All-Stars osmifinále mistrovství světa 2014

04.07.2014, 13:54
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Prvních osm vyřazovacích soubojů je za námi, což znamená jediné - světový šampionát v Brazílii se dostává do další fáze, kde už opravdu začíná jít do tuhého. Jaké ovšem bylo ono osmifinále, kdo v něm na jednotlivých postech zaujal nejvíce? EuroFotbal pro vás sestavil a okomentoval jednu takovou hvězdnou jedenáctku...

Pokud by se celý turnaj dal přejmenovat na mistrovství světa brankářů, osmifinále patřilo převážně levým bekům. Kromě našeho vítěze Faouziho Ghoulama by se teoreticky dalo uvažovat rovněž o Jose Holebasovi (Řecko), DaMarcusi Beasleymu (USA), Ricardu Rodriguezovi (Švýcarsko), Patrici Evrovi (Francie), Janu Vertonghenovi (Belgie), ne-li Marcosi Rojovi (Argentina).

Na dalších postech už byla konkurence užší. Ze všech osmifinalistů se nedostalo na žádného Nizozemce, Mexičana, Němce, Brazilce, Uruguayce, Kostaričana ani Nigerijce; největší zastoupení má v našem All-Stars výběr Francie (3).


Brankář - Tim Howard (USA)
Doslova do poslední chvíle byl jasným adeptem na toto místo Kostaričan Keylor Navas, jehož výkon proti Řecku zrál s každou minutou a vyvrcholil brilantně chyceným pokutovým kopem Gekase. Jenže výkon Tima Howarda proti Belgii zkrátka nešlo přejít bez povšimnutí a takovéhoto ocenění. Americký hrdina svými 15 zákroky, o které se vlastně rovnoměrně podělily všechny jeho končetiny, pobláznil celý Twitter způsobem, jakým se to dosud v průběhu MS nepovedlo ještě nikomu, a celkově to byl zejména on, kdo držel americké akcie tak dlouho nahoře. Ačkoliv se mohlo zdát, že ho Belgičané povětšinou trefují, "na vině" byla zpravidla spíše Howardova bezchybná poziční hra, anticipace a mrštnost.

Pravý bek - Mathieu Debuchy (Francie)
Utkání proti Nigérii nepatřilo z Debuchyho strany k těm nejlepším v kariéře, v neslavné konkurenci ostatních pravých beků však opora Newcastlu přesto vyčnívala. Ještě před zápasem nebylo zcela jisté, jestli nastoupí on nebo zkušenější Bacary Sagna; rozhodnutí vsadit na ofenzivnější volbu však Deschampsovi nakonec vyšlo na jedničku. Debuchyho práce u pravé lajny nejenže neustále zaměstnávala nebohého nigerijského levého beka Juwona Oshaniwu (jehož je snadné za celé mistrovství "shodit", dokud si člověk neuvědomí, že se původně na hřiště neměl ani podívat a že na úroveň mistrovství světa zkrátka nemá), ale navíc velkou měrou přispěla k tomu, že se Mathieu Valbuena mohl soustředit na to, co mu jde nejlépe - tvoření šancí. Debuchy na své straně hřiště zkrátka dominoval.

Střední obránce - Gary Medel (Chile)
Před šampionátem jsme (a nejen my) spekulovali o tom, jak se Gary Medel s pozicí stopera vlastně popere - z klubu je zvyklý hrát uprostřed zálohy a na generála obranné linie navíc vůbec nemá postavu. Jenže kouč Sampaoli dobře věděl, jak z něj vytáhnout to nejlepší. V systému se třemi stopery Medel zářil celý turnaj, utkání proti Brazílii však bylo z jeho strany nepopiratelným vrcholem - dřel jako kůň, neustále napadal, neudělal jedinou chybu a hodně hlasitě si řekl o lepší angažmá. Moc výraznějších vůdců jsme na šampionátu neviděli.

Střední obránce - Sokratis Papastathopoulos (Řecko)
Na Euru 2012 jsme si zvykli na dva štítové záložníky (zejména potom Maniatise), kteří nahodile zasahují z pozice středních obránců, a jsou pro Santosovu hru možná esenciálnější než ty úplně poslední instance - stopeři a brankář. Letošní akce, a zvláště pak osmifinálový souboj Řecka s Kostarikou, tomuto dva roky starému obrázku až tak věrná nebyla. Brankář Karnezis vypadal mnohem lépe než Sifakis, mladší ze středních obránců Konstantinos Manolas se řadí k objevům šampionátu a nezklamal ani jejich známější kolega z Borussie Dortmund, Sokratis Papastathopoulos. Jeho důležitost přitom byla proti Kostarice vytučněna absencí klíčového záložníka Koneho, Sokratis ovšem zvýšenou tíhu odpovědnosti ustál s grácií. Prohrál jediný z mnoha hlavičkových soubojů, do bezpečí odkopával nespočet balonů, nefauloval, vytvořil dvě šance a nakonec i skóroval. Takhle komplexní výkon od libovolného řeckého obránce zřejmě nepamatujeme.

Levý bek - Faouzi Ghoulam (Alžírsko)
Leckdo si musel ťukat na čelo. Po solidním výkonu v zahajovacím duelu s nejtěžším soupeřem ve skupině si Faouzi Ghoulam musel sednout, aby do hry rovnou na dva zápasy vpustil splašeného Mesbaha. Někdejší obránce AC Milán si odbyl svou klasiku, opětovně se projevil jako Achillova pata Halilhodžićova výběru, a tak se zkušený stratég pro klíčové utkání znovu obrátil na nečekanou jarní oporu italské Neapole. Což se mu beze zbytku vyplatilo. Ghoulamovy centrované balony měly oči i moment překvapení a Slimanimu pravidelně scházely milimetry k tomu, aby je přetavil v gól. Zároveň byl 23letý francouzský rodák rozhodně platnější i do defenzívy, kde mu akorát zkraje párkrát pláchl Mustafi - potom už se z pravé strany neprosazoval ani Özil ani kdokoliv jiný.

Střední záložník - Paul Pogba (Francie)
Rozjížděl se velmi pomalu - bezmála celou první půlku úvodní části zabil toulkami středem hřiště bez valného smyslu a celkově budil dojem toho "unaveného Pogby", který se nám povětšinou ukazoval v průběhu skupinové fáze. To všechno ale nakonec byla jenom příprava na tu pravou show: ještě v rámci prvního poločasu turínský středopolař dvakrát nabral míč na kopačky a poděsil soupeřovu obranu, aby zbytek duelu strávil primárně nápaditým a sebevědomým rozjížděním ofenzivních akcí Les Bleus. Krom toho to byl samozřejmě právě Paul Pogba, kdo v 79. minutě dominantní hlavičkou konečně utnul francouzské trápení a v podstatě tak svůj tým nasměroval do čtvrtfinále.

Střední záložník - Kevin De Bruyne (Belgie)
Drobný zrzek je ohromně pracovitým hráčem a Wilmotsovým velkým oblíbencem, musí však hrát na své přirozené pozici, to jest vysoko na hřišti jako ofenzivní záložník (či falešné pravé křídlo). Belgický kouč to před osmifinále pochopil, a ačkoliv tak mezi Witselem a útočnou fází zely díry velikosti menšího letiště, De Bruynemu vytaženější role svědčila - na hřišti patřil k nejvýraznějším hráčům, představoval neustále nebezpečí, skvěle odemykal americkou obranu, centroval i střílel. V zápase, který svou otevřeností zlomil hned několik rekordů, zastínil hvězdnějšího kolegu Hazarda a přihlásil se o titul nejdůležitějšího architekta belgické ofenzivy.

Pravé křídlo - Mathieu Valbuena (Francie)
Utkání Francie s Nigérií mělo jinačí hvězdy (nejvíce chvály se dostalo Pogbovi a útočné dvojce Benzema - Griezmann), opomenout v této sestavě Valbuenu by však bylo obrovským hříchem. Deschampsův "francouzský Iniesta" si na pravém křídle užívá velké volnosti a má za úkol neustále žhavit svůj geniální fotbalový mozek a vymýšlet neotřelá řešení ofenzivních situací. Přesně tato role mu sedí jako ulitá. Nevysoký a podsaditý záložník hraje v životní formě, proti Nigérii si připsal rekordní počet přihrávek v útočné třetině, a přestože o výhře nakonec rozhodli jiní, jeho skvělá práce držela soupeře v šachu pokaždé, kdy se Les Bleus dostali z vlastní poloviny.

Ofenzivní záložník - James Rodríguez (Kolumbie)
V tomto výběru kapitána nevyhlašujeme, pokud bychom však posuzovali podle toho, jak moc se ten který hráč zasloužil o postup svého týmu do čtvrtfinále, musel by pomyslnou pásku navléknout právě James. Ti, kteří v sezoně sledovali Monako (zejména pak na jaře), překvapeni být příliš nemohou, zbytek světa však nestíhá valit oči - James je zatím naprosto suverénní, v Pekermanově uvolněném systému má klíčovou roli podhrotového tvůrce i zakončovatele a tato zodpovědnost (ještě umocněná absencí Falcaa, díky čemuž je z Rodrígueze najednou největší hvězda týmu) mu sedí náramně. To on v nejjasnějším osmifinále popravil Uruguay, a pokud se Kolumbijcům podaří zaskočit i domácí Brazílii, bude mít nakročeno k titulu pro hráče šampionátu..

Levé křídlo - Xherdan Shaqiri (Švýcarsko)
Švýcarský útok proti Argentině stěží existoval, pokud ale ano, mohli jste si být setsakramentsky jisti, že ho táhl zrovna mnichovský šikula. Na Shaqiriho práci s balonem opět byla radost pohledět a i přes velké množství efektních vytáček zároveň šlo v jeho případě hovořit o velmi konkrétním přínosu mužstvu. Shaqiri znamenitě spolupracoval se svým kolegou z all-star týmu ME do 21 let 2011 Admirem Mehmedim, a když nic jiného, alespoň soustavně šetřil pro své spoluhráče čas i energii. Nehledě na to, že nebýt Xhaka s Drmićem v daných chvílích dřevění, mohly to být zrovna dva Shaqiriho inteligentní pasy, co ještě v první půli mimořádně zamíchalo kartami.

Hrotový útočník - Lionel Messi (Argentina)
Čtyři po sobě jdoucí ocenění pro muže zápasu - tomu se říká jednak protekce, jednak fenomén. Zrovna vůči Messiho výkonu proti Švýcarsku nicméně nejde nic moc namítat. Barcelonská hvězda hlavně zefektivnila pohyb: takový Neymar naběhal o tři kilometry víc a zkompletoval bezmála dvakrát tolik sprintů, přesto neukázal zhola nic. To Messi místo toho, aby se strhával pro nic za nic, lehce omezil sólování, jeho driblink už nebyl tak křečovitý, přitom odebral nevídané množství balonů a k dobru mu lze přičíst i to, jak se napříč všemi 120 minutami vyrovnával se švýcarskou fyzičností a konkrétně přistupováním Behramiho. Právě přes zlého muže helvétské defenzívy subtilní Argentinec vytvořil dvě velenadějné příležitosti (z toho jednu pro sebe), aby mu nakonec statistici napočítali hned sedm vyprodukovaných šancí a vrchem pochopitelně klíčovou asistenci jakožto korunu pro patrně nejlepšího Messiho na turnaji.

Trenér: Vahid Halilhodžić (Alžírsko)
Při vyhlašování této jedenáctky jsme se shodli na tom, že trenérem by měl být někdo, komu se podařilo provést svůj tým mezi nejlepších osm; v tomto směru by připadali v úvahu José Pékerman (už jen proto, že Kolumbie zvládla svůj zápas zdaleka nejsuverénněji ze všech) nebo Marc Wilmots (hlavně za skvělá střídání). Skutečným vítězem však byl Vahid Halilhodžić, jehož Alžírsko vzdorovalo favorizovaným Němcům téměř dvě hodiny, a co více, v dlouhých fázích zápasu bylo lepším týmem a regulérně bojovalo o postup. Bosenský stratég si symbolickou zmínku zaslouží už za to, jak z podceňovaného týmu udělal jedno z nejpříjemnějších překvapení celého MS; při nastavování taktiky projevoval během celého turnaje mimořádnou inteligenci, a v souvislosti s jeho ohlášeným odchodem (nahradit jej má Christian Gourcuff) tak nezbývá než zvolat: Bravo!


PODCAST #20

• Preview Francie - Německo (01:05-23:00)
- Nepříjemné vzpomínky na minulost
- Problém jménem Mesut Özil
- Věčný otazník nad Philippem Lahmem
- Jak mohou Francouzi rozbít německou hru?
- Epické epicentrum zápasu: Který z navracejících se stoperů bude mít větší vliv na hru týmu?


• Preview Brazílie - Kolumbie (23:05-44:00)
- Bulvární sexuální okénko na úvod
- Psychické rozpoložení v brazilském táboře
- Možnost 3-5-2: Oživí Scolari vzpomínky na dvanáct let staré zlato?
- Kdo nahradí Luize Gustava?
- Jak si může kolumbijské 4-2-2-2 poradit s brazilským systémem?
- Epické epicentrum zápasu: Nepředvídatelná bitva o kraje hřiště





Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Komentáře (171)

Přidat komentář
kopajda

tak sorry ale souhlasím jen s Howardem, Ghoulamem, Rodríguezem a Pogbou...

s Jardou Kuželem na hrotu by tato jedenáctka neměla šanci

Reagovat
smazaný uživatel

a Cudrado co ? oproti tragickému Valbuenovi

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Di Mária

Reagovat
smazaný uživatel

Man of the Match po zápase Argentina - Švýcarsko měl být Benaglio

Reagovat
smazaný uživatel

Di Mária

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Kevinééééék

Reagovat
hitZor

Až na to, že by měl být na AM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JAMES hráč turnaje

Reagovat
olis

Ghoulam

to bol super kauf, dalsiu sezonu moze byt kludne najlepsi LB v lige

Reagovat
paver

Dal bych tam někoho z Kostariky. Navase a Bryana Ruize.

Reagovat
johan14

Ruiz

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Navas by tam měl být.

Reagovat
Pipo123

Valbuena zahral hovno, tam mal byť skôr Cuadrado

Reagovat
fantomas

Hovno zahrál právě naopak Cuadrado. Však furt sóloval a vbíhal do protihráčů.

Reagovat
Pipo123

Cuadrado sa snažil, Valbuenu som si všimol len keď zahrával rohy

Reagovat
fantomas

Tak potom si to sledoval jednim okem

Reagovat
kopajda

a ty jseš slepej

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado připravil perfektní práci gól.

Reagovat
bayern987

Reagovat
johan14

Brána jednoznačne Cezar, vychytal Brazílii postup. Celokovo priveľa frantíkov, až tak dobrí nie sú. a kde je Cuadrado?

Reagovat
fantomas

To si snad děláte srandu s tim Cuadradem fakt ve všech předešlých zápasech zahrál dvakrát líp.

Reagovat
johan14

Hral dobre aj teraz.

Reagovat
fantomas

Ne, nehrál.

Reagovat
negrles

Amen

Reagovat
kopajda

to jsem viděl jak to u rozhodčích vychytal když pustil jednoduchej centr ze strany a chorvatům nebyl uznán regulérní gól

Reagovat
Trand

Tady je ale řeč o osmifinále..

Reagovat
kopajda

a?

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo - Debuchy, de Vrij, Sakho, Janmaat - Pogba, de Bruyne - J. Rodriguez, Shaqiri, Robben - Sanchéz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Robben to vybojoval pre Holandsko, tak ten tam nemôže chýbať

Reagovat
hitZor

Kde sakra všichni berete de Bruyneho na pivotu?

Reagovat
olis

Janmaat ani nehral

Reagovat
smazaný uživatel

To Sakho (myslím taky ne) .. já spíš tak .. všeobecně za MS zatím

Reagovat
patas92

V tom případě to je ještě horší, když myslíš celé MS

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě, na to, že ani nekouká, to celkem trefil ne?

Reagovat
patas92

Nevím no, dost hráčů tam chybí...hlavně Cuadrado

Reagovat
miky10

Osobně bych teda před Shaqirim upřednostnil Mehmediho.

Reagovat
fantomas

Mehmedi si rozhodně zasloužil tu zmínku, Shaqiri ale moh na rozdíl od něj udělat dva góly.

Reagovat
miky10

Rozumím, ale z mýho pohledu byl Mehmedi tak spektakulárně epickej (i oproti Shaqovi), že ho ani tenhle faktor nemůže z mejch all-stars vyřadit.

Reagovat
fantomas

Jako pro mě je to asi nejlepší Švýcar na turnaji, ale za tenhle zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Yedlin ??

Reagovat
domingo

Vyrazenej uplne na posledni chvili, vaznej kandidat.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cetto

Hlavně když hned v první větě o Debuchym je: "Utkání proti Nigérii nepatřilo z Debuchyho strany k těm nejlepším v kariéře.."

Reagovat
Shevchenko

Asi je to tím, že Yedlin hrál pravého záložníka, jinak si to neumím vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že tam není Robben, je trošku mimo...

Reagovat
fantomas

Za co? Za ten dive? A místo koho?

Reagovat
smazaný uživatel

místo Cuadrada

Reagovat
fantomas

.. kterej tam neni

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty 2, 3 dobré průniky (viz. diskuze o Alvesovi tenkrát) , který ještě zadrbal jsem to bral jako samozřejmost.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam neni

Reagovat
smazaný uživatel

moje chyba, az ted koukam ze se to tyka jen osmifinale, mel jsem za to ze celyho prozatimniho prubeho MS... to potom jo, i kdyz ani tak by to nebylo uplne mimo, prakticky zaridil Holandsku postup, vetsina nebezpecnych akci sla pres nej, rozdilovej hrac..

Reagovat
smazaný uživatel

Valbuena tam je jak pěst na oko. Valbuena měl o dost silnější zápasy než tenhle. Možná to byl jeho nejslabší výkon na MS. A dokončuje to, že chybí Cuadrado...

Reagovat
fantomas

Nejprv napíšeš o Valbuenovi, že hrál nejslabší zápas na MS, a pak dodáš Cuadrada, pro který platí to samý, a to pro jistotu ještě víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Z tvýho pohledu samozřejmě. A jak vidím, nejsem sám, kdo nemá pravdu, co?

Reagovat
fantomas

Pro Cuadrada by to mělo platit z jakýhokoliv pohledu. Zaráží mě, jaký milosrdný setrvačnosti se tu těší...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě zaráží, jak ty dokážeš obhajovat Valbuenu. To mi připomíná, jak si obhajoval Girouda.

Reagovat
fantomas

Heh, Valbuena fakt nepotřebuje žádnou obhajobu, za něj mluvěj výkony.

Reagovat
cetto

Cuadrado je lepším hráčem, než Valbuena a podává i na tomto MS lepší výkony, a už úplně to platí pro poslední zápas..

Reagovat
Pipo123

Cuadrado hral možno svoj najslabší zápas ale stále lepšie než Valbuena.

Reagovat
Switchback

Fantom fandí frantikům

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim taky fandím, ale to neznamená, že tam budu nesmyslně cpát hlavně Francouze.

Reagovat
cetto

To už se vybírá nej jedenáctka podle Twitteru??

Reagovat
cetto

A kde je Matuidi??

Reagovat
Switchback

ten měl být po hodině hry venku

Reagovat
cetto

Což nic nemění na tom, že podle redakce ef je to nejlepší hráč na světě

Reagovat
vlastik

šak je

Reagovat
smazaný uživatel

Protekce pro Messiho a tlacenka francouzu prokracuje...

Reagovat
bayern987

Nic moc...

Reagovat
bayern987

Vypadá to, že to psal nějaký fanoušek Francie....

Reagovat
Switchback

jsem čekal že tam budou francouzi aspoň 4

Reagovat
Shevchenko

Já teda myslel, že Yedlin je pravý bek, nebo jsem se pletl?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál WB.

Reagovat
smazaný uživatel

Největším překvapením je jednoznačně Gary Medel.

Reagovat
smazaný uživatel

A co David Luiz?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Azazelo RD

To je all-stars zralé leda tak na ústavní stížnost!

Reagovat
smazaný uživatel

Beasley by tam klidně mohl být

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, proč by tam neměl být Valbuena. Ve francouzském týmu jednoznačně o parník nejlepší hráč spolu s Debuchym. Je tam naprosto oprávněně a pokud se to někomu nelíbí, ať si udělá vlastní all-star bez něj

Reagovat
kiwwi

mne tam absolutne nesedi Shaquiri...celkovo je to poskladane tak akoze cool nemainstreemovo, ale fakt divne

Reagovat
patas92

Tyhle redakční sestavy s převahou undergroundu tě ještě překvapujou, jo?

Reagovat
Switchback

no ale mohlo by to být trochu víc objektivní

Reagovat
smazaný uživatel

hipster eurofotbal

Reagovat
nani92

Underground je mrtvý, nech žije komercia

Reagovat
fantomas

Mhm, a jak by vypadala ta "mainstream" sestava?

Reagovat
Atlético de Madrid

S Davidem Luizem

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud (Nigérie) je kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale myslím, že kluci z EF zaslouží velkou pochvalu za rozšíření slovní zásoby čtenářů EF. Teď tu bude spousta lidí se slovy jako spektakulární, epický, elementární, za strašné intouše.

Reagovat
bayern987

Hlavní je že ty tu za inteligenta budeš vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si to myslím.

Reagovat
Kornovec

jasně, ale kluci zapomněli dodat český překlad, myslíš, že tolik čtenářů umí pracovat se slovníkem?

Reagovat
Wat

Valbuena! ♥ On je prostě fantastickej.

Reagovat
Kornovec

urcite patri k tahounum Francie a hral lepe jak Blaise, konecne se nekdo bavi o fotbale, zatim je tahle diskuze o drceni Fantomase, jak to udelali blbe. Mne prislo, ze Cuadado hral dobre, ale na All stars rozhodne ne a Valbuenu jsem videl daleko vic v kvalitnich akcich. Taky mi tam chybi Brazilec, ale nbudu tady pyskovat, ze nekdo hral hovno atd.

Reagovat
smazaný uživatel

mal tam byť iguain jednoznačne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná sestava. Akorát místo Debuchy Yedlin a místo Valbueny nebo Shaqiriho Di Mária.

Reagovat
mastakillah

Výběr sestavy dobrej. Jen Di Mária tam opravdu chybí. Autor nejspíš postupoval subjektivně, ale i tak super

Reagovat
smazaný uživatel

chybim tam hlavně já to byste zirali co ja dokažu

Reagovat
Liquid

3 Francouzi ?? ikdyž ho nemusím, tak Di Maria zahrál dobře

Reagovat
smazaný uživatel

robben je kde ?

Reagovat
smazaný uživatel

jako co tam delaj francouzi, proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Andreji spát!

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne mě přesvědčil, že v něm něco je a ještě mě baví ten jeho zjev mimina.

Reagovat
Talker

Wolfsburgu se prostě nemůže nevyplatit. Odvede jim pořádnou službu a pak ho ještě někdo za 30 koupí za 2-3 roky.

Reagovat
Talker

A vůbec by mi nevadilo, kdybychom to byli my

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se vůbec nedivil, kdybyste to byli vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som bol prekvapeny, ak by ste to neboli vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco pisete o niger.hracovi ako o mrtvom(nebohom)? fantik?

Reagovat
fantomas

Nebohý nerovná se mrtvý a nepsal sem to já. Ale dobrej pokus

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, aky je to zmysel, no je to prehnane expresivne.. Aha. Cize Dominik

Reagovat
smazaný uživatel

autori sa inšpirovali stránkou goal.com?

Reagovat
fantomas

Ne

Reagovat
Tywin Lannister

ještě bych doplnil 11 tragédů

Enyema - Mustafi, Marquez, Oshaniwa, Blind - Sneijder, Bradley, Mikel - Forlán, Giroud, Gekas

Reagovat
smazaný uživatel

Keby sa mal kapitán hodnotiť podľa ,,tragédnosti", tak Giroud by si tú pomyslenú pásku s prehľadom zaslúžil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Bradley?

Reagovat
fantomas

Reagovat
johnik

asi nesledoval hru USA

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Marquez?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Enyema? Marquez? Bradley? Blind? ty si uplne mimo

Reagovat
kiwwi

ok, tak toto ti nevyslo

Reagovat
Tywin Lannister

all star

Navas - Debuchy, Medel, Luiz, Rodriguez - Pogba, De Bruyne, James - ADM, Messi, Cuardado

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepším útočním osmifinále byl jednoznačně SUARÉZ

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš to jméno aspoň pořádně

Reagovat
Talker

Podcast!!!

Reagovat
fajdax

poslouchá někdo ty podcasty?

Reagovat
vlastik

skoro všichni

Reagovat
smazaný uživatel

to si piš, že jo... a jestli si je poslechne i někdo z ČT, tak máme příště o experty ve studiu postaráno!

Reagovat
Talker

Na cestu autem ideální... Lepší než kterékoliv rádio vyjma BBC

Reagovat
smazaný uživatel

ja slysel jenom par tech prvnich, tim nerikam, ze nejsou dobry, ale nebavi me to..

Reagovat
smazaný uživatel

Ve srovnání s těmi ostatními anglicky mluvící patří komplexností k nejlepším. Ty nej podcasty ke skupinám měly 2 tisíce. Guardian mívá 4 tisíce, to neni špatný rozdíl. A to ještě nevím jestli se tam počítají stažené, jak poslouchám třeba já.

Reagovat
fantomas

To těžko, ale těch stažení nikdy neni víc než 10, takže...

Reagovat
smazaný uživatel

co těžko? Ta komplexnost, Guardian nebo počty poslechů nebo všechno dohromady?

Reagovat
fantomas

Ty počty poslechů, že se to tam nebude započítávat, ale zároveň to bude jen kosmetika stejně...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak, ale pořád mi to přijde jako dobrý počty na to že je to v začátku nebo jste čekali víc?

Reagovat
fantomas

Spíš sme neměli představu. Ale jo, myslim, že sme spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj, ahooj

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši z podcastu, mě někdy připadá, že nemáte vlastní názory.. jeden něco řekne a druhej hned "Jo, souhlasím, máš pravdu" nepřitakávejte si pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem všechny osmifinalová utkání. Názory na nejlepší jedenáctku se nikdy nezavděčí všem,ale jedno jméno mi tam rozhodně chybí a z podjatosti mě určitě podezírat nebudete : Angel di Mariá.

Dlouhodobě je to jeden z nejlepších fotbalistů , zatím hrubě nedoceňovaný. V zápase proti Švýcarsku neskutečně rozhýbával jinak velmi statickou hru Argentiny.Na základě jejich výkonu favorizuji na semifinalistu spíše Belgii.

Tak jen tolik , jinak individuální oceňovávání rád nemám ,to jsem zde již několikrát avizoval.

Reagovat
Switchback

ten AdM tam chybí moc

Reagovat
johan14

Reagovat
johnik

"ty vole"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

"Messi je vzorom. Európsky fanúšik, dokonca aj španielsky trebárs aj v Madride, ho zbožňuje."

To určitě. Jinak já jsem taky Evropan a vzorem pro mě rozhodně není a to zdaleka, opravdu zdaleka nejsem sám. Ten vztah mnohých jihoameričanů k němu je poměrně známý.

Reagovat
smazaný uživatel

*reakce na Desperadův odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

Pointa clanku o tomto vobec nebola

Reagovat
smazaný uživatel

To já ani netvrdím, jen mě to upřímně rozesmálo, protože je to kolosální nesmysl. Jak píšu výše, vztah mnohých jihoameričanů, potažmo Argentinců k němu je dost známá věc, nicméně článek je celkem zajímavý, ale ten úryvek o obdivu všech Evropanů a obyvatel Madridu vůči Messimu je fakt směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mal na mysli fanusikov matraciek, ktori ho asi respektuju viac nez fanusikovia baletu, inak vseobecne okrem nich ho respektuje cela europa

Reagovat
smazaný uživatel

Respektuju ho i já, o tom to není, jde mi o to, že prý ho celá Evropa včetně Madridu zbožňuje, což je debilovina největšího kalibru. Já znám spoustu lidí, kteří ho sice respektují, ale nemají rádi. Rozhodně se nedá mluvit o obdivu celé Evropy, jen o to mi šlo.

Reagovat
Switchback

Co to je jako za blbost? Proč by nemohl být vzor pro spousty lidí v Evropě? to fakt nechápu je asi jasný, že pro fanoušky Madridu nebo ti co k němu nekladou sympatie asi jejich vzor nebude, rozhodně si ale nemyslím, že je to ,,debilovina největšího kalibru,,. Však to samí by se mohlo říct i o CR ( on je možná i vzor více lidí ) a dalších fotbalistech ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale v tom článku je napsáno, že "evropský fanoušek, dokonce i španělský třeba i v Madridu Messiho zbožňuje". Je to tam psáno ve stylu, že ho zbožňuje celá Evropa a pro všechny je vzorem, což je totální nesmysl. Jinak pro mnoho lidí vzorem je, to nezpochybňuju.

Reagovat
Switchback

Jo tak, já to zas pochopil s tím pro mnoha lidí ... tak to je pak omluva na mém místě

Reagovat
bayern987

Oblíbené kluby-hlavní-Real- To je jasné že pro tebe bude asi těžko vzorem.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že to není moc pravděpodobné, ale třeba Neymara mám rád. Patří mezi mé hodně oblíbené fotbalisty, takže bych zas nebral tak striktně.

Reagovat
smazaný uživatel

*bych to

Reagovat
bayern987

Neymar? Tak to já teda radši Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz radsi Iniesta..

Reagovat
Talker

Strašně se to seka...

Reagovat
fantomas

Tak to je tebou.

Reagovat
johan14

Evra mal rok keď Schumacher skolil Battistona Bože, to som už taký starý?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele