24. kolo
09.02.2019 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSG zdolalo Bordeaux nejtěsnějším možným rozdílem

Proměněnou penaltou se o další tříbodový zisk postaral Edinson Cavani, pro něhož to byl celkově sedmnáctý gól v sezoně. Při exekuci se ale bohužel zranil a pro druhý poločas jej musel nahradit neméně hvězdný Kylian Mbappé.

Thomas Tuchel udělal oproti pohárovému klání sedm změn v sestavě. Jeho výběr chtěl v rámci Ligue 1 odčinit prohru z Lyonu. Nakročit mohl už v 10. minutě, když po pokusu svátečního střelce Thiaga Silvy uklízel z brankové čáry jeho brazilský krajan Pablo. V jednadvacáté minutě o sobě dal poprvé vědět uruguayský sniper, když z voleje orazítkoval tyč.

Benoit Costil pak musel zasahovat proti příležitosti Maxima Choupo-Motinga z bezprostřední blízkosti. Kamerunský útočník ve službách PSG pak vybídnul ke skórování kolegu Moussu Diabyho, jenže ten v osmadvacáté minutě odmítnul. O čtrnáct minut později se odehrál nejdůležitější moment celého tohoto zápasu.

Dani Alves ideálně načasoval pas pro Thomase Meuniera, jehož ve vlastní šestnáctce fauloval Nicolas De Préville. Cavani při penaltě poslal muže v rukavicích na opačnou stranu, jenže prakticky okamžitě po kontaktu s balonem odkulhal s bolestivou grimasou mimo hrací plochu. V únoru startuje Champions League, ve které čeká francouzského mistra de facto znovuzrozený Manchester United. A pokud by vedle Neymara měl chybět i druhý hvězdný útočník, měl by to pařížský gigant o poznání složitější.

Kylian Mbappé tentokrát soupeřově obraně nečinil žádné větší potíže. Připomenul se až v poslední minutě zápasu, avšak další gól do své bohaté sbírky nepřidal. Ani Choupo-Moting se po další možnosti neradoval. Na opačné straně pořádně protáhnul Gianluigiho Buffona jenom Francois Kamano.

PSG tedy zůstává v Parku Princů stoprocentní. Z dvanácti utkání tady vyhrálo dvanáctkrát. Příští týden zajíždí na horkou půdu Stade Geoffroy-Guichard (aka le Chaudron, což znamená kotlík), kde je doma Saint-Étienne. Les Girondins, kteří nastoupili bez Jaroslava Plašila, zůstávají v dolní polovině tabulky. A věří, že se na Matmut Atlantique podaří přehrát Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele