1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Betis veze z Rennes cennou remízu 3:3

Stade Rennes začalo na domácí půdě proti Betisu skvěle a do kabin odcházelo za stavu 3:1. Jenže po změně stran už nedokázalo s lépe hrajícím Betisem držet krok a v podstatě se jen bránilo. Hosté se hnali za vyrovnáním a to mu v 90. minutě zajistil mladíček Lainez.

To byl opravdu strhující zápas! Asi to čekal málokdo, ale Real Bertis v prvním poločase v Roazhon Parku prohrával o dvě branky po vlastním gólu Javiho Garcíi a penaltě Ben Arfy. Zápas ale sympaticky nevzdal a naopak zvýšil svou aktivitu. Za to byl také nakonec odměněn, neboť po hodině hry srovnal Sidnei a v poslední minutě zápasu se premiérovým gólem prosadila nová posila, Diego Lainez.

Po minutě ticha za tragicky zesnulého útočníka Emiliana Salu už se oba týmy mohly pustit do boje. A mnohem lépe to vyšlo domácím, protože už ve druhé minutě zápasu Zeffane dostal míč na levou stranu a hned ho poslal před branku. Před Joelem Roblesem se objevil mladý záložník Adrien Hunou a nekompromisně poslal míč do sítě - 1:0.

A bylo mnohem hůř. V deváté minutě se k ráně dostal Hatem Ben Arfa a jeho náherný projektil se zastavil až na břevnu hostující brány! Betis v těchto chvílích téměř vůbec nehrál a brzy prohrával už o dvě branky. Rennes rozehrávalo rohový kop, který sice Betis odvrátil, jenže další ránu už ne. Brankář Robles by ji zřejmě měl, jenže míč se nešťastně odrazil od Javiho Garcii.

Betis se ale nevzdal. Lob Lorena Moróna po náběhu za obranu ještě brankář Koubek dokázal vyrazit, jenže vzápětí stejný hráč krásným pasem oslovil Giovaniho Lo Celsa. Mladý záložník se nezalekl své šance a s ledovým klidem přehodil českého brankáře.

Jenže Betis udělal další chybu. Minutu před koncem první půle se prohnal do vápna Sarr a byl podražen. Sudí Sidiropoulos už v nastaveném čase potřeboval nápovědu videa a poté ukázal na značku pokutového kopu. Zkušený útočník Hatem Ben Arfa ukázal nervy jako ze železa a proměnil svou šanci.

Po změně stran pálil po krásném zpracování velmi dobře Sergio Canales, ale radost mu zkazila tyč! Béticos svého soupeře nepouštěli do větší šance a Rennes se dočkalo další akce snad až po hodině hry. Hned to ale stálo za to a brankář Robles musel míč vyrážet. Naopak se slavilo na druhé straně. Joaquín se ujal exekuce standardní situace a našel hlavu Sidneie - 3:2.

Od té doby Betis nepouštěl Rennes do žádné šance a sám naopak zvyšoval tempo. Prakticky neustále se Rennes muselo bránit, ale ani to mu nestačilo k výhře. Psala se 90. minuta, když mladý útočník Diego Lainez (ročník 2000!) napřáhl ke střele a odražený míč poslal k tyči - 3:3.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Pojďte Betis, přineste mi penízky.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Messiáš

Neprohra Betisu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Messiáš

Lainez to neuveritelne zvedl, dobrej vysledek pro Betis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele