24. kolo
10.02.2019 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Monako v Montpellieru neudrželo vedení a remizovalo 2:2

Hráči Monaka už mohli vyklidit sestupové pozice, jenomže vedení na půdě Montpellieru pokaždé ztratili. Montpellier našel odpověď jak na trefu Gelsona Martíneze, tak i Radamela Falcaa. Nejprve vyrovnal na 1:1 Gaëtan Laborde a v nastavení s velkým štěstím proměnil pokutový kop Andy Delort. Knížecí klub se alespoň posunul na osmnáctou pozici, která znamená baráž.

Monaku v zápase hodně pomohla rychle vstřelená branka, ve 14.minutě totiž odcentroval do šestnáctky Ballo-Touré a Gelson Martínez v náběhu a z voleje uklidil balón za Lecomtova záda. Brankář HSC si sice na balón sáhl, ale gólu zabránit nedokázal. Odpovědět mohl ze strany domácích Laborde, ale ze vzduchu jenom těsně přestřelil. Monako si mohlo ještě do konce prvního poločasu zajistit pohodlnější dvoubrankový náskok, ale Radamel Falcao svojí pověsti kanonýra nedostál. Po Martinsově přihrávce nedokázal zblízka trefit branku a stoprocentní příležitost doslova zahodil.

Kolumbijcova velká příležitosti později musela hosty mrzet. Montpellier postupně převážel držení balónu na svojí stranu a v 66.minutě zaslouženě vyrovnal. HSC si vytvořilo před Subašićem velký závar, který nakonec z malého vápna nekompromisně ukončil Gaëtan Laborde vyrovnávací brankou!

Následně se zdálo, že stav 1:1 se jen tak měnit nebude. Vyrovnané utkání však nabralo deset minut před koncem na obrátkách. V 82.minutě dorazil do branky vyraženou střelu Radamel Falcao, takže Monako v zápase zase vedlo. Montpellier to však nepoložilo, v poslední minutě fauloval ve vápně Kamil Glik a sudí nařídil ve prospěch domácích pokutový kop. Andy Delort měl v podstatě štěstí v neštěstí. Penaltu kopl bídně, Subašić vystihl směr a pokutový kop de facto chytil, jenomže balón mu smolně propadl mezi tělem a dostal se kousíček za brankovou čáru, což znamenalo vyrovnání.

Ve zbytku nastaveného času ještě uviděl červenou kartu Jemerson, ale to už vliv na utkání nemělo. Monako dvakrát na stadionu de la Mosson vedlo, ale Montpellier vždy našel odpověď. Trenér Leandro Jardim nicméně ani ve druhém utkání po svém návratu do knížecího celku neprohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele