sítě. Následně Jhonder Cádiz hlavičkoval zblízka nad. V nastaveném čase ještě dvakrát zahrozil Júlio Tavares. Nejprve jeho střelu z hranice vápna likvidoval Lecomte, a poté unikl ofsajdové pasti, ale k nelibosti Stéphana Jobarda o malinkatý kousek minul zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže vyhráli v Amiensu za 2,39 tak by neměl být problém vyhrát v Dijonu za 2,05. Nebo s mýlím?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele