24. kolo
10.02.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nice získalo cenný skalp, těsně porazilo třetí Lyon

Pětizápasová lyonská série vítězství je u konce. Porážka v Nice přitom má pro Les Gones velmi neblahé následky, jelikož jejich největší konkurent v boji o druhou příčku z Lille bodoval naplno v Guingampu, a rozdíl mezi oběma týmy se tak v tabulce zvýšil na šest bodů. O výhře domácích rozhodla jediná trefa Rémiho Waltera z penalty.

Před týdnem inkasoval celek z Azurového pobřeží čtyři branky od Lille. Z téhle rány se ale oklepal a tentokráte, leč s určitou dávkou štěstí, udržel čisté konto. I když aktuálně Lyon absolvuje náročný program a často cestuje, bylo to již šesté utkání venku z posledních sedmi případů, nepůsobil v ofenzívě nijak unaveným dojmem.

OGC vstoupil do utkání zostra. Už v 1. minutě se za obranu propracoval rychlonohý Ganago, dostal se nicméně do trochu složitějšího úhlu, a tak jeho pokus vyrazil gólman Anthony Lopes do zámezí. Na druhé straně ve 26. minutě mohl skórovat Traoré, jehož na zadní tyči svým centrem zleva našel Mendy, brankář Benítez ovšem výtečně zakročil.

Poslední třetina první půle pak spíše patřila Lyonu, třeba ve 43. minutě mohl otevřít skóre Depay, ale ani on, ani jeho spoluhráči ve svých příležitostech prostě nenašli tu správnou mušku. Krátce po obrátce se snažil na Beníteze vyzrát NDombélé, vyslal poměrně slušnou střelu ze střední vzdálenosti, argentinský muž v rukavicích ale jeho zakončení jistil.

Asi nejblíže byl Olympique vstřelené brance po rohovém kopu Fekira. Jeho centr dopadl na hranici brankového území na hlavu Dembélého, jehož tečovaný pokus domácím stoperem Hérellem skončil na tyčce. Nice rozhodlo o vítězství prakticky zničehonic v 69. minutě. Sudí Lesage přitom původně nařizovat pokutový kop v jeho prospěch nechtěl.

Jenže pak se podíval na video a usoudil, že vražení vracejícího se NDombélého do Ganaga bylo v rozporu s fotbalovými pravidly, ukázal na bílý puntík, z něhož Walter zamířil nekompromisně pod břevno. Největší šanci na vyrovnání měl deset minut před koncem Depay, jenže Benítez zase předvedl fantastický zákrok. Nice tak těsné vedení udrželo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele