Názory a komentáře

Půlsezóna Realu Madrid z pohledu fanouška

Tak nám uběhl další rok Mourinhova absolutismu a vlády na Realem Madrid. Proč absolutismu? O lecčems hovoří jeho specifičnost, manýry a chování, které by si velice pravděpodobně žádný jiný trenér nedovolil. Dalším faktem o potvrzení jeho nadvlády je konec spolupráce s Valdanem, se kterým podle médií vedl nemalé spory.

Neuerovi se smějí, Dortmund se nenechal rozhodit skandálem

Říká se: Do stejné řeky nevstoupíš. Ale do stejného, ne-li mazlavějšího a hnusnějšího bláta spadnout můžeš. Zkrátka průšvih proti stejnému soupeři se opakovat může. Vyprávět o tom může gólman Bayernu Manuel Neuer po 18. kole Bundesligy...

Australské okénko (3.)

Tentokrát výjimečně po šesti až sedmizápasové porci přichází EuroFotbal s dnes již tradičním shrnutím nejvýznamnějších událostí v prostředí australské kopané. Tentokrát se slibovanou analýzou Lavičkova mizerného vedení Sydney, ale i s povídáním o jednom malém australském zázraku a mnohém dalším...

Ohlédnutí za italským podzimem (1)

Co přinesl podzim 2011 v Itálii? Musím říct, že se velmi povedl. Tabulka byla v jeho průběhu neustále vyrovnaná a fanoušci se těšili v podstatě na každý zápas. O žádném zápase se navíc nedalo dopředu s jistotou tvrdit, jak dopadne. Navíc je letošní Série A plná dílčích příběhů, kterých bylo v minulých sezónách daleko méně.

Podzim za námi, jaro před námi: Shrnutí dosavadního průběhu Ligue 1 (2/2)

Ve Francii brzy skončí krátká zimní přestávka a hráči opět vtrhnou na hřiště. Pojďme se tedy těsně před tím, než se znovu otevřou brány tamních prvoligových stadionů, podívat na to, jak si jednotlivé týmy vedly na podzim a jaké jim prorokujeme jaro. Ve druhé části si posvítíme na ty, kteří obsadili prvních 10 pozic.

Podzim za námi, jaro před námi: Shrnutí dosavadního průběhu Ligue 1 (1/2)

Ve Francii brzy skončí krátká zimní přestávka a hráči opět vtrhnou na hřiště. Pojďme se tedy těsně před tím, než se znovu otevřou brány tamních prvoligových stadionů, podívat na to, jak si jednotlivé týmy vedly na podzim a jaké jim prorokujeme jaro. V první části shrneme tabulku od Évianu po Ajaccio.

Prokleté Essienovo koleno. Jaký bude Bizonův návrat?

Pokud je v plné síle a létá po hřišti, patří k tomu nejlepšímu, co může světový fotbal nabídnout. V posledních letech ovšem vídáme Michaela Essiena na zelených trávnících stále méně. Může za to jeho doslova prokleté koleno, které mu nepříjemně komplikuje kariéru. Další velký návrat chystá ghanský Bizon v nejbližších týdnech, a tak si jeho situaci trochu přibližme...

Španělsko 2011 - radost z fotbalu

Je to asi bez diskuze: Barcelona, Real Madrid, národní tým. A k nim přidáme Bielsu a Bilbao, Levanté a Osasunu. A pětice toho nejlepšího je kompletní.

Nejlepší hlášky z diskusí 2011 - výsledky

Od včerejšího večera jste měli možnost hlasovat o nejpovedenější hlášku z diskusí v uplynulém roce. Bylo to tentokrát napínavé, několikrát se v průběhu změnilo obsazení medailových pozic, nakonec je ale vítěz poměrně jednoznačný. Kdo to tedy je?

Nejlepší hlášky z diskusí 2011 - hlasování

Z roku 2011 odpočítáváme poslední hodiny a je tak nejvyšší čas se trochu ohlédnout. A snad se i trochu zasmát. Potřetí zde máme anketu o nejvtipnější hlášku z místních diskuzí za uplynulých dvanáct měsíců. Kandidáty na toto ocenění jste od Vánoc týdnu vybírali i vy a vy také rozhodnete o tom, kdo na trůnu vystřídá loňského vítěze martyho...

Barca - Real, tentokráte nerozhodně

Fanoušci Realu to berou jako tutovku, ten bod z Camp Nou jim prý zajistí titul. No a ti z Barcelony se potutelně usmívají a vědí své... My si to ale dnes rozdáme na tutovku, protože tento souboj prostě musí skončit plichtou!

ANKETA: Český fotbal v roce 2011

Rok 2011 se chýlí ke svému konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Letos si česká reprezentace zasloužila lepší známku díky postupu na Euro 2012. Většina našich respondentů se shodla na dvojce.

Calcio 2011 - zklamání

Co je nejlepší a co nejhorší je věcí názoru. Někdo vyzdvihne jednu událost, jiný zase jinou. A naopak. Ale všichni snad budeme souhlasit s tím, že sázkové podvody, dohodnuté zápasy, jsou hnisavým vředem dnešního fotbalu. Také proto na prvním místě tohoto komentáře se objeví "Případ Doni".

Calcio 2011 - to nejlepší

Nový král, recept na úspěch, začátek cesty, návrat na výsluní a věčný Pupi. To vše, a samozřejmě mnohem víc, byl italský fotbal v roce 2011.

Vánoční statistika nuda není...

Někdo začíná strojit vánoční stromek; jiný už má odpracováno, takže u pohádkového televizního programu pomalu odpočítává hodiny zbývající do štědrovečerní hostiny. A pro tu speciální skupinu, která zrovna nemá co na práci, je tu EuroFotbal se svým netradičním vánočním speciálem shrnujícím neobvyklou formou podzimní dění v anglické Premier League...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele