Komentáře a souhrny

Liberec prohrál i v Žilině a s poháry se loučí

Černý týden českých zástupců v evropských pohárech dnes dovršili fotbalisté Liberce. V odvetě 2. předkola Poháru UEFA prohráli v Žilině stejně jako v prvním utkání doma 1:2 a v hlavní soutěži hrát nebudou. Liberec tak nepodobil Spartu i Slavii, pro něž zůstala zapovězena Liga mistrů.

Slavia remizovala s Fiorentinou, brána do LM se jí zavřela

Český fotbal nebude mít zastoupení v letošním ročníku Ligy mistrů. Po vyřazení Sparty vypadla ve třetím předkole i Slavia Praha, jež dnes doma remizovala v odvetě 0:0 s Fiorentinou, které v prvním utkání v Itálii podlehla 0:2. Oba pražské celky budou hrát Pohár UEFA.

Weiss se s Artmedií rozloučil remízou s Juventusem

Artmedia dokázala v odvetě třetího předkola Ligy mistrů uhrát s Juventusem remízu 1:1. Po vysoké prohře z prvního utkání do hlavní soutěže nepostupuje, s týmem se alespoň sympaticky rozloučil trenér Vladimír Weiss, který odchází ke slovenské reprezentaci.

Sparta neproměnila šance, do Ligy mistrů postupuje Panathinaikos

Sparty Praha prohrála v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Panathinaikosu Atény 0:1 a do hlavní části soutěže nepostoupila. Sparťané předvedli v Řecku odvážný výkon, ale gól jim to nepřineslo. Sami inkasovali v poslední minutě, kdy se trefil Souza.

Ve šlágru druhé Bundesligy triumfoval Kaiserslautern

Šlágr druhého kola 2. Bundesligy nabídla pondělní dohrávka, v níž se utkaly dva tradiční účastníci nejvyšší soutěže. Kaiserslautern doma přehrál hosty z Norimberku a díky brankám Dicka a Jendriška se může radovat, za FCN totiž po pauze stačil Boakye pouze snížit.

Anglická Premier League souhrn - 2. kolo

Manchester United druhé zaváhání nedopustil. V pondělní dohrávce vyhrál nejtěsnějším rozdílem na hřišti Portsmouthu. Oba týmy se utkaly na začátku sezóny o Community Shield, tehdy byli po penaltách také lepší Rudí ďáblové. V ligové tabulce jsou nyní Pompeys bez jediného bodu poslední.

Gambrinus liga souhrn - 4. kolo

Brno mělo možnost bodově se dotáhnout na vedoucí Spartu, na domácím hřišti ale v pondělní dohrávce přenechalo všechny body Mladé Boleslavi. Středočeši se díky gólům Sylvestreho a Rajnocha dostali na sedm bodů, čímž se vyrovnali právě dnešnímu soupeři.

Inter udolal AS Řím a získal Superpohár

Strhující podívanou přichystali divákům hráči Interu Milánu a AS Řím, kteří se na San Siru utkali o italský Superpohár. V utkání měl lehce navrch Inter, který zásluhou Muntariho a Balotelliho dvakrát vedl, ale Římanům se pokaždé podařilo vyrovnat.

Oslabený Real dobyl španělský Superpohár

Ani vyloučení dvou hráčů nezabránilo úřadujícímu šampiónovi Realu Madrid získat první titul v nové sezóně. Na domácím hřišti si Bílý balet poradil s Valencií a po výborném druhém poločase zvítězil 4:2. Ziskem osmé trofeje se stal nejúspěšnějším týmem této soutěže.

Ligue 1 souhrn - 3. kolo

Vítězné tažení Grenoblu skončilo, omluvou pro nováčka však je fakt, že se tak stalo na hřišti úřadujícího mistra Lyonu. Dobrou formu potvrdila Marseille, vyhrály také Le Mans a Valenciennes. Monako doma remizovalo s Caen, Nancy s Toulouse a PSG veze bod ze hřiště Sochaux. Bordeaux potvrdilo roli favorita a porazilo Nantes...

Ruská Premier Liga souhrn - 19. kolo

Těrek potvrdil, že z Grozného se body nevozí lehce a o všechny obral Lokomotiv. V moskevském derby mezi Spartakem a Dinamem se zrodila remíza, Jaroslavl podlehla Tomsku. Kazaň doma porazila Chimki. V prvním nedělním triumfoval jasným způsobem Zenit Petrohrad na hřišti Samary. Saturn přehrál Vladivostok, CSKA veze z Nalčiku jenom bod...

Bundesliga souhrn - 2. kolo

Po druhém kole má Bundesliga jediný šestibodový tým - Hoffenheim, který porazil Gladbach. Stuttgart doma podlehl Leverkusenu, v dalších atraktivních zápasech se body dělily. Dortmund remizoval s Bayernem a Brémy se Schalke. Ve znamení remíz byla i neděle, přičemž Frankfurtu bod zařídil brankou Martin Fenin.

Corgoň liga souhrn - 6. kolo

Na Slovensku nic nového. Žilina porazila nejtěsnějším rozdílem Slovan a stíhá dosud suverénní Košice. Trnava proměnila utkání v Nitře ve svou exhibici - pod tři z pěti gólů se podepsal český útočník Klinka. Podobně si vedla Dubnica v Prešově, Zlaté Moravce remizovaly s Ružomberkem.

Skotská Premier League souhrn - 3. kolo

Remízy Rangers využily Celtic a Kilmarnock, které se bodově dotáhly. Obhájce titulu doma nedal šanci Falkirku, Kilmarnock porazil dosud stoprocentního nováčka Hamilton. Hearts porazili St. Mirren, zbylé dva zápasy skončily nerozhodným výsledkem 1:1.

Argentina porazila Nigérii a obhájila zlato z Atén

Spanilá jízda Argentiny až do finále má úspěšný konec. Jediný a tím pádem i rozhodující gól Angela Di Marii znamená, že domů odletí se zlatými medailemi. Stříbro patří Nigérii.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele