24. kolo
10.02.2019 15:00 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

Nimes zásluhou výborného druhého poločasu otočilo duel s Nantes

Nutno dodat, že hodně emotivní duel, protože se do značné míry nesl ve vzpomínce na Emiliana Salu, který zahynul při letu přes Lamanšský průliv. Bretaňský klub, za který hrál, nastoupil k tomuto zápasu v černých dresech namísto obvyklých žlutých, přičemž všichni hráči měli na zádech jmenovku Sala‘. A Argentincovo číslo 9 už nikdy nikdo jiný neoblékne.

Je jasné, že jeho bývalí spoluhráči chtěli tenhle zápas vyhrát. A už v 15. minutě k tomu udělali první výraznější krok. Střílený centr Valentina Rongiera směřoval na malé vápno, tedy do ideálního prostoru pro Kalifu Coulibalyho, jenž hlavou neomylně uklízel za záda Paula Bernardoniho, přestože stihl celkem rychle zareagovat - 1:0.

Tribuny podruhé jásaly v osmatřicáté minutě. Malijský útočník, který svou trefou výrazně pomohl Nantes mezi nejlepších osm v rámci Coupe de France, si to štrádoval ke svatyni Nimes a Hervé Libohy si usmyslel, že bude nejlepší ho ve vlastní šestnáctce podkopnout. Od zkušeného rozhodčího Turpina uviděl jenom žlutou kartu.

Abdul Waris cílil do středu brány, zatímco muž v rukavicích skočil po své pravé ruce - 2:0. První poločas tedy vycházel přesně podle představ, jenže už dvě minuty po startu toho druhého bylo všechno jinak. Téji Savanier vyslal zpoza obránce přihrávku napříč malým čtvercem, kde na zadní tyči číhal Baptiste Guillaume a vsítil tak svůj druhý gól v této sezoně - 2:1.

Třiadvacetiletý Belgičan sehrál důležitou úlohu i při vyrovnávací trefě. V obležení protihráčů se mu podařilo posunout balon na Antonina Bobichona, který ve vzdálenosti nějakých dvacet metrů od brány z první elegantně přeloboval Cipriana Tatarusana - 2:2. Následně se nezapotil nikdo z dvaadvaceti aktérů, nýbrž ten třiadvacátý, tedy sudí Clément Turpin.

Nejprve za pomoci videa rozhodnul, že se ruka Nicolase Palloise odehrála mimo pokutové území, leč následně ukázal na penaltový puntík poté, co se podle jeho mínění dotkl míče stejnou částí těla Loïck Landre. Své rozhodnutí opět odvolal, když viděl, že se jednalo o hrudník. Skóre se znovu změnilo až v závěrečné pětiminutovce.

Andrei Girotto ztratil kulatý předmět, který doputoval až k Jordanu Ferrimu, který nejdříve napálil pravačkou tyč. Po odrazu se nabídlo zakončení druhou nohou a to už byl úspěšnější - 2:3. Les Canaris poslali všechny síly do útoku, což se jim stalo osudným v devětaosmdesáté minutě, kdy získal výsledek svou finální podobu.

Sada Thioub sebral míč nějakých 30 metrů od vlastní brány a pelášil s ním, seč mu nohy stačily k Tatarusanově svatyně. Obránci se sice stihli stáhnout, ale jeho přesné přízemní střele k pravé tyči stejně nedokázal nikdo z nich zabránit - 2:4. FC Nantes tedy po slibném podzimu opět ztratilo a doufá, že se za týden na monacké půdě podaří uhrát lepší výsledek. Krokodýli budou chtít přidat jubilejní desátou výhru doma proti Dijonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele