základní skupiny - skupina E, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio díky střídajícímu Milinkovićovi-Savićovi otočilo utkání s Rennes

Začátek zápasu Laziu příliš nevyšel a po změně stran se zdálo, že si tři body nechá Rennes. Francouzský tým ale vedení po brance Jérémyho Morela neudržel a dovolil domácím otočit vývoj zápasu. Gólově se o výhru postarali tahouni Sergej Milinković-Savić s Cirem Immobilem.

Od prvních minut se proti francouzskému týmu postavili hráči jako Vavro, Cataldi, Parolo nebo Berisha, ale trenér Inzaghi nechtěl nechat nic náhodě. Základní sestavu dopřál také Immobilemu s Acerbim nebo Strakoshou, kteří patří k hlavním oporám. Hosté vyrazili na Římany s Camavignou, Gnagnonem, Grenierem nebo Niangem.

Ve druhé minutě po kontaktu s Denisem Vavrem upadl v pokutovém území Flavien Tait, ale ukrajinský sudí Boyko žádný faul oprávněně neviděl. O čtyři minutky později se rohový kop snášel před brankáře Mendyho a našel si ho Ciro Immobile. V záklonu však mířil těsně nad břevno. Na opačné straně obral Marca Parola o míč Clément Grenier a založil protiútok svého týmu, jenže celá akce skončila na perfektně bránícím Vavrovi.

Krátce před koncem první půle mohlo Lazio zahrávat přímý volný kop z výhodné pozice po faulu Gnagnona na Felipeho Caiceda a k balonu se postavil mladý záložník Danilo Cataldi. Jeho dobře mířená rána však našla jen pohotového brankáře Mendyho.

Do druhé půle vešli lépe hosté, když rychlou nahrávku od M‘Bayeho Nianga zakončil mladík Camavigna. Mířil velmi dobře na zadní tyč, jenže o kousek ji minul. Přesnější už byl Jérémy Morel. V 55. minutě totiž zkušený záložník Clément Grenier rozehrával volný přímý kop ze strany a míč posadil přesně na hlavu zkušeného obránce. Pro něj už nebylo problémem překonat brankáře Strakoshu a hosté vedli.

Na trávníku už se tou dobou krátce pohybovali také Luis Alberto se Sergejem Milinkovićem-Savićem a jejich přítomnost byla na hře Lazia znát. Právě mladý Srb v 63. minutě zavelel k obratu. Luis Alberto rozjel u pokutového území Rennes akci na jeden dotyk a nahrál špatně obsazenému kolegovi. Milinković-Savić z první pálil nechytatelně k tyči a srovnal!

Rennes si chtělo vzít vedení zpátky a dvacet minut před koncem se o to snažil zejména útočník M‘Baye Niang. Ten si převzal míč na hraně ofsajdu a zvládl i sprinterský duel, jenže jeho ránu tečoval v rozhodující chvíli Bastos mimo tři tyče. A přispěl tím k další akci, která už byla gólová.

Střídání Milinkoviće-Saviće se Inzaghimu bohatě vyplatilo, protože v 75. minutě se Sergej nenechal obrat o míč a vyslal před bránu nádherný pas. Ten si našel průbojný Ciro Immobile a přesnou hlavičkou dostal míč za záda brankáře Mendyho! Ten sice v závěrečné pětiminutovce vytáhl parádní zákrok proti Caicedovi, ale na zisk bodu už to nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
paulinhos

Lazio vyhraje těsným rozdílem...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele