24. kolo
10.02.2019 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lille si pojistilo druhé místo, na půdě posledního Guingampu vyhrálo 2:0

Lille zvládlo zápas na půdě posledního Guingampu a pojistilo si průběžné druhé místo. Dogy to ale s domácími neměly jednoduché, soupeř byl dlouho ve hře o body, než v nastavení z penalty definitivně pojistil výsledek Loic Rémy.

Guingamp byl proti Lille v pozici velkého outsidera, nicméně body potřeboval. Situace domácího celku je po další porážce špatná. Zcela opačná nálada pak panuje na severu Francie, Lille sice na PSG hodně ztrácí, ale druhé místo je zatím pevně v jeho držení.

Lille nastoupilo do zápasu v nezvykle křiklavě žlutých dresech a na půdě Guingampu se setkalo s tuhým odporem. Hosté věděli, že je nečeká snadná práce. První velkou šanci spálil po půlhodině hry Leao, když z ne úplně komfortní pozice orazítkoval vzdálenější tyč. V prvním poločase to byla jediná výrazná šance, Guingamp měl i překvapivě navrch, ovšem do koncovky se nedostal.

Klíčový moment utkání nastal krátce po změně stran. Ikoné po straně zatáhl balón do šestnáctky, jeho přihrávku jeden z hostů šikovně pustil na Rafaela Leaa, který přízemní střelou rozvlnil síť. Domácí sice po hodině hry také vstřelili branku, jenomže ta kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Největší šance na vyrovnání přišla sedm minut před koncem. Guingamp rozehrál standardní situaci a Nolan Roux hlavou orazítkoval břevno! Dogy se musely strachovat o výsledek až do nastaveného času, než byl ve vápně faulován Loic Rémy a sám někdejší francouzský reprezentant nařízenou penaltu proměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele