Ruská Premier Liga - souhrn 12. kola

10.06.2011, 17:54, aktualizováno 10.06.2011, 21:17
Komentáře a souhrny
Machačkala vyhrála nad Nalčikem a načas se dostala do čela tabulky. Vzápětí se dočkala dobrých i špatných zpráv. CSKA ji po přesvědčivé výhře nad Permem o skóre přeskočila a úspěšná Kubaň málem dotáhla, ovšem jiní konkurenti si mezi sebou body pouze dělili - Zenit v závěru přišel o výhru nad moskevským Dinamem a Kazaň hrála se Spartakem bez branek. V úvodním pátečním utkání pak remizoval Tomsk s Lokomotivem, FK Krasnodar vyloupil Rostov a Samara zůstává po prohře s Volgou poslední.

Spartak Moskva - Rubin Kazaň 0:0

10.06.2011 19:00

Góly: -

Ve šlágru kola mezi moskevským Spartakem a kazaňským Rubinem branka bohužel nepadla. Kazaň se tak po jedné výhře zase vrací k remízovým výsledkům, zatímco Spartak akorát navázal na nedávnou prohru se Zenitem.

První šanci utkání si trošku překvapivě vytvořili hosté, v osmé minutě pálil Medveděv nad. Avšak poté se domácí zabydleli před pokutovým územím Kazaně - zabydleli doslova, z obydlí nevycházeli, a tak se hosté v pohodě bránili a spoléhali se na brejky. Až v 17. minutě se ke střele konečně odhodlal Noboa, ale bránu taktéž netrefil. Posléze se otěží zápasu zase ujali hosté, v 33. minutě Spartakovce zachránil výtečným zákrokem Dikáň, když vytěsnil Bocchettiho hlavičku jen těsně vedle tyčky. I nadále pak byl Rubin mírně lepším týmem, ale Berdyjevovi svěřenci nebyli s to vytvořit si kloudnou šanci. Na druhé straně to bylo snad ještě horší. Spartak byl naprosto neškodný a obrana Kazaně perfektní. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhou půli načali lépe domácí, konkrétně aktivní Dzjuba, který dokonce v 56. minutě vypálil do Ryžikovova kolene. První a vlastně poslední opravdová vlaštovka ze strany Spartaku. V 73. minutě se sám před bránou ocitl Rjazancev a užuž pálil, když mu pod nohami přistál blokující Kombarov. Divák se tak nadále nudil. Úroveň tohoto zápasu deklaroval těsně před koncem hostující Lebeděnko, když střelou z pětadvaceti metrů ohrozil tak akorát kotel domácích.

Více informací k zápasu

FK Rostov - FK Krasnodar 1:3

10.06.2011 19:00

Góly: 15. Dmitrij Kiričenko (pen.) - 33. Vladimir Tatarčuk, 46. Jura Movsisjan, 53. Márcio Abreu

FK Krasnodar vyhrál v Rostovu na Donu 3:1 a přerušil sérii sedmi zápasů bez výhry.

Rostov začal utkání aktivně a už ve 14. minutě se dostal do vedení. I když neprávem. Markov odehrál míč hlavou, sudí Markov ale viděl ruku a nařídil penaltu. Tu Kiričenko bez potíží proměnil. Rostovu vedení do poločasu nevydrželo, ve 33. minutě stihl Tatarčuk pohodlně vyrovnat. Hosté mohli přidat další branky, ale Rostov podržel mladý gólman Kočenkov.

Krasnodar měl drtivý nástup do druhého poločasu. Ve 47. minutě Movsijan střelou přesně k tyči dostal hosty do vedení a v 53. minutě Marcio nedal střelou z 30 metrů Kočenkovovi žádnou šanci - 1:3. Rostov zjevně šokovaný z dvou inkasovaných branek, se ve zbytku zápasu na nic velkého nezmohl a Krasnodar si tak odváží tři body. Naopak Movsijan měl ještě možnost navýšit vedení Krasnodaru.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:1

10.06.2011 18:00

Góly: 90. Aleksandr Samedov - 82. Danko Lazović

Dinamo na svém hřišti remizovalo se Zenitem. Zápas byl ovlivněn chybou rozhodčího Jegorova, jenž neodpískal jasnou penaltu na bránu Petrohradu. Vyrovnávací gól navíc padl po vypršení nastaveného času.

V tomto zápase nemohl nastoupit zraněný Keržakov a také diskvalifikovaný Bruno Alvese. A nepřítomnost tahounů Zenitu byla znatelná už v prvním poločase. Bez technického Portugalce Zenitu očividně chyběl důraz na levém křídle. Lomić si v poklidu uhlídal jak Lazoviće, tak Fajzulina. Pravým křídlem, na které byl postaven Semak, se svěřenci Luciana Spallettiho snažili provádět své útočné akce častěji. V důsledku čehož nejnebezpečnějšími momenty u brány Šunina vznikaly hlavně díky pasům ze střední zóny. Uprostřed poločasu například Zyrjanov poslal Fajzulina na rendez-vous s brankařem Dinama, ale gólman vyrazil tvrdou ránu záložníka.

Co se týče Dinama, to od prvních minut mělo jasnou herní převahu. Dokonce mohlo vstřelit gól, jen kdyby v závěrečné fázi měl Samedov přesnější mušku. Předvést se musela Malafejev, který v kočičím skoku vyrazil hlavičku Fernádeze. Ovšem kolem dvacáté minuty Zenit vyrovnal hru. Nejpohlednějším se tak stal závěr první půle, kdy týmy předvedly otevřený fotbal. Gól z toho však nebyl.

Do druhé půle vyběhl Zenit s trochu jinou strategii, Semak byl poslán do středu hřiště a na pravém kraji se objevil Lazović. A byl to od Spallettiho skvělý tah, Srb totiž evidentně oživil projev svého týmu na pravé straně. Dokonce po jeho pasu mohl skórovat Bucharov. Avšak nedokázal trefit bránu z pěti metrů.

Pár minut nato mohl Zenit pykat za svou příliš lehkomyslnou hru. Kuranyi okradl Lukoviće, vyběhl sám proti Malafejevovi, jenže brankář vyrazil střelu německého útočníka. Ve středu poločasu se Spalletti rozhodl pro první střídání. Ne příliš výrazného Semaka nahradil Ionov. Chvíli nato střídala i druhá strana. Namísto Semšova na hřiště vyběhl Misimović a praktický hned poté, co se Bosňan objevil na trávníku, vznikla v pokutovém území Zenitu situace, která se po zápase bude jistě dlouho rozebírat.

V důsledku rychlého útoku Dinama se Samedov dostal s míčem do šestnáctky soupeře, kde ho srazil Hubočan. Jednalo se o stoprocentní penaltu, jenže hlavní rozhodčí si to nejspíš nemyslel. Brzy nato vstřelil gól Zenit. Spoluautorem branky se stal Lombaerts, který odcentroval míč na nejlepšího střelce probíhající Premier Ligy a Srb hlavou trefil bránu.

Ovšem na oslavy vítězství bylo příliš brzo. Hráči měli před sebou celých deset minut hrací doby. Dinamovci se vrhli do útoku a v nastaveném čase dokázali vyrovnat. Po rohu se míč ocitl u Samedova a ten tvrdou přízemní střelou rozvlnil síť. Inkasovaný gól vyvolal vlnu nevole u Spallettiho a fotbalistů, vždyť branka padla po vypršení nastavené doby, rozhodčí si však za svým rozhodnutím pevně stál. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Křídla Sovětů Samara 2:0

10.06.2011 17:30

Góly: 49. Otar Marcvaladze (pen.), 76. Otar Marcvaladze

Souboj dvou týmů s prachmizernou formou Volgy a Křídly Sovětů skončil vítězstvím domácího mužstva. To vyhrálo zásluhou dvou branek Gruzínce Marcvaladzeho.

Dlouhé minuty mělo utkání tristní úroveň. Mnoho faulů, nevynucených chyb, žádné šance. Postupem času si hráči Volgy uvědomili, že hrají doma a převzali otěže zápasu. Obranu Křídel zlobil především Marcvaladze, který jednou i nebezpečně vystřelil. Z dorážky Gogua vysoko přestřelil. V závěru poločasu se mohli dostat do vedení hosté. Obránce Bendz div, že si nedal vlastní gól.

V přestávce udělali nespokojení trenéři pár změn v sestavě. Smolnou ruku při střídání měl trenér Samary Tarchanov. Nový muž na hřišti Bobjor se nechal obehrát Marcvaladzem a následně Gruzínce fauloval ve vlastní šestnáctce. Sám faulovaný Marcvaladze penaltu proměnil a ve 49. minutě dostal Volgu do vedení.

Branka dodala Volze šťávu a obrana Samary byla pod neustálým ohrožením. Bylo jen otázkou času, kdy obranná hráz hostů opět padne. Stalo se tak v 76. minutě, kdy skvělý centr Tursunova usměrnil za záda Mboliho opět Marcvaladze.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - CSKA Moskva 2:4

10.06.2011 16:45

Góly: 87. Maurício, 88. Maurício - 19. Seydou Doumbia, 36. Vágner Love, 52. Keisuke Honda, 80. Vágner Love

CSKA si nakonec odváží výhru z hřiště Těreku. Ten sice prohrával 0:4, ale přesto nesložil zbraně a zápas zkorigoval. Hrdinou utkání se stal Vagner Love, který se dvěma góly a stejným počtem asistencí podepsal pod všechny góly svého týmu.

Hráči CSKA se s Těrekem nemazali a v nové aréně se hned zabydleli u Džanajevovy branky. První gól si připsal Seydou Doumbia, jehož vybídl ke skórování Vágner Love fantastickou uličkou za obranu. Africký útočník potom už neměl s domácím brankářem žádné problémy.

O chvíli později, ve 23. minutě, vykopával po pořádné trma-vrmě Omeljančuk balon akorát z brankové čáry. To si tentokrát domácí mohli oddechnout. Sami se přitom do první šance dostali až v 32. minutě, kdy Asildarov došel s balonem až do Akinfejefovy náruče. O pár minut později tedy uhodilo opět na druhé straně. Tentokrát si role útočníci prohodili. Doumbia počkal ve vápně na Lovea a předložil mu krásnou přihrávku do běhu. Brazilec rovněž pohodlně skóroval, střela na bližší tyč znamenala pro Armějce vedení 2:0! A za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Moskvanům ovšem dvoubrankové vedení nestačilo, a tak se vrhli do útočení i v druhé půli. Již v 53. minutě se trefil Honda, když ho centrem z pravého křídla vybídl výborný Love. Japonec se pak před bránou mohl Džanajeva zeptat, kam to chce. Další gól padl až v 80. minutě a výrazný podíl na něm měl i Tomáš Necid. Ten sice na hrací ploše vinou zdravotních trablí pobyl jenom osm minut, během nich ovšem stihl před prázdnou klec naservírovat míč Vágnerovi - 0:4.

V 86. minutě se mohli radovat také domácí. Mauricio toho měl patrně dost, a tak si vzal balon, obešel 4 protihráče a Akinfejefovi (patrně znuděnému) nedal šanci. Střelou na zadní tyč upravil na 1:4. Ani to nicméně nebylo vše. O minutu později sklepával Bracamonte balon na hranici vápna, kde se nacházel ten samý Mauricio, který z kroku vypálil a balon světe div se, zapadl k tyči. Brankář hostí nic neviděl a během minuty tahal druhý balon z brány. Do konce utkání se toho již moc nestalo, protože hosté dali pozor na Mauricia a domácí na Vagnera. 2:4.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Amkar Perm 3:2

10.06.2011 16:45

Góly: 43. Lacina Traoré, 66. Lacina Traoré, 88. Gheorghe Bucur - 29. Dmitrij Bělorukov, 51. Nikita Burmistrov

Kubaň dokázala otočit zápas s Amkarem a díky tomu se i nadále drží mezi špičkou. V Permu budou asi naštvaní, vedení 1:2 by se nemělo ztrácet.

Domácí začali zápas aktivněji, ale nic z toho "nekáplo". Naopak na druhé straně se z ojedinělého útoku radoval Perm. V 29. minutě nacentroval aktivní Pejev, Bělorukov vyskočil nejvýše a na hlavičku na zadní tyč neměl Budakov nárok. Poté vrhla Kubaň vše do útoku a to se jí také vyplatilo. Ještě do konce první půle stihli domácí srovnat. Brankář Chomutovskij se rozhodl na centr vystartovat z brány, ale Traore byl u míče dřív, obhodil si jej a pak už před ním byla pouze prázdná brána - 1:1. Tak skončil i první poločas.

Do druhé půle vlítli hosté jako uragán a již po pěti minutách se radovali z dalšího gólu. Fenomenální křídlo jménem Pejev opět našlo svou pravačkou hlavu svého spoluhráče, tentokrát jím byl Burmistrov, a Budakov opět lovil míč ze sítě - 1:2. Domácí srovnali za čtvrthodiny, a jestliže Perm má Pejeva, tak Krasnodar Traoreho. Situace se přitom opakovala - Traoré znovu Chomutovského předčil zblízka, po přesném centru spoluhráče.

Po následné hluché dvacetiminutovce se k balonu v pokutovém území opět dostal Traore, což znamenalo stav nejvyššího ohrožení, a útočník Krasnodaru si také pohrál s Popovem, aby předložil balon skórujícímu Bukurovi. Ten tedy dokonal parádní obrat a všechny body tak nakonec zůstaly na jihu Ruska.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Spartak Nalčik 2:0

10.06.2011 15:45

Góly: 19. Roberto Carlos, 61. Jan Holenda

Anži v pohodě a bez problémů dokráčelo k další výhře. Tentokrát Dagestánce nezastavil letos tragický Nalčik. Zápas skončil po brankách Roberta Carlose a Jana Holendy 2:0.

Domácí na nic nečekali a na svého soka se vrhli se vší vervou. Hosté v červeném absolutně nestíhali a upínali se pouze k faulům. První šanci utkání také přinesla střela domácího Boussouffy z patnácti metrů, kterou však výborný Pomazan vyrazil na roh. O pár minut později kopal kapitán Carlos přímý kop, který jen těsně minul branku. Rána jako z děla z dobrých pětatřiceti metrů málem olízla tyč. Nicméně Brazilec se mohl radovat o pár okamžiků později, když ve 20. minutě kopal další přímý kop, tentokráte z velkého úhlu a jeho skákavá střela překvapivě skončila až v síti. Před Pomazanem ji možná tečoval Lachijalov, ale to nic neměnilo na faktu, že se domácí ujali vedení 1:0!

I nadále Anži svého soupeře mačkalo. Nalčik se nejdále za půlku dostal, když Pomazan odkopával od brány, jinak nic. Další šanci si mezitím vypracoval Gadžijev, když po vlastním zaviněném pádu kopal sám přímý kop, který Pomazan taktak kryl. Z první půle to jinak bylo všechno. Spartakovci mohli odcházet do kabin relativně spokojeni, poněvadž prohrávali pouze o gól.

Druhá půle už byla klidnější, ale i přesto domácí přidali další branku. Konkrétně se v 61. minutě prosadil aktivní Holenda. Roberto Carlos proběhl celým hřištěm a nádhernou uličkou vyzval českého střelce ke čtvrtému zásahu v sezoně. Ten ranou pod víko nepohrdl, 2:0!

Poté se toho na hřišti moc nedělo. Oba týmy už nehrály s takovým nasazením. Machačkala nepotřebovala a Nalčik na to prostě neměl, a tak se raději věnoval ostrým zákrokům a faulům, které mu šly lépe. Zápas tak skončil zaslouženou výhrou Anži 2:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Lokomotiv Moskva 2:2

10.06.2011 13:30

Góly: 14. Renat Janbajev (vl.), 37. Maksim Kanunnikov - 74. Senijad Ibričić, 81. Vladislav Ignatjev

Lokomotivu se podařil husarský kousek, když v posledních dvaceti minutách stáhl dvougólové manko, a tak si z Tomsku odváží cenný bod.

Zápas začali lépe domácí a již ve 14. minutě se radovali z prví branky utkání. Maxim Kannunikov utekl Ďuricovi a z velkého úhlu přihrával pod sebe před bránu, míč si našel nohu Janabajeva, který nechtíc suverénně dopravil balon do prázdné brány.

Hosté se dostali do šance o pár minut později, kdy bez přípravy pálil zkušený Loskov, ale jeho střela zpoza vápna bránu nenašla. A tak po dalších patnácti minutách udeřilo znovu. Baljajkin se proháčkoval až do vápna, kde vystřelil Guilhermemu přímo do náručí, ejnže brazilský gólman zcela nepochopitelně balon pustil co pustil, on ho přímo neohrabaným zákrokem poslal na nohu aktivního Kannunikova, který neměl problém vsítit druhou branku utkání. V prví půli se toho více nepřihodilo, šlo se tedy do kabin za jednoznačného stavu.

Jestli byla první půle Tomičů, tak ta druhá patřila železničářům. Ti tomsk druhou půli mačkali, ale nemohli se dostat do kloudné šance, až dvacet minut před koncem po levém křídle utekl Ignatěv a předložil míč před bránu volnému Ibričičovi, který měl před sebou prázdnou bránu. Stejná akce jako při první brance.

Ani ne deset minut na to se hosté radovali znovu! A tentokrát dokonce nepadlo gól do prázdné brány, ale výstavní rána z šestnácti metrů. Stalo se to po přiťuknutí Loskova, který našel Ignatěva, jenž s níčím neotálel a z první napálil balon do šibenice. Pesjakov se mohl jen koukat. Konec utkání byl pak ve znamení toho, aby nikdo neudělal chybu, proto zápas skončil smírně 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1164121:922
2.Anži Machačkala1264212:822
3.Kubaň Krasnodar1263315:1121
4.Zenit Petrohrad1255219:1220
5.Dinamo Moskva1255216:1420
6.Lokomotiv Moskva1254319:1219
7.Rubin Kazaň1246215:1018
8.Spartak Moskva1252511:1417
9.FK Krasnodar1235411:1514
10.Tom Tomsk1235413:1814
11.Volga Nižnij Novgorod1141612:913
12.FK Rostov1233615:1712
13.Amkar Perm1233610:1712
14.Těrek Groznyj123369:1612
15.Spartak Nalčik1216510:169
16.Křídla Sovětů Samara121567:178

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Golenda

Reagovat
smazaný uživatel

Anži

Reagovat
frank

do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Pořád lepší jak Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Reagovat
naheCZ

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
goodbay

Reagovat
nani92

Roberto Carlos

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzak0v a jeho "hate"

Reagovat
božský John

Amkar udržet !

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

sotva to dořek´.

Reagovat
božský John

Sem si taky nadával hendka,jak mi to na championatu přeskočilo na 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Traore výborný kauf za 6 mega.

Reagovat
božský John

Jo no, ale sere mě, 2:2 už je moc ....tolik golů, to mě nebaví psát, ideálně 1:1 a v každý půli gol, to se pak píše dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si dneska popíšeš i s tím CSKA

Reagovat
božský John

I s tim Krasnodarem

anži bylo v pohodě, Lokomotiv taky,tam krom golu nic nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Volga penalta tam taky nic.

Reagovat
božský John

Tu nepíšu, pak už mam jenom Spartak

Reagovat
smazaný uživatel

Anži Příští rok do LM

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla dobra tragedie pro Ruskej fotbal. A jet do Dagestanu bych nepral nikomu

Reagovat
smazaný uživatel

Už sem nabral vědomosti takže Anži

Reagovat
hefy

Anži - 12 zápasů, 12 gólů. To musí bejt radost sledovat jejich zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar

Reagovat
božský John

Necid si zas zahrál, v 74. místo Doumbii, v 82. dolu se zraněnim

Reagovat
smazaný uživatel

Co se mu stalo?

Reagovat
božský John

Asi se mu rozvázala tkanička..nevim, něco s brankářem,kontakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na mě šáhl a to nesmí

Reagovat
božský John

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Necid se právě zranil. vypadá to vážně.

Reagovat
božský John

Aspoň si kopne Sekou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

Vagner 2+2

Reagovat
Al Capone

R.Carlos

Reagovat
smazaný uživatel

stejně to vypadá divně:

"Zápas skončil po brankách Roberta Carlose a Jana Holendy 2:0. "

Reagovat
smazaný uživatel

člověk by řekl, že už si na to zvykne, ale ono prostě ne a ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle prostě neni normální a je to proti fyzikálním zákonům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Přesně ak sem to zamejšlel

Reagovat
Ligter

Děkujeme Robertovi, že to Honzovi umožnil.

Reagovat
božský John

Krásně mu přihrál

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

A 2 tiket vyšel.... pěkný den.

Reagovat
božský John

Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka. Idem na pivo ne?

Reagovat
božský John

Já si jenom počkám na Spartak, napíšu ho a pudu taky už to potřebuju jak prase drbání a budvar u počítače není ono

Reagovat
smazaný uživatel

Co vsadíš ted? Jinak gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem ještě dal Nadala s Tsongou že bude plusko. Za litr vyhra 700.- zatim to šlape.

Reagovat
smazaný uživatel

Nad 22 gamů.

Reagovat
smazaný uživatel

JÓÓÓ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Coe?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic gratuluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. A dnes už šabes,ať nepojebu štěstěnu.

Reagovat
naheCZ

Ten Necid to je hráče minule po minutě gól (nevím jestli to bylo přesně minulé kolo), teď byl na hřiště celkem 8 minut kvůli zranění, ale stihl asistenci

Reagovat
smazaný uživatel

vyloženě asistence to nebyla ale podíl na tom golu měl obrovský

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia, Vagner, Honda ti to tam ničej dobře Koukám Dzagojev hrál, že by se s koučem udobřili?

Favoriti mezitím ztrácej, všechno jde podle plánu.

Reagovat
smazaný uživatel

No a koukám příští kolo boj CSKA Anži o vedení tabulky, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Lacina Traore je hodně dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to zvedlo alespoň na 2,26 Protože na začátku to byla hrůza...

Reagovat
Elliasson

Machači

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad

Reagovat
Il Architetto

Roberto má na té fotce pěkný knírek.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak Necid půl roku bez fotbalu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele