24. kolo
10.02.2019 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rennes bylo lepší, St. Étienne skolilo zaslouženě

Rennes prodloužilo svou sérii zápasů na domácí půdě bez porážky už na číslo devět, získalo opravdu velmi cenný skalp St. Étienne, se kterým v Ligue 1 bojuje o příčky zaručující pro příští sezónu evropské poháry, a dotáhlo se na něj na rozdíl pouhého jednoho bodu. Hosté aktuálně nemají dobrou formu, z posledních čtyř zápasů už potřetí padli.

Poslední čtyři vzájemné duely obou těchto celků skončily nerozhodně, tentokráte však bretaňský celek potvrdil, že je ve slušném rozpoložení, a urval čtvrté vítězství ze svých pěti minulých střetnutí. Nutno ale podotknout, že dvě ze svých tří branek přidal až na konci utkání. Do té doby měli Les Verts ještě šanci s tímhle mačem ještě něco udělat.

SRFC se jal v úvodu role aktivnějšího mužstva, do první větší šance se po vlažnějším začátku prodral ve 20. minutě Siebatcheu, jemuž přihrál míč do pokutového území Ben Arfa, nicméně přímení pokus zlikvidoval svou nohou gólman Ruffier. Jen o minutu později domácí přece jenom skórovali, centr Bourigeauda z rohového kopu hlavou zužitkoval Niang.

St. Étienne mohlo srovnat poměrně záhy, na zadní tyči se objevil sám Diony, jeho pokus z blízkosti však brankář Koubek dokázal vytěsnit na tyčku. Ještě blíže byl pak vstřelenému gólu Subotič ve 44. minutě. Poté, co Koubek vyrazil před sebe hlavičku Kolodziejczaka, se Srb dostal k dorážce, jenže trestuhodně napálil balón jen nad břevno.

V 59. minutě Rennes podniklo rychlý brejk, Ben Arfa vysunul na pravé straně střídajícího Sarra, jeho dělovku ovšem zlikvidoval Ruffier. Čtvrthodinu před koncem vypálil z dálky sám Ben Arfa, k jeho smůle se ale rozezvonila pouze tyčka. Ten se nakonec přece dočkal kýženého úspěchu tři minuty před koncem, poněvadž proměnil penaltu.

Poté, co se Sarr probíjel do vápna, zahrál rukou jeho protihráč Perrin, sudí Hamel zkontroloval situaci na videu, a přisoudil domácím pokutový kop. Na střelu Ben Arfy si Ruffier sáhl, inkasování už však nezabránil. V nastavení ještě do prázdné brány skóroval Hunou, v závěru ASSE dohrával o deseti, protože se vyloučit nechal Hamouma.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele