základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Zlepšený výkon v druhém poločase přinesl Sportingu vítězství

Lisabonský Sporting porazil na domácím stadionu LASK Linz a získal první body do základní skupiny Evropské ligy. Vítězství portugalského celku se nerodilo snadno a favorit utkání obracel až v druhém poločase.

Nový trenér Sportingu Silas dal přednost obraně se třemi stopery. V této variantě obranného složení nastoupili "Lvi" naposledy v neslavném Superpoháru, ve kterém prohráli s Benficou 0:5. Trenér hostů Valérien naopak zůstal věrný úspěšné taktice.

Byl to právě tým hostů, který byl od úvodního hvizdu aktivnější a zaskočený favorit se hlavně bránil. Už v první minutě se mohl prosadit Frieser, ale Renana nepřekonal. Tlak Linze nakonec přinesl své ovoce. Mathieu zaváhal pod tlakem při rozehrávce a míč se dostal k Ragužovi, který si kličkou poradil s Doumbiou a mířil přesně.

Linz rychlá branka uklidnila a Sporting se před jeho pokutovým územím trápil. Rakouský tým naopak hrozil z protiútoků a pouze kvůli zbrklosti svých útočníků neskóroval podruhé.

Ani do druhého poločasu nevstoupili domácí v dobrém rozpoložení a už ve 48. minutě je mohl potrestat Trauner, ale hlavičkoval těsně nad bránu. V 56. minutě po Frieserově centru tečoval míč Goiginger, ale trefil pouze boční síť.

Přestože si domácí za celou dobu nevytvořili výraznější šanci, hned z té první udeřili. V 58. minutě obrana Linze zapomněla při bránění rohu na Phellypeho a brazilský útočník razantní hlavičkou rozvlnil síť.

Domácím vstřelený gól vlil čerstvou krev do žil a hned o minutu později už mohl Sporting jít do vedení. Fernandes se postavil ke standardní situaci z dobré pozice a prudkou střelou protáhl brankáře Schlagera.

Neproměněná střela nemusela domácího kapitána trápit dlouho, neboť ho hned v 63. minutě našel volného v pokutovém území Phellype a nejlepší střelec Sportingu nedal Schlagerovi šanci.

Linz se dokázal dostat z tlaku a hnal se za vyrovnáním, ale jak Goiginger tak Frieser si vylámali zuby na Renanovi, a když ani Phellype v nastaveném čase nedokázal tváří v tvář Schlagerovi zkorigovat výsledek, mohl se Sporting radovat z vítězství 2:1 a prvních bodů ve skupině.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
jenculko

1:3

Reagovat
paulinhos

Sporting to bude mít opět těžký ale bude muset vyhrát pokud chce uvažovat nad postupem...

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Han střelil první

To je hnus.

Reagovat
Han střelil první

To je krása <3

Reagovat
Hiko

Reagovat
DidusIneptus

Škoda že Linec si nepřivezl aspoň bod. Je v současnosti asi druhý nejsilnější rakouský mančaft hned po Salcburku. Rakouský fotbal je na vzestupu. Portugalský pořád na stejné úrovni. Ne-li horší. Braga špatná, Porto špatný, Benfika špatná. Spíš ten Sporting se lepší.

Reagovat
Han střelil první

Sporting se rozhodně nelepší, včera to byla hodně šťastná výhra a hlavně efekt Fernandes. Ten už má být v top klubu.

Reagovat
FC Porto FC

kdo je špatnej a kdo ne řikej až po konci zakladní části

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele