Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

04.06.2011 08:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Čechům vstup do Kirin Cupu příliš nevyšel, s Peru remizovali 0:0

Hodně bídný výkon dnes předvedli svěřenci trenéra Bílka v utkání s Peru. Po většinu času tahali za kratší konec provazu, a tak lze i bezgólovou remízu považovat za malý úspěch.

V úvodních minutách se Peruánci prezentovali výborným napadáním, kterým dělali českým fotbalistům místy nepříjemné problémy. K žádné zajímavé šanci ale jejich snaha nevedla. Naopak už v páté minutě se zjevil v dobré palebné pozici po přihrávce od Petržely útočník Fenin, jenže nakonec nedokázal vystřelit ani přihrát a byl odzbrojen.

Peru následně českému výběru hned dvakrát pořádně zatopilo. První šanci Jihoameričanů ukončil Michal Kadlec, který včas odkopl míč do bezpečí před Chiroquem, už o několik okamžiků později naopak na zajímavý centr Guevara jen těsně nedosáhl Ruidiaz. Peruánci ale byli i v nadcházejících minutách nebezpečnějším celkem a svěřenci trenéra Bílka museli řešit nejednu nelehkou situaci.

Nakonec ovšem nechybělo mnoho a do vedení mohl jít jako první český tým. Vacek výbornou přihrávkou vyslal do šance Necida, ten ale po souboji s Ramosem na hranici šestnáctky upadl a věřil v odpískání penalty. Hra ale pokračovala dále.

Celkově Čechům první poločas vůbec nevyšel. Divákům totiž předvedli řadu nepřesností a nebyli si schopni vypracovat jedinou kloudnou příležitost. Peruánci je poměrně výrazně přehrávali. Těsně před přestávkou navíc mohli jít do zaslouženého vedení. Střelu Advinculy ale dokázal pohotovým zákrokem lapit Petr Čech.

Na začátku druhé půle přišel pro český fotbal velmi výrazný okamžik. Theodor Gebre Selassie totiž vystřídal Ondřeje Kušníra a stal se vůbec prvním hráčem černé pleti, který kdy oblékl dres českého seniorského výběru.

Předváděná hra se však nijak výrazně nezměnila. Prvních deset minut nenabídlo žádnou pořádnou šanci, poté ale dalo Peru o sobě znovu vědět. Dlouhý aut Balbína doletěl až do středu pokutového území, tam se zjevil Chiroque, kterému ovšem zpracování příliš nevyšlo a Petr Čech dokázal míč vyrazit alespoň na roh.

Zhruba po hodině hry zahrozili konečně také Češi, konkrétně Tomáš Necid. Ten vypálil zpoza šestnáctky a gólman Fernandéz měl plné ruce práce. V 72. minutě naopak dostali Peruánci možnost zahrávat standardní situaci ze zajímavé pozice, rychlonohý Farfán ale poslal míč zhruba metr nad bránu.

Hodně štěstí měli čeští fotbalisté i o osm minut později, kdy Ramirez v gólové pozici napálil míč do ležícího Rajnocha a vybojoval jen rohový kop. Uběhlo pár okamžiků a Peru znovu zahrozilo. Tentokrát Farfán hlavou orazítkoval tyčku. Tím však nebezpečí pro českou bránu neskončilo. V 83. minutě vyrobil nečekanou hrubku Rajnoch a nabídl tak další gólovku Ramirezovi. Parádní zákrok ale předvedl jistý Petr Čech. V závěru už gól nepadl, a tak diváci byli svědky již druhé bezgólové remízy na Kirin Cupu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (345)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele