Ruská Premier liga - souhrn 11. kola

27.05.2011, 17:02, aktualizováno 30.05.2011, 17:23
Komentáře a souhrny
Amkar v pondělní dohrávce porazil Volgu. Zenit doma smetl Spartak a prozatím střídá na čele tabulky Anži, která už v pátek vyhrála na hřišti Lokomotivu. CSKA má jenom bod, Nalčik získává body zatím po jednom, tentokráte remizoval s Těrekem. Lépe už si vedla Kazaň, která čtyřmi góly smetla Tomsk, Dinamo uspělo v Krasnodaru...

Amkar Perm - Volga Nižnij Novgorod 1:0

30.05.2011 15:30

Góly: 52. Georgi Pejev

Amkar porazil Volgu díky dalekonosné střele Georgije Pejeva. Outsideři Premier Ligy si nedokázali vytvořit ani jednu gólovou šanci.

Hráči Amkaru vyběhli na hřiště v tričkách, která vyjadřovala podporu zraněnému spoluhráči Narubinovi a začali zápas mnohem aktivněji, jenže přání občas nevede k úspěšné hře. Oba týmy mají problémy s koncovkou a platilo to i tentokráte, v první půli za hosty pouze Marcvaladze dvakrát utekl po křídle, jenže zprvu se mu nepodařilo vystřelit a pak poslal míč vedle vzdálenější tyče.

Permský klub do poločasu byl o něco lepší, ovšem ani to nebylo dostatečné, aby se odvděčil fanouškům, kteří už na zápasy svého klubu ani nechodí. Šanci měl Čerenčikov po centru Pejeva, jenže balón proletěl podél brány. Střílel i Pejev, trefil však pouze obránce. Útočníci Machaljev a Đjalović míče prakticky nedostávali.

Do druhého poločasu vyběhl na hřiště kapitán hostů Anton Chazov, který vystřídal Vatsadzeho, ale do hry se prakticky nezapojil. Brzy na to vstřelil svůj gól Amkar. V takovém zápase bylo možné skórovat pouze díky pořádné dávce štěstí, což se i stalo. Bláznivou dalekonosnou střelu vyslal Pejev a trefil se.

V letošní sezóně Volga už několikrát prohrávala a nesnažila se o vyrovnání. V 60. minutě Tetradze využil svá poslední střídání, když poslal na hřiště Ahmetoviće a Adžindžala, jenže obraz hry se absolutně nezměnil. Čas plynul a po snahách o vyrovnání nebylo ani památky. A tak zápas skončil vítězstvím domácích 1:0.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Dinamo Moskva 0:1

29.05.2011 18:30

Góly: 82. Fjodor Smolov

Krasnodar na svém hřišti podlehl moskevskému Dinamu. Jediný gól zápasu vstřelil útočník moskevského klubu Fedor Smolov.

Dinamovci hned zpočátku přenechali iniciativu domácím. Chvíli po počátečním hvizdu dokonce obrana hostů hrubě chybovala. Vladimir Tatarčuk po skvělém pase od Igora Picusceaca vyběhl sám proti Šuninovi. Ovšem střela záložníkovi Krasnodaru vůbec nevyšla a gólman Dinama bez velkých obtíží sebral balón.

Kromě této šance však domácí u brány Šunina nevytvořili nic. Navíc ve středu poločasu dinamovci převzali iniciativu a kdyby Voronin měl seřízenou mušku, mohl poslat svůj tým do vedení. Ještě předtím, než šly oba celky do šaten, Kokorin trefil břevno. Celkově ale byl první poločas docela nekoukatelným.

V druhé části zápasu už oba soupeři hráli aktivněji. Šance byly jak na jedné, tak na druhé straně. Obzvlášť stojí za pozornost překrásná šance Voronina. Ukrajinský forvard vyběhl jeden na jednoho proti Andreji Gorodovovi, obehrál brankáře Krasnodaru, vystřelil do, zdálo by se, prázdné brány, avšak Andjelković zachránil svůj tým těsně předtím, než míč překonal brankovou čáru.

Ani Krasnodar nezahálel. Minutu před šanci Voronina mohl klidně skórovat Picusceac, to by ale Šunin musel pustit balón za svá záda. Uprostřed druhé půle kapitán krasnodarců Amisulašvili, který musel nastoupit se speciální ochrannou maskou, po rozehrání přímého kopu hlavou střílel do břevna.

Po šanci Voronina dokázalo Dinamo realizovat pouze jeden nebezpečný útok. A úspěšně. Skóroval střídající Fedor Smolov, jenž překonal krasnodarského brankaře krásnou střelou zpoza šestnáctky. A i když se svěřenci Muslina snažili, vyrovnat se jim nepodařilo.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Kubaň Krasnodar 1:1

29.05.2011 17:00

Góly: 67. Tomáš Necid - 80. Sergej Davydov

Fotbalisté CSKA Moskva kontrolovali zápas proti Kubani, ale opět se nevyvarovali problému a deset minut před koncem po gólu Davydova ztratili vítězství. Armějci remizovali 1:1 a bodově nevyšli naplno už s druhým krasnodarským klubem.

Oba týmy začaly aktivně, ale chyběl jim vepředu větší nápad. CSKA se podařilo neutralizovat obrovitého Traoreho tak, že místo něj nastoupil do druhého poločasu Davydov. Velkou šanci měl útočník CSKA Vágner Love, ale napálil břevno. V další příležitosti Brazilce neutralizoval bdělý zadák hostů. Jižané měli za první poločasu jedinou vážnější šanci, hned z kraje zápasu Armaš po standardní situaci hlavou jen těsně minul branku.

Po změně stran fotbalisté CSKA přidali na pohybu, Vágner Love se přesunul na hrot, ale přestože se snažil, bylo očividné, že není v optimální formě. Otevřít skóre mohl Honda, který režíroval většinu akcí CSKA, ale Japonce vychytal Budakov. Hosté odpověděli hlavičkou Kulika, ale mimo branku.

Trenér CSKA Sluckij se rozhodl riskovat a do hry poslal třetího útočníka Necida. Český reprezentant se mu za to odvděčil po minutě strávené na hřišti vedoucí brankou, když po přihrávce Doumbii zkušeně překonal Budakova. Armějci mohli navýšit vedení, ale Vágner těsně minul a projektil Necida zastavil obránce. Zdálo se, že CSKA dovede utkání k zaslouženému vítězství, ale chyba lávky. V 80. minutě rozjel Kubaň rychlý útok. Tlisov vysunul do pravého křídla Maksimova, ten zvedl hlavu a našel přesně nohu Davydova, který dopravil míč do sítě. V Dalších minutách branka nepadla, a tak skončil zápas 1:1.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 2:2

29.05.2011 16:15

Góly: 45. Jevgenij Savin, 55. Jevgenij Savin - 29. Alexandru Gaţcan, 37. Roman Adamov

Rostov nedokázal udržet v Samaře nadějné vedení a odváží si pouze bod. Křídla Sovětů totiž zachránil dvěmi brankami útočník Savin.

Zápas začali aktivněji domácí, hlavně Samsonov se Savinem zlobili Kočenkova v brance Rostova. První šanci si ale na druhé straně připsal Roman Adamov, když po centru zakončoval hlavou, M'Bolhi byl však na místě. V osmnácté minutě byl Kočenkov Savinem dokonce překonán, ale Gackan za něj zaskočil před brankovou čarou. Jak se říká: "nedáš-dostaneš", v 29. minutě se po centru Česnauskise dostal k balonu Gackan a střelou na vzdálenější tyč nedal M'Bolhimu šanci - 0:1.

O šest minut později bylo v táboře hostí ještě veseleji. Znovu centroval Česnauskis z levého křídla, tentokrát se prosadil kanonýr Adamov - 0:2.

Gólovou čtvrthodinu zakončil na druhé straně Jevgenij Savin zaslouženým gólem. Samsonov mu nacentroval zprava a Savin se na bližší tyči nemýlil - 1:2. A to byl také konec divokého prvního poločasu.

Druhou půli začali aktivněji Tarchanovovi svěřenci a již po deseti minutách se radovali ze zaslouženého vyrovnání. Aktivní Savin dostal pas za obranu a s Kočenkovem si poradil, prostřelil ho - 2:2.

Po této gólové přestřelce se hra uklidnila, co se šancí týče. Hra se hodně kouskovala, týmy střídaly a hrálo se hodně od podlahy. Ke konci zápasu ještě domácí Rostov zmáčkli, ale Pečnik v dobré pozici dlouho otálel se střelou a míč mu byl uzmut. Jelikož se pak dále nic nestalo, tak zápas skončil remízou, se kterou byli spokojeni asi všichni.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Spartak Moskva 3:0

29.05.2011 14:00

Góly: 36. Danko Lazović (pen.), 66. Aleksandr Keržakov, 85. Aleksandr Keržakov

Alexandr Keržakov svým 100. A 101. gólem v Premier Lize dovedl Zenit Petrohrad k vítězství nad Spartakem Moskva. Pitěrci porazili červenobílé poprvé pod trenérem Spallettim a to přesvědčivě 3:0.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, zahrozit mohl v 7. minutě agilní Portugalec Danny, ale nejspíš takový dar od protihráčů neočekával a nechal se obrat obráncem Parejou. Vybojovat penaltu se snažil po zákroku Pareji útočník Keržakov, ale vysloužil si pouze žluté ocenění. V následujících minutách si oba týmy vyměnily několik šancí, z nichž žádná nebyla stoprocentní. V 37. minutě padla úvodní branka. Kudrjašov stáhl Lazoviće a samotný Srb si vzal na starost pokutový kop, který proměnil ve svůj sedmý gól v letošní sezoně.

Po změně stran Spartak ožil, ale jen chvíli. V průběhu druhého poločasu stadion zahalily dýmovnice a na tribunách zarachotily petardy. Sudí Jegorov musel zápas nechvíli přerušit. A když se na hřišti rozjasnilo, Zenit vedl 2:0. Po ztrátě Mahmudova uvolnil Danny Keržakova a kanonýr Zenit překonal Zabolotného. Domácí ovládli zápas a mohli přidat další branky. Nakonec se prosadili ještě jednou. V 85. minutě Keržakov zpracoval míč na hrudi a přehodil Zabolotného. Zenit vyhrál 3:0 a posunul se na průběžné první místo v tabulce před Machačkalu.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala 1:2

27.05.2011 17:15

Góly: 90+1. Dmitrij Syčev (pen.) - 47. Rasim Tagirbekov, 80. Mbark Boussoufa

Mocný finiš Lokomotivu nestačil na více než upravení stavu na 1:2. Anži si tak velice překvapivě odváží z Moskvy tři body a posouvá se na průběžné první místo!

Začátek zápasu byl v režii středu hřiště. Ten byl tak silný, že se z něj míč prakticky nehnul a divák se nudil. Z letargie fans vytáhl až Maicon, který po průniku po pravém křídle pálil nad. Hosté se poprvé ozvali v 20. minutě, kdy po přímém kopu nakopl Holenda brankáře domácích, mimo to Guilherme míč lapil. Pár minut na to zahrozil Ibričič, ale Revišvili byl na místě. Žel bohu to byla také poslední akce prvního poločasu. Tedy ne úplně poslední, ale více šancí se již neurodilo.

Druhou půli začali lépe hosté. v 47. minutě se k přímému kopu z velké dálky postavil Carlos a svou kouzelnou levačkou vykouzlil centr na bližší tyč, kde byli hned 2 fotbalisté Machačkaly, první z nich Tagirbekov uklidil balon za záda stojícího Guilhermeho. 0:1!

V 70. minutě to bylo 0:2, i když sudí gól nakonec neuznali, Tagirbekov zleva nacentroval před bránu, kde se hlavou prosadil Lachijalov, ale pouze z ofsajdu. Nu, co se nepovedlo v minutě 70. , to se povedlo o 10 minut později. Ďurica se řítil s Holednou v zádech ke své bráně, ale český tank ho předběhl a naběhl i do Guilhermeho, který balon vyrazil pouze před sebe, u něj byl první Boussouffa, který obloučkem upravil na 0:2. Krásný fotbalový moment.

Domácí se po závěrečném tlaku golu přeci jen dočkali. po centru zleva zahrál Joao Carlos rukou, uviděl druhou žlutou a šel do sprch. K penaltě se postavil Syčov a nemýlil se. 1:2!

Bohužel pro Lokomotiv gól padl příliš pozdě a s výsledkem již nic neudělali. Zápas tak skončil výhrou hostů. Překvapivou.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Tom Tomsk 4:1

27.05.2011 16:45

Góly: 7. Aleksandr Rjazancev, 32. Aleksej Medvěděv, 57. Christian Noboa, 75. Bebars Natcho (pen.) - 38. Sergej Skobljakov (pen.)

Rubin bavil útočným fotbalem a v pátečním souboji 11. kola Premier Ligy porazil Tom Tomsk vysoko 4:1.

V prvním poločase vládla stoprocentní produktivita. Všechny šance, které si oba týmy vytvořily, skončily gólem. Už v 7. minutě se Kazaň dostala do vedení, střelu Medvěděva sice Pesjakov nohou vyrazil, ale přímo před dorážejícího Rjazanceva a ten rozvlnil síť. Druhou branku domácích přidal ve 33. minutě Medvěděv, když využil pasu Navase a z úhlu střelou mířící na vzdálenější tyč zaskočil Pesjakova. Těsně před odchodem do šaten Tomiči snížili. Po ruce Šaronova se kopal pokutový kop, který si vzal na starost Skobljakov a snížil na 1:2.

Po změně stran Rubin ještě více dominoval na hřišti. V 58. minutě zvýšil Noboa z přímého kopu na 3:1. Účet zápasu uzavřel v 75. minutě z penalty Izraelec Natcho. V šestnáctce se provinil faulem na Karadenize střídající Nikitinskij.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 2:2

27.05.2011 15:00

Góly: 34. Adnan Zahirović, 72. Roman Koncedalov - 39. Maurício, 43. Leandro (vl.)

Spartak Nalčik se v domácím zápase s grozenským Těrem dokázal vyhnout porážce. Souboj, jež probíhal na podmáčeném trávníku, skončil remízou.

Před zápasem se nad hlavním městem Kabardino-Balkarii spustil liják. Přesto se hlavní arbitr Karasjev rozhodl uskutečnit zápas, a tak hra začala. Přesněji ne hra, ale běhání po kalužích. Kdo ví, jak kvalitní je trávník na hřišti Spartaku, ale míč se pořad zastavoval v kalužích, hráči podklouzávali, zakopávali. A jestli loni někdo domácí hřiště Anži nazýval polem, tak v Nalčiku to nebylo pole, nýbrž bažina.

Nebezpečná situace do půl hodiny hry byla jen jedna. Berchamov vyslal dobrou střelu zpoza brankoviště, ovšem míč proletěl mimo bránu. A po třiceti minutách hry se zápas začal vyvíjet zajímavým směrem. Nejprve domácí otevřeli skóre. Centr Berchamova našel v pokutovém území Těreku hlavu Zahiroviće, který nehledě na faul ze strany obránce dokázal vyskočit a poslat balón do brány.

Těrek odpověděl po pěti minutách a také ze standardní situace. Spoluautorem gólu se stal hrdina zápasu s Anži Georgijev. Bulhar skvěle rozehrál, Maurício se dostal k balónu jako první a poslal ho do brány. Vyrovnávací gól ale Grozencům nestačil. Evidentně lépe přizpůsobení k pravidlům vodního póla hostující hráči měli jasně navrch. Odměnou jim byl vstřelený druhý gól. Georgijev opět rozehrával standardku, Jevgenij Pomazan chyboval, když míč vyrazil přímo na nohu Kobenkovi. Záložník Těreku vystřelil na bránu a míč po teči od Leandra doputoval až do brány.

Do druhé půle poslal Holanďan namísto Kacajeva Brakamonta, Eštrekov žádné změny neprovedl. Avšak během hry musel kvůli zranění vystřídat brankaře a obránce. Pomazan přenechal svatyni Fredriksonovi a Ovisenko svůj post Kulikovovi. Nakonec Spartak dokázal vyrovnat. Koncedalov uprostřed poločasu vyslal přesnou střelu do dolního rohu a Džanajev neměl nárok. Těrek ještě mohl vystřílet vítězství, když v 87. minutě došlo k chaosu v pokutovém území domácích, jenže Ferreira poslal míč vysoko nad. Kavkazské derby tak skončilo nerozhodně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1054117:719
2.Zenit Petrohrad1154218:1119
3.Dinamo Moskva1154215:1319
4.Anži Machačkala1154210:819
5.Lokomotiv Moskva1153317:1018
6.Kubaň Krasnodar1153312:918
7.Rubin Kazaň1145215:1017
8.Spartak Moskva1151511:1416
9.Tom Tomsk1134411:1613
10.FK Rostov1133514:1412
11.Těrek Groznyj113357:1212
12.Amkar Perm113358:1412
13.FK Krasnodar112548:1411
14.Volga Nižnij Novgorod1031610:910
15.Spartak Nalčik1116410:149
16.Křídla Sovětů Samara111557:158

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
božský John

že by Golyšev zas otočil nebo minimálně vyrovnal ? Tomiči

Reagovat
smazaný uživatel

Kubaň Krasnodar

Reagovat
smazaný uživatel

V neděli zajímavé zápasy CSKA -Kubaň, Zenit - Spartak Ještě dnes Lokomov otočit

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit-Spartak.

Reagovat
smazaný uživatel

Loko teče teče teče, Anži jede jede jede

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla sranda kdyby to Anži dotáhla do LM,ale je moc brzo o něčem takovém spekulovat je začátek sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla sranda kdyby to Anži dotáhla do LM,ale je moc brzo o něčem takovém spekulovat je začátek sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Samé celky z autonomních oblastí hrály-Dagestán,Tatarstán,Kabardino-Balkarsko,Čečensko

Reagovat
kubys

Pak že nepadaj góly. Super kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

teď se ozýváš, to dokážu taky

Reagovat
smazaný uživatel

Machačkala do LM !!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že CSKA vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Necko, ty seš bůh kruci První vteřina po střídání - první dotek míče a hned gól

Reagovat
smazaný uživatel

Necid přišel na hřiště a za minutu dal gol

Reagovat
Losinho

Necka pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Ňáké je to letos vyrovnané,9.-11.kolo a nikdo není bez porážky ani bez vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

4 týmy na čele tabulky po 11. kolech, hmmmmm, to bude ještě zajímavý

Reagovat
naheCZ

Necka

Reagovat
stas87

viem ze je strasne neskoro davat nejake rozumy,ale myslite si ze priebezna tabulka o 1-8 miesto a zvysok sa uz nezmeni?a aj ked tak len velmi malo?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, papírově asi jo, i když třeba takovej Těrek - ten by mohl útočit na první osmičku, aby pak na jaře 2012 bojoval o europoháry

Reagovat
božský John

Jak na to tak koukám,tak na to mají zespoda max 3 kluby Tomsk (protože letos hraje zatím pěkný fotbal), Rostov (protože má silný kádr a mají ambice) a Těrek (když posílí, ambice jsou a obrana není špatná)

Reagovat
kubys

Podle mě vypadne Kubaň a půjde tam Rostov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Jako nevím, Krasnodar jsem viděl proti Nalčiku a Dinamu a že by mě zrovna uchvátili. Rostov jakmile vyrovná výkony a přestane dostávat redky, tak může v klidu zaútočit na tu TOP8.

Reagovat
Didier Drogba

Necid

Reagovat
Elliasson

Ta Machačkala je mi čím dál tím sympatičtější. A to jsem fanda CSKA a Lokomotivu.

Reagovat
Arbiter

to radeji ani nepriznavej:D

Reagovat
Elliasson

Fanda Zenitu?

Reagovat
božský John

Ne, to je jako kdybysw fandil Spartě a Slávii

Reagovat
Elliasson

Šmankote, až tolik hřeším?

Reagovat
kubys

Jop.

Reagovat
Elliasson

Ajaj, tak to nebyl nejlepší vstup na EuroFotbal. Teď jen vybrat, kterému z těch klubů fandit.

Reagovat
kubys

Každý jednou prozře.

Reagovat
Arbiter

v klidu fandi oběma celkům, jen to neříkej nahlas

Reagovat
božský John

Hehe, každej semka holt vstoupíme jinak no

Výbornej je Perm a Lokomotiv, těm v Rusku fandim já ( ). Letos je taky hrozně sympatickej tomsk, kterej je taková ruská Slávie, mančaft pořádně nemá peníze,ale hrajou zatim pěknej fotbal...ale tak to je na posouzení každýho

Reagovat
smazaný uživatel

Letos se mi strašně líbí Lokomotiv, Krasnožan je prostě borec! A Tomsk klasika, organizované mužstvo, které umí bránit i útočit, zásluhu na tom má hlavně Nepomnjaščij. Toho hodně uznávám.

Reagovat
božský John

Jj pravda, co se týče toho Tomsku, tak jim ještě hodně pomáhá Sabitov, toho hráče potřebovali, zatim hraje výborně a Golyšev dostává svýmu příjmení ....

Jinak Loko hraje výbornej fotbal, moc se mi Krasnožanova práce líbí, ale furt si neodpustěj nějakej výpadek,jako v pátek s Anži, i když Anži hrálo suprově

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Godwinson

Můžu se zeptat, jak hraje Basa? :)

Reagovat
božský John

Pilíř obrany, výbornej ve vzduchu. Ale mrdá mu v hlavě, často vylučovanej

Reagovat
Godwinson

Takže nám v L1 bude náhradou za Spahiće, dobré.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
božský John

Kus za kus, jasný

Lokomotiv byl vloni s těma vyloučenejma špička v celym Rusku, měli jich nejvíc snad v historii ( 8 nebo devět,teď si nejsem jistej)

Reagovat
božský John

Jinak letos moc nehraje, byl myslim zraněnej, tak nastoupil asi do pěti zápasů jenom.

Reagovat
Godwinson

To už je slušnej karetní počin .... no, takže jako alespoň trochu adekvátní náhradu za Ramiho ho nevidíš? :)

Reagovat
božský John

Ale tak jo, mně se dycky líbil, mam pro něj slabost, protože to je prostě srdcař a nic neodflák. Tvrdej obránce, ale těžko říct, jak mu to půjde ve Francii....fakt těžko říct

Reagovat
Godwinson

Ok, díky, od Lille to bude tedy v součtu docela risk .. uvidíme :))

Reagovat
božský John

Tak Lille jestli to rozprodá, tak fakt bude potřebovat někoho do obrany, hrát v obraně s lídrem rozehnalem by asi nebylo moc eňo ňůňo. Baša by byl dobrej vůdce. A jak tak koukám,tak hrál nějako dobu v Le Mans, tak francouzsky asi umí

Reagovat
Godwinson

Souhlas, stopery budou potřebovat minimálně dva. Silnej vůdce jim bude třeba jako sůl, i když je pravda, že mohli vzít někoho z L1 jako jistotu, uvidíme. Třeba jim vytrhne trn z paty, já jsem trochu opatrnej, protože mám před očima letošního Spahiće.

Reagovat
božský John

Takovej Civelli by se mi tam líbil, já ho měl rád už u nás a v Nice byl letos taky výbornej

ad Spahić:

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo + Necka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele