Názory a komentáře

Máme dokopáno!

A že to letos opravdu stálo za to. Gambrinus liga nabídla řadu zajímavých soubojů, sporných verdiktů, nečekaný přestupů i nepovedených trenérských změn. Fanoušek nezhýčkaný zahraničními soutěžemi mohl být spokojen. Hlavním poselstvím ročníku 2011/2012 je vítězství fotbalu.

Bundesligové All-Stars 2011/2012

Pokud nepočítáme baráž, tak 49. ročník německé bundesligy je již za námi a ještě než další strhující sezóna německého fotbalu vyvrcholí pohárovým finále, je třeba se za ní ohlédnout. Stejně jako v minulých dvou letech se tak stane skrz ideální jedenáctky a dalších přidané kategorie...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (9)

Kdyby existoval žebříček nejpodceňovanějších fotbalistů Francie, Aléxis Thébaux by na něm byl proklatě vysoko. Tento skvělý brankář prokazuje svoje kvality zápas co zápas v dresu provinčního Caen, jehož fanoušci si Thébauxovy zákroky užívají už od roku 2007 - otázka je, na jak dlouho.

Rekordní sezona BVB a žádné spekulace

Je za námi drtivá část ročníku, vše podstatné krom obsazení posledního místa v příští sezoně je dané. Borussia Dortmund je zaslouženým mistrem, který nastřílel nejvíce branek v klubové historii a zlomil historický rekord v počtu bodů.

A teď, dědo Royi, raď!

Přichází v 64 letech, s bohatými zkušenostmi a těsně po neúspěchu v Liverpoolu. Automaticky je vsazován do role spasitele, a to rozpačitě. Sám si zavařil také vlastním prohlášením o tom, že na šampionát jede vítězit. Co je vlastně tenhle "dědeček hříbeček" zač a proč se na něj vsadilo?

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (8)

Osmý díl seriálu o francouzských nadějích se v mnohém podobá tomu předcházejícímu - i tentokrát je jeho předmětem mladý obránce, který nastupuje za klub akutně ohrožený sestupem. Sébastien Corchia je však na rozdíl od Willy Bolyho přece jen známějším a ověřenějším zbožím.

Dvaatřicátá minuta třiatřicátého kola

Protože ve 33. kole německé Bundesligy se již nehrálo ani o titul, ani o druhé a ani o poslední místo, do popředí zájmu se dostaly i jiné otázky. Tak třeba vzájemný souboj Maria Gómeze a Klaase-Jana Huntelaara o korunu krále střelců. Oba kanonýři byli na 25 gólech a jejich souboj pokračoval na dálku.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (7)

Obrovské problémy v probíhající sezoně má AJ Auxerre a jeho fanouškům stačí ke spočtení pozitiv současné situace prsty jedné ruky. Trochu optimismu nicméně vyvolává alespoň situace ve středu obrany - tam totiž Auxerrois rostou hned dva mimořádné talenty.

Kaiserslautern padá a Dortmund slaví

Už jen dvě kola chybí do konce letošní sezony, mnoho věcí se vyřešilo. Známe prvního sestupujícího, známe mistra a také víme, že se bojovalo nejen na hřišti.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (6)

Sochaux zažívá po loňském postupu do Evropské ligy kruté vystřízlivění v podobě bojů o záchranu a má dost problémů samo se sebou. To však jako by se netýkalo Ryada Boudebouze - tento ofenzivní klenot z Alžírska podává i nadále výkony hodné velké pozornosti.

Je třeba zavést video...

A je to znovu tady. Další diskuzi na téma fotbal a video včera svým hrubým přešlapem vyvolal sudí Martin Atkinson, jenž řídil semifinále FA Cupu mezi Tottenhamem a Chelsea. Po změně stran uznal gól po střele Juana Maty, ačkoliv se o branku evidentně nejednalo, když míč vůbec nepřekročil brankovou čáru. Atkinson se sice po zápase kál, ovšem to už nebylo Kohoutům nic platné...

Dortmund ukázal, že si titul zaslouží nejvíc

Bundesliga prožila týden, v němž Borussia Dortmund nenechala nikoho na pochybách, že si letos titul zaslouží nejvíc. Po středečním vítězství nad Bayernem prošla i válečnou řeží 140. vestfálského derby na půdě Schalke 04. Bayernu tak odskočila o dalších pět bodů, a jestli v nejbližších týdnech nezničí zeměkouli mimozemšťané, bude titul její. Po právu!

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (5)

Montpellier útočí na francouzský titul a lví podíl na tom kromě nejlepší ofenzivy soutěže má i solidní obrana, kterou vede teprve dvaadvacetiletý Mapou Yanga-Mbiwa. Mladý stoper či pravý bek je i navzdory nízkému věku jedním z nejžádanějších hráčů ligy.

Černá středa bludného Holanďana

Měl být jednou z hlavních hvězd bundesligového spektáklu. Arjen Robben se však v klíčovém zápase Bayernu proti Dortmundu neprosadil a náskok Borussie narostl na šest bodů.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (4)

Ve čtvrtém pokračování rubriky o francouzských objevech se podíváme do jedné z největších fotbalových bašt v zemi - přímořského města Marseille, kde se v dresu tamního Olympique po trávnících prohání Nicolas N'Koulou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele