Kvalifikace ME 2012 - souhrn úterních zápasů

07.06.2011, 20:57, aktualizováno 07.06.2011, 22:24
Komentáře a souhrny
Němci s problémy zvítězili v Ázerbájdžánu a míří za hladkým postupem. Švédové doma v severském derby rozstříleli Finy, na své půdě zabodovali také Bělorusové proti Lucembursku, Bosna proti Albánii a Faerské ostrovy v duelu s Estonskem. Maďaři vezou body ze San Marina...
Skupina A

Ázerbájdžán - Německo 1:3

07.06.2011 19:00

Góly: 89. Murad Hüseynov - 29. Mesut Özil, 40. Mario Gómez, 90+3. André Schürrle

Fotbalisté Německa si na konto připsali další povinné body a dá se prakticky říci, že ztráta prvního místa ve skupině by se rovnala zázraku. Jediným kandidátem, který může Němce ještě ohrozit, je Turecko. Nicméně to by muselo vyhrát všechny dosavadní duely a Němci už nezískat více než jeden bod. Což je vskutku téměř nereálná situace. Naopak Ázerbájdžán v tuto chvíli zůstává na posledním místě tabulky se třemi body.

Domácí získali překvapivé tři body proti Turecku, ve zbývajících pěti duelech ale vyšli naprázdno včetně toho důležitého sobotního na půdě Kazachstánu. Kvůli tomu klesli na šestou pozici ve skupině A. Hosté rozhodli o výhře již v prvním poločase, kdy v závěrečné čtvrthodině vsítili hned dvě trefy. Domácí brankou v předposlední minutě utkání zdramatizovali, avšak hostům dal gólovou pojistku v nastavení Andre Schürrle.

Teprve dvacetiletý mladík odehrál pět reprezentačních duelů a připsal si dvě trefy, nyní o jeho talentu ví i další tým a hvězda v něm dřímá vskutku velká. Úvodní trefu vsítil po půl hodině Mesut Özil a Německo ukázalo, že v jednoduchosti je síla. Nejprve sice kolmá přihrávka skončila až na koncové lajně, ovšem hosté ještě stihli balón na hrací ploše. I když následný centr netrefili hned tři hostující hráči, tak balón přesto propadl až k Özilovi.

Ten dokázal na hranici vápna uniknout a chytrou přízemní střelou k tyči otevřel gólový účet utkání - 0:1. Za dalších jedenáct minut bylo v hostujícím táboře ještě veseleji. Po nádherné čtyřicetimetrové přihrávce za obranu od Holgera Badstubera se dostal k míči aktivní Özil a zpětnou přihrávkou obelstil hned dva obránce, navíc balón přistál přímo na noze Maria Gómeze, který pohodlně zakončoval do prázdné klece - 0:2.

Poté hosté kontrolovali průběh, nakonec jim ale v 89. minutě nahnala strach jedna nepříjemnost. Po několika centrech do vápna, které hostující obrana odvrátila, nakonec přistrčil střídající Rashad Sadygov na Murada Huseynova a domácí stánek vybouchl radostí. Ovšem konečnou podobu výsledku určil ve druhé minutě nastavení Schürrle. Střelu Maria Gómeze sice gólman domácích Kamran Agayev vyrazil, avšak na dorážku německého mladíka už nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo770022:321
2.Belgie732215:1011
3.Turecko63129:710
4.Rakousko621310:107
5.Ázerbájdžán61055:183
6.Kazachstán61052:153
Skupina C

Faerské ostrovy - Estonsko 2:0

07.06.2011 20:30

Góly: 43. Fródi Benjaminsen (pen.), 47. Arnbjørn Hansen

Překvapení se zrodilo ve skupině C, kde domácí Faerské ostrovy zaskočily reprezentaci Estonska, nad níž zvítězily 2:0 a připsaly si první vítězství v právě probíhající kvalifikaci na evropský šampionát 2012.

Přitom začátek zápasu patřil právě Estoncům, kteří na svého soupeře vlétli, a bylo vidět, že tenhle zápas nechtějí za žádnou cenu podcenit. Jenže pokusy Vassiljeva, Ahjupery a Zeniova brankou neskončily. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala, domácí začali lépe kombinovat a dařilo se jim odrážet protiútoky soupeře.

Krátce před koncem prvního poločasu navíc Faerské ostrovy ještě jednou pořádně zabraly a na hřišti to bylo jasně znát. Jen těsně nad pálili Elttor a Holst. Navíc ve 43. minutě přišla odměna za aktivitu, když Puri ve vápně fauloval pronikajícího Benjaminsena. Nařízenou penaltu sám faulovaný bez větších potíží proměnil, a tak šli domácí do šatny s jednobrankovým vedením.

Navíc do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji reprezentanti Faerských ostrový a hostující brankář Parejko lovil míč ze sítě již podruhé. Hansen se skvěle probil pokutovým územím a poté zamířil přesně mezi tři tyče - 2:0.

Tenhle moment estonské reprezentanty pořádně zaskočil, bylo vidět, že budou nějaký čas potřebovat, než se s aktuálním stavem zápasu srovnají. Hostující kouč tak sáhl rovnou ke dvěma střídáním, když do hry přišly ofenzivní síly v podobě Kamse a Mosnikova.

Jenže ani tohle střídání pobaltské zemi nepomohlo k tomu, aby se výkon její reprezentace zvedl a hostující hráči tak mohli doufat alespoň v kontaktní branku. Díky velkému nasazení a doslova vytrvalému boji domácí fotbalisté ubránili své dvoubrankové vedení a mohou tak před svými fandy slavit první vítězství tohoto kvalifikačního cyklu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie651014:116
2.Slovinsko73229:411
3.Srbsko62228:98
4.Estonsko72147:117
5.Severní Irsko51313:36
6.Faerské ostrovy71155:184
Skupina D

Bosna a Hercegovina - Albánie 2:0

07.06.2011 20:15

Góly: 67. Haris Medunjanin, 90+1. Darko Maletić

Velice důležitý souboj skupiny D pro sebe nakonec dokázali rozhodnout fotbalisté Bosny a Hercegoviny, kteří o sobě na starém kontinentě dávají již delší dobu vědět. Skóre utkání otevřel Medunjanin, vítězství pak v nastaveném čase pojistil Maletić.

Utkání začalo hodně odvážně z obou stran. Ačkoli bylo ve hře opravdu hodně, nebály se oba týmy vsadit od prvních minut na ofenzivnější pojetí hry. Hned v úvodu utkání pokoušeli své střelecké štěstí nejdříve bosenští fotbalisté Medunjanin, Lulić a Pjanić. Zanedlouho poté na druhé straně prověřil Hasagiće velice dobrým pokusem Armand Dallku. Ani jedna z těchto střel však v síti neskončila.

Po dvaceti minutách hry převzali otěže utkání domácí, kteří mnohem lépe kombinovali a dostávali tak svého soupeře pod tlak. K zakončení se dostali Spahić a Misimović, ale také jejich pokusy neznamenaly změnu stavu.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji fotbalisté Bosny a Hercegoviny. Albánští reprezentanti jako by spíše čekali na brejkové situace a nechtěli za žádných okolností udělat chybu v defenzívě. Za jejich pasivitu však přišel trest v 67. minutě. Pandza dlouhým nákopem našel Medunjanina, který z hranice pokutového kopu překonal hostujícího brankáře Samira Ujkaniho a domácí vedli 1:0.

Po tomto momentu bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Bosna hrála ze zadních řad velice zodpovědně, nepouštěla Albánii do žádných nebezpečných protiútoků a navíc se sama snažila ovládat tempo hry, což se jejím fotbalistům dařilo. V nastavení navíc výhru pojistil Darko Maletić, a tak bosenští fotbalisté mohou slavit velice důležité vítězství nad Albánií 2:0.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Lucembursko 2:0

07.06.2011 19:00

Góly: 48. Sjarhej Karnilenka (pen.), 73. Anton Pucila

Bělorusko už nedovolilo druhý kolaps s fotbalovým trpaslíkem a před vlastními fandy dokázalo zdolat svého protivníka 2:0. Výkon sice domácí nijak excelentní nepředvedli, avšak tři body se počítají především. Nejenže Bělorusko zůstalo ve hře o baráž a nyní má k ní ze všech protivníků nejblíže, navíc stále může myslet na vedoucí příčku Francie. Ovšem tři nejdůležitější duely na Bělorusko ještě čekají.

To se totiž střetne dvakrát s Bosnou a Hercegovinou a Rumunskem, navíc dvě utkání bude hrát na horké balkánské půdě. A především Bosna si dále velké ambice na baráž i na první místo ve skupině. Lucembursko tak zůstává s jedním bodem na kontě předposlední a už jen těžko může myslet na další bodový zisk. V závěrečných třech kolech možná existuje pouze malá naděje v domácím klání proti Lucembursku.

Nicméně domácí se dostali do hry až ve druhém dějství, to první totiž skončilo zaslouženou remízu. Bělorusko šlo do vedení až tři minuty po pauze díky proměněnému pokutovému kopu, tři body si pojistilo necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Bez největší hvězdy Alexandera Hleba to v žádném případě nemělo jednoduché, nicméně přeci jen nabrané zkušenosti ostatní hráči dokázali zužitkovat.

V úvodním dějství se vskutku hrálo defenzivě a za zmínku stojí pouze pokus Antona Putsily po půl hodině hry, který šel těsně nad branku. Domácím velmi pomohl pokutový kop, který sudí odpískal po ruce Erica Hoffmanna, a Sergej Kornilenko ho bez větších potíží proměnil. Ten strávil na hřišti pouhé dvě minuty a i jako střídající hráč se zhostil takovéhoto důležitého úkolu, nicméně nervy udržel na uzdě a své fanoušky nezklamal.

Domácí byli v dalším průběhu mírně aktivnějším celkem a nejvíce hrozil Putsila, který se také v 73. minutě branky dočkal. Do pokutového území dostal pěkný centr a balón následně uklidil levačkou pod břevno za bezmocného brankáře Jonathana Jouberta. Lucembursko na začátku září vyzve v příštím klání silné Rumunsko, Bělorusko bude o nesmírně důležité korálky bojovat doma s Bosnou a Hercegovinou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie64119:213
2.Bělorusko73316:212
3.Bosna a Hercegovina63128:710
4.Rumunsko62228:68
5.Albánie62224:68
6.Lucembursko70161:131
Skupina E

San Marino - Maďarsko 0:3

07.06.2011 20:30

Góly: 40. Zoltán Lipták, 49. Imre Szabics, 83. Vladimir Koman

Fotbalisté Maďarska sice nedokázali zopakovat gólový koncert z domácího prostředí, i tak ovšem pohodlně proti trpaslíkovi získali cenné tři body a stále tak živí ve velmi těžké skupině naději na baráž. Nicméně musí zvládnout zbývající tři velmi náročné duely a ten nejdůležitější je čeká hned na začátku září v domácím prostředí proti Švédsku. Pokud totiž Maďarsko nezvítězí, může se rozloučit s naději alespoň na baráž.

Hosté doposud získali ze sedmi utkání dvanáct bodů, ztratili pouze s největšími favority skupiny. Dvakrát totiž nestačili na Nizozemsko a prohráli také ve Švédsku, duely s Moldavskem i Finskem zvládli. San Marino jen těžko získá ve zbývajících třech utkáních alespoň jeden bod a i druhý úkol bude poměrně obtížný - vstřelit alespoň jednu trefu. Nelichotivé skóre 0:33 je i pro takového trpaslíka až příliš kruté.

Nyní hosté dlouho nemohli najít recept na domácí obranu, avšak soupeře nakonec zlomili těsně před přestávkou a hned po pauze. Třetí pojišťovací trefu přidali sedm minut před závěrečným hvizdem. Na stánku Stadio Olimpico Serravalle začali hosté tlačit hned od začátku a už v 9. minutě si vytvořili první šanci. Krisztian Nemeth sledoval, jak jeho pokus z hranice vápna konči na tyči, skóre se proto neměnilo.

V polovině úvodní půle vypálil skvěle Tamas Hajnal, nicméně domácí gólman Aldo Simoncini dokázal balón brilantně vyrazit kolem tyčky. Ve 26. minutě vyslal prudkou ránu aktivní Nemeth, ta tentokráte letěla o několik centimetrů mimo branku. Hosté se však dočkali necelých pět minut před přestávkou, kdy rohový kop Balazse Dzsudzsaka uklidil do levého dolního rohu Zoltan Liptak.

Záložník PSV Eindhoven trápil obranu soupeře jedním centrem za druhým, gólově se uchytil ten z 49. minuty. Po jeho nádherném pasu zvyšoval náskok hlavou Imre Szabics. V dalším průběhu byli blízko brance Peter Czvitkovics s Dzsudzsakem, avšak prosadil se až v 83. minutě Vladimir Koman, který ze střední vzdálenosti pokořil Simonciniho přízemní střelou - 0:3. Dzsudzsak se mohl do listiny střelců zapsat v nastaveném čase, avšak fantastický zákrok předvedl na poslední chvíli Simoncini.

Více informací k zápasu

Švédsko - Finsko 5:0

07.06.2011 20:00

Góly: 11. Kim Källström, 31. Zlatan Ibrahimović, 35. Zlatan Ibrahimović, 53. Zlatan Ibrahimović, 83. Emir Bajrami

Švédové v severském derby ukázali, kdo je v tuto chvíli pánem, a mladému finskému týmu, který v tuto chvíli nestačí ani na průměrné reprezentační výběry, nadělil hned pět branek. Švédové díky tomuto přesvědčivému vítězství opět stáhli náskok vedoucího Nizozemska na rozdíl tři bodů a v tuto chvíli to vypadá, že se o postupujícím z první pozice se rozhodne až ve vzájemném klání obou protivníků.

Nicméně pokud Švédsko zvládne i zbývající povinná utkání v Maďarsku, Finsku a San Marinu, tak s vysokou pravděpodobností postoupí na šampionát přímo z druhé pozice jako nejlepší celek. Naopak Finové po šesti duelech disponují pouze šesti body proti trpaslíkovi ze San Marina, a pokud se jejich výkon do podzimní části nezmění k lepšímu, zřejmě jich už příliš neposbírají. Domácí poslali svého soupeře do kolen už v prvním poločase.

Deset minut před pauzou totiž drželi pohodlný náskok 3:0 a ve druhém dějství pojistili výsledek ještě dvěma trefami. Hrdinou utkání se stal tradiční kanonýr, který má opravdu zlaté gólové nohy. Zlatan Ibrahimovič si v úterním večerním klání opravdu s chutí zastřílel a během dvaadvaceti minut vsítil hattrick. A to k tomu na hřiště přišel až ve 25. minutě, když nahradil zraněného forvarda holandského PSV Eindhoven Olu Toivonena.

Švédsko šlo do vedení už ve 12. minutě, kdy se trefil Kim Källström. Jeho přímý volný kop z dobrých třiceti metrů sice ve vápně o centimetry minuli Olof Mellberg i právě Toivonen, balón ale překvapivě zapadl k tyči - 1:0 Po půl hodině hry se zrodila druhá trefa, Ibrahimovič pobyl na hřišti pouhých šest minut. Po nádherné kombinaci na hranici vápna dostal skvělou kolmici, unikl ofsajdové pasti a pohotově zakončil kolem gólmana Anssiho Jaakkoly.

Za další čtyři minuty hrubě chyboval Markus Heikkinen a Sebastian Larsson v úniku dva na gólmana předložil Ibrahimovičovi lahůdku před prázdnou klec. Švédský kanonýr dovršil hattrick v 53. minutě, kdy po vysokém přímém volném kopu vyskočil nejvýše na zadní tyči a nikým neatakován zamířil hlavou do protějšího rohu - 4:0 Skóre uzavřel sedm minut před koncem Emir Bajrami, který své sólo završil překrásným padáčkem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko660021:518
2.Švédsko650120:615
3.Maďarsko740318:1312
4.Finsko620411:116
5.Moldavsko62047:96
6.San Marino70070:330

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dojčlandáci

Reagovat
smazaný uživatel

Německo

Reagovat
Kongo

Albánie

Reagovat
božský John
Reagovat
Alf da Gama

Ibrahimović je blázen... ale gólovej

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,že nehraje za Bosnu a Hercegovinu

Reagovat
Alf da Gama

No to by byl v útoku přetlak: Džeko, Ibišević, Ibrahimović

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím jestli zrovna takovýho idiota potřebujem,ale hráč je to fantastickej

Reagovat
Shevchenko

Ibra jako střídající hráč hattrick a asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut Ozil, do 3 let držitel Zlatého míče, neskutečnej hráč!!! Nefandím Německu a už vůbec ne Realu, ale před ním smekám až na podlahu

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mercury

Je skvělý, z Realu ho mám herně nejradši. Ale na Zlatý míč to fakt není a pochybuju, že by ho do tří let mohl vyhrát. Je spousta podobně skvělých hráčů, kteří se svými kluby narozdíl od něj vyhrávají velké tituly :)

Reagovat
Aldeano

Proto píše do tří let.Do tý doby vyhraje titulů

Reagovat
Mercury

Fakt? Já jsem v souvislosti s Mamutem zatím o nějákých přestupových spekulacích mnoho neslyšel :)

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Mě třeba mrzí, že je v Realu, pokud si udrží fazonu, neni moc naděje, že by ho vykoupil pro mne sympatičtější klub... :-/

Reagovat
Mercury

To je pravda. Ale pro něj to byl krok správným směrem a ve správný čas. Pokud na něm do budoucna postaví koncepci a styl toho týmu (o čemž u Pereze a Mourinha trochu pochybuje), tak se jim to určitě vrátí. K němu Sahin, CR, Di Maria, Karim, Marcelo...nepochybně velká perspektiva. Otázka je, jestli to bude v dohledné době stačit na španělský titul.

Reagovat
Kenneth

Právě pro tuhle aroganci vás nemá nikdo rád.

Reagovat
Mercury

to byl vtip..ačkoliv vzhledem k posledním sezonam měl docela realny základ...Ozilovi bych úspěchy přál, Realu nikoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, už teď ty jeho čísla pasů a nahrávek, tušim že jeden údaj má jako Xavi s Iniestou dohromady Hlavně Německo i Real mají hráčsky kádr na to urvat nějakej úspěch, tak nevidím důvod, proč když se na něm bude velkou měrou podílet, by nemohl vyhrát

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mercury

Protože Messi. Pokud bude minimálně stagnovat, tak ho Ozil neohrozí. (vzhledem k tomu, že Xavimu s Iniestou nepomohl ani World Cup).

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedna z největších nespravedlností, že vyhrál Messi, to mě nasralo dost

Reagovat
Kenneth

Však za letošek to dostane Cris,konec vlády Messiho.

Reagovat
Mercury

to je skoro 100%, že to dostane CR...Messi se mu letos nemůže takřka v žádném ohledu rovnat.

Reagovat
Kenneth

Ale počítám s tím že Rosell opět vyprázdní peněženku a dostane to zase Messi.

Reagovat
Mercury

myslíš to vážně?

Reagovat
Kenneth

nee

Reagovat
Mercury

A za rok 2010 bys dal Zlatý míč opravdu CR? pro mě je to boj o 2. místo mezi ním a Iniestou (letos byl lepší než Xavi)....ale o prvním místě je rozhodnuto, tam není co řešit a vidí to snad všichni fanoušci vyjma těch Cristianových :)

Reagovat
Kenneth

Cristiano a Iniesta? Letos je Cristiano jednoznačně výš, o tom se nedá ani pochybovat. Zlatý míč si zaslouží bohužel (zase ) Messi, má ligu a LM, není o čem pochybovat. Ale už mě ta jeho nadvláda začíná s.rát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Iniesta má tu ligu a LM taky :) A herně to byl hned po Messim nejlepší hráč Barcy letos.

Reagovat
Kenneth

A Keita to má taky. Iniesta měl parádní sezonu, ale Ronaldo má překonal historickej 50.letej rekord španělské ligy, dal 53 golů. Jestli bude Iniesta 2. tak je tam něco špatně.

Reagovat
Mercury

Je to můj názor, stavím je letos na roven. Andrés má k dobru týmové úspěchy, Cristiano zase individuální. Nicméně, proti pořadí Messi-CR-Iniesta by se asi nedalo nic moc namítat. Mímo Španělsko mě nenapadá nikdo, kdo by se do první trojky mohl dostat.

Reagovat
Kenneth

Iniesta se letos nemůže měřit, i když měl neskutečnej rok. Nejvíc mě sere to že Ronaldo dá 53 golů a stejně si k tomu zlatýmu míči ani nečuchne,už aby ten zatracenej Messi ukončil kariéru.

Reagovat
Mercury

V té době už bude Cristiano dávno na svou hráčskou kariéru jen vzpomínat :P

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem prilievať olej do ohňa, Cristiano má za sebou skvelú sezónu, ale keď som videl zápas s Getafe, musel som sa smiať, ako išli všetky lopty na neho takýmto spôsobom by dával tri góly na zápas aj Keita, s priposranými mužstvami ala Getafe, Almeria

Reagovat
DelPiero137

Chcel som nieco podone napisat

Od kola kedy sa rozhodlo o titule, zacali Messiho setrit na LM a Ronalda "tlacit" ku kralovi strelcov. Ako pises, vsetko sa sustredilo nato aby CR dal co najviac golov. Nechcem znehodnotit kvality CR ani jeho rekord, ale pri vybere najlepsieho hraca by som nebral ako smerodajny udaj pocet strelenych golov v PL.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nemyslel vzhledem ke Cristianovi, ale Xavimu, kterej si top zasloužil jako málokdo málokdy a jeho repre i klubové úspěchy mluví za vše...

Reagovat
Mercury

Reagovat
DelPiero137

Xavimu by raz mali dat tu trofej (FIFA World Player of the Year).

Reagovat
smazaný uživatel

Zase na druhou stranu neni to tak dávno, co vyhrávali hráči kteří na to moc neměli...

Reagovat
Mercury

Jojo, to je pravda. Ale je prostě fakt, že momentálně jsou určití hráči, kteří výrazně vyčnívají a já si nedovedu představit, že by všichni natolik pohasli nebo se jim přestalo dařit, aby na Zlatý míč za ty tři roky nekandidovali. Leda, že by se k nim Ozil přidal, ale k tomu mu ještě v mých očích trochu chybí.

Reagovat
Kenneth

Ozil na zlatý míč zatím nemá,řekl bych že ještě ani na top 5. Nesměl by mít každý 2. zápas menstruační.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Messi neni typ hráče, co dá 40 gólů za sezonu. On prostě rozdá mraky geniálních přihrávek, teď je otázka jestli upřednostnit jeho či hráče, kteří občas jenom doklepávají a nezlobte se nikdo, ale část gólů u Messiho i Cristiana jsou doklepávky :)

Reagovat
Kenneth

Né asi když mají geniální spoluhráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nemyslel zle...

Reagovat
Mercury

Tvořiví hráči bývaji často nedocenění a ve stínu střeleckých hvězd, tak to prostě je a bude. Viz Xavi. Ozil (i další playmakeři) budou mít podobný problém..

Reagovat
smazaný uživatel

To je bohužel pravda, tak já se na jednu stranu nedivím, hraje se na góly, ne na přihrávky, ale stejně...

Reagovat
DelPiero137

Mne sa zda ze Lionel za posledne sezony dal tych 40golov vo vsetkych sutaziach.

Asi si myslel ligove goly (tam tiez natom nie je zle 34+31). V LM je to zase pre Messiho...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne za tri roky bude Messi s velkou pravdepodobnosti stejne dobrej nebo lepsi nez je ted coz ho jentak nekdo neprekona.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se dožít doby, kdy se budou dávat sošky automaticky Messimu, ikdyž zazáří jinej hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Neslyšel jsem o tom, že chce Messi za 2 roky končit

Reagovat
rossoneri89

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Výborne Švédi. Zo zápasu s Oranjes min. bod a všetky ostatné vyhrať a priame postupové miesto z 2. by malo byť vo vačku. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nechápu, jak Češi, tak Slováci bojují o to druhé místo a Slovák prostě fandí Švédům

Reagovat
smazaný uživatel

tak po tom dvojzapase s andorrou je este citit to znechutenie ...

Reagovat
smazaný uživatel

To, že som sa narodil a zatiaľ ešte žijem na Slovensku ma nedonúti cítiť sa ako Slovák. Je to len na papieri, nemal som na výber, nestotožňujem sa s tým.

Reagovat
smazaný uživatel

F. Ostrovy pro mě snad nejsympatičtští trpaslíci v Evropě

Reagovat
božský John

Po Lichtenštejnsku

Reagovat
Ligter

Chtěl jsem napsat po Česku, ale asi by to znělo blbě.

Reagovat
božský John

My nejsme žádnej trpaslík, to by ty všechny San Marina a podobně museli bejt prvoci potom

Reagovat
Ligter

To ne, jen jsem měl chuť na absurdní humor. Ale jinak by ti prvoci asi tak odpovídali.

Reagovat
Alf da Gama

Tak to je pro mě sympatičtější Lucembursko

Reagovat
smazaný uživatel

Island.

Reagovat
tulen

Reagovat
Krausio_Real_M

Taky

Reagovat
nani92

po Slovensku

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos snad už to s nim pude jen nahoru

Reagovat
madridcan

Spanieli 0:2...zapas pomaly,ale isto doma

Reagovat
smazaný uživatel

Ibraaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra vloni v Barce - 41 z / 20 branek - nespokojenost, odchod

Ibra letos v AC - 41 / 21 - spokojenost, asi setrvani, chce ho Real

zajimave...

Reagovat
smazaný uživatel

nech len ostane v AC... tam mu to sedí....

Reagovat
vocasisko

Jenomže v Barce ta nespokojenost byla kvůli předváděné hře, na jeho produktivitu zase tolik kritiky nešlo a odešel hlavně kvůli své povaze a neshodám s Pepkem. A v AC to má lehčí, tam nejsou takový nároky na řekněme "zakončovací útočníky", Itálie mu prostě padla líp jak španělsko. Jen ať setrvá mně osobně v Barce nechybí, a že ho chce Real? spekulace, o tom se psalo i minulý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Rooooonaldooooo

Reagovat
Murtago

Nejlepší střelec League Championship Danny Graham míří do Swansea.

Reagovat
madridcan

Skoda...Neymar velka sanca po peknom uvolneni

Reagovat
madridcan

Velmi pekna akcia zakoncena Fredovym golom Este 8 minúúúúúút

Reagovat
madridcan

Dole Fred,hore ROOOOOOONAAAAAAAAAALDOOOOOOO

Reagovat
madridcan

jezis jaka sanca Toto mal dat Ronaldo

Reagovat
madridcan

A dalsia sanca spalena

Reagovat
madridcan

a dalsia to je doslova a do pismena v pici

Reagovat
madridcan

Tak a je koniec.Tak snad Ronaldo dovidenia a nie zbohom

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi "jasný". Co sis dal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Nikdo na světě nemá lepší zakončení než Zlatan. Mimochodem, dnes už asi po 91. v rozhovru potvrdil, že do Realu ani nikam jinam nejde. Konec těm spekulacím!

Reagovat
smazaný uživatel

kecy v klecy.

Reagovat
smazaný uživatel

a další pozitiva

Reagovat
j_mrazik

No vrací se k vám, ne?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomanatura

"Nikdo na světě nemá lepší zakončení než Zlatan"

Ale no tak

Reagovat
Yanek

V současné době nikdo takový lepší po trávnících neběhá...

Reagovat
Kenneth

Proboha taková zaslepenost se jen tak nevidí.

Reagovat
Josifek

Taky jsem si vzpomněl na nejednu jeho zahozenou tácovku, třeba v Barce jich "pár" měl určitě, letos jsem ho moc nesledoval. Co se zakončení týče, je pro mě král CR7, jeho paleta zakončení je nesmírně pestrá a navíc má nevídaný hlad po golech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra není žádný kanonýr

Reagovat
Yanek

dobře.

Reagovat
cristiano.K.

a já se bál ty švédy dát

Reagovat
smazaný uživatel

OT, ale nemůžu si pomoct:

08:38 Henderson prý míří do Liverpoolu

Jordan Henderson by brzy mohl změnit dres, o dvacetiletého záložníka Sunderlandu se zajímá Liverpool a oba kluby se již dohodly na sumě za přestup. Do Sunderlandu by mělo putovat dvacet milionů liber a útočník David Ngog.

V Liverpoolu se s těma částkama zbláznili? Nebo je ten boreček tak dobrej?

Reagovat
j_mrazik

Není o čem psát domů. Nikdy se mi moc nelíbil. Sunderland udělal dobrej obchod, ale je mladej, tak se třeba u Gerrarda přiučí jenom tě dobrým věcem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle Sky Sports 13 mega liber + Ngog.

Reagovat
smazaný uživatel

i to je dost na takhle mladýho a neznámýho hráče.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Určitě, ale to je prostě Anglie...

Reagovat
cristiano.K.

sezonní hvězda, talent má, ale přes SG a Meiralese nemá moc šancí do základů,takže ho nejspíš zabijeme na křídle nebo bude dřepět a odepíšeme tím dalšího talenta stejně starého Shelveyho. Cena 13mil.liber by byla odpovídají.Tahle expreska je na zvracení

Reagovat
j_mrazik

Shelvey.

Reagovat
cristiano.K.

už jsem ti to vysvětloval né?

Reagovat
j_mrazik

Kdyby hráli spolu Shelvey, Spearing a Obertan, tak asi umřu smíchy.

Reagovat
cristiano.K.

viděl by si bojovný fotbal aspoň ze strany těch dvou z LFC

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jedno OT:

Dirkátor opět v akci. Sice celý zápas střelba na vylíž prcku, ale když bylo potřeba rozhodnout, tak tam ten koš dotlačil. V situaci, kdy to nikdo (a už vůbec ne obránci Heat) nečekal. Je to hrozně velký borec .

A prý byl ještě k tomu nemocný. No toto teda ...

Reagovat
Tsigi

Já viděl tu tiskovku po zápase a pořád chrchlal sotva mluvil. Hrozně mu to přeju. Kidd odešel do důchodu během zápasu a i tak Dallas vyhrál, což je svým způsobem pozitivní, že Dirk i Kidd můžou být mimo a další hráči za ně zahrajou. Chandler byl neuvěřitelnej a Terry poprvý zahrál dobře.

Lebron byl hroznej zdálo se mi to jako takovej zápas, kterej sabotoval. Pořád se píše o Wadovi jak táhne tým za titulem a tenhle zápas se mi zdál ze strany Lebrona jako takový, tak se ukaž, jak dokážeš vyhrát zápas sám.

Dallas musí vyhrát příští zápas a pochybuju, že Lebron bude mít další den, kdy nic neukáže, takže to vidím dost ztížený. Snad se dá Dirk dokupy.

Reagovat
smazaný uživatel

já dneska na basket nevstával, takže jsem viděl jen pár minut na konci. Ale viděl jsem Dirkobolose a bylo na něm znát, že není ve svý kůži.

Jinak se mi Miami zdá pořád jako favorit (cca 60 na 40). Pořád mi jeho hráčská kvalita připadá větší a silnější, než je vůle buldogů z Dallasu je urvat. A navíc mají domácí zápas k dobru.

Reagovat
Tsigi

Já taky favorituju Miami, ale pořád doufám, že se to nějak semele ve prospěch Dallasu

Reagovat
smazaný uživatel

Villa slušný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro hráče Barcelony

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám Španělům tak 2-3 roky "na výsluní" a pak ( až skončí "barcelonisté") tak bude Španělsko zase hrát druhé housle,tak jako kdysi v 80 a 90 létech. To není výsměch,ale realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že ta kontinuita tam je. Podívej se na věk těch hráčů. Ti jen tak do důchodu nepůjdou. Teda kromě Puye, Xabiho, Xaviho a Villy

Reagovat
smazaný uživatel

Možná.... ale v takovém "laufu" už hrát nebudou. A zbytek to moc nevytrhne. Nebo aspoń tomu nevěřím.

Reagovat
Kenneth

Tak se podívej na mládež Španělska. Jedna z nejlepších na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo.

Reagovat
Josifek

Tak to je jasný, že nebudou na věčný časy na absolutních vrcholu, jako jsou ted. Ale myslím, že nastartují dlouhotrvající éru, kdy budou schopni výhrát občas nějaký ten triumf, né jako dříve, kde na to sice měli snad každý šampionát, ale nedosáhli toh.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jejich "éru" 80 a 90.let zažil a fandil sem jim ale i s "hvězdama" hráli prdlajs. A tak si myslím,ýe to přijde zpět. I když tehdy měli dost problému mezi sebou( co se týče- Já jsem Bask...a já zase Katalánec).

Reagovat
mesyas

cikán dal hattrick

Reagovat
Losinho

Bělorusové to mají dobře rozehrané, snad se na EURO dostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě jediné překvapení se událo na Faerských ostrovech, čekal se přeci jen vyrovnanější duel. A ostatní (Německo, Švédsko, ...) zvládl roli favorita nezaváhal. Ukazuje se také, že konec sezóny zastihl Švédsko ve výborné formě. Jinak jsem pochopitelně rád za výhru BaH, panč se s nimi zase musí v tabulce počítat. A trochu mne také zarazilo, že Německo neodehrálo zápas s nulou ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele