Mistrovství světa v kostce - shrnutí turnaje a All-stars

18.07.2018, 14:15
Názory a komentáře
Pomalu ale jistě píšeme tečky za mistrovstvím světa i na Eurofotbalu. Zatímco hodnocení týmů je stále v plném proudu a ještě minimálně zítra budou ke všem mančaftům (převážně evropským) vycházet další články, seriál Mistrovství světa v kostce končí právě teď. Končí obsáhleji, než začal, proto doufáme, že si v něm každý čtenář najde to svoje.

Stejně jako v u tradičních kostek se souhrn zabývá především nejparádnějšími góly a zákroky, které jsou tím nejdůležitějším kořením fotbalu. Za celý měsíc jich bylo opravdu hodně, takže si jistě spousta z vás v diskuzi vyzdvihne svého favorita, na nějž jsme v článku zapomněli.

Pokusili jsme se shrnout taky nejzajímavější statistické údaje ze serveru WhoScored.com, tentokrát samozřejmě z hlediska celého šampionátu. No a chybět nesmí ani ideální sestava turnaje.

Závěrem je důležité podotknout, že All-stars mistrovství světa není jen dílem autora článku, nýbrž celé redakce, která se podílela na psaní zápisníků z šampionátu. Ideální jedenáctka (a do velké míry i volba čestných zmínek) je takovou kompilací všech pěti sestav, jež si můžete prohlédnout tady

Nejlepší zápas MS: Francie vs. Chorvatsko


Tahle volba je nakonec docela lehká. Byť bylo krásných zápasů na letošním šampionátu dost a dost - jak ostatně můžete vidět i díky čestným zmínkám níže - na finále, které nám předvedli Francouzi s Chorvaty, se jen tak nezapomíná. Tohle bylo skutečné divadlo, za nějž stálo za to utratit peníze. Galapředstavení o šesti gólech, ofenzivní fotbal nahoru-dolů... velký hořkosladký příběh Perišiće s Mandžukićem, velká chyba brankáře Llorise. A k tomu punc druhého nejgólovějšího finále v historii.



Zápisník ze zápasu najdete tady.

Čestné zmínky: Francie vs. Argentina, Portugalsko vs. Španělsko, Belgie vs. Japonsko

Nejkrásnější gól MS: Benjamin Pavard


Ani tady jsme se nemohli obejít bez zmínky dalších fantastických branek. Třeba Čeryšev dal takové tři, stupně vítězů by si zasloužil i Nacho. Euforii vyvolaly branky Di Maríi, Ronalda z přímého kopu nebo akce Messiho proti Nigerii. Konkurence byla obrovská a Top 3 si vlastně každý může poskládat dle libosti - a málokdy v tomhle případě šlápne vedle.

Na piedestalu stanul mistr světa Benjamin Pavard. Jeho fenomenální volej v zápase s Argentinou byl nejen nádherný, ale taky extrémně důležitý, protože v té chvíli vyrovnával na 2:2. Potom už mohl svá kola rozjet Kylian Mbappé a osmifinálové dílo dokonat.



2. Denis Červyšev

3. Ricardo Quaresma

Nejlepší zákrok MS: Danijel Subašić


Dlouho to vypadalo jen na další zpackanou šanci Harryho Kanea, který v semifinále rozhodně neexceloval a svou slabou efektivitou pohřbil naděje Anglie na postup do boje o zlato. Jenže extra zpomalený záběr odhalil, že rána z úhlu neskončila na tyčce vinou útočníka Albionu. To se jen Subašić stačil fantasticky vrátit na svou pozici a špičkou kopačky zachránil Chorvatsko. Tenhle zásah měl opravdu cenu medaile.


2. Hugo Lloris

3. Eidži Kawašima

Nejkrásnější akce turnaje: Belgie vs. Anglie


Naprostá nádhera. Do této kolonky jsem zařadil situace, ze kterých nakonec branka nepadla - ale zrovna v případě akce v podání Mertense, Meuniera a spol. by tentýž útočný akt zvítězil i celkově. K absolutní dokonalosti chyběl už jenom gól, kterému zamezil výtečným zákrokem Pickford. I tak se ale belgičtí hráči stali na pár vteřin králi fotbalového světa - byť bronzovými.



Čestná zmínka: Nordin Amrabat

Nejlepší individuální výkony MS podle WhoScored.com:


1. Cristiano Ronaldo (1. kolo - Portugalsko vs. Španělsko) - 9,83
- 3 góly, 5 vyhraných vzdušných soubojů (63%), 4 vybojované fauly, 94% úspěšnost přihrávek

2. Aleksandr Golovin (1. kolo - Rusko vs. Saúdská Arábie) - 9,80
- gól, 2 asistence, 5 klíčových přihrávek, 3 přesné centry, 4 obranné zákroky

3. Kylian Mbappé (osmifinále - Francie vs. Argentina) - 9,77
- 2 góly, 2 střely, vybojovaná penalta, 7 úspěšných průniků, 4 vybojované fauly

3. Harry Kane (2. kolo - Anglie vs. Panama) - 9,77
- 3 góly, 3 střely, 2 vybojované fauly, 1 klíčová přihrávka

5. José Gimenéz (1. kolo - Uruguay vs. Egypt) - 9,74
- gól, 5 vyhraných vzdušných soubojů (83%), 4 obranné zákroky, 9 přerušených akcí soupeře

All-stars MS


Autor: Jakub Tymčík

Gólman - Thibaut Courtois (Belgie)
Turnaj byl pro brankáře Chelsea extrémně důležitý. Ne snad že by v klubu svou kvalitu nepotvrzoval, po odchodu z Atlética Madrid nicméně neukazuje zázračné zákroky a stran fanoušků Blues se na něj často valí i kritika. Na šampionátu však ukázal, že patří mezi nejlepší brankáře světa a s klidným svědomím si vybojoval letenku směr hlavní město Španělska, kam se kvůli fotbalovým ambicím i rodinným záležitostem touží vrátit. Exceloval hlavně ve čtvrtfinále proti Brazílii, ale vyšel mu celý turnaj. Ze všech brankářů pochytal nejvíc střel.

Čestná zmínka: Jordan Pickford (Anglie)

Pravý obránce - Kieran Trippier (Anglie)
Před turnajem mnozí nezasvěcení fanoušci fotbalu přemýšleli, zda nemá na pětičlenném okraji obrany hrát Kyle Walker, který patří dlouhé roky ke světové elitě na tomhle postu. Do centru by se pak zasunul třeba zkušený Gary Cahill. Turnaj ale ukázal, jaký má v Kieranu Trippierovi Gareth Southgate klenot. Pravý bek Tottenhamu byl nejaktivnějším hráčem při tvorbě hry, neustále vytvářel prostory pro spoluhráče ofenzivními náběhy a centrovanými míči dával Albionu spoustu střeleckých příležitostí. Na mundialu vymyslel víc klíčových přihrávek než kdokoli jiný.

Čestná zmínka: Thomas Meunier (Belgie)

Pravý střední obránce - Raphaël Varane (Francie)
Zůstal trošku ve stínu tria Kanté, Griezmann, Mbappé, na stopera Realu Madrid by se ale rozhodně zapomínat nemělo. Od první do poslední minuty turnaje skálopevným lídrem francouzské obrany, lídrem, který neudělal za celý šampionát jedinou výraznou chybu. Neustále vyhrával důležité hlavičkové souboje a spolu s krajanem Umtitim a středními záložníky se zasadili o to, že Francie platila za nejlépe bránící tým na turnaji.

Čestná zmínka: Andreas Granqvist (Švédsko)

Levý střední obránce - Diego Godín (Uruguay)
Možná ještě propracovanější defenzivu než Francie měla ale Uruguay, na kterou se kvůli brzkému vypadnutí zapomíná. I přesto je kapitán Tabárezovy družiny jediným mužem v ideální sestavě, který neprošel branami čtvrtfinále. Diego Godín si ale svou nominaci bezpochyby zaslouží, protože už v základní skupině byl prakticky každý zápas mužem utkání. Neprostupná závora a král vzdušných soubojů, stoper Atlética Madrid navíc umně vyvážel míče a pomáhal tvořit hru.

Čestná zmínka: Harry Maguire (Anglie)

Levý obránce - Lucas Hernández (Francie)
Asi nejslabší článek celé sestavy tkví právě v levém obránci francouzské reprezentace. Ne proto, že by Hernández neodehrál dobrý turnaj - vždyť třeba v osmifinále s Argentinou nebo ve finále proti Chorvatsku měl výrazný podíl dohromady na třech vstřelených brankách - spíš proto, že ostatní posty byly ještě o něco konkurenceschopnější. Bek Atlética Madrid byl nicméně solidní součástí asi nejpevnějšího defenzivního bloku, byť díky práci stoperů a středních záložníků mohl myslet spíš na ofenzivu. Ze sestavy ho kromě Augustinssona mohl vytlačit třeba Laxalt, ale ten se do šampionátu zapojil příliš pozdě.

Čestná zmínka: Ludwig Augustinsson (Švédsko)

Pravý střední záložník - Paul Pogba (Francie)
Francouzský střed, to nebyl jen N’Golo Kanté. Paul Pogba po ligové sezóně, v níž zářil především neustálou změnou účesů a místy geniálními kousky na hřišti, zcela změnil svůj přístup. Celý turnaj strávil s "nudným" ježkem na hlavě, hrál níž, zbytečně nekličkoval a nevymýšlel samoúčelné kousky. A hře celé Francie to neskutečně pomohlo. S výše jmenovaným kolegou vytvořil neprůchodný střed a díky nižší poloze přenechával o to víc prostoru pro tvorbu hry Griezmannovi. To však neznamená, že neměl podíl na rozhodujícím ofenzivním přínosu - ve finále dal vítězný gól a třeba v tolik vychvalovaném prvním poločase proti Peru explodoval naopak v kreativním slova smyslu.

Čestná zmínka: Kevin De Bruyne (Belgie)

Levý střední záložník - N’Golo Kanté (Francie)
Je tak skvělý, že když si jeho spoluhráči po zlatém triumfu předávali pohár mezi sebou, odebral ho. N’Golo Kanté, kromě jeho roztomilého úsměvu a kouzelné stydlivosti, kvůli které mu kamarádi z nároďáku museli trofej naopak vecpat, na mistrovství opět udivoval vlastnostmi, o nichž se vyprávějí legendy po celém světě. No, udivoval, on už je to docela kolorit. Nevyčerpatelný ďáblík uprostřed pole je zkrátka všude, přerušuje akce, napadá a odebírá míče jako na běžícím páse. Podobně jako Modrićovi, další z těch nejzářivějších hvězd mundialu, mu finále úplně nevyšlo, ale na jeho celkovém obrazu to nemění vůbec nic.

Čestná zmínka: Ivan Rakitić (Chorvatsko)

Ofenzivní záložník - Luka Modrić (Chorvatsko)
Kromě zmínky v Coutinhovi nechci opomenout ani Aleksandra Golovina, který na šampionátu vylétl jako pravý ruský Sputnik. V konkurenci chorvatského kapitána a nejlepšího hráče celého turnaje však neměl nikdo nárok. Luka Modrić zazářil už v základní skupině, ale jak se mistrovství chýlilo ke konci, dvaatřicetiletý středopolař neslábl. Lítal po hřišti jako blázen; ale efektivně. Byl skvělý dozadu, řídil hru kompletně horizontálně i vertikálně. Uprostřed pole si logicky počínal jako starý mazák - když měl, přešel přes hráče soupeře, když měl, nahrál zpátky, když měl, poslal geniální pas dopředu. Škoda, že ve finále hrál až příliš nízko a nedostával se k nebezpečným míčům tak často.

Čestná zmínka: Philippe Coutinho (Brazílie)

Pravé křídlo - Kylian Mbappé (Francie)
Po osmifinále s Argentinou se na jeho osobu snesla tak obrovská míra chvály, že bylo skoro nemožné, aby devatenáctiletý útočník na svůj fascinující výkon dokázal navázat. V dalších vyřazovacích zápasech se trošku vytratil, ale ve finále opět skóroval - jako první teenager po Pelém v roce 1958. S brazilským forvardem ho spojuje opravdu hodně, vyjma věku taky úžasná rychlost, schopnost přejít jeden na jednoho a zabijácký instinkt při zakončení. Na turnaji dal celkem čtyři góly a zaslouženě si převzal cenu pro nejlepšího mladého hráče mistrovství světa.

Čestná zmínka: Edinson Cavani (Uruguay)

Útočník - Antoine Griezmann (Francie)
Tak dlouho to na tomhle postu vypadalo jako dvojboj útočníků z Premier League, až nakonec nominaci získal muž, který vlastně jako devítka ani nehraje. Výkony (především střelecké) Harryho Kanea a Romelu Lukakua však měly sestupnou tendenci, zatímco Antoine Griezmann zápas od zápasu rostl. Jako srdce francouzské ofenzivy určoval tempo, přenášel hru ze strany na stranu, řídil své kolegy a v pravý moment vždy rozhodl gólem nebo asistencí. Od čtvrtfinále až po boj o zlato měl prsty v šesti ze sedmi branek Francie. Skutečný lídr.

Čestná zmínka: Romelu Lukaku (Belgie)

Levé křídlo - Eden Hazard (Belgie)
Konečně definitivně vystoupil z reprezentačního stínu svého spoluhráče Kevina De Bruyneho a v roli kapitána měl právě tu stěžejní roli, kterou si od něj fanoušci nejen belgického nároďáku představovali. Kromě rozhodnutého zápasu s Tuniskem si jej trenér Martínez nedovolil vystřídat, aby měl svého rozdílového borce neustále na hrací ploše. Belgie se vyznačovala nejlepšími protiútoky na turnaji a důvodem byl právě Hazard. Nezastavitelný křídelník chodil přes jednoho hráče za druhým a zařizoval i důležité góly - tak jako v osmifinále s Japonskem nebo v bitvě o třetí místo.

Čestná zmínka: Ivan Perišić

Nejzajímavější statistiky MS dle WhoScored.com


Nejlepší hráči:
1. Eden Hazard (8,53), 2. Yerry Mina (8,35), 3. Isco (8,29), 4. Neymar (8,25), 5. Kieran Trippier (7,96)

Nejvíc zákroků:
1. Guillermo Ochoa a Thibaut Courtois (25), 3. Kasper Schmeichel (17)

Nejvíc přerušených akcí:
1. N’Golo Kanté a Roman Zobnin (20), 3. Viktor Claesson (14)

Nejvíc odklizených balónů:
1. Raphaël Varane a Sergej Ignaševič (44), 3. Andreas Granqvist (37)

Nejvíc vyhraných vzdušných soubojů:
1. Harry Maguire a Arťom Dzjuba (41), 3. Dejan Lovren (37)

Nejvíc přesných přihrávek:
1. Sergio Ramos (508), 2. Luka Modrić (485), 3. John Stones (478)

Nejvíc klíčových přihrávek:
1. Kieran Trippier (24), 2. Kevin De Bruyne a Neymar (23)

Nejvíc střel:
1. Neymar (26), 2. Philippe Coutinho (23), 3. Antoine Griezmann a Ivan Perišić (22)

Nejvíc úspěšných průniků:
1. Eden Hazard (40), 2. Kylian Mbappé (32), 3. Isco a Lionel Messi (23)

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (224)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Ta střela Amrabat To by byl gól jak víno

Reagovat
Frank Lampard 8

*Amrabata

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

jeste tak dva dny pote jsem si to furt poustel..vecna skoda, ze z toho nebyl gol

Reagovat
Seydou Doumbia

a co třeba ta střela Kolumbijce před tím rohem proti Anglii?

Reagovat
Frank Lampard 8

Ta byla taky úžasná

Reagovat
Seydou Doumbia

ted to ale nikde už nemohu najít

Reagovat
smazaný uživatel

Král předvedl nejlepší individuální výkon

Reagovat
repkajebuh

S tím Hernandezem úplná pravda. Jenže tam fakt není koho. Levych beků není. Jinak pak Pogba taky s přimhouřením oka

Reagovat
kattos

V golmanech mi chybí asi Subasic, byt mu finále moc nevyšlo. Jinak

Reagovat
wyqinac

i Lloris byl vybornej tenhle turnaj, vsechny 4.prvni tymy meli docela jistotu v brane, i kdyz Lloris si to trochu pokazil tim golem ve finale, ale ten uz zase nic neresil..

Reagovat
kattos

Reagovat
GjøvikFF

On to zapříčinil i ten průběžný výsledek, tohle by si za vyrovnaného stavu nedovolil, což není samozřejmě omluva... jinak Subašić tam měl na triku dva góly, ten tam pohořel víc, byť ty chyby takhle nerazily.

Reagovat
Xaviercreus

Kde máte Paulinha jako?

Reagovat
Counter

To byl podle všeho fake, žádný oficiální tým FIFA neuvedla, akorát dneska uveřejnili fanouškovskou jedenáctku. A ta vypadá takhle:

https://drive.google.com/file/d/1uYkeEDzM59H57pfO1KJzwQLkbThv5hYq/view

Reagovat
Xaviercreus

Ok, díky, už jsem měl fakt strach, že tam jsou Paulinho s Youngem A ten dream team klasika, Marcelo s ronaldem ještě bych čekal Ramose

Reagovat
Y.N.W.A

...já to stále beru jako vtip, to přece není možný

Reagovat
Frank Lampard 8

Jinak kdo si podle vás řekl na MS nejvíce o lepší angažmá?

Za mě Golovin, Cheryshev, Rebič, Shaqiri (už se stalo), Inui, Kawashima, korejský gólman Hyun-woo Cho, Maguire, Boyata...

Reagovat
Frank Lampard 8

Na Pavarda bych úplně zapomněl

Reagovat
kattos

Ronaldo

Reagovat
Shevchenko

Inui už taky přestoupil.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
fantomas

A nutno rict, ze Betis to sklada fakt zajimave.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
hefy

Asi bych dodal ještě - Advincula, Dalsgaard, Pavón, Lozano, Augustinsson, Loftus-Cheek (v případě, že s nim Chelsea nepočítá).

Reagovat
Le Gunner

Ti "bělovlasí" Peruánci si řekli o angažmá v týmu bojujícím o Evropu...

Reagovat
Shevchenko

Jinak Golovin je jasný.

Reagovat
Frank Lampard 8

ještě mě napadá Chadli

Reagovat
Messiáš

Hrál moc dobře

Reagovat
smazaný uživatel

ten je ale IP, čo sa znovu potvrdilo vo finále. Ten je zranený veľmi často.

Reagovat
Rudnevs

Ten Kawashima je celkom otázny...

Reagovat
nani92

Hazard

Reagovat
Shevchenko

Jinak možná ještě další z Ruska jako Kutepov, Zobnin, Fernandes. Dzjuba se vrátil do Zenitu, tudíž se dá říct, že na MS hodně zabojoval o lepší angažmá.

Reagovat
fenixLFC

to sotva, ked niekto tak max fernandez. teda ked hovorime o presune do lepsich lig, na zapad, nie vymeny medzi klubmi v rusku

Reagovat
fantomas

Wtf, proc jako 35letej Kawashima s chybou ve trech zapasech MS.

Reagovat
Kang & Kodos

Trezeguet

Reagovat
Hokaido

Ten je dobrej maximálně tzv. při hře na úniky.

Reagovat
Y.N.W.A

jako třeba únik ze Slavie

Reagovat
El Dejf

Reagovat
havrys99

gólman Íránu

Reagovat
KnoxXx

presne

Reagovat
Hokaido

Většina jmen tu asi zazněla, ještě mě napadá Quintera nebo Azmoun.

Reagovat
Le Gunner

Mně naopak Rebič nijak nepřesvědčil, to za Maguira bych flágl aj 50 mega... A nebýt Lichsteinera, asi bych riskl Advinculu, to by mohlo být moc muziky za málo peněz.

Reagovat
Atlético de Madrid

Maguire mi prisel ok, ale bylo vtipny, kdyz se snazil o rozehravku. Nevim, jestli tihle stoperi za ty penize stoji...

Reagovat
Hokaido

Co na tom bylo vtipnýho? Maguire je podobné postavy jako Stones a působí na balonu trochu neohrabaně, ale oba mají skvělou rozehrávku.

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Atlético de Madrid

Nema ji ani zdaleka tak dobrou, ze bych za nej dal tolik penez a nechal ho hrat zaklad treba v Champions League...

Reagovat
Hokaido

A ty ho máš nasledovanýho? Protože asi před dvěma roky jsem s tebou vedl podobnou debatu ohledně Kantého a taky jsi měl o jeho kvalitách jasno.

Reagovat
Hokaido

(Nebo teda ne že bys ho nějak extra shazoval, ale nepřišlo mi, že jsi ho dokázal objektivně zhodnotit. )

Reagovat
Atlético de Madrid

No pochopitelne nemam, videl jsem ten turnaj. Ja si u toho zrovna vzpomnel na Kanteho.. je to fajn hrac pro urcity typ hry, ale nejsem z nej ani zdaleka tak uneseny jako ostatni.

Reagovat
vilp

Reagovat
Hokaido

Jako nějakej TOP 5 stoper světa z něj nikdy nebude, to ne, ale typově mi připomíná Piquého. Dozrál později, ale je silný v soubojích, na míči a je to lídr.

Jako fanoušek španělský ligy holt jeho cenu musíš brát s rezervou. Nedovedu si představit, že by ho Foxes jako Angličana po takhle povedeným MS chtěli pustit za cokoliv pod 40 - 45 M.

Reagovat
Atlético de Madrid

To chapu, ze pri anglickych cenach by tolik stal, jen mi zas prave neprijde, ze by byl tak uzasnej, aby to za nej nekdo mel platit

Reagovat
Le Gunner

Při aktuální situaci ve středu naší obrany je 50 mega za na ligu adaptovaného, levonohého a stále relativně mladého hráče úplná pohoda. Mrzelo by mě, kdyby ho vyfoukli třeba City nebo Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Maguire byl i lepší než Stones

Reagovat
Josifek

Maguire a podobný typy stoperů mají takovou cenu jen v rámci PL, pro týmy PD či SA by byl i za půlku drahej..

Reagovat
smazaný uživatel

do SA by nikdo nešel v nejlepších letech

Reagovat
Le Gunner

Mě*

Reagovat
PP

souhlas s tím Rebicem.. Za mě nejhorší hráč Chorvatů mimo jednoho zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl důležitý v tom agresivním systému - neustále běhá, napadá, je hodně rychlý. Kdyby místo něho byl na křídle třeba Dočkal, tak to asi fungovat nebude.

Reagovat
PP

do kombinace byl ale žalostný a jako pěst na oko v tom týmu Chorvatů..

Reagovat
Le Gunner

Systémový hráč fajn, ale pokud by měl kombinačně nabídnout to, co (ne)nabídl, tak si moc o lepší angažmá neřekl...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Advincula pro mě nejlepší hráč Peru

Reagovat
meno

Diego Laxalt

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze ten je v klubu neproduktivnim kridelnikem. Na MS zazaril na beku.

Reagovat
meno

A on si ho nemůže po MS někdo koupit na beka? Nebo ho tam nemůžou přeřadit v klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože utratíš desítky milionů za hráče na post, na kterém odehrál 4 zápasy?

Reagovat
fenixLFC

Ked si liverpool a tym hracom je wijnaldum tak kludne

Reagovat
meno

Když jsi Sparta tak jo

Reagovat
Dody10

Lozano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Ted Mosby

Reagovat
smazaný uživatel

Niang

Reagovat
Seydou Doumbia

Většina hráčů tady již padla dodal bych ještě Vida, Barrios, Lerma, Ziyech, Herrera, Ndidi, Ekong, Flores, Carrillo, Guerreiro, Sabaly, Wagué, Mitrović, Kostić, Augustinsson, Claesson a Khazri (ten bohužel asi jen do ASSE)

Reagovat
smazaný uživatel

Amrabat

Reagovat
Kokesh

N’Golo Kanté pala lalala, N’Golo Kanté pala lalala

Reagovat
X-bano-X

Pekne. V all stars mi chyba Mina, ktory prekvapil asi kazdeho a predsa len na stopera mat statistiku co zapas to gol je nieco vynimocne, aj ked neviem koho z dvojky stoperov namiesto neho vyrazit, kedze obaja hrali excelentny turnaj. No a samozrejme De Bruyne namiesto Pogbu.

Reagovat
Ferguson6

Tak stopérov nehodnotíš podľa počtu strelených gólov, rovnako ako nehodnotíš útočníkov podľa počtu obranných zákrokov.

Reagovat
Counter

Kromě Girouda

Reagovat
X-bano-X

Chces povedat ze nehral dobre? Ved tam neskutocne kraloval. Tie goly boli skor taky bonus, ktory sa tak casto nevidi. Trebarz ako u Ramosa ci Godina.

Reagovat
maxton

ale nebyt golov tak si ho ho nevsimnes a spadol by do priemeru

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
X-bano-X

To určite

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

Na tomhle MS Pogba > KdB all day long.

Reagovat
PP

ani blbou náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, Bruyne hrál dobře 2 zápasy ze 7.

Reagovat
hefy

Trippier odehrál fakt neskutečnej turnaj, asi největší raketa MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Walter_Sobchak

Nechápem ako vo FIFA all-stars môže byť Paulinho miesto Kanteho

Reagovat
Counter

Protože to není pravda, na stránkách FIFA nic takového nikde nenajdeš.

Reagovat
The Krupy

Mandžukič by si to tiež zaslúžil.

Reagovat
Counter

Reagovat
El-Pistolero-68

Alespon zminka u nej mela padnout, diky vyrazovacim fazim ho hodnotim vys nez Lukaka.

Reagovat
fenixLFC

na jednu stranu lenze ked sa lukakovi a najma kaneovi vycita ze okrem skupin nic nehrali tak on to mal presne naopak, v skupine nic moc a potom sa rozbehol. ale tiez by som ho tam dal skor ako kanea a asi aj pred lukakuom

Reagovat
Counter
Reagovat
hefy

Reagovat
andrew96

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on v reprezentací vždy uměl zachytat. Horší to už je v lize.

Reagovat
Rudnevs

Prečo vlastne tento rok nebolo all-stars Bundesligy?

Reagovat
Counter

Ani Premier League. Usty se bál, že to v anketě zase vyhraju...

Reagovat
Rudnevs

Vlastne ani v predminulej sezóne nebolo all-stars BL, rovnako tak minulú sezónu už nebolo ani predsezónne preview...

Je to len jedno/dvojročná pauza a od budúcej sezóny sa to vráti alebo ste s tým už sekli definitívne?

O súhrnoch po jednoltivých kolách ani nehovorím... Nejako tú Bundesligu zanedbávate.

Reagovat
Counter

Německo jde mimo mě, já se starám o Španělsko a vypomáhám s Anglií. A tam to vesměs klape

Reagovat
fantomas

Tak se prihlas do redakce ;) tech BL vernych redaktoru holt ubyva no.

Reagovat
The Krupy

Slovenčina už nie je problémom?

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne, ani absence rozumu už není zřejmě problém

Reagovat
fantomas

Ta fotka vypada vic jak plakat k filmu 300, ty jo

Reagovat
Counter

Reagovat
havrys99

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
elChe

Lloris - meunier varane umtiti hernandez - modric kante griezmann - hazard lukaku mbappe

já vím, moc frantíků...

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě byl top zápas Francie vs Argentina..vyrovnaný, dramatický se spoustou krásných gólů a situací..na ten jen tak nezapomenu

All star team je vybrán dobře, jen mi tam chybi Perišič a Coutinho..a trochu přebývá Griezman..

Reagovat
Hokaido

http://www.eurofotbal.cz/clanky/sparta-ma-opet-nejvyssi-cile-chce-se-vratit-do-boje-o-titul-404056/#post10460379

Každoroční tipovačka na nejlepší ligu světa, která nám v pátek začíná! ♥

Reagovat
Atlético de Madrid

Tri hraci Atletica v all star tymu MS A spickovi byli i Vrsajlko a Gimenez.

Reagovat
CHONG

Nejlepší zápas: Francie - Argentina a Španělsko - Portugalsko

Nejkrásnější gól: Pavard a Nacho

Nejlepší zákrok: Lloris a Subašič

Nejkrásnější akce: Belgie - Anglie a Belgie - Japonsko

Reagovat
mimi_united

Tak PogBest dokázal že je svetová trieda. Závistlivcoch nech aj roztrhne :)

Reagovat
smazaný uživatel

S tou All-stars by som sa vedel stotožniť až na toho Godína na stopérskom poste. Na tomto šampionáte Diego nehral až tak oslnivo, aby skončil v konečnej All-Stars. Namiesto neho by som tam radšej videl niekoho z dvojice Alderweireld -. Maguire.

Reagovat
Hokaido

Nejhezčí zápas imo Belgie - Brazílie. To byl PO zápas jak se sluší a patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Divne, ze v all stars nie je ani jeden Iranec ci Marocan

Reagovat
Liquid

Co tam v tý redakci berete za matroš???

Nejlepší zápas MS: Francie vs. Chorvatsko

Tahle volba je nakonec docela lehká.

Jak něco takovýho můžete vůbec napsat? Nejlepší zápas když Francie v 1.půli nic nepředvedla, žádný zápas nahoru dolů to nebyl, naprosto průměrný zápas ve kterém po velkých chybách padlo 6 gólů, nic víc.

Belgie-Japonsko top zápas, případně Španělsko-Portugalsko, ale za každou cenu tam profrancouzská redakce bude tlačit ty žabožrouty

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi v čele s Griezmannem, Pogbou a Umtitim:

Reagovat
smazaný uživatel

Trippier > Ozil

Reagovat
PP

8 písmen proti 4.. jednoznačně..

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Zpátky do školy!

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS jo, celkově ne

Reagovat
Liquid

v allstars 6 Francouzů z 11 hráčů, tipuji, že dost členů redakce tam chtělo dát 10 hráčů z FRA a Modriče, ale těsně to neprotlačili.....jako by FRA přejela každýho 3:0....

Reagovat
CHONG

A kterého Francouze bys tam nedal? Jediný trochu na pováženou je Hernández, ale na té pozici na MS prostě nikdo nevyčníval.

Reagovat
Liquid

Hernández, Pogba rozhodně ven, Griezmann určitě nebyl nejlepší útočník, ostatně jeho pozici za FRA hrál Giroud, Varane sice super MS, ale když porovnám přínos Granqvista a Miny, co se i gólově prosadili v nepoměrně slabších týmech, tak bych upřednostnil je

Reagovat
El Cid z City

Varane,vyndal belgii,ve vzduchu famozní,tam se mu vyrovnalo málo stoperů, rychlostně vůbec nejlepší a co se týče organizace hry asi godín,ale ve všech aspektech je na 1-2 fleku

Reagovat
CHONG

Hernández beru ale prostě mě nenapadá koho místo něj, Pogba zahrál výborně, o Griezmannovi škoda mluvit, ten byl super a Varane naprosto dominantní výkon navíc okořeněný postupovým gólem proti Uruguayi, dost často s redakcí nesouhlasím (viz nejlepší zápas), ale to tohle all-stars mi přijde přesné.

Reagovat
Liquid

a na hrot Cavani, takovej Brozovic odehrál taky skvělý MS na DM

Reagovat
CHONG

Cavani měl jeden opravdu povedený zápas, Brožovič hrál dobře, ale na DM je prostě král Kanté.

Reagovat
Liquid

ve skupině připravoval loženky Suarezovi, který je zahazoval, i tak vstřelil 3 góly a do čtvrtfinále nenastoupil

Reagovat
CHONG

Mně se vyloženě líbil jenom proti Portugalsku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Le Gunner

Akorát byl Varane "neviditelný" za Umtitim, který byl taky skvělý, ale prostě si mě zhnusil tím Ramosovským přístupem (rány dám i dvě, ale když do mě někdo cvrnkne, budu rozhazovat rukama a válet se po hřišti).

Reagovat
Atlético de Madrid

Kdo by si podle tebe zasloužil být all-star týmu turnaje víc než Griezmann? Píše se v článku, že měl prsty v 6 ze 7 gólů Francie od čtvrtfinále dál. Podle mě tam patří rozhodně víc než Mbappé, který měl sice plno skvělých momentů, ale Griezmannova hrá má mnohem víc rozměrů a je pro Francii důležitější. Antoine je poměrně nenápadný, ale dělal plno strašně důležitých věcí - vytváří prostory, rozdává přihrávky, přenáší hru, a navíc byl u všeho důležitého.

Reagovat
Liquid

buď on nebo Mbappé, ale ne oba do all-stars, vybral bych si tam Mbappého dal víc golů ze hry

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja bych tam klidne dal oba.. Mbappe byl dulezity tim, ze dokazal vyprodukovat hodne prekvapivych momentu a diky jeho rychlosti se mu musely tymy soupere dost prizpusobovat, a nekteri (Argentinci) na nej ani nestacili. Grizmann je ale zase mozek francouzske hry, diky nemu si mohou dovolit nemit v zaloze zadneho dalsiho playmakera, respektive to tam cele odtahaji Griezmann a Pogba.

Reagovat
Kokesh

Tak to bylo videt, co si s Argentinou delal i Musa, natoz Mbappe.

Reagovat
CHONG

Můžu se jenom tak ze zvědavosti zeptat (před prvním kolem La ligy bych chtěl udělat takovou malou anketku mezi fandy španělských klubů obecně), jak to vůbec máš se zápasy Atlética v Madridu: nebyl jsi nikdy / byl jsi párkrát / jezdíš pravidelně? (Jestli se ti to nechce psát tady, klidně mi to hoď do SZ).

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja nejezdim, poslednich par let nemam ani moc casu divat se na zapasy.. Ale jinilide z fanklubu Atletica obcas jezdi.

Reagovat
CHONG

Chápu, díky za odpověď. Jinak byli jsme se s bráchou letos podívat na Wandě a je to fakt nádherný stadion.

Reagovat
Atlético de Madrid

Věřím, taky bych se chtěl v létě podívat

Reagovat
CHONG

Stojí to za to, tu prohlídku ještě nemají pochopitelně tak vyšperkovanou jak na SB (tam je to tak na tři hoďky, Wandu zvládneš v klidu za hoďku), ale samotný stadion je fakt klasa.

Reagovat
mul

krásny štadion

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

griezmann byl jasny mvp turnaje

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Josifek

Varane by klidně mohl vyhrát cenu pro nejlepšího hráče turnaje. Griezmann byl společně s Mbappem. Pogba a Hernandez by tam možná být nezbytně nemuseli, ale takhle namátkou z hlavy mě se stejně nenapadá někdo, kdo by tam seděl líp..

Reagovat
PP

já mám teda problém i s Pogbou např., byt na něj to bylo dobré. Jinak ten pitomec Liquid má problém, že to jsou černoši než Francouzi..

Reagovat
Liquid

tak to bych jednoho ze svých nejoblíbenějších hráčů Drogbu musel přelakovat na bílo...

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Laxalt nebo jak se to píše? ten mi přišel celkem fajn

Reagovat
fenixLFC

hernandeza a pogbu. zas na druhu stranuby som tam dal llorisa. plsu je teda otaka kto vobec zahral skvelo na tom lavom bekovi

Reagovat
Liquid

do branky Schmeichel, na stopery Granqvista a Minu, Čeryšev či Golovin do zálohy....

Reagovat
houdic

Nejvíce přerušených akcí měl suveréně Mascherano.

Reagovat
Israha

Akce vlastního týmu se do té statistiky nepočítají

Reagovat
Mindas

Reagovat
Mindas

Jinak teda asi bych neresil strany u beku a klidne bych tam bouchnul oba z prave strany. Za Hernandeze bych volil Fernandese, ktery odehral vyborny turnaj bez ohledu na to selhani v peckach.

Reagovat
fenixLFC

ked sme sa o tom bavili s kamaratmi tak presne tak som to spravil

Reagovat
Mindas

Reagovat
andrew96

Nejhezčí gól se fakt vybírá těžko. Za mě první Čeryševův, protože to celé odšpuntoval.

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se jmenuje ten song u Subasicova zakroku, pls.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
El-Pistolero-68

Skoda te chyby Llorise ve finale za rozhodnuteho stavu 4:1. Jinak by v All-Star byl on. Takhle je ignorovany i v cestne zmince...

Reagovat
Eve95

Za mě goly - Quaresma - Nacho - Messi v tomhle pořadí

Zákrok - Lloris

All star - Courtois - Trippier - Varane - Mina - Augistonson - Kante - De Bruyne - Griezmann - Modric - Mbappe - Griezmann

Reagovat
David143

Messi

Reagovat
king23

Messi

Reagovat
X-bano-X

Ty musíš mať mindrák jak prasa

Reagovat
king23

Myslím si, že nikdo soudný kromě fanoušků Barcelony nemůže Messiho gól na vážno stavět do TOP3, to je výsměch.

Reagovat
DrQQ

Pregriezmannované! :-)

Reagovat
El-Pistolero-68

A-team: Courtois - Meunier, Varane, Godin, Vrsaljko - Modric, Kante, Coutinho - Mbappe, Griezmann, Hazard.

B-team: Lloris - Trippier, Granqvist, Vida, Augustrinsson - De Bruyne, Rakitic, Pogba - Mandzukic, Kane, Perisic.

Reagovat
El-Pistolero-68

(A mozna bych i prohodil Kanteho s Rakiticem).

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě gól Di Marii proti Francii.

Reagovat
Kenneth

Nejkrasnejsi zakrok byl stejne ofsajd.

Reagovat
Miguel19

Nebyl.

Reagovat
johan14

Najlepší zápas Brasil vs Belga. Jednoznačne. Finále hrubo ovplyvnené rozhodcom.

Reagovat
DrQQ

Tak, tak. A škoda, že Brazília nešla ďalej. :-(

Reagovat
Josifek

Gol nejhezčí pro mě asi Nachův (hodně i kvůli tý double tyčce a taky se mi líbilo, jak tu střelu utáhl).

Nejhezčí zápas určitě ne ten finálový (i když na finále super), ale ESP - POR či ARG - FRA.

Nejkrásnější akce je OK, i když osobně bych asi volil gol Uruguayského dua - Cavani - Suarez proti Portugalsku, protože to co ve dvou předvedli s konsolidovanou obranou na tak velkém prostoru se fakt nevidí, navíc to skončilo golem..

Ideální jedenáctka je vesměs OK..

Reagovat
fantomas

Nejlepsi zapas za me Maroko - Iran

Reagovat
Kang & Kodos

na vypálení očí

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Francie - Dánsko

Reagovat
homeles8

Mexiko-Německo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ZB 07

předčasný finále

Reagovat
cubinho

Reagovat
Han střelil první

a taky ejakulace. Tak dobrý zápas to byl.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší RB je asi Fernandes, hral skvěle proti všem soupeřům. Dozadu precizní a svoji stranu si hravě pohlídal, dopředu poctivý a vytvářel tam prostor pro Rusy těmi nákopy na něj, kdy to z jedničky zpracoval a nechal Rusy chvíli vydechnout proti silnějším soupeřům. Trippier je super, ale do obrany ho moc neprověřili. Modrič jako nejlepší hráč turnaje je samozřejmě výsměch. Pogbu nemám rád, ale ten byl na CM lepší jak Modrič.

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepší zápas je samozřejmě výsměch Fra - Arg, Spa - Por, Bel - Jap jasně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě ženy do 20 letos budou

Reagovat
fantomas

Doslova vrchol montyho fotbalovyho roku, hadam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam budou zajímavější týmy-KLDR,Haiti

Reagovat
Abstinence

Nejvíc se mi na tomhle MS líbilo, že se konečně začali ve velkém veřejně kritizovat ti ubozí simulanti. Když si o sobě teď Neymar bude na twitteru a facebooku místo oslav jeho fotbalových dovedností pročítat posměšky na svojí osobu, tak si to brzy rozmyslí. Podle mě do 3-4 let bude Neymar nabušený drsňák chovající se jako chlap.

BTW, 3 dny čistej.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

za čistotu a ať to vydrží

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky za 3-4 roky může být zpátky v Brazílii protože nezvládne pořád ten tlak a urážky na sebe sama.

Reagovat
Kixi Syhimour

jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois - Varane,Godin,Mina - Trippier, Pogba, Kante, Modric, Hazard - Griezmann, Mbappe

Nejestetictejsi a nejheroictejsi vykony - 1. Ronaldo, 2. Cavani, 3. Inui, 4. Mandzukic

Nejkvalitnejsi zapas: Belgie - Brazilie

Nejlepsi gol: Suarez + Cavani vs Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi trener: Queiroz

Nejlepsi zakrok: Lloris vs Uruguay

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden, viac menej bezvýznamný aspekt. Výmena dresov je minulosťou, prestalo sa s tým.

Reagovat
Rudnevs

Asi tie dresy začali prať v Lenore...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Puskas

jak kdo, byly vidět výměny, ale asi mají nařízení to dělat až v šatně

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://youtu.be/9lKluOhy2E0

Neviděl to někdo s anglickými titulky?

Reagovat
Cafú

11 zklamání: Muslera - Boateng, Ramos, Pique, Rojo - Blaszczykowski, Mascherano, Kroos, T. Muller - Aguero, Higuain

Tr. Sampaoli

Reagovat
Liquid

Özil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hany45

kdessi

Reagovat
king23

Agüero??? Ten byl z té útočné části Argentinců snad nejlepší.

Chybí ti tam Missi.

Reagovat
pingla

místo Aguera Lewandowski

Reagovat
anonym

Pogba out a Vida klidně in.

Reagovat
anonym

Nejlepší oslava gólu: 1. Antoine Griezmann

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/293/317/1e5.gif

Reagovat
El-Pistolero-68

Just do IT!

Reagovat
Hany45

ze zákroků golmanů vyberete jako číslo 1 tenhle ? tak to hošiiiiii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele