Ligue 1 - souhrn 24. kola

08.02.2019, 22:39, aktualizováno 10.02.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
PSG odklidilo další překážku na cestě za titulem, doma udolalo Bordeaux. Lille vyhrálo nad Guingampem a pojistilo si průběžné druhé místo, neboť Lyon padl s Nice. Marseille konečně zabrala a i zásluhou další trefy Maria Balotelliho veze body z Dijonu. Olympique se tím posunuli na úroveň čtvrtého Saint-Étienne, které ale v neděli podlehlo Rennes. Monaco dvakrát neudrželo vedení na půdě Montpellieru...

OGC Nice - Olympique Lyon 1:0

10.02.2019 21:00

Góly: 69. Rémi Walter (pen.)

Pětizápasová lyonská série vítězství je u konce. Porážka v Nice přitom má pro Les Gones velmi neblahé následky, jelikož jejich největší konkurent v boji o druhou příčku z Lille bodoval naplno v Guingampu, a rozdíl mezi oběma týmy se tak v tabulce zvýšil na šest bodů. O výhře domácích rozhodla jediná trefa Rémiho Waltera z penalty.

Před týdnem inkasoval celek z Azurového pobřeží čtyři branky od Lille. Z téhle rány se ale oklepal a tentokráte, leč s určitou dávkou štěstí, udržel čisté konto. I když aktuálně Lyon absolvuje náročný program a často cestuje, bylo to již šesté utkání venku z posledních sedmi případů, nepůsobil v ofenzívě nijak unaveným dojmem.

OGC vstoupil do utkání zostra. Už v 1. minutě se za obranu propracoval rychlonohý Ganago, dostal se nicméně do trochu složitějšího úhlu, a tak jeho pokus vyrazil gólman Anthony Lopes do zámezí. Na druhé straně ve 26. minutě mohl skórovat Traoré, jehož na zadní tyči svým centrem zleva našel Mendy, brankář Benítez ovšem výtečně zakročil.

Poslední třetina první půle pak spíše patřila Lyonu, třeba ve 43. minutě mohl otevřít skóre Depay, ale ani on, ani jeho spoluhráči ve svých příležitostech prostě nenašli tu správnou mušku. Krátce po obrátce se snažil na Beníteze vyzrát NDombélé, vyslal poměrně slušnou střelu ze střední vzdálenosti, argentinský muž v rukavicích ale jeho zakončení jistil.

Asi nejblíže byl Olympique vstřelené brance po rohovém kopu Fekira. Jeho centr dopadl na hranici brankového území na hlavu Dembélého, jehož tečovaný pokus domácím stoperem Hérellem skončil na tyčce. Nice rozhodlo o vítězství prakticky zničehonic v 69. minutě. Sudí Lesage přitom původně nařizovat pokutový kop v jeho prospěch nechtěl.

Jenže pak se podíval na video a usoudil, že vražení vracejícího se NDombélého do Ganaga bylo v rozporu s fotbalovými pravidly, ukázal na bílý puntík, z něhož Walter zamířil nekompromisně pod břevno. Největší šanci na vyrovnání měl deset minut před koncem Depay, jenže Benítez zase předvedl fantastický zákrok. Nice tak těsné vedení udrželo.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Lille OSC 0:2

10.02.2019 17:00

Góly: 47. Rafael Leão, 90+3. Loïc Rémy (pen.)

Lille zvládlo zápas na půdě posledního Guingampu a pojistilo si průběžné druhé místo. Dogy to ale s domácími neměly jednoduché, soupeř byl dlouho ve hře o body, než v nastavení z penalty definitivně pojistil výsledek Loic Rémy.

Guingamp byl proti Lille v pozici velkého outsidera, nicméně body potřeboval. Situace domácího celku je po další porážce špatná. Zcela opačná nálada pak panuje na severu Francie, Lille sice na PSG hodně ztrácí, ale druhé místo je zatím pevně v jeho držení.

Lille nastoupilo do zápasu v nezvykle křiklavě žlutých dresech a na půdě Guingampu se setkalo s tuhým odporem. Hosté věděli, že je nečeká snadná práce. První velkou šanci spálil po půlhodině hry Leao, když z ne úplně komfortní pozice orazítkoval vzdálenější tyč. V prvním poločase to byla jediná výrazná šance, Guingamp měl i překvapivě navrch, ovšem do koncovky se nedostal.

Klíčový moment utkání nastal krátce po změně stran. Ikoné po straně zatáhl balón do šestnáctky, jeho přihrávku jeden z hostů šikovně pustil na Rafaela Leaa, který přízemní střelou rozvlnil síť. Domácí sice po hodině hry také vstřelili branku, jenomže ta kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Největší šance na vyrovnání přišla sedm minut před koncem. Guingamp rozehrál standardní situaci a Nolan Roux hlavou orazítkoval břevno! Dogy se musely strachovat o výsledek až do nastaveného času, než byl ve vápně faulován Loic Rémy a sám někdejší francouzský reprezentant nařízenou penaltu proměnil.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 3:0

10.02.2019 17:00

Góly: 21. M'Baye Niang, 87. Hatem Ben Arfa (pen.), 90+1. Adrien Hunou

Rennes prodloužilo svou sérii zápasů na domácí půdě bez porážky už na číslo devět, získalo opravdu velmi cenný skalp St. Étienne, se kterým v Ligue 1 bojuje o příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry, a dotáhlo se na něj na rozdíl pouhého jednoho bodu. Hosté aktuálně nemají dobrou formu, z posledních čtyř zápasů už potřetí padli.

Poslední čtyři vzájemné duely obou těchto celků skončily nerozhodně, tentokráte však bretaňský celek potvrdil, že je ve slušném rozpoložení, a urval čtvrté vítězství ze svých pěti minulých střetnutí. Nutno ale podotknout, že dvě ze svých tří branek přidal až na konci utkání. Do té doby měli Les Verts ještě šanci s tímhle mačem ještě něco udělat.

SRFC se jal v úvodu role aktivnějšího mužstva, do první větší šance se po vlažnějším začátku prodral ve 20. minutě Siebatcheu, jemuž přihrál míč do pokutového území Ben Arfa, nicméně přímení pokus zlikvidoval svou nohou gólman Ruffier. Jen o minutu později domácí přece jenom skórovali, centr Bourigeauda z rohového kopu hlavou zužitkoval Niang.

St. Étienne mohlo srovnat poměrně záhy, na zadní tyči se objevil sám Diony, jeho pokus z blízkosti však brankář Koubek dokázal vytěsnit na tyčku. Ještě blíže byl pak vstřelenému gólu Subotič ve 44. minutě. Poté, co Koubek vyrazil před sebe hlavičku Kolodziejczaka, se Srb dostal k dorážce, jenže trestuhodně napálil balón jen nad břevno.

V 59. minutě Rennes podniklo rychlý brejk, Ben Arfa vysunul na pravé straně střídajícího Sarra, jeho dělovku ovšem zlikvidoval Ruffier. Čtvrthodinu před koncem vypálil z dálky sám Ben Arfa, k jeho smůle se ale rozezvonila pouze tyčka. Ten se nakonec přece dočkal kýženého úspěchu tři minuty před koncem, poněvadž proměnil penaltu.

Poté, co se Sarr probíjel do vápna, zahrál rukou jeho protihráč Perrin, sudí Hamel zkontroloval situaci na videu, a přisoudil domácím pokutový kop. Na střelu Ben Arfy si Ruffier sáhl, inkasování už však nezabránil. V nastavení ještě do prázdné brány skóroval Hunou, v závěru ASSE dohrával o deseti, protože se vyloučit nechal Hamouma.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 2:2

10.02.2019 15:00

Góly: 66. Gaëtan Laborde, 90. Andy Delort (pen.) - 14. Gelson Martins, 82. Falcao

Hráči Monaka už mohli vyklidit sestupové pozice, jenomže vedení na půdě Montpellieru pokaždé ztratili. Montpellier našel odpověď jak na trefu Gelsona Martíneze, tak i Radamela Falcaa. Nejprve vyrovnal na 1:1 Gaëtan Laborde a v nastavení s velkým štěstím proměnil pokutový kop Andy Delort. Knížecí klub se alespoň posunul na osmnáctou pozici, která znamená baráž.

Monaku v zápase hodně pomohla rychle vstřelená branka, ve 14.minutě totiž odcentroval do šestnáctky Ballo-Touré a Gelson Martínez v náběhu a z voleje uklidil balón za Lecomtova záda. Brankář HSC si sice na balón sáhl, ale gólu zabránit nedokázal. Odpovědět mohl ze strany domácích Laborde, ale ze vzduchu jenom těsně přestřelil. Monako si mohlo ještě do konce prvního poločasu zajistit pohodlnější dvoubrankový náskok, ale Radamel Falcao svojí pověsti kanonýra nedostál. Po Martinsově přihrávce nedokázal zblízka trefit branku a stoprocentní příležitost doslova zahodil.

Kolumbijcova velká příležitosti později musela hosty mrzet. Montpellier postupně převážel držení balónu na svojí stranu a v 66.minutě zaslouženě vyrovnal. HSC si vytvořilo před Subašićem velký závar, který nakonec z malého vápna nekompromisně ukončil Gaëtan Laborde vyrovnávací brankou!

Následně se zdálo, že stav 1:1 se jen tak měnit nebude. Vyrovnané utkání však nabralo deset minut před koncem na obrátkách. V 82.minutě dorazil do branky vyraženou střelu Radamel Falcao, takže Monako v zápase zase vedlo. Montpellier to však nepoložilo, v poslední minutě fauloval ve vápně Kamil Glik a sudí nařídil ve prospěch domácích pokutový kop. Andy Delort měl v podstatě štěstí v neštěstí. Penaltu kopl bídně, Subašić vystihl směr a pokutový kop de facto chytil, jenomže balón mu smolně propadl mezi tělem a dostal se kousíček za brankovou čáru, což znamenalo vyrovnání.

Ve zbytku nastaveného času ještě uviděl červenou kartu Jemerson, ale to už vliv na utkání nemělo. Monako dvakrát na stadionu de la Mosson vedlo, ale Montpellier vždy našel odpověď. Trenér Leandro Jardim nicméně ani ve druhém utkání po svém návratu do knížecího celku neprohrál.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Nîmes Olympique 2:4

10.02.2019 15:00

Góly: 15. Kalifa Coulibaly, 38. Majeed Waris (pen.) - 47. Baptiste Guillaume, 69. Antonin Bobichon, 85. Jordan Ferri, 89. Sada Thioub

Nutno dodat, že hodně emotivní duel, protože se do značné míry nesl ve vzpomínce na Emiliana Salu, který zahynul při letu přes Lamanšský průliv. Bretaňský klub, za který hrál, nastoupil k tomuto zápasu v černých dresech namísto obvyklých žlutých, přičemž všichni hráči měli na zádech jmenovku Sala‘. A Argentincovo číslo 9 už nikdy nikdo jiný neoblékne.

Je jasné, že jeho bývalí spoluhráči chtěli tenhle zápas vyhrát. A už v 15. minutě k tomu udělali první výraznější krok. Střílený centr Valentina Rongiera směřoval na malé vápno, tedy do ideálního prostoru pro Kalifu Coulibalyho, jenž hlavou neomylně uklízel za záda Paula Bernardoniho, přestože stihl celkem rychle zareagovat - 1:0.

Tribuny podruhé jásaly v osmatřicáté minutě. Malijský útočník, který svou trefou výrazně pomohl Nantes mezi nejlepších osm v rámci Coupe de France, si to štrádoval ke svatyni Nimes a Hervé Libohy si usmyslel, že bude nejlepší ho ve vlastní šestnáctce podkopnout. Od zkušeného rozhodčího Turpina uviděl jenom žlutou kartu.

Abdul Waris cílil do středu brány, zatímco muž v rukavicích skočil po své pravé ruce - 2:0. První poločas tedy vycházel přesně podle představ, jenže už dvě minuty po startu toho druhého bylo všechno jinak. Téji Savanier vyslal zpoza obránce přihrávku napříč malým čtvercem, kde na zadní tyči číhal Baptiste Guillaume a vsítil tak svůj druhý gól v této sezoně - 2:1.

Třiadvacetiletý Belgičan sehrál důležitou úlohu i při vyrovnávací trefě. V obležení protihráčů se mu podařilo posunout balon na Antonina Bobichona, který ve vzdálenosti nějakých dvacet metrů od brány z první elegantně přeloboval Cipriana Tatarusana - 2:2. Následně se nezapotil nikdo z dvaadvaceti aktérů, nýbrž ten třiadvacátý, tedy sudí Clément Turpin.

Nejprve za pomoci videa rozhodnul, že se ruka Nicolase Palloise odehrála mimo pokutové území, leč následně ukázal na penaltový puntík poté, co se podle jeho mínění dotkl míče stejnou částí těla Loïck Landre. Své rozhodnutí opět odvolal, když viděl, že se jednalo o hrudník. Skóre se znovu změnilo až v závěrečné pětiminutovce.

Andrei Girotto ztratil kulatý předmět, který doputoval až k Jordanu Ferrimu, který nejdříve napálil pravačkou tyč. Po odrazu se nabídlo zakončení druhou nohou a to už byl úspěšnější - 2:3. Les Canaris poslali všechny síly do útoku, což se jim stalo osudným v devětaosmdesáté minutě, kdy získal výsledek svou finální podobu.

Sada Thioub sebral míč nějakých 30 metrů od vlastní brány a pelášil s ním, seč mu nohy stačily k Tatarusanově svatyně. Obránci se sice stihli stáhnout, ale jeho přesné přízemní střele k pravé tyči stejně nedokázal nikdo z nich zabránit - 2:4. FC Nantes tedy po slibném podzimu opět ztratilo a doufá, že se za týden na monacké půdě podaří uhrát lepší výsledek. Krokodýli budou chtít přidat jubilejní desátou výhru doma proti Dijonu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Reims 1:1

10.02.2019 15:00

Góly: 81. Max Gradel - 55. Rémi Oudin

Remeši se na Toulouse dlouhodobě příliš nedaří, prohrála s ním čtyřikrát z posledních pěti případů, tentokráte ovšem nebyla úplně daleko od plného bodového zisku. Rozhodně prahnula po pomstě po nedávném vyřazení z Coupe de France právě od tohoto soupeře, nakonec si však připsala na své konto svůj letošní nejčastější výsledek. Tedy konečnou plichtu.

Jako první se osmělili hosté po čtvrthodině hry, Cafaro si za hranicí pokutového území narovnal míč na pravačku, s jeho slabým přízemním pokusem ale neměl brankář Reynet sebemenší potíže. Na druhé straně po narážečce s Leyou vypálil z dálky velmi slušně Durmaz, nicméně balón po jeho zakončení skončil těsně nad břevnem.

Změnu skóre ještě mohl přinést závěr prvního poločasu, to si ve snaze ubránit standardní situaci vsítil málem vlastní gól domácí stoper Šodži, naštěstí pro něj však balón zamířil vedle brány. V 54. minutě Remeš přece jenom gólově udeřila, Cafaro pláchl všem svým protihráčům na levé straně a Oudin po jeho přihrávce pohotově zacílil.

Náskok svého týmu mohl navýšit střídající Dia, který byl od svého střídání na hřišti jen několik desítek vteřin, pronikl za soupeřovu obranu, obehrál Reyneta, jenže se střelbou do prázdné brány trestuhodně váhal, a tak zpátky přispěchal obránce Jullien, který jeho příležitost zastavil. Tohle neproměnění se hostům následně šeredně vymstilo.

TFC totiž v 81. minutě vyrovnal. A byla to parádní trefa, o jakou se postaral šikovný Gradel. Jemným obloučkem ho našel v šestnáctce Manu García, následovalo elegantní zpracování míče na prsa a dělovka z voleje, která skončila přesně v šibenici. Domácí ještě mohli skórovat v nastavení díky Sanogovi, reflexivně ho ale vychytal gólman Mendy.

Více informací k zápasu

Amiens SC - SM Caen 1:0

09.02.2019 20:00

Góly: 64. Moussa Konaté

Díky tomu je jasné, že po čtyřiadvacátém kole zůstane nad sestupovým pásmem. Caen musí doufat, že se ve zbývajících kolech rozpomene třeba na výkony ze sezony 2015/2016, kterou celek z Normandie zakončil na výborné sedmé příčce.

Tým Fabiena Mercadala měl za sebou obtížné pohárové klání na stadionu v Bastii, které - ač bylo vítězné - sebralo mužstvu spoustu sil, neboť dospělo až k penaltovému rozstřelu. Únava zřejmě zafungovala, protože hráči zvládli jen tři střely mezi tři tyče. Ačkoliv oproti té jediné v podání borců Amiens jde o docela slušnou porci.

To nejpodstatnější se událo ve čtyřiašedesáté minutě. Íránský reprezentant Saman Ghoddos rozehrál rohový kop na krátko. Steven Mendoza mu poslušně vrátit zpátky, aby mohl zkusit najít před bránou stojícího Moussu Konatého. Povedlo se, a tak mohl autor třinácti branek z minulé sezony v obtížnější pozici zády k bráně hlavou stylově rozvlnit síť - 1:0.

V probíhajícím ročníku se senegalský forvard prosadit teprve počtvrté. I kvůli tomu, že od října kvůli zranění obsentoval. Do konce mače zbývala ještě půl hodina, takže nikdo netušil, že další branku tribuny už neuvidí. Blízko k ní byl v závěru Claudio Beauvue, avšak Régis Gurtner zůstal maximálně pozorný, takže jeho hlavičku zneškodnil.

Caen tedy v novém roce i počtvrté prohrálo a musí doufat, že se první body zadaří ukořistit doma v duelu proti Nantes, po kterém čeká další těžký soupeř ze Strasbourgu. Pouze Olympique Marseille, Angers a Amiens žádný zápas nedohrávají, takže se poslední jmenovaný celek pokusí za týden navázat na tříbodový zisk právě v přístavním městě na Stade Vélodrome.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Angers SCO 1:2

09.02.2019 20:00

Góly: 87. Sanjin Prcić - 35. Wilfried Kanga, 55. Wilfried Kanga

Svěřenci kouče Laureyho o minulém víkendu nehráli, takže se čekalo, že budou odpočatější. Nakonec je svými prvními dvěma zásahy v Ligue 1 dokonale zaskočil stále ještě osmnáctiletý Wilfried Kanga.

SCO měli za sebou vítězný duel proti Dijonu, nicméně série Racingu (vyjma prohru s PSG) byla mnohem působivější. První poločas byl proto podle očekávání v režii domácích, kteří však svou převahu nedokázali gólově využít. Z domácích příznivců na Stade de la Meinau patrně nikdo nepředpokládal, že by se mohlo udát cokoliv proti běhu hry.

Ve 35. minutě však Abdoulaye Bamba našel šikovným kopem přes hlavu za sebou stojícího Kangu, jenž přesnou hlavičkou z malého vápna otevřel skóre utkání - 0:1. Těžko soudit, co se o pauze dělo v šantě domácího celku, ale veškeré plány dvacetiletý fotbalista Angers zřejmě kouči zpřetrhal v pětapadesáté minutě.

Po dlouhém nákopu od Ludovica Butelleho se míč dostal k N’Doyemu, jenž posunul do vápna na Kangu, který přes stínujícího obránce dostal kulatý předmět po zemi ke vzdálenější (levé) tyči do branky - 0:2. Z celkových sedmi pokusů domácího týmu mezi tři tyče se bohužel ujala pouze jedna jediná.

V 87. minutě se o ni postaral na velkém vápně stojící Sanjin Prcić, když mu po rozehrávce standardní situace adresoval přihrávku Kenny Lala. Strasbourg, který si na konci března zahraje proti Guingampu finále Coupe de la Ligue, bude muset napravovat reputaci nejprve v dohrávce proti ASSE, a poté v Caen. Angers se pokusí zase o něco přiblížit postupu v zápase proti Nice.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 1:0

09.02.2019 17:00

Góly: 42. Edinson Cavani (pen.)

Proměněnou penaltou se o další tříbodový zisk postaral Edinson Cavani, pro něhož to byl celkově sedmnáctý gól v sezoně. Při exekuci se ale bohužel zranil a pro druhý poločas jej musel nahradit neméně hvězdný Kylian Mbappé.

Thomas Tuchel udělal oproti pohárovému klání sedm změn v sestavě. Jeho výběr chtěl v rámci Ligue 1 odčinit prohru z Lyonu. Nakročit mohl už v 10. minutě, když po pokusu svátečního střelce Thiaga Silvy uklízel z brankové čáry jeho brazilský krajan Pablo. V jednadvacáté minutě o sobě dal poprvé vědět uruguayský sniper, když z voleje orazítkoval tyč.

Benoit Costil pak musel zasahovat proti příležitosti Maxima Choupo-Motinga z bezprostřední blízkosti. Kamerunský útočník ve službách PSG pak vybídnul ke skórování kolegu Moussu Diabyho, jenže ten v osmadvacáté minutě odmítnul. O čtrnáct minut později se odehrál nejdůležitější moment celého tohoto zápasu.

Dani Alves ideálně načasoval pas pro Thomase Meuniera, jehož ve vlastní šestnáctce fauloval Nicolas De Préville. Cavani při penaltě poslal muže v rukavicích na opačnou stranu, jenže prakticky okamžitě po kontaktu s balonem odkulhal s bolestivou grimasou mimo hrací plochu. V únoru startuje Champions League, ve které čeká francouzského mistra de facto znovuzrozený Manchester United. A pokud by vedle Neymara měl chybět i druhý hvězdný útočník, měl by to pařížský gigant o poznání složitější.

Kylian Mbappé tentokrát soupeřově obraně nečinil žádné větší potíže. Připomenul se až v poslední minutě zápasu, avšak další gól do své bohaté sbírky nepřidal. Ani Choupo-Moting se po další možnosti neradoval. Na opačné straně pořádně protáhnul Gianluigiho Buffona jenom Francois Kamano.

PSG tedy zůstává v Parku Princů stoprocentní. Z dvanácti utkání tady vyhrálo dvanáctkrát. Příští týden zajíždí na horkou půdu Stade Geoffroy-Guichard (aka le Chaudron, což znamená kotlík), kde je doma Saint-Étienne. Les Girondins, kteří nastoupili bez Jaroslava Plašila, zůstávají v dolní polovině tabulky. A věří, že se na Matmut Atlantique podaří přehrát Toulouse.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Marseille 1:2

08.02.2019 20:45

Góly: 18. Jordan Marié - 56. Mario Balotelli, 74. Lucas Ocampos

Klub z přístavního města se tentokrát nenechal zaskočit a díky vítězství 2:1 jednak zůstává v kontaktu s předními příčkami, a jednak přidělal kouči Kombouarému další vrásky na čele.

OM jen složitě hledal optimální formu. Nicméně to není po trenérem Garcíou nic nového. Čtyřiapadesátiletý lodivod, který slavil v roce 2011 zisk titulu s Lille a následně vcelku úspěšně vedl římské AS, se mohl pomalu začít obávat o svou funkci. Naštěstí se podařilo před týdnem přehrát Girondins Bordeaux.

A teď tedy i DFCO, ačkoliv tato výhra se na Stade Gaston Gérard nerodila snadno. V 18. minutě střílel z dálky Fouad Chafik. Steve Mandanda mezi třemi tyčemi balon dostatečně nezkrotil, takže se dostal k Jordanovi Mariému, pro něhož nebylo příliš složité uklidit dorážku do svatyně hostujícího celku - 1:0.

Na další trefu se čekalo až do 56. minuty. Mistr světa Florian Thauvin centroval od rohového praporku. Míč se pak odrazil až na malé vápno, kde číhal Mario Balotelli a pro Bobbyho Allaina bylo takřka neřešitelné zasáhnout - 1:1. Pro italského útočníka šlo o druhý gól z posledních tří duelů. A rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli tohle jeho angažmá skončí jinak než ta předchozí.

O vítězný zásah se postaral v 74. minutě Argentinec Lucas Ocampos, když mu balon naservíroval na levém křídle Jordan Amavi. Hráč s číslem 5 se rychlou kličkou zbavil Cédrika Yambérého a pravačkou zakončoval přesně na vzdálenější tyč - 1:2. Tak zařídil pro Marseille jedenáctou výhru v sezoně. O tu další se pokusí proti Amiens. Na Dijon čeká Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22192168:1359
2.Lille OSC24154542:2249
3.Olympique Lyon24127538:2743
4.Montpellier HSC23910431:1937
5.Olympique Marseille24114938:3437
6.AS Saint-Étienne23107633:2937
7.OGC Nice24107719:2337
8.Stade Rennes24106834:3136
9.Racing Strasbourg2398639:2735
10.Stade Reims24811521:2235
11.Nîmes Olympique2496935:3533
12.Angers SCO2479826:2830
13.Girondins Bordeaux2377923:2528
14.Toulouse FC2469923:3427
15.FC Nantes23661129:3324
16.Amiens SC24631519:3821
17.Dijon FCO23551320:3620
18.AS Monaco24471323:4119
19.SM Caen23391120:3218
20.EA Guingamp23351516:4814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SuperMario

Reagovat
Israha

Mňo, dvě výhry za sebou, zlepšený herní projev...to Garciu asi zase podrží a dlouhodobě to k ničemu nepovede . Jinak nechápu, že si ještě soupeři nevšimli toho opakujícího se signálu při rozích Marseille, z toho už padlo několik gólů a teď dokonce dvakrát po sobě. Taktické nastudování soupeře asi nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Do Ligy mistru se stejne nedostaneme. Úpřimně ten zapas byl fakt utrpení na koukaní, a hlavně díky Mandandovi samotnymu mohli byt 2 goly in. Těším se až se vrátí Payet (jsem zvědavej kam ho da). Taky chci aby Garcia skončil, ale at jsme aspon v Evropské lize. idealní by bylo kdyby se uhralo teda to 4 misto zase a pak ho vyhodil. což se nestane

Reagovat
Israha

Mandanda je letos absolutně průměrný, nechytí nic navíc. Asi největší výkonnostní propad oproti minulé sezoně z týmu, společně s Ramim. Payet bude stoprocentně hrávat místo Lopeze (nebo Strootmana a Lopez se posune níž vedle Gustava), Rudi se vrátí ke svému "osvědčenému", jako to dělá vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

No jelikoz hrajeme posledni zapasy porad rozestaveni 442 tak nevim kam níž. Strootman ma ted formu a hraje s Lopezem v ty dvojičce. Na kridlech byl Ocampos a Sarr a nahore Balotelli a Thauvin. Jediny pozitivum je ted Balotelli, Caleta Car, Kamara, Lopez a to ze Strootman zacal hrat par zapasu fakt dobre. A ze Germain hral realne poprve odkdy prisel v rozestaveni kteremu sedelo, predminule od zacatku a ted od 55 minuty a vypadal lip nez za celej rok. Klidne bych zkusil 442 s Payet/ocampos na levo, vpravo Thauvin nahore Germain s Balotellim. (i kdyz nevim jestli by to nebyl pruchodak)

Reagovat
Israha

V tom případě Strootman - Gustavo uprostřed s Lopezem jako variantou tam, kde není potřeba tolik bránit, Thauvin vpravo, Payet vlevo, Ocampos s Balotellim v útoku.

Reagovat
Godwinson

Co ten Lopez? Přijde mi jako strašnej průměrák, obyčejný posouvač. Když si vezmu, jak se z něj před asi pěti, šesti lety dělal nový Nasri

Reagovat
smazaný uživatel

?? haha před pěti, šesti lety? Maxime Lopez mu bylo v ted prosinci 21 a udělal profesionální debut v roce 2016 v rámci sezony 2016/2017 pod Passim. Nevím jak strašnej průměrák ale dlouhodobe ma nejvíc doteku s míčem a poslední zapasy (krome posledniho) je on skoro to nejlepší z týmu. Všechno vyváží a je uplne metronom ala Barca. Kdyby byl nekde v PSG tak je vyhypenej až do nebes. Potřebuje akorát udržovat standart a vymýšlet lepší průnikovky, ale je mladej a nehraje pravidelně základ, myslím že má čas. Jednoznačně nejlépe hraje v 3 clenny zaloze ve 4 3 3 , ale bohužel to již Garcia nehraje temer, hrál tak první půl sezonu.

Rozhodne má lepší výkony než Sanson, z kterýho jsem myslel že v tuto chvíli bude už jinde, ale ten podle me nikdy nenaplni to co se od nej treba pred 3 lety cekalo. Tomu táhne na 25 a není ani v rámci svetelnych let blízko výkonům jaký mají konkurenti jako je např Rabiot. Ten je opravdu mimo.

Reagovat
Israha

Sanson má produktivitu, ale to je tak vše. Jeho výkonnostní strop je sice hodně vysoko, ale mám pocit, že ho dokáže předvést tak max v pěti zápasech za sezonu (ve kterých pak je všude a člověk nechápe, kde se to v něm vzalo...a pak za týden zase průměr a schovávaná). Lopezův progres je aktuálně daleko viditelnější, to se nedá rozporovat.

Reagovat
Godwinson

Tak to sedi. Tohle se o nem vypravelo v jeho cca 16 letech. Tak to jsem mel smulu na zapasy.

Sanson to naplnil uz v Montpellieru, tam byl fantastickej koneckoncu proto si vyslouzil tohle angazma. Na hvezdu prvniho formatu asi nemel nikdy. Ale rozhodne je to paradni hrac a ze v soucasny srackovsky Marseille nehraje dobre me moc neprekvapuje, no

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si teda toho "Nasriho" vsiml ze s tim vysla anglicka media v 2016 . Jinak totiz do te dobe to nemel kde ukazat jelikoz si kromě občasnyho treninku ke hře v A týmu necuchl ani na minutu. On ma hlavne uplne jinou hru nez kdy Nasri mel, on se spis podoba spis na chudou verzi Cazorly v Arsenalu zatim.

Tak castecne je to jasny, kdyby tam byl jinej schopnej trener tak verim ze vsichni hrajou uz lepe. Zaroven je pravda ze Sanson je tuto sezonu nejhorsi zaloznik a kdyz hraje tak v 5 z 6 zapasu je absolutne jakoby ani na hristi nebyl.

ale dost je mi z toho smutno

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

vzorová uplně

Reagovat
Stannis Baratheon

Kdy naposledy dohrálo Monaco v jedenácti?

Reagovat
Seydou Doumbia

Minulý týden

Reagovat
Stannis Baratheon

okey, tak v kolik z posledních 10 zápasů?

Reagovat
Seydou Doumbia

5 hřiště je moc malé na 22 hráčů tak vždy potřebujou jednoho dát dolů aby si ti hráči vzájemně nepřekáželi

Reagovat
RadekVonCZE

Proč to najednou SuperMariovi jde?

Reagovat
Seydou Doumbia

Musí půl roku makat aby se dostal do nějakého top týmu, kde na to zase bude moci srát.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele