Kvalifikace ME 2012 - souhrn pátečních zápasů

03.06.2011, 22:49
Komentáře a souhrny
V pátek bylo odehráno jedenáct kvalifikačních utkání a zrodilo se několik překvapení. Lichtenštejnsko navázalo na kvalitní výkon z České republiky a doma vyhrálo nad Litvou, překvapením je i remíza Francie v Bělorusku. Německo v nastavení rozhodlo o výhře v Rakousku...
Skupina A

Belgie - Turecko 1:1

03.06.2011 20:45

Góly: 4. Marvin Ogunjimi - 22. Burak Yilmaz

Belgie celých devadesát minut drtila Turecko, přesto získala pouze bod za remízu 1:1 a větší šance na postup z druhého místa za Německem mají tedy hosté, kteří na svého dnešního soupeře sice ztrácí jeden bod, mají však zápas k dobru. Skóre otevřel domácí Ogunjimi, ještě v první půli ale vyrovnal Yilmaz a po neproměněné penaltě domácích skončil zápas smírem.

Utkání začalo velmi zostra a hned po pár vteřinách mohli hosté z Turecka překvapivě vést, Yilmaz ale Mignoleta tváří v tvář nepřekonal. Ve čtvrté minutě už Belgie vedla, hostující brankář Volkan Demirel špatně míč odkopl, obrana Turecka chybovala ještě jednou a k míči se dostal Defour, jenž přetáhl svůj centr k Chadlimu, po jehož přiťuknutí se gólově prosadil Marvin Ogunjimi.

Ten samý hráč mohl zvýšit vedení Belgie v osmé minutě, tentokrát ale Volkana nepřekonal. Po třinácti minutách to z velké dálky zkoušel obávaný střelec Vertonghen, jenže minul. Turci se vyrovnání dočkali ve dvacáté druhé minutě, Arda Turan nechal na pravé straně proklouzat hned dva obránce domácích, přihrál před branku Yilmazovi a ten už si se střelou z malého vápna věděl rady.

Do poločasu už se mohlo odejít za vedení Belgie, Hazarda a Vertonghen však své šance neproměnili. I ve druhém dějství byli domácí jasně lepším věděli, že potřebují zvítězit. Ideální příležitost se jim naskytla v sedmdesáté páté minutě v podobě pokutového kopu, Axel Witsel však s jeho exekucí naložil prachbídně a nedal!

Belgie mohla o třech bodech rozhodnout i v samotném závěru, hlavičky Alderweirelda a Vossena ale skončily mimo tři tyče, a tak se Belgie rozešla s Tureckem po remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Rakousko - Německo 1:2

03.06.2011 20:35

Góly: 50. Arne Friedrich (vl.) - 44. Mario Gómez, 90. Mario Gómez

Německo v dramatickém závěru utkání na půdě Rakouska dokázalo vstřelit rozhodující gól a po výhře 2:1 postupuje na blížící se Euro. Obě branky vítězů vstřelil kanonýr Mario Gomez, Rakušané se dočkali vyrovnání díky vlastnímu gólu Arneho Friedricha.

Němci byli po celý průběh zápasu lepším týmem a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí rozhodující gól. Ten si nakonec schoval až do první nastavené minuty Gomez, který svou důležitou brankou poslal svůj tým na ME 2012. Rakušané po prohře zůstávají čtvrtí, jejich šance na postup se ztenčila na minimum.

Domácí měli první příležitost zápasu, Martin Harnik ale hlavou nezamířil mezi tři tyče. V osmé minutě nejprve nebezpečně pálil Gomez, dorážka Podolskiho se otřela o břevno rakouské branky! Do další šance se propracoval Gomez, jeho další hlavička však skončila mimo. Němci svého soupeře drtili, Ozilova technická střela z hranice šestnáctky ovšem Gratzeie v brance Rakouska překvapit nemohla.

V jedenadvacáté minutě měl obrovskou možnost Thomas Muller, ani on však tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Rakušané se osmělili až ve dvacáté šesté minutě, po Fuchsově ráně nakonec Neuer nemusel zasahovat. Pět minut před poločasem mohli skóre zápasu otevřít také Muller a na druhé straně Hoffer, nic z toho ale nebylo.

První branky se tak diváci na stadionu Ernsta Happela až ve čtyřicáté čtvrté minutě, kdy Friedrich prodloužil centr Kroose od rohového praporku a Mario Gomez zblízka nezaváhal. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení Německa 1:0.

Pět minut po návratu ze šaten už bylo vyrovnáno, na levé straně se skvěle uvolnil Alaba, odcentroval a před dobíhajícím Harnikem si míč do vlastní branky srazil Arne Friedrich. Rakušané se mohli okamžitě dostat i do vedení, Kulovits ale nastřelil jen tyč.

Poté přišla dvacetiminutovka klidu na obou stranách, až do sedmdesáté minuty se hrál opatrný fotbal. Změnu přinesla až ona sedmdesátá minuta, kdy se sám před domácí brankou objevil Muller, jenže nedal. Rozhodnout mohli také Gomez a Schurrle, rozhodující branka ale teprve měla přijít. A také přišla, deset sekund před vypršením normální hrací doby nacentroval z pravé strany kapitán Lahm a hlavička Gomeze rozradostnila celé Německo, to neprohrálo s Rakouskem od roku 1938 a neprohrálo ani dnes.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Ázerbájdžán 2:1

03.06.2011 15:00

Góly: 57. Sergej Gridin, 68. Sergej Gridin - 63. Vüqar Nadirov

Souboj dvou posledních celků skupiny A zvládl o poznání lépe Kazachstán. Na domácí půdě si poradil s Ázerbájdžánem a na své konto si připsal své vůbec první body. Vítězství 2:1 se ale každopádně v jeho případě nerodila nikterak snadně.

V předchozích zápasech se Kazachstán střelecky trápil a dnes v prvním poločase jeho bídná forma pokračovala. Gólmana Agayeva ohrožoval skutečně jen sporadicky, a tak je pochopitelné, že na vstřelení branky příliš pomýšlet nemohl.

Jedna z mála šancí přišla ve 26. minutě. Ze zajímavé pozice pálil útočník Sergej Gridin, jeho střela ale postrádala větší dávku přesnosti a skončila vedle tyčky. Prosadit se zkoušel také Smakov, jenže ani on nebyl schopný trefit území tři tyčí. Do kabin se tedy šlo za zaslouženého bezgólového stavu.

Poměrně brzy po změně stran ale dodal zápasu nový impuls domácí Gridin. Ten si zpracoval výborný centr od Ostapenka a z blízkosti propálil bezmocného Agayeva. Jenže vedení Kazachstánu vydrželo pouze pět minut. Poté totiž zaúřadoval Nadirov a stav utkání opět vyrovnal.

Gólová přestřelka ovšem nabídla ještě třetí pokračování. V 68. minutě se do střeleckých statistik podruhé v zápase zapsal Sergej Gridin. V samotném závěru dokonce sahal po hattricku, ale Agayev předvedl zákrok zápasu a jeho šanci výborně zneškodnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo660019:218
2.Belgie732215:1011
3.Turecko63129:710
4.Rakousko621310:107
5.Ázerbájdžán51044:153
6.Kazachstán61052:153
Skupina C

Itálie - Estonsko 3:0

03.06.2011 20:45

Góly: 21. Giuseppe Rossi, 39. Antonio Cassano, 68. Giampaolo Pazzini

Itálie kráčí za postupem, podruhé v tomto kvalifikačním cyklu porazila Estonsko a na čele tabulky má pětibodový náskok a jeden zápas k dobru před druhým Slovinskem.

Domácí podle očekávání udávali tempo a Estonce dlouho držel brankář Parejko. Na toho si ve třinácté minutě nepřišel Cassano, o chvíli později dobře zasáhl i proti pokusu Rossiho. Za Estonce se osmělil Kink, jehož střela postrádala přesnost.

Itálie pokračovala v náporu a ve 21. minutě šla také do vedení, Cassano našel na hranici malého vápna Rossiho a kanonýr Villarrealu nezaváhal - 1:0.

Ve 24. minutě postihla nepříjemnost Aquilaniho, který se zranil a na hřišti ho nahradil Nocerino. Při chuti byl Rossi, jeho další rána orazítkovala tyč. Ve 39. minutě už došlo k navýšení italského náskoku, z přihrávky Montoliva gólově profitoval Cassano - 2:0.

Druhá půle se nesla v poklidném duchu, favorit kontroloval stav utkání a soupeř pro něj příliš nebezpečí nepředstavoval. V 68. minutě si připsal druhou asistenti Montolivo, do listiny střelců se tentokráte zapsal střídající Pazzini.

Gianluigi Buffon neměl skoro žádnou práci, z nudy si vytrhla až 88. minuta a v ní dalekonosný pokus Vunka.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Slovinsko 0:2

03.06.2011 19:30

Góly: 29. Tim Matavž, 47. Rógvi Baldvinsson (vl.)

Slovinci splnili roli favorita a na půdě nepříjemného soupeře z Faerských ostrovů dokázali i v deseti vybojovat vítězství.

Na podmáčeném trávníku a ve větrném počasí se Slovinci snažili skórovat co možná nejdříve, aby si v poklidu mohli dojít pro očekávané tři body. V první příležitosti se ocitl po rozehraném přímém kopu Matavž, hlavou ale těsně minul. Faeřané v posledním domácím utkání dokázali bodovat, když se rozešli se Severním Irskem smírně 1:1. A sebevědomí bylo vidět na domácích i tentokrát. Brankáře Slovinců Handanoviče ohrožovali především po dlouhých nákopech ze standardních situací.

Hosté si velmi zkomplikovali situaci ve 24. minutě. Holst se dostal do samostatného úniku a za záchrannou brzdu zatáhl pár centimetrů před vápnem Šuler. Domácí se sice dožadovali pokutového kopu, přesný rozhodčí však správně vyloučil hostujícího hráče a nařídil přímý volný kop. Nadějnou pozici zazdil Udsen, když zeď i s bránou jednoduše přestřelil. Trest tak přišel ve 29. minutě na druhé straně. Po další standardní situaci propadl míč k nehlídanému Timu Matavžovi a ten chladnokrevně zakončil - 0:1.

Změna stavu utkání ani počtu hráčů na hřišti jakoby neměla příliš velký vliv na předváděnou hru obou soupeřů. I nadále bylo k vidění vyrovnané utkání, ve kterém bránila v zakončení domácím jejich vlastní nepřesnost, v případě hostů pak zase urputná bojovnost Faeřanů.

Hned po příchodu z kabin daroval Slovincům ještě více klidu domácí Baldvinsson, když ve 47. minutě nešťastně a docela komicky napálil hlavou míč do vlastní sítě - 0:2.

Stále se zhoršující terén v dalším průběhu nedovoloval přesnější kombinaci, náznaky nadějných šancí domácích proti oslabeným Slovincům mařila špatná finální přihrávka. Hosté, vědomi si své početní nevýhody, se pak o něco více soustředili na defenzivní úkoly. I přes tyto nedostatky a překážky byly přece jen v Toftiru k vidění další šance. Snížit na rozdíl jednoho gólu a vnést tak na pochmurné ostrovy trochu světla mohl Benjaminsen, v dobré pozici si ale míč nezpracoval ideálně a ze zakončení na dlouhou nohu byla střela nad Handanovičovu bránu. Neujala se ani střela Einara Hansena, ani pokus střídajícího Mouritsena.

Slovinci se tak i přes šok z pětadvacáté minuty dopracovali k vytoužené výhře a důležitým třem bodům v boji o druhé místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie651014:116
2.Slovinsko73229:411
3.Srbsko62228:98
4.Estonsko62137:97
5.Severní Irsko51313:36
6.Faerské ostrovy60153:181
Skupina D

Bělorusko - Francie 1:1

03.06.2011 20:50

Góly: 20. Éric Abidal (vl.) - 22. Florent Malouda

Francie ani napodruhé nedokázala porazit Bělorusko, po prohře v úvodním duelu kvalifikační skupiny D nyní pouze remízovala v odvetě na půdě soupeře. Skóre otevřel vlastní gól francouzského obránce Abidala, hned za dvě minuty dokázal vyrovnat Malouda, další branka již však nepadla. Francie zůstává první, Bělorusko druhé.

První velkou příležitost utkání měli hned ve třetí minutě domácí Bělorusové, Timofey Kalachev však zamířil nepřesně. O chvilku později se sám před Llorisem ocitl Andrey Voronkov, z vyložené pozice ho ale nepřekonal. Domácí začali skvěle, otevřít skóre mohl i Igor Shitov, také jeho však vychytal skvělý Hugo Lloris. Sérii čtyř neproměněných šancí Běloruska ukončila nepřesná střela slávistického obránce Trubily.

Ve dvacáté minutě se již domácí dočkali zasloužené první branky, Kalachevův volný přímý kop z levé strany propadl až na zadní tyč, kde ho chtěl odvrátit Eric Abidal, ve snaze vykopnout míč z brankové čáry si ho však srazil do vlastní sítě. Už o dvě minuty později ale odcentroval z pravé strany Sagna, Benzema přiklepl míč proti noze Maloudovi a jeho dělovka z hranice šestnáctky zapadla přesně k tyči.

V průběhu druhého poločasu jinak nudný zápas oživoval Karim Benzema, jenž se dostal během druhé pětačtyřicetiminutovky hned ho šesti (šesti!) velkých příležitostí, pokaždé si však buď vylámal zuby na skvělém domácím gólmanovi Veremkovi, nebo ve vyložené pozici zamířil vedle. Bělorusko se tak rozešlo s Francií smírně 1:1 a i nadále živí naději na postup, drží totiž druhou příčku o čtyři body právě za Francií.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Bosna a Hercegovina 3:0

03.06.2011 20:00

Góly: 37. Adrian Mutu, 41. Ciprian Marica, 55. Ciprian Marica

Ve vyrovnané skupině D se do boje o postup vrací Rumunsko, které doma snadno přehrálo Bosnu a Hercegovinu 3:0. Rumuni mají osm bodů, jejich páteční soupeř o jeden méně...

Domácí byli lepším týmem a častěji se snažili o ohrožení brány soupeře. Hasagič si poradil s ránou Muresana z trestného kopu. Nad pálil Mutu, dobrou pozici pak měl opět Muresan, jenomže namířil jenom do Hasagiče.

Hosté zahrozili pouze prostřednictvím spolupráce Džeka a Misimoviče, vše vedlo k brance, která ovšem nebyla uznána pro ofsajd. Ve 36. minutě se poprvé měnilo skóre, Rat našel centrem do pokutového území Mutua a ten si věděl rady - 1:0.

Podobná situace vedle i ke druhé brance. Jenom o čtyři minuty později poslal míč do šestnáctky znovu Rat, Hasagič na jeho přízemní míč nedosáhl, dobíhající Marica naopak ano a v klidu ho dopravil do prázdné brány - 2:0.

Po změně stran se hrálo podle stejných not a v rozmezí několika desítek vteřin šel dvakrát sám na brankáře Torje, v obou případech ztroskotal na Hasagičovi. Bosenská obrana podala hrůzostrašný výkon a důkazem toho byla situace z 54. minuty. Míč postupně podskočili oba stopeři a Marica šel rázem sám na brankáře, kterého elegantně přeloboval - 3:0.

Domácí gólman Tatarusanu dlouho neměl nic na práci a prověřil do až Misimovič. O chvíli později zahrozil i Muslimovič, jehož pokus byl nepřesný.V nastaveném čase se do dějin zápasu znovu zapsal Misimovič, tentokráte ve vlastním pokutovém území fauloval Torjeho a kopala se penalta. Čtvrtou branku odmítl přidat Sapunaru, Hasagič jeho pokus kryl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie64119:213
2.Bělorusko62314:29
3.Rumunsko62228:68
4.Albánie52214:48
5.Bosna a Hercegovina52126:77
6.Lucembursko60151:111
Skupina E

Moldavsko - Švédsko 1:4

03.06.2011 20:30

Góly: 61. Igor Bugaiov - 11. Ola Toivonen, 30. Johan Elmander, 58. Johan Elmander, 88. Alexander Gerndt

Švédové směřují za druhým místem ve skupině E, Moldavsko porazili na jeho hřišti výsledkem 1:4.

Moldavsko se chtělo na domácím hřišti vytáhnout na favorita ze Švédska a zamotat tak situaci ve svojí skupině. Očekávání bylo oprávněné na základě výsledků na domácím hřišti, kde Moldavané porazili Finy a jen o gól prohráli s Nizozemskem. Natěšené domácí ovšem zmrazil po vyrovnaném úvodu utkání již v desáté minutě hostující Ola Toivonen. Hráč PSV Eindhoven převzal míč ve středu hřiště, namířil si to k bráně Namasca a před vápnem vypustil sice ne příliš umístěnou, ale přece jen razantní střelu, která sklouzla domácímu brankáři po rukavicích a rozvlnila síť. Namasco se mohl červenat, v úvodním gólu doslova měl prsty.

Následně se seveřané mohli radovat podruhé, v nadějné pozici se ocitl Elmander, Namasco tentokrát svůj tým podržel. Hráči Moldavska bojovali, snažili se o vyrovnání, Švédové ale s přehledem jejich výpady hlídali a sami byli v útoku nebezpečnější. Vyústěním byl druhý gól hostí, který padl po chybě obránce Armase, důrazu Elmandera a jeho krásné střele z úhlu přesně ke vzdálenější tyči. Ze snahy domácích vyplynuly spíše neškodné pološance, významněji ohrozil Isakssonovu bránu jen z dálky střílející Galcan.

I po příchodu z kabin do druhých pětačtyřiceti minut měli více ze hry hosté. Jejich viditelnou převahu navíc v 58. minutě zvýraznil svým druhým gólem večera Elmander, když prodloužil Larssonovu přihrávku za záda Namaca. Ke slovu se záhy dostali také domácí. Hned tři minuty po třetí brance Švédů vykřesal naději pro svůj celek Bugaev.

A domácí ožili. Povedenou střelou se prezentoval Suvorov, Isaksson s námahou vyrazil na rohový kop. V následných minutách domácí uzavřeli švédský tým před jejich bránou a snažili se vstřelit kontaktní branku. Tato snaha ovšem byla, jak se nakonec ukázalo, marná. V posledních minutách si hosté již hlídali své vedení, drželi míč a domácí k dramatizaci výsledku nepřipustili. Naopak střídající Gerndt přidal nekompromisní střelou další gól hostů a upravil na konečných 1:4 pro Švédsko.

Více informací k zápasu

San Marino - Finsko 0:1

03.06.2011 20:30

Góly: 41. Mikael Forssell

Finsko splnilo povinnost, na tři body ze San Marina se ale pořádně nadřelo a nakonec o nich rozhodla jediná branka. Domácí zůstávají stále bez bodu i bez vstřelené branky.

Úvodní střelu zápasu měl na svědomí Matteo Vitaioli, podobně jako na druhé straně dvakrát Forssell ale nemířil přesně. Finský útočník na sebe následně upozornil ještě jednou a Aldo Simoncini si připsal první zákrok.

Finové podle očekávání udávali tempo, první branku ovšem nedal Hatemaj a ve 40. minutě nezamířil přesně ani Forssell. Toho tento neúspěch příliš dlouho mrzet nemusel, ve 41. minutě to totiž byl právě on, kdo konečně otevřel skóre - 0:1.

Do kabin se málem šlo za dvoubrankového vedení favorita, Moisanderovu šanci ale zlikvidoval Aldo Simoncini. Na druhé straně se pak proti šanci Meazzy zaskvěl Hradecký.

Druhý poločas otevřela nepřesná střele Eremenka, mimo hlavičkoval Vayrynen a Hatemajův pokus zlikvidoval Simoncini. Finové marně usilovali o pojistku a nepřidali jí ani Riski s Vayrynenem. Domácí na tom byli ještě hůře, v závěru se zmohli pouze na slabou střelu Della Valleho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko660021:518
2.Švédsko540115:612
3.Maďarsko630315:139
4.Finsko520311:66
5.Moldavsko62047:96
6.San Marino60060:300
Skupina F

Chorvatsko - Gruzie 2:1

03.06.2011 20:00

Góly: 76. Mario Mandžukić, 78. Nikola Kalinić - 17. Jaba Kankava

Na vítězství 2:1 proti Gruzii se fotbalisté Chorvatska doopravdy nadřeli. Očekával se zápas s jednoznačným průběhem, nakonec ale výběr kouče Slavena Biliče zachraňoval zisk tří bodů až v závěrečné patnáctiminutovce.

Vstup do zápasu vyšel Gruzii doopravdy výborně. Už po pouhých sedmnácti minutách šla totiž do vedení. Iašvili poslal do šestnáctky přesný centr, prostor k hlavičce si dokázal udělat Kankava a neomylně poslal míč za záda Runjeho.

Právě až inkasovaný gól dokázal domácí borce probudit ke zvýšení aktivity, která přinesla také chorvatské šance. Jako první dal o sobě vědět Jelavič, míč ale nakonec poslal těsně vedle tyčky. Ještě blíž byl zanedlouho Luka Modrič, jemuž se povedlo dokonce nastřelit brankovou konstrukci gruzínské brány.

Chorvati pokračovali ve svém tlaku až do poločasové přestávky a gólman Loria se určitě nenudil. Likvidovat musel například nepříjemný pokus Mandžukiče, záložník Perišič pálil pro změnu nad.

Po změně stran výrazný tlak Chorvatska opadl, a tak si mohla Gruzie po dlouhé době užít trochu více klidu. Příliš dlouho ale tento stav nevydržel, jelikož už po pár minutách se pokoušeli o vstřelení gólu jak Eduardo, tak i Luka Modrič. Oba dva však své hlavičky poslali mimo území tří tyčí.

Vytouženou branku nakonec dokázali Chorvati vsítit až v 76. minutě. Mandžukič chytře tečoval centr Dujmoviče a míč poslal do sítě. Bylo ale jisté, že pouze s jedním gólem se domácí fotbalisté nespokojí a budou chtít přidat minimálně ještě jeden. Příliš dlouho na něj čekat nemuseli, přišel totiž už za dvě minuty. Tentokrát připravil Eduardo palebnou pozici pro Kaliniče, který dokázal nabídnuté příležitosti patřičně využít a zařídil Chorvatsku důležitou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chorvatsko641110:313
2.Řecko53205:211
3.Izrael63128:610
4.Gruzie72325:59
5.Lotyšsko51134:74
6.Malta50051:100
Skupina I

Lichtenštejnsko - Litva 2:0

03.06.2011 19:30

Góly: 7. Phillipe Erne, 36. Michele Polverino

Lichtenštejnsko mělo blízko k bodu získanému na půdě Skotska, skvělý výkon předvedlo v České republice a nyní se konečně dočkalo také bodů. A to cenných, doma porazilo Litvu 2:0...

Lichtenštejnsko ukázalo, že jeho výkon z duelu s českou reprezentací rozhodně nebyl náhodný a v pátek udělalo čáru přes rozpočet jinému týmu, který si dělá zálusk na účast v baráži. Domácí získali své vůbec první body v probíhající kvalifikaci, Litva zůstala tři zápasy před koncem na čtyřech.

Na první střelu na bránu se čekalo šest minut a celý moment stál za to. Thomas Beck našel na levé straně ukrytého Erneho, ten si připravil střeleckou pozici a parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Litva byla podle očekávání lepším týmem a brzy mohlo být srovnáno, Šernasovu střelu ovšem zastavila tyč. Nepřesně seřízená mířidla měli Mikoliunas a Danilevičius, do dobré pozice se následně dostal Kijanskas, který ovšem hlavou minul z hranice malého vápna.

Domácí byli v zakončení mnohem efektivnější. Ve 36. minutě připravil Burgmeier palebnou pozici pro Polverina a jeho levačka zamířila přesně - 2:0.

O odpověď se znovu snažil Šernas, jeho pokus zblízka si cestu mezi tyče nenašel. Následně musel zasahovat Buchel, jehož protáhl Kijanskas.

Do druhého poločasu hosté hned dvakrát vystřídali, ani čerstvá krev na hřišti ovšem nepřinesla gólový efekt. Po rohovém kopu Deividase Česnauskise se k zakončení znovu dostal Kijanskas a hlavou mířil nad, podobně dopadl o chvíli později i Skerla.

Na druhé straně měl jedinečnou příležitost na definitivní rozhodnutí Hasler, proti jehož tutovce vytáhl skvělý zákrok Šetkus. Zasahovat naopak nemusel Buchel, jemuž proti dělovce Šernase z trestného kopu podruhé v zápase pomohla tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko550015:515
2.Česko53026:39
3.Skotsko41124:54
4.Litva51133:84
5.Lichtenštejnsko51043:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lichtenštejnsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hrozné, ale jsem za to rád, naše šance na postup opět o něco stouply

Reagovat
smazaný uživatel

K cemu nam bude postup, kdyz s Bilkem a tema jeho nominacema, tam uhrajeme velke hovno!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pochybuju že na ME by nominoval tohle, tam by snad bylo jasné koho nominovat

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy Francie jsou hrozný. Jako pyžamo

Reagovat
Alf da Gama

Námořníci

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbí. Navíc mají historický základ( i když ne fotbalový).

Reagovat
božský John

Martin Solveig !

Reagovat
barcelona17

jsou uplne paradni, neco co na mezinarodni scene chybelo palec nahoru

Reagovat
FC Porto FC

Bělorusko,Rumunsko fíha

Reagovat
Alf da Gama

Rumunsko

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ti vadí Rumunsko?

Reagovat
Alf da Gama

Nemám je rád, jsou mi stejně nesympatičtí jako Řekové...

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná zkušenost s Rumuny, nebo to bereš jenom po fotbalové stránce?

Reagovat
Alf da Gama

Sám jsem nad tím uvažoval a možná mám problém s těmihle jižními národy. Stejně tak nemusím Řeky, Italy ani Španěly... Ale na druhou stranu takoví Chorvati mi vůbec nevadí, ba právě naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně třeba Rumuni vůbec nevadili, ani další balkánské národy. Jako třeba Chorvati, nebo Montenegři. Akorát mají lidé z těchto zemí tak trochu bordelářskou náturu .

Reagovat
Alf da Gama

Celkově ty postjugoslávské státy s výjimkou pseudostátu Kosovo mi nedělají problém. Ale Rumuni jsou na mém žebříčku oblíbenosti nároďáků poměrně dole... I když na posledním ME jsem jim proti Italům docela i přál výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Rumunsko je prima. Jednak mají suprovou vlajku a pak národ, který má v názvu alkoholický nápoj si zaslouží z mé strany alespoň trochu sympatií.

Reagovat
Alf da Gama

No tak o vlajce já zrovna mám svůj názor. Za prvé mě rozčilujou, protože jí mají takřka nerozeznatelnou s Čadem a za druhé Sparta, že?

Reagovat
smazaný uživatel

No je to docela oříšek rozeznat ty vlajky od sebe . Jasně, vlajka se mi líbí kvůli podobnosti s tou sparťanskou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to celkově mění situaci. Lepší důvody proč někomu fandit jsem neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, tak sympatizovat ve fotbale...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to původně myslel spíš tak, že mi je sympatická samotná země. Rumunský fotbal mě až tak nedojímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ah tak, ještě, že to je geografický článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty děláš, jako by se tu lidi mohli bavit jenom o fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

to neříkám, jen by to mělo být primární téma, a ne abychom tu rozebírali státní vlaku (ať už je podobná jakémukoliv státu - zrovna pochybuji, že Čad je zemí vašich zájmů )

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď tak upjatej.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba protože Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost nepravděpodobné, že by fandil Bosně.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč? Já mám Bosnu třeba mnohem radši než Rumunsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nejsi její fanoušek, nebo jo? A je to vysoce nepravděpodobné, že by fandil Bosně.

Reagovat
smazaný uživatel

no fandit celkově určitě ne, ale líbí se mi její herní projev a v jejich skupině bych jí určitě přál postup

Reagovat
Alf da Gama

A Bosna mi je zrovna celkem sympatická... Ale hlavní důvod to určitě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba snad mu Bayern neskazí kariéru a ještě rok ho v Hoffenheimu nechá

Reagovat
smazaný uživatel

jen naopak doufám, že mu Bayern dá šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kolik ti francouzi zahodili šancí... hlavně Benzema s Maloudou

Reagovat
REPLIKATOR

Abidal tu svoji proměnil

Reagovat
smazaný uživatel

Proč za Squadru Azzuri nenastupuje jeden z aktuálně nejlepších pravých obránců, který běhá po evropských fotbalových hřištích, Ignazio Abate, je mi záhadou Blair Witch.

Reagovat
Josifek

"jeden z aktuálně nejlepších pravých obránců, který běhá po evropských fotbalových hřištích, Ignazio Abate"...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Co se ti na tom nelíbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nečum, je to pravda.

Reagovat
Josifek

Právě mě to udivuje, protože tuhle sezonu jsem ho viděl jen párkrát, ale ani jednou nic výjimečného nepředvedl, poctivý pracovitý, ale nic navíc jsem u něj neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak když se tak koukám na tabulku, získat druhé místo by pro nás neměl být takový problém. Máme to zase svých rukách. A když se tak koukám na týmy, které jsou zatím na druhých místech, i ta baráž by pak mohla vyjít. Snad mě Bílek nezklame a na ME nás dovede.

Reagovat
smazaný uživatel

no v tej vašej skupine neskončiť aspon druhý, by bola potupa najväčšieho kalibru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nás ted čekají 3 těžký zápasy. Ve Skotsku i Proti španělům budeme za outsidera. A v Litvě vyhrát to je taky celkem složitá věc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi Lichnštejnec?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Sice naše mužstvo teď nezažívá zrovna zlatou éru, ale strachovat se, že nepostoupíme přes Skotsko nebo Litvu (!), to už je moc i na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

v Škótsku za outsidera ? nebuď smiešny....so španielmi sa tiež dá uhrať doma bod, a o Litve ani nehovorím ...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti jsou doma hodně silní.

Reagovat
smazaný uživatel

s výnimkou San Marina a Vatikanu je dnes doma silný kadekto ...

Reagovat
Alf da Gama

Pravda, i Kazachstán dnes doma vyhrál.

Reagovat
Alf da Gama

Všechny zápasy jsou dle mého názoru hratelné a všechny můžeme vyhrát. Jde jen o to, aby se naši potkali s tou správnou sportovní formou a troškou nezbytného štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslím, že herně jsme zahráli dobře všechny, jen ta koncovka trošku pokulhávala. Ten druhý zápas s Lichtenštejnskem byl ale divnej, dali jsme rychle gól, dost jsme je tlačili dva neuznané góly, jedno břevno a pak se to zlomilo a byl to zmar nad zmar, ještě že to pak Kadlec pojistil, ale jinak myslím že hrajeme dobře... je jasný že tohle není zlatá generace a pochybuju že by to s těmahle hráčema Brückner nebo třeba Uhrin uhráli líp...

Reagovat
Alf da Gama

Můj názor je, že teď máme poměrně silnou generaci mladých hráčů, které bude nutné zapracovat, ale potom to bude zase vypadat dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tyhle generační výměny potkají všechny (možná až na velmoce) ale potkalo to i Italy, ale ti mají štěstí že mají tak silnou základnu, tak to není tak markantní...

Reagovat
vodka

ty voel co to má finsko za golmana?

Reagovat
Minister

narodil sa na slovensku, ale uz po roku sa prestahovali do finska

Reagovat
smazaný uživatel

Slovak

Reagovat
smazaný uživatel

Mario pokracuje v golostroji

Reagovat
Josifek

Jak já tu francouzskou repre nemám rád, zařízli mi tiket, holobrátci..

Reagovat
madridcan

Ja ich mam celkom rad,ale potom co odisiel Zidane mi pridu,ze mozu fasnut s kazdym...

Reagovat
Radin
Reagovat
smazaný uživatel

Jediné velké překvapení je zápas v Lichtenštejnsku, jinak favorit nezaváhal. German derby skončilo výhrou pro Němce a veledůležité 3 body získalo do tabulky Chorvatsko. A škoda ztráty bodů BaH.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie paráda, ale i tak nechápu Prandelliho nominaci podle mě tak měl 100% Abate být! Přímo by se hodil na pravou lajnu. Cassano odehrál výborný zápas a jde vidět že si s Rossim rozumí. Montolivo hrál také dobře a ta přihrávka na Pazziniho gól. Pazzini a Giovinco se také dobře předvedli. Těším se na další zápasy. Forza Italia!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Rossi?

Reagovat
smazaný uživatel

Velké poděkování do knížectví lichtenštejnského

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
božský John

Jsou to neskutečný sympaťáci,navíc to jsou naši takoví bratránci

Reagovat
Alf da Gama

Bratránci? Nebyli donedávna státem, který neuznal naši existenci?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, šlo a velké majetky na jejich bývalém panství ....

Reagovat
božský John

Tak ten jejich rod, žil snad od nějakýho 13. století na Moravě

Reagovat
Alf da Gama

Ani jsem si nevšiml, ale Trubila hrál celý zápas proti Francii...

Reagovat
jv

Jj, ale tu nominaci si plně zasloužil.

Reagovat
Alf da Gama

Nemůžu než souhlasit.

Reagovat
hefy

Teď mě ta prohra s Litvou mrzí o to víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně by jsme skončili sruhí, tak je to nakonec jedno... jsem zvědavej na baráž

Reagovat
smazaný uživatel

*druzí

Reagovat
cristiano.K.

Abidal měl být na stoperu,Evra v základu, Diaby v základu nemá co dělat ještě,že jsem je nedal

Reagovat
Kaze

OT:

Existuje rivalita klubů z odlišných zemí?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, především na Balkáně.

Reagovat
smazaný uživatel

Skotské versus anglické, španělské versus portugalské, srbské versus chorvatské, ..... je to dáno mnoha aspekty, ale jednoznačně existuje. Ať jsou nástupncké státy bývalých státních celkům, nebo státy sousedící, které mají mnoho historicky společného, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Německé vs. Holandské, Řecké vs. Kyperské, Ruské vs. Chorvatské atd...

Reagovat
Kaze

GER - NED tam je to spíš u repre, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, o tom žádná ale tyhle spory se promítnou i když hrajou proti sobě kluby z těchto zemí.

Reagovat
smazaný uživatel

z pohledu fanoušků pak ještě třeba: Liverpool - Juventus; Bayern - Man. United; Bayern - Real

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern-Real? Proč zrovna tahle dvojčka?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má velmi dobré vztahy s Barcelonou a pak se něco vyvinulo kvůli častým střetům v LM, ale oproti těm předchozím je spíše "rivalita"

Reagovat
Kaze

díky všem

Reagovat
Losinho

Vitali Trubila Celých 90 minut proti Francii a skoro gól, nádhera. Jen víc takových zápasů.

Reagovat
jv

Reagovat
božský John

Honza Vošahlík zdraví

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ITALIA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Armenie vede v Rusku

Reagovat
vodka

100. pro postup Irska a Slovenska

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fuchs má namířeno do Schalke

Podvod!!! Já chci Bastianse

Reagovat
Arne

Za něj můžeš být taky rád, podle mě možná i lepší jak Bastians, jen to není Němec a Schalker... Mě to bude štvát jen v případě, že nám kvůli tomu nevyjde Fathi.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky bude dražší. Moc nechápu proč se rozhodli takhle, ale tak výkonostně asi nastejno, takže snad to bude v pohodě.

Reagovat
Arne

Kolik má stát?

Reagovat
smazaný uživatel

Psali 5 milionů

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá cena. To byl včera fakt jediný post, kde měli Rakušané větší kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako dá se, ale s Bastiansem by se ušetřily 3 miliony a každé euro se hodí

Reagovat
smazaný uživatel

Odešel Manu, přišel zadarmo Ralf, peněz máte jak šlupek A jestli střelíte i Klaase, tak bych se vůbec nebál

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter chce zůstat a Ralf ho určitě cpát nikomu nebude. Dluh se sám taky nesplatí a ještě asi někdo přijde.

Reagovat
Arne

Fuchs lepší jak Schmelzer?

Jinak ta cena ujde, Bastians by byl ale zhruba za polovinu a to už by člověka mohlo nahlodat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslím včera, kde Schmelzer toho měl už plné kecky. Není divu, když je to snad nejběhavější hráč celé Bundesligy. Ale co se týče i fotbalových kvalit, tak Fuchs mi přijde o něco kvalitnější. Má lepší kopací techniku, umí zahrát i standardky, skvělá střela. Jen Schmelzer je asi lepší do kombinace a asi ho už přerostl. I tak pro Schalke skvělá koupě a konečně náhrada za Pandera, který ty standardky kopal vážně výborně. Dvojka Farfán, Pander, do toho Rakitić, do vápna Kuranyi, Bordon, Engelaar a pod Ruttenem tehdy dali snad půlku gólů ze standardních situací. I přes Atlético v předkole přešli díky přímákům Pandera

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš to předkolo, kde nás v prvním zápase spasil Pander parádní střelou, ale u nich jsme dostali napráskáno 0:4?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano Tehdy jste nehráli LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to bylo za Slomky. Za Ruthena to byla hrůza. Jak vždycky při jeho zmínce říkám, jediná dobrá věc byla, že přivedl Farfána

Reagovat
smazaný uživatel

Fuchs je lepší, navíc je menší a dynamičtější

Reagovat
smazaný uživatel

No až tak menší není a mít moc malých a dynamických je občas taky na škodu (uvidíme jak to Bayern vybalancuje)

Reagovat
smazaný uživatel

je jenom o pár cm menší než Contento a Pranjić, takže to nezvyklá situace nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele