Kvalifikace ME 2012 - souhrn sobotních zápasů

04.06.2011, 19:03, aktualizováno 04.06.2011, 23:54
Komentáře a souhrny
Slováci s obtížemi zdolali Andorru a dotáhli se bodově na Rusy, kteří díky Pavljučenkovi porazili Arménii. Anglie získala proti Švýcarsku jen bod a remízou skončilo také utkání Černé Hory s Bulharskem, body zvenku mají Dánsko, Izrael a Irsko, na svém hřišti splnily úlohu favorita Řecko a Portugalsko...
Skupina B

Makedonie - Irsko 0:2

04.06.2011 21:30

Góly: 8. Robbie Keane, 37. Robbie Keane

Irsko potvrdilo úlohu favorita i na půdě Makedonie a stále tak může živit naději na postup z první pozice. V tuto chvíli má na kontě úctyhodných třináct bodů a v těžké konkurenci Slovenska a Ruska se prozatím neztrácí. Patří mu sice stále třetí pozice, nicméně je pouze o skóre horší než dva úhlavní rivalové. Utkání ve Skopje mělo podobný průběh jako to v Irsku, favorit totiž dokázal vsítit dvě rychlé trefy a domácí se už nezvedli.

Hrdinou utkání se stala největší hvězda irského výběru Robbie Keane, který vsítil obě trefy svého výběru a hlavně on tak srazil soupeře do kolen. Už v úvodním duelu jednou do sítě Makedonie přesně mířil. Nicméně domácí se určitě mohli ještě v úvodním dějství vrátit do hry, avšak pět minut před přestávkou nedokázal proměnit nařízený pokutový kop Ivan Trickovski. Ve druhém dějství byli domácí lepším výběrem, už to ale nestačilo.

Úvodní trefa opravdu stála za to, Keane předvedl vskutku parádní kousek a dal svůj padesátý reprezentační gól. Po kombinaci hostujících hráčů na půlící čáře nakonec dostal dlouhou přízemní přihrávku do volného prostoru. Keane pak vypálil z neuvěřitelných třiceti metrů a pomocí teče obránce Bobana Grncarova balón zapadl k levé tyči za bezmocného gólmana Martina Bogatinova. Hosté pokračovali v tlaku, další branku se jim ovšem podařilo dát až deset minut před přestávkou.

Domácí předvedli opravdu naprosto neuvěřitelnou věc. Obrovskou hrubku udělal smolař utkání Grncarov. Po přihrávce Nikolce Noveskiho se snažil Grncarov přihrát zpátky na gólmana Bogatinova, jenže balón nepochopitelně nadzvedl a unikající Keane ho převzal, pohodlnou střelou k tyči pak v tváří tvář Bogatinovi uspěl - 0:2. Makedonci se však dokázali z nepříjemného šoku brzy oklepat a mohli situaci ve 41. minutě napravit.

John O'Shea totiž ve vápně poslal k zemi hvězdu domácí reprezentace Gorana Pandeva a sudí odpískal pokutový kop. K němu se s velkým sebevědomím postavil Ivan Trickovski, jenže branku vůbec netrefil. Ve druhé půli byla Makedonie aktivnější a do šancí se dostali Panděv se střídajícím Mariem Djurovskim, jenže branka už na stánku Filipa II. k vidění nebyla a Irové si odvážejí domu velice cenné tři body.

Více informací k zápasu

Slovensko - Andorra 1:0

04.06.2011 20:15

Góly: 63. Miroslav Karhan

Slovensko se na Pasienkách s outsiderem z Andorry dlouho trápilo, ale nakonec dokázalo především zásluhou trefy veterána Karhana zvítězit a připisuje si tak další tři body, díky kterým se v tabulce dotahuje na vedoucí Rusko. Andorra tak i nadále čeká na svůj premiérový bodový zisk.

Domácí nastoupili do utkání podle očekávání v hodně ofenzivní sestavě se třemi útočníky a dávali tak jasně najevo, jakým směrem by se měl zápas ubírat. První šance na sebe nenechala dlouho čekat, neuběhla ani minuta hry a ke střele napřáhl Vittek, Gomese ale překonat nedokázal. Ještě v téže minutě se po levé straně prodral do pokutového území Hološko, jehož centr se pokoušel usměrnit do branky Šebo, ale Gomes byl opět bezchybný.

Hosté poprvé zahrozili v sedmé minutě, kdy se po standardní situaci z velké dálky dostal do zakončení Lima, ale mířil hodně nepřesně. Po čtvrthodině hry předvedl Hamšík pěknou individuální akci, na jejímž konci vypálil, ale ani on nedokázal trefit prostor tří tyčí. Další velkou příležitost si domácí vybojovali ve dvacáté čtvrté minutě, na Čechův centr si naběhl v pokutovém území Šebo a křižnou hlavičkou jen těsně minul vzdálenější tyč Gomesovy branky.

Po půlhodině hry rozehrávali domácí sérii několika rohových kopů, po kterých se v největší šanci ocitl po Ježově centru Hološko, který hlavičkoval nebezpečně, ale zároveň nepřesně. Další stoprocentní šance Slovenska přišla v úplném závěru prvního dějství, Vittek dokázal z těžké pozice odcentrovat, k hlavičce se na malém vápně dostal aktivní Šebo, ale Gomes předvedl další parádní zákrok a míč vyrazil.

Po změně stran přišel místo Kucky na trávník v domácím dresu další útočník Šesták. Slováci se i nadále tlačili dopředu, ale dlouhou dobu bezúspěšně. Naopak v padesáté první minutě využil chyby v rozehrávce hostující Jimenez, ale v dobré příležitosti se zbytečně ukvapil a pálil nepřesně.

V šedesáté druhé minutě našel střídající Šesták přesným pasem přes celou šířku hřiště rozběhnutého Hološka, ten se dostal do výborné příležitosti, ale zvolil zbytečně zbrklé řešení a Gomes jeho střelu kryl. O minutu později už se domácí dočkali, po rohovém kopu Hamšíka, který ještě prodloužil na přední tyči Vittek, se ke střele dostal Karhan, jenž nedal z otočky Gomesovi šanci - 1:0.

V šedesáté deváté minutě nacentroval do pokutového území Jež, k hlavičce se dostal Šesták, ale v tísni rozvlnil pouze boční síť. Čtyři minuty před koncem rozehrávali hosté standardní situaci, Kello neudržel míč a Vittek měl plné ruce a nohy práce, aby balón odkopl. O dvě minuty později se do další šance dostal po nezištné přihrávce Šestáka Šebo, ale Gomes ukázal opět výborný reflex a uchránil tak pro svůj tým přijatelný výsledek.

Více informací k zápasu

Rusko - Arménie 3:1

04.06.2011 17:00

Góly: 26. Roman Pavljučenko, 59. Roman Pavljučenko, 73. Roman Pavljučenko (pen.) - 25. Marcos Pizzelli

Arménie sice domácí fotbalisty zaskočila vedoucí brankou, ale Rusko díky hattricku útočníka Tottenhamu Romana Pavljučenka vyhrálo na stadionu v Lužnikách 3:1 a pojistilo si tak svou vedoucí pozici ve skupině B.

Zápas začal hodně vyrovnaně. Rusové věděli, že není důvod se někam honit a nechtěli zbytečně udělat chybu. To Arméncům šlo opravdu o hodně, protože by si bodovým ziskem mohli udržet kontakt na postupové místa ve své skupině. A byli to právě hosté, kteří se ujali vedení. Marcos Pinheiro Pizelli se ve vápně dobře uvolnil a z krátké vzdálenosti nedal střelou na přední tyč šanci domácím brankáři Akinfejevovi - 0:1.

Rusům však netrvalo dlouho, aby srovnali. Prakticky minutu na to se dobře zorientoval pravý bek Aňukov, našel Pavljučenka a ten srovnal skóre zápasu. Bylo vidět, že vyrovnávací branka zanechala na arménských fotbalistech psychickou deku. Ti si již nevěřili tak, jako tomu bylo v úvodních minutách zápasu, a tak se domácí fotbalisté dostávali lépe do tempa.

Začátek druhého dějství byl opět ze strany na stranu, ale v koncových situacích ztrácela obě mužstva zbytečně míč a nabízela svému soupeři možnost brejkových situací. V 59. minutě šli Rusové do vedení, když Semšov krásným pasem naešl opět Romana Pavljučenka a kanonýr anglického Tottenhamu se v zakončení nemýlil.

Od tohoto momentu kontrolovali domácí hráči tempo i vývoj hry. Arménci se spíše snažili napadat kolem půlící čáry, ale směrem dopředu toho nebyli schopni moc vyprodukovat. Navíc sedmnáct minut před koncem řádné hrací doby fauloval ve vápně Hovsepjan pronikajícího Žirkova a z nařízeného pokutového kopu se potřetí v zápas trefil Pavljučenko, který touto brankou rozhodl o osudu celého utkání.

Rusové si již zbytek utkání pohlídali a připsali si tři body za zasloužené vítězství 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Irsko641111:613
2.Rusko64119:413
3.Slovensko64116:413
4.Arménie622210:78
5.Makedonie61145:84
6.Andorra60061:130
Skupina F

Řecko - Malta 3:1

04.06.2011 20:30

Góly: 7. Giannis Fetfatzidis, 26. Kyriakos Papadopoulos, 63. Giannis Fetfatzidis - 54. Michael Mifsud

Fotbalisté Řecka se po druhém vystoupení s Maltou dokázali udržet na čele tabulky a tentokráte se svým sokem takové problémy neměli. Úvodní utkání v Maltě totiž rozhodl gól až v nastaveném čase a i teď soupeř ukázal, že nějakou kvalitu přeci jen má. Nicméně Malta poprvé po čtyřech utkáních na půdě Řecka vsítila branku a oproti minulým střetnutím prohrála vůbec nejmenším gólovým rozdílem.

Naději na bodový zisk živila celkem dlouhou dobu. Prohrávala sice od osmé minuty a od poloviny úvodní půle dokonce 0:2, jenže deset minut před pauzou snížila a její naděje rozhodně žila. Řecko se pak snažilo kontrolovat průběh hry a na soupeře tlačilo, nakonec jeho odpor definitivně zlomilo v polovině druhého dějství a od té doby se duel spíše dohrával, i když domácí mohli rozhodně vsítit i další trefy.

Řecko skórovalo hned z první akce po jednoduché kombinaci, na pravé straně dostal balón Giorgos Karagounis, prošel až na kraj vápna a kolmicí uvolnil Vassilise Torosidise, který bez větších problémů vrátil zpětnou nahrávkou na Ioannnise Fetfatzidise. Ten tvrdou přízemní střelou doprostřed branky pokořil bezmocného gólmana Andrew Hogga. Stejný hráč mohl navýšit o něco později, avšak Hogg tentokráte jeho pokus vyrazil pryč.

Hosté zahrozili až ve 21. minutě, nad ovšem pálil John Hutchinson. A opět minut později už byli opět klidnější Řekové. Přímý volný kop z dobrých 28 metrů rozehrál Karagounis a mělkoučký centr přistál na zadní tyči na hlavě Kiriakose Papadopoulose, jenž pohodlně navyšoval stav - 2:0. Do přestávky pálil ještě mimo Nikos Spyropoulos a hlavičkoval nad Torosidis. Gólman Hogg si poradil s nebezpečným přímým kopem Sotirise Ninise.

Malta podruhé zahrozila těsně před přestávkou, i tentokráte pokus Andre Schembriho letěl nad. Hosé se však dočkali snížení v 54. minutě. Do středu vápna prošel šťastně díky dvěma odrazům protihráčů Shaun Bajada, který uvolnil na hranici ofsajdu Michael Mifsuda a jeho lehký padáček nakonec v síti skončil. Konečnou podobu výsledku ale určil v 64. minutě svou druhou trefou Fetfatzidis, jenž se po centru Dimitrise Salpingidise trefil levačkou - 3:1

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Izrael 1:2

04.06.2011 18:30

Góly: 62. Aleksandrs Cauņa (pen.) - 19. Yossi Benayoun, 43. Tal Ben Haim (pen.)

Úvodní desetiminutovky obou poločasů patřily lotyšskému výběru, ale ve zbytku utkání byli rozhodně lepší hosté z Izraele, kteří díky brankám Benyouna a Ben-Haim zvítězili v Lotyšsku 1:2.

Do důležitého utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté. Izrael moc dobře věděl, že potřebuje v Lotyšsku zvítězit, aby se udržel v nejvyšších patrech svojí kvalifikační skupiny, a to jeho hráčům svazovalo nohy. Dvěma dobrými ranami se hned v úvodu prezentoval Aleksandrs Cauna, ale ani jeden z jeho pokusů se nevešel mezi tři tyče.

Poté začali zvyšovat obrátky hostující fotbalisté a Lotyšsko mělo problémy s defenzívou. V 19. minutě přihrál Hemed zcela volnému Benayounovi a ten technickou ranou překonal Vaninse v domácí brance - 0:1.

Tenhle moment Izraelce hodně uklidnil a dodal jejich kombinacím značnou dávku jistoty. Zato domácí borci měli největší potíže s vlastní rozehrávkou, jelikož ztráceli obrovské množství míčů na vlastní polovině a dostávali se sami pod tlak.

Krátce před přestávkou přišel hodně důležitý moment. Lazdins ve vápně fauloval Spungine a nařízenou penaltu proměnil Tal Ben-Haim. Do kabin tak šli hosté s pohodlným dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas začal hodně opatrně, možná až moc z hostující strany. Lotyšsko totiž vycítilo svoji šanci na kontaktní branku, která také padla v 62. minutě a opět to bylo z pokutového kopu. Hostující Cohen zahrál ve vápně rukou a do té doby nejlepší domácí hráč Cauna nedal Aouatomu v brance Izraele nejmenší šanci - 1:2.

Po kontaktní brance domácích se hra hodně kouskovali. Izrael měl strach, že by mohl inkasovat i podruhé a domácí akce za vyrovnáním ztroskotávaly na nepřesnostech v kombinaci. Čas hrál do karet spíše hostujícím fotbalistům, a čím více se blížil konec, tím lépe izraelští fotbalisté bránili svůj výsledek.

I přes snahu domácích v závěrečných minutách se na výsledku nic nezměnilo a Izrael si tak odváží z Lotyšska velice důležité tři body za vítězství 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko64208:314
2.Chorvatsko641110:313
3.Izrael741210:713
4.Gruzie72325:59
5.Lotyšsko61145:94
6.Malta60062:130
Skupina G

Černá Hora - Bulharsko 1:1

04.06.2011 20:30

Góly: 53. Radomir Đalović - 66. Ivelin Popov

Černá Hora pokračovala v dobrých výkonech a potvrdila, že patří mezi aspiranty postupu na Euro. Doma s Bulharskem uhrála cennou remízu, od 53. dokonce minuty vedla. Soupeř však dokázal za necelou čtvrthodinu srovnat stav. Černá Hora má po pěti kolech s osmi na kontě jedenáct bodů a disponuje šestibodovým náskokem na Bulharsko se Švýcarskem, k postupu do baráže tak potřebuje příští duel ve Walesu vyhrát.

Pak už by totiž měla klid. V utkání s Bulharskem inkasovala vůbec poprvé v celé kvalifikaci a za vedoucí Anglií je pouze o skóre. Domácí začali aktivněji a v úvodu se dostali do dvou šancí, hostující obrana je však dokázala včas zablokovat. Bulharsko se poprvé ozvalo až v 25. minutě, kdy střela Petara Zaneva šla mimo a volej Elsada Zverotiče nakonec skončil nad brankou. V závěru poločasu mohli jít do vedení domácí a byli vskutku velmi blízko.

Nejprve ranou z dobrých třiceti metrů napálil tyčku Savo Pavičevič a o dvě minuty později po rohu Nikoly Drinčiče rozezvonil hlavou břevno Marko Basa. Hosté spálil do té doby největší svou šanci krátce po začátku druhého poločasu, kdy po přímém volném kopu Martina Petrova zprava hlavičkoval Nikolay Bodurov. Ovšem naprosto fantastický zákrok předvedl Mladen Božovič. Domácí se o několik minut později už dočkali.

Po centru Savo Pavičeviče se dostal na kraj vápna Nikola Drinčicč a poslal míč až k Radomiru Djalovičovi, který akrobaticky pokusem z dobrých dvanácti metrů rozvlnil síť. Nyní se zdálo, že domácí dokážou udržet nervy na uzdě, už výsledek nepustí a opět popáté za sebou již neinkasují. To ovšem byla chyba. V 66. minutě po rychlé akci dostal balón na levý kraj vápna Petar Zanev a přízemním centrem našel Ivelina Popova, jenž přesně mířil k tyči.

Více informací k zápasu

Anglie - Švýcarsko 2:2

04.06.2011 17:45

Góly: 37. Frank Lampard (pen.), 51. Ashley Young - 32. Tranquillo Barnetta, 35. Tranquillo Barnetta

Anglie se Švýcary ve Wembley dlouho prohrávala, ale nakonec dokázala přes velkou snahu alespoň vyrovnat a před večerní dohrávkou tak může přijít o první místo ve skupině. Naopak svěřenci Ottmara Hitzfelda si odváží velice cenný bod a i nadále tak drží naději na postup.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, již ve druhé minutě hledal Walcott nabíhajícího Benta, ale nebezpečí odvrátil na poslední chvíli Senderos. Vzápětí zahrozil Johnson, ale ani on nedokázal Benaglia výrazněji ohrozit. Hostující odpověď přišla v osmé minutě, po Terryho chybě se k míči dostal Inler, který neváhal a povedenou střelou prověřil Harta.

Postupem času se začala hra přecejen vyrovnávat a svěřenci Ottmara Hitzfelda se tak dostávali stále více k ohrožení domácí svatyně. Ve dvacáté minutě poprvé napřáhl Barnetta, ale tentokrát ještě byla jeho rána zablokovaná, před dobíhajícím Shaqirim stihl zasáhnout pozorný Hart. To už ale neplatilo po půlhodině hry, Lampard poslal k zemi Barnettu, ke standardní situaci se postavil sám postižený a přesnou střelou překonal Harta - 0:1.

O chvíli později se celá situace opakovala, Barnetta se postavil k další standardce a z úhlu se opět nemýlil - 0:2. Wembley bylo rázem v šoku, alespoň malou naději dal divákům před odchodem do kabin Lampard, který po faulu Djouroua na Wilshera se štěstím proměnil penaltu - 1:2. Vzápětí mohl srovnat stav Bent, ale Benaglio předvedl skvělý postřeh a hlavičku vyrazil.

Po obrátce se už na trávníku neobjevil v domácím dresu Lampard, místo něhož přišel na hřiště Ashley Young. A lepší nástup si ani naplánovat nemohl, v 51. minutě si po Bainesově přihrávce míč dobře zpracoval a nechytatelně skóroval - 2:2. O tři minuty později měli hosté možnost zahrávat další nebezpečný přímý volný kop, ale k balónu se tentokrát nepostavil Barnetta, nýbrž Shaqiri, ale Hart se i tak musel mít na pozoru.

Po hodině hry pálil znovu Shaqiri, ale ani tentokrát nedokázal Harta přimět k namáhavému zákroku. V 64. minutě našel Wilshere parádním pasem nabíhajícího Benta, ten ale prováhal ideální příležitost ke střele a Benaglio si následně bezchybně poradil. Za dalších šest minut napřáhl z dálky Young, Benagio míč pouze vyrazil, ale Bent nabídnutou příležitost nevyužil a vysoko přestřelil.

Atmosféra byla ve Wembley poněkud vlažná, hostující hráči jakoby to vycítili a ještě před závěrečným hvizdem tak chtěli strhnout vedení na svou stranu. V 83. minutě napřáhl z velké dálky aktivní Inler, ale jeho rána byla zablokovaná, naproti tomu Shaqiri střílel ze standardní situace o šest minut později nepřesně. V úplném závěru mohl rozhodnout i přes velkou pasivitu domácích v závěrečných minutách Downing, ale ani on neuspěl, a tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie532011:311
2.Černá Hora53204:111
3.Švýcarsko51227:75
4.Bulharsko51222:65
5.Wales40041:80
Skupina H

Portugalsko - Norsko 1:0

04.06.2011 22:00

Góly: 53. Hélder Postiga

Družina kolem Cristiana Ronalda svého dnešního soupeře doslova přejela. Gólově se však ujala pouze akce Naniho a Héldera Postigy. Druhý jmenovaný tak jediným gólem zápasu rozhodl o výhře Portugalců 1:0.

Utkání skupiny H začalo opatrně z obou stran. Přeci jen domácí potřebovali vyhrát, kdežto hostující Norové chtěli hlavně neprohrát. Na domácích Portugalcích bylo vidět obrovské odhodlání, ale ti se snažili své kombinace hrát hlavně přes největší hvězdu Cristiana Ronalda, kterýho norský výběr výborně bránil.

Přesto se fotbalista Realu Madrid dostal v úvodní dvacetiminutovce třikrát do dobré střelecké pozice. Bohužel pro portugalské fanoušky gólmana Jarsteina překonat nedokázal. Také norský výběr se vydal několikrát do útoku a nebezpečně pálili Huseklepp s Pedersenem. Závěr prvního dějství patřil opět domácím. Své střelecké štěstí zkoušeli neúspěšně Nani, Postiga a také Fabio Coentrao.

První poločas tak patřil jasně portugalskému výběru, zejména duo středních záložníků Meireles - Moutinho skvěle zahajovalo útočné akce, na jejichž konci většinou stál Ronaldo nebo Helder Postiga, a bránit tyto akce dělalo Norům obrovské potíže. Druhý poločas začal opět volně, ale opět to byli hladoví Portugalci, kteří se hnali za úvodní brankou zápasu, a právě proto byli také odměněni. Nani se skvěle uvolnil, odcentroval na Héldera Postigu a ten v malém pokutovém území už neměl problém s tím, aby míč uklidil do norské branky - 1:0.

Tahle branka zápas hodně rozhýbala, protože Norové teď museli také začít hrát směrem dopředu, což domácímu výběru náramně vyhovovalo. Ten totiž měl otěže zápasu pevně v rukách a do poslední minuty už nedopustil žádné drama. Portugalsko si tak připsalo veledůležité vítězství nad Norskem, na které se tak bodově dotáhlo a ve své kvalifikační skupině je již vedoucím mužstvem.

Více informací k zápasu

Island - Dánsko 0:2

04.06.2011 20:45

Góly: 60. Lasse Schöne, 75. Christian Eriksen

Situace ve skupině H se pořádně zamotala a ve třech zbývajících duelech bude zajímavé sledovat, kdo nakonec postoupí z první pozice. Rozhodne se zřejmě ve dvou klíčových střetnutích, ovšem všechny celky by nesměly zaváhat s outsidery skupiny Kyprem a Islandem. Dánové první povinný krok zvládli a v těžkém střetnutí na Islandu si pohlídali pohodlné dvoubrankové vítězství.

V tabulce sice prozatím zůstávají na třetí pozici, nicméně horší než Norsko i Portugalsko jsou jen o skóre a navíc s oběma protivníky budou hrát v domácím prostředí. Island po pěti kolech získal pouze jediný korálek s Kyprem, určitě tak bude chtít tuto kvalifikaci zakončit důstojně na čtvrté pozici a svého úhlavního soka zdolat. Přitom hosté se dostali do vedení až po hodině hry, čtvrthodiny před koncem zisk tří bodů ztvrdili.

Hosté se mohli dostat do vedení už po dvou minutách, avšak islandský gólman Stefan Magnusson vyrazil ránu Michaela Krohna-Dehliho pěkně kolem tyčky. Ve 12. minutě po rohovém kopu Krohna-Dehliho hlavičkoval nebezpečně Bo Svensson, avšak jeho pokus skončil těsně nad břevnem. V dalším průběhu pálil z dobrých dvaceti metrů také nad břevno Nicklas Bendtner, po půl hodině hry neuspěl ani Christian Eriksen.

Závěr úvodního dějství však přeci jen patřil domácím, když Aron Gunnarsson svou pravačkou pálil jen o pár centimetrů nad branku, Eidur Gudjohnsen v tváří tvář neuspěl proti gólmanovi Thomasu Sorensenovi. Gudjohnsen byl tradičně nejnebezpečnější domácí hráč. Dvě minuty před pauzou prudce hlavičkoval, ovšem Svensson dokázal na poslední chvíli balón odvrátit. Ještě před gólovou situací hrozil v dresu hostů Niki Zimling, Magnusson ale pohodlně balón chytil.

Po hodině hry se Dánsko dočkalo a diváci se mohli kochat vskutku nádhernou trefou. Po centru Zimlinga se napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů záložník Lasse Schone a trefil se přímo k levé tyči - 1:0. Za čtvrt hodiny bylo definitivně rozhodnuto, když se do vápna dostal Dennis Rommedahl a zpětnou přihrávkou do středu na hranici vápna vyzval ke skórování Christiana Eriksena, který parádně zamířil k pravé tyči - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko531111:710
2.Dánsko53117:410
3.Norsko53116:410
4.Kypr40225:82
5.Island50142:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (377)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele