základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Sporting po jasné výhře 4:0 postupuje, naopak PSV je překvapivě vyřazeno

Ještě po dvou odehraných zápasech by téměř nikdo netipoval, že skvěle hrající PSV nepostoupí do jarní fáze Evropské ligy, nicméně eindhovenský celek v následujících třech duelech získal jediný bod a před závěrečným soubojem s norským Rosenborgem je už nadobro vyřazen. Naopak domácí Sporting si díky přesvědčivé výhře 4:0 zajistil účast v další fázi, svému čtvrtečnímu protivníkovi oplatil jedinou dosavadní porážku hned z úvodu (2:3).

Sporting se díky tomuto úspěchu udržel na vedoucí pozici s dvanácti body a na závěr v Rakousku si to v přímém souboji rozdá s týmem LASK Linz o konečné první místo, stačit mu bude i remíza. Svěřenci trenéra Marka van Bommela jsou třetí se sedmi body o tři body za výběrem z Lince a kvůli horší bilanci vzájemných duelů ho nemohou přeskočit. Utkání v Portugalsku jim vůbec nevyšlo, v úvodním poločase totiž inkasovali hned třikrát a bylo po nadějích.

Lisabonský klub hrál od samého začátku sebevědomým dojmem a první větší možnost si vypracoval již v 7. minutě. Pozdější autor dvou branek a dvou asistencí Bruno Fernandes napřáhl z velké vzdálenosti a jeho projektil směřující přímo pod břevno dokázal fantasticky vyškrábnout nad branku gólman Unnerstall. Neuběhly ani dvě minuty a stejný hráč již připravil úvodní gólovou akci.

Po jeho nahrávce z levé strany se na hranici brankového území protlačil k hlavičce Luiz Phellype a balón usměrnil přímo k vzdálenější konstrukci. Za dalších sedm minut se prosadil sám Fernandes, když zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus se odrazil od levé tyče do sítě, hostující strážce se natahoval marně. Po necelé půlhodině mohl hosty vrátit do hry Bruma, ovšem jeho rána ze čtrnácti metrů letěla o decimetry vedle.

Sporting pojistil svůj náskok ve 43. minutě. Po rohovém kopu Fernandese se opřel do míče z první Jérémy Mathieu a s pomocí země zavěsil pod horní tyčku. Ihned po změně stran mohl vykřesat naději pro PSV Ihattaren, ale jeho dělovku z deseti metrů odvrátil jednoruč do zámezí famózní brankář Maximiano. V 64. minutě uzavřel gólový účet opět Fernandes, jenž s přehledem proměnil penaltu za nedovolený zákrok Baumgartla na unikajícího Acuñu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno

Reagovat
JessePinkman

Fernandes má bejt už dávno někde jinde. Super hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele