Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy

09.07.2014, 10:58
Názory a komentáře
Tohle nečekal asi nikdo. První brazilské semifinále nabídlo rovnou jeden z nejpamátnějších zápasů fotbalové historie; domácí, jak známo, proti hladovým Němcům naprosto vyhořeli a výsledkem 1:7 vyrovnali nejhorší výsledek reprezentace v dějinách. Naše analýza se tak od zavedených standardů lehce odlišuje..


Brazílie - Německo 1:7 (0:5)

"To Bůh roní slzy," komentoval novinář brazilské mutace kanálu ESPN deštivé počasí v zemi poté, co se domácí tým protrápil k jedné z nejhorších porážek v historii mistrovství světa. Pohledy do tváří fanoušků, kteří mokli venku v tisícových davech, ale nebylo slyšet ani hlásku, kapitán David Luiz s pláčem se omlouvající do kamery, kouč Luiz Felipe Scolari beroucí veškerou vinu na sebe v zoufalé snaze ochránit hráče před pranýřováním.. Brazílie vsadila na tomto šampionátu na emoce, a její semifinálové představení bylo emotivní od začátku až do hořkého konce.

Ne že by bylo něco špatného na prožívání vypjatých okamžiků - nic nerozčílí fanoušky tak jako tým, kterému je jejich osud jedno. (Že Brazilci sendvičovitě obkládali odevzdané a trapné výkony uslzenými epizodami jako nějaký druh sociálního experimentu, teď vynechme.) Jenže i přes všechny pronajaté psychology, i přes veškerou práci "táty" Scolariho nakonec brazilský plán (byl-li nějaký) vybouchl takovým způsobem, že to nemá v dějinách obdoby. Pár hodin po finálním hvizdu to nyní vypadá, že oním plánem bylo prostě nahradit absenci dvou klíčových hráčů (Neymara v ofenzivě, Thiaga Silvy v defenzivě) právě nadšením, entuziasmem, bojovností, zaskočit Němce hned v úvodu. A tady se ukázalo, co je na tomto turnaji velkou Scolariho chybou (a kde je rozdíl mezi ním a například Louisem van Gaalem) - přehnaná důvěra ve vlastní systém a jeho schopnosti. Jako by se Brazilci podívali na výsledek přípravného duelu Německa s Kamerunem (2:2) a na jeho základě usoudili, že k oběma soupeřům mohou přistoupit podobně. Metodicky precizní Löwův tým ani nehrál na 100% a přesto zvítězil o šest gólů, což je.. groteskní.

Má vůbec smysl tento zápas hlouběji analyzovat? Prakticky vše může být řečeno ve formě několika stručných bodů. Kanárci vstoupili do utkání neukázněně, živelně, ale nadšeně; protože Scolari zůstal u klasického rozestavení 4-2-3-1, utvořili jeho hráči opět dvě rojnice na obou stranách hřiště, zatímco v záloze pobíhali zmatení pěšáci, neschopní vypořádat se s německou přesilou. Ofenzivní opory pobíhaly vepředu jako splašené atomy, místo aby však způsobně napadaly a dostaly tak soupeře pod tlak (což byl podle všeho Scolariho záměr), musely se v úvodních minutách vypořádávat se sérií nákopů z hloubi pole, protože tato Brazílie nemá zálohu. Nějaký náznak strategie byl znát v těch několika málo chvílích, kdy domácí drželi míč a Marcelo se stahoval doprostřed hřiště coby rozehrávač a pomáhal tak vytvářet jakousi iluzi přečíslení, ale žádná výhoda z toho nevzešla (a možná to ani žádný plán nebyl, Marcelo prostě jenom běhal tam, kde ho zrovna napadlo); zatímco evropský celek působil kompaktním a zkonsolidovaním dojmem, Brazilci byli na trávníku "rozlítaní" jako pětileté děti na pouti. Pozice hráčů? Pfff! Zodpovědnost? Hahaha. Vždyť co se nám, domácím, může stát? Potom stačilo v nevhodnou chvíli odběhnout na záchod a vrátit se za stavu 0:5.

Absence Neymara samozřejmě otupila brazilskou ofenzivu (jeho náhrada, Bernard, byl ve fyzických soubojích s dobře vybavenými Němci absolutně k ničemu, respektive byl by, kdyby je podstupoval), mnohem větší katastrofou se však ukázal trest pro Silvu a udělení kapitánské pásky Davidu Luizovi, který vytvořil stoperské duo s Dantem. Jednoduše řečeno - Luiz v obraně de facto vůbec nebyl, totéž platí i pro jeho kolegu, a o becích už jsme mluvili. Těch pár ofenzivních nápadů se rychle smrsklo na nákopy na Hulka motajícího se někde na levém křídle, zatímco Němci - posílení prezencí hladového Kloseho v útoku (ne jako proti Francii, kdy zasloužilý veterán brázdil ofenzivní zálohu) - naprosto suverénním způsobem ovládli zálohu (aby taky ne, když měli neustále převahu minimálně 4 na 2) a jejich pružná, sehraná formace soupeře dokonale eliminovala. Scolariho tikající systémová bomba detonovala už po pár minutách, a zbytek byl prostě jenom trapas. Trapný, strašlivý, strašlivě trapný trapas. Pokud je hřiště reálně rozděleno v poměru 20:40:20 (zfetovaná brazilská obrana - Němci - odstřižený brazilský útok), asi se dá očekávat jenom jeden scénář.

Od Kloseho rekordního gólu na 2:0 už vlastně není co rozebírat, vše totiž probíhalo jako přes kopírák. Brazilské bránění by se dalo označit za hrůzostrašné, kdyby Brazilci nějak bránili - jenže oni de facto hodili ručník do ringu po nějakých 20 minutách, vůbec Němce neatakovali, absolutně nevěděli, co mají dělat. Bez Silvy obrana neměla vůbec, ale vůbec žádnou organizaci, hráčům chyběla bojovnost, poskytovali Němcům neuvěřitelně obrovské kapsy prostoru kolem vlastního vápna; kolikrát vlastně dovolili neatakovanému soupeři střílet z nějakých 18, 20 metrů? Ve 4-2-3-1 mají být dva štítoví záložníci.. kde byli? Na hřišti určitě ne. Na pivu?

Pokud jste zápas neviděli a znáte kultovní sci-fi horor "Invasion of the Bodysnatchers", máte zhruba představu o tom, co Kanárci předvedli za "výkon": zombie, které se viděly poprvé v životě. Němci neměli žádný problém udržet míč v útočné třetině i proti trojnásobné přesile. O rozdílu v přístupu obou týmů pak poměrně zřetelně svědčí situace po gólu na 1:7, respektive reakce gólmana Neuera s Bastianem Schweinsteigerem; oba byli naštvaní, jelikož německá obrana tuto situaci vyřešila opravdu špatně. Jejich gestikulace po obdržené brance byla výraznější než ta Oscarova, který onu branku vstřelil.

To by k analýze mělo bohatě stačit, takže následuje pouze přepsaný souhrn poznámek:

"Pro Krista pána, kdo koho brání?"
"Oni jsou v devíti na vápně, všichni za míčem, a stejně nikdo nevystoupí proti Němcovi.. oni jim ten míč prostě nevezmou. V devíti na vápně. Stojí tam jak morový sloupy."
"Tolik místa k dorážkám jsem v profesionálním zápase ještě neviděl"
"Domluvte se nějak! Hýbejte se! Utvořte nějakou formaci!!!"
"Němci se po pauze čtvrt hodiny šetří a pak jsou během tří vteřin zase v gólové situaci.. Proč je nikdo neatakuje? Třeba Luiz? Vždyť je o 40 metrů jinde, než má být.. Tak proč tam je?"
"Fajn trénink pro Němce"
"6:0.. Ne že by Brazilci bránili špatně, oni tam prostě fyzicky nejsou."
"Vypadá to, jako by Brazilci hráli bez tří vyloučených hráčů"
"Tohle je urážka fanoušků"
"Němci si schválně nahrávají na pokrytý hráče a stejně o ten míč prostě nepřijdou.."
"Brazilští fanoušci fandí Německu"
"Vzpomněl jsem si na Německo - Saúdská Arábie 8:0"
"Nebo Arsenal - Slavia 7:0"
"Luiz :D :D :D"



(dz)


Individuální hodnocení nejvýraznějších postav zápasu:

Bernard
Měl to pochopitelně nesmírně těžké: na hřiště se dostal jako přímá náhrada za Neymara, což samo o sobě znamená břemeno kolosálních rozměrů. Nicméně tak jako tak - ať už byl Neymarův vliv na hru Brazílie v posledních dvou zápasech sebemenší, ani takovou níže posazenou laťku šikovný driblér ze Šachtaru nebyl s to překlenout. Jeho herní projev byl necharakteristicky bojácný a doopravdy postrádal jakoukoliv jiskru. Právě na Bernardovo konto potom připadala většina zkažených přihrávek uvnitř útočné třetiny.

David Luiz
Takhle vypadá kapitánská páska pro okrasu. Asi málokdo by si ještě před pár měsíci tohoto roztěkaného pohodáře v roli vůdce Seleçãa ani nedokázal představit, a konkrétně ti skeptici, kteří mu nevěřili ani po období intenzivního zrání pod vedením Josého Mourinha a Luize Felipeho Scolariho, si mohou dál mnout ruce. David Luiz se totiž včera ukázal být přesně tím "starým" Davidem Luizem, kterému byste kapitánskou pásku nesvěřili ani z legrace. Na triko mu lze pohodlně přišít čtyři ze sedmi gólů, přičemž nutno dodat, že ty zbylé tři pro změnu určitě neměl jenom tak nezainteresovaně pozorovat zpovzdálí. (Když už tedy nic jiného.) Luizův tragický defenzivní výkon nakonec nemohou vytrhnout ani solidní záblesky kreativity kdesi vepředu, neboť právě to býval často kámen ošklivého brazilského úrazu - respektive startér smrtících německých protiútoků.

Fernandinho
S Fernandinhem to na letošním světovém šampionátu bylo jako na houpačce: proti Kamerunu jako střídající hráč v mžiku kompletně proměnil tvář brazilské hry, pak se mu v osmifinále nepovedlo uspokojivě navázat, proti Kolumbii znovu leccos perfektně odřídil a včera... včera spolu s celou řadou svých spoluhráčů dopadl na pomyslné dno. Jeho extrémně laciná ztráta před čtvrtým gólem vystavila Brazilcům definitivní stopku - teprve od té chvíle už opravdu nemělo smysl pokračovat. A kdyby aspoň šlo o jedinou vadu na Fernandinhově výkonu, to však v žádném případě: záložník ManCity soustavně nestíhal utínat trasy přihrávek a v konečném důsledku nefungoval ku prospěchu ani jedné ze dvou složek.

Fred
Roku 1950 to byl brankář Barbosa, a potažmo bílá barva dresů, tentokrát se bude v Brazílii po dalším krachu na domácí půdě pohoršeně ukazovat prstem hlavně na útočníka Freda. Nejlepší střelec loňského Konfederačního poháru už na mistrovství světa nebyl ani svým stínem - to by pořád byla spíš pochvala vzhledem k tomu, co ve skutečnosti celou dobu (ne)předváděl. A ono přitom bohatě stačí projet si jenom takové "highlighty" jeho včerejší show: nejprve si dalším směšným skokem pokoušel vymodlit penaltu, pak vyslal na Neuera jeden spektakulární šouráček, následně se na něj pár minut bučelo pokaždé, jakmile se (výjimečně) potkal s balonem, a veškeré toto dílo potom symbolicky završilo střídání tak nějak za účelem hráčovy ochrany. O obětním beránkovi tohoto výbuchu, zdá se, opravdu nemůže být pochyb.

Marcelo
Tohle bylo věru bizarní, ne-li skandální představení levého beka Realu Madrid. Pokud o Brazilcích včera obecně platilo, že si semifinále přišli odkopat jako amatéři v neděli navečer Hanspaulku, Marcelo byl dokonalým ztělesněním tohoto přístupu. Jeho poziční hra byla vpravdě šokujícím způsobem ledabylá a de facto každé jeho rozhodnutí včetně veškerých centrů do vápna postrádalo jakýkoliv smysl. Uznávaný analytik Michael Cox nakonec Marcelovo vystoupení označil za "zřejmě nejhorší individuální výkon, jehož byl na mezinárodním poli svědkem", přičemž by prý Marcelovi mohl konkurovat snad jen Wayne Bridge, jehož učiněná kalamita kdysi Anglii proti Chorvatsku zatarasila cestu na Euro 2008.

Sami Khedira ***
Po prvních dvou zápasech skupinové fáze vypadl ze sestavy a mnozí jako by na něj zapomněli, přitom to včera byl právě madridský středopolař, kdo pro Německo odváděl po všech směrech nejužitečnější práci. Khedira možná nevybojoval tolik balonů, zato je však zvládal efektivně distribuovat i vyvážet. Pakliže to tedy před turnajem měl být spíše Mesut Özil, na kom bude stát produkce nápaditých finálních přihrávek, včera se téhle role s velkým úspěchem chopil inspirativní a ve finále "dvoubodový" Sami Khedira.

Miroslav Klose
I kdyby snad mělo jít pouze o další zmínku často propíraného střeleckého rekordu celých dějin světových šampionátů, zasloužil by si zde Miroslav Klose vypíchnutí - včera to ovšem ani zdaleka nebylo pouze o tom jednom historickém zásahu. Útočník Lazia hrál podstatně výše než minule proti Francii, a to mu jedině prospělo: Klose dřel jako kůň, opětovně inicioval veškerý německý presink a vytvářel kapsy volného prostoru jak pro Müllera, tak pro Khediru. Tento nadmíru poctivý výkon si onen bonus v podobě 16. gólu na MS bezpochyby zasloužil.

Toni Kroos **
Lídr včerejší tabulky "kanadského bodování" (2+1) se teď už definitivně vykoupil z předešlých klopýtnutí v dresu národního týmu. Kroosova rozehrávka byla včera správně časovaná, drzá i hbitá; další jeho dobře zahraná standardka zajistila Němcům nálepku tuplovaných mistrů těchto situací, z nichž nyní na turnaji skórovali už pětkrát; a konečně jeho dva góly byly ukázkou odhodlání a cílevědomosti. Přesně o taková individuální představení v srdci zálohy by se rád opíral každičký mistr světa.

Philipp Lahm *
Pokud velký univerzál fotbalového řemesla před turnajem vyjádřil zklamání nad svými vlastními výkony, po včerejšku by jeho svědomí mělo být zase klidné. Takhle... ona jeho přítomnost v defenzivní linii Německu rozhodně prospěla už posledně, teprve nyní to však byl ten pravý, po všech stránkách stoprocentní Philipp Lahm. Na jednom konci hřiště přeci vystřihl jeden z nejelegantnějších skluzů, jaké jsem kdy viděl, zatímco na útočné polovině se finálními pasy zpříma podepsal pod dva německé góly a s inteligentní ofenzivní podporou se Thomasi Müllerovi nabízel tak nějak průběžně.

Thomas Müller
Teprve 13. hráčem, jehož střelecký účet na mistrovství světa již dál nehovoří řečí jedné jediné cifry, se včera stal fenomenální Thomas Müller. Stále teprve 24letý ostrostřelec byl po menší odmlce opět tím neúnavným rváčem, který se rád pohybuje na hraně (viz jeho souboje s Davidem Luizem), a přitom stěží polevuje v intenzivním terorizování soupeřových obran. Včera si Müller dokázal pravidelně vyhovět s Lahmem, Kroosem, Khedirou (se všemi těmito spoluhráči si vyměnil alespoň 10 přihrávek) a nakonec i se střídajícím Schürrlem, pro něhož v závěru luxusně připravil jeden z nejhezčích gólů turnaje.

Legenda: hvězdičky označují hvězdy zápasu - čím víc jich daný hráč u svého jména má, tím víc podle nás zazářil.

(td)

Autor: Dominik Zezula, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (311)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brazilci nemůžou chtít titul, když jsou slabí. At jsou rádi, že tohle vyřazení bylo pro ně takto šetrné, že dostávali goly od začátku postupně, kdyby byli vyřazeni až na penalty, to by bylo bolesti.

Reagovat
smazaný uživatel

těch 7 golů bylo asi stejně šetrných, jako brusný papír místo toaleťáku...ale Brazilcům to celkem přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že je Německo přejede, ale že si z nich udělají hotovou prdel? Hmm... nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je tohle nějaké překvapení, tak jsem čínskej bůh srandy. Když dneska Nizozemci vyřadí Argentince 6:1, překvapení to po včerejšku žádné nebude. Španělsko - Nizozemí bylo 1:5, tak co? Když to včera bylo ve 25. minutě 5:0, tak jsem si říkal, že zvrat na5:6 by nebyl žádným překvapením, vždyt fotbal nemá logiku řekl kdosi a někdo zas že ,,je to kulatý´´

Reagovat
johnik

dnes to bude diametrálně odlišný zápas

Reagovat
Jolly Roger

Skvěle, stylově a vtipně napsané. Pochvala - pobavil jsem se.

Reagovat
cristiano.K.

žákajda našel jsem chybu a oznamuji ji Aneb sedm kulí do Scolariho by bohatě stačilo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ale, že ten včerejšek úplně zkazil Čapek. Bylo hodně cítit, že to Brazílii přál a bohužel svým komentářem úplně zazdil jeden z velkých momentů fotbalové historie. A to nepočítám Kloseho rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

U toho brazilskýho gólu zvýšil hlas víc, než u všehch německých dohromady.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to nekomentoval Míra, i když ten je znám svou nákloností k Bundeslize

Reagovat
bayern987

při tom prvním gólu snad šeptal

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty se k tomuhle moc nevyjadřuj

Reagovat
smazaný uživatel

já ho do včerejška sice nemusel, ale respektoval jsem jeho předchozí práci, protože držet se v tv takhle dlouho není prdel, ale tím včerejškem u mě fakt klesl na dno. Ještě se dá pochopit jeho fandění některým týmům třeba v GL nebo LM, ale fandění určitým národákům to je už moc

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Bulvární nadpis.

Reagovat
Counter

Reagovat
j_mrazik

Chudák Bernard, jedinej Brazilec co běhal a ještě dostane vynadáno za aktivitu. Sice je to takovej malej šmikynožka, ale včera se on jako jeden z mála snažil.

Ještě jenom taková drobnost. Nevím, jestli je to záměr (asi jo), že pokud mají týmy ofenzivního krajního beka, jako má GER v Lahmovi, tak tu druhou stranu hraje stoperovitý bek. Kdyby místo Höwedese byl Schmelzer, tak by byli nebezpečnější, ale zároveň možná zranitelnější. Každopádně by si Mesut víc zahrál, protože od Höwedese prostě nějakou solidní příhru nedostal.

Reagovat
Swarley

souhlas s Bernardem a to druhé bude spojeno i s tím, že před Hovedesem hraje právě Ozil, který přece jen směrem dozadu moc práce neodvede..

Reagovat
cristiano.K.

snaživej splašenej, neměl šanci nahradit Neymara,ale nijak bych ho nezatracoval, když si vemu,co předvedli na celém šampionátu Hulk a Fred

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze je Muller takovy hovado. Hrac je to fakt fantasticky. Porad si tak trochu myslim, ze kdyby se nevykartoval v JAR na zapas proti Spanelum, tak tenkrat sli dal Nemci.

Reagovat
j_mrazik

Je to fantastickej parchant.

Reagovat
Hokaido

V čem je to hovado ? Všimnul jsem si, že ho nikdo nemá rád, ale fakt nevim proč

Reagovat
Kovi81

Ja momentalne fakt asi nemam oblibenejsiho hrace nez je Thomas, by me zajimalo, jestli je ten hate na nej kvuli jeho zjevu a tomu ze je dost nervak, nebo tam je jiny duvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Chování na hřišti, přehrávání kontaktů, věčný rozhazování rukama, hádání se s rozhodčim, potihráčema + má neskutečný úspěchy, což se u nás neodpouští :) Mně se nelíbí jako právě ten "nervák", Vychází to z nabuzenosti všechno a je to pro dobro jeho hry, ale sympatický mi to teda neni

Reagovat
Swarley

Reagovat
Kovi81

Ok, dik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Včera bylo skvělé,jak se tam rozčiloval za stavu 7:0, že byl faulovaný a po pěti sekundách ho tam Mertesacker zpacifikoval a poslal do řiti, ať je zticha

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hokaido

Podívej se na to znova. To co tam udělal luiz bylo nenápadný, ale jedna z největších svináren, co jsem kdy viděl, měl by dostar stopku za to, ale asi to nehrozí

Reagovat
smazaný uživatel

Robben a pak Müller nepočítaje hráče francouzské repre

Reagovat
Han střelil první

Na hřišti je to kretén.

Reagovat
Counter

Zrovna dneska ale na jeho místě bych se nezachoval jinak. Co tam ten Luiz chtěl jako nakopnout, to je mi záhadou.

Reagovat
Counter

*včera

Reagovat
vodka

Reagovat
db18

Fantíku, za to hodnocení Luize tě Arbiter sežere

Reagovat
fantomas

Jen at si to zkusí

Reagovat
Kovi81
Reagovat
fantomas

Mě strašně baví už jen ty tři góly, za který jakože nemohl. To je fakt nekonečná legrace, neomrzí se.

Reagovat
Kovi81

Ja si to dneska asi jeste pustim pred Holandanama, at zabiju cas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Tohle až uvidí SIlva a uvědomí si, že ho má na starosti každodenně, tak se možná sám posadí na lavičku

Reagovat
nani92

tak Silva ho doteraz dokázal celkom brzdiť a ustrážiť..možno pri ňom fakt dospeje,lebo inak v dlhodobejšom hľadisku nemá šancu..

Reagovat
cristiano.K.

zas bych to nepřeháněl, ono jim to spolu opravdu klapalo. Ono když to člověk veme v globalu,tak Luiz patřil jednoznačně k tomu nejlepšímu za brazilce.

Reagovat
Puskas

Prostě mu nevyšel zápas.

Reagovat
cristiano.K.

přesně. Vem si,že zaskakuješ za kapitána, jdou přes tebe první dva goly, snažíš se to odčinit. On to chtěl odčinit útočením a nevyplatilo se a skončilo,tak jak to skončilo. Němcům tam spadlo všechno a zatímco brazilcům nebylo přáno. V druhé půli za 10.minut měli tři šance a všechny napálily do Neuera.

Reagovat
Tsigi

Otázka, kolik zápasů by mu vyšlo, kdyby na něm ležela ta zodpovědnost vždy. Luiz má smůlu, že žije v době, kdy existují statistiky a instant replay

Plus se mu to seběhlo s načasováním toho fantasmagorickýho přestupu, kapitán a pak jeden z nejhorších výkonů všech dob

Reagovat
smazaný uživatel

teď vyšel pěknej článek na isportu kde mapují kde byl u všech gólů, bohužel to vypadá že to fakt odklusal a ty góly byly většinou přímo jeho asi to taky bylo tím, že dostal pásku, tak chtěl na spoluhráče hlavně mluvit

Ač je to můj oblíbenec, včera hrál fakt hrozně. ¨

DM je skvělej, ale na stoperu jsou o hodně lepší hráči. Když hodnotím ten přestup, tak za ty peníze opravdu dobrý byznis pro CFC

Reagovat
smazaný uživatel

taky je otázka, kolik toho zmůžou stopeři, když střed zálohy Brazílie na německou trojku vůbec v ničem neměl a posral co mohl.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Puskas

ten bude někde schovaný

Reagovat
db18

včera/dneska pod souhrnem ještě psal, že za to nemohla stoperská dvojice

Reagovat
Puskas

Tak určitě nebyla jediná na vině.

Reagovat
Han střelil první

OT: Slovenský záložník Weiss odešel z Olympiakosu do Lekhwiyi

Desperado 27.01.2014 10:37

len aby tamo pol roka za nim nesiel aj Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
Alberto Aquilani

Už pred zápasom som sa čudoval, čo všetci máte stým Bernardom, len malý bežec, ktorý ti zápas samozrejme nikdy nevyhrá a do TOP teamu je absolutne nepoužiteľný.... tým ale teraz nechcem povedať, že bol najhorší na place, tie 2 mikrofony- Luiz s Marcelom boli samozrejme niekde uplne inde ....

Reagovat
Han střelil první

To byla naprosto jednoznačně chyba Scolariho. Nic proti němu, je to pán trenér, ale to, co postavil byla hrůza. Z obrany jediný, kdo by měl nastoupit do dalšího zápasu je Dante. Ten si odvedl pozičně to své, ale prostě sám bránit nemůže. Místo Fernardinha měl hrát od začátku Paulinho. Bernard jenom potvrdil svou mizérii ze Šachťaru a Scolari může jenom tlouct hlavou do zdi, protože se zraněným Willianem už tam nemá moc koho postavit. Hlavně že Ronaldinho sedí na na tribuně.. Ramires je sice dobrý, ale není to ten typ hráče, který je potřeba. A místo Freda by se dal postavit třeba stan ono je to fuk.

Ale jak říkám karma je svině a veškeré štěstí a tlačenka od rozhodčích, která jim pomáhala uteklo v semifinále pryč. No každopádně je mi to fuk. Ať by postoupil kdokoliv, tak bych mu 100% ve finále nepřál.

Reagovat
Han střelil první

Tak si to nečtěte!

Reagovat
johnik

já si to přečetl....

Reagovat
CubONE
Reagovat
Swarley

on se zase včera zbláznil no, dostal pásku, cítil obrovskou zodpovědnost a čím méně se dařilo, tak tím víc blbostí vymýšlel...chtěl s tím jakože něco udělat a vzniklo z toho tohle...samozřejmě to nic neomlouvá, totální výbuch Luize i Scolariho...

Reagovat
Tsigi

Ale zas jednou za půlroku kopne slušně přímák

Reagovat
j_mrazik

Jeden pokus z 50 trefí jinak než na tribunu.

Reagovat
CubONE

Reagovat
nani92

mne ho je aj svojim spôsobom dosť ľúto..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ďubek z Ružomberoku přestupuje do Liberce!!!

http://www.mfkruzomberok.sk/spravy/index.php?clanok=1683

Reagovat
smazaný uživatel

7:06Dvě desítky zapálených autobusů a vyrabovaný obchod jsou výsledkem násilností způsobených rozlícenými Brazilci v Sao Paulu po zdrcující prohře jejich týmu v semifinále MS s Německem

cloveka by jich bylo skoro lito, ale pak si precte tohle a rika si, ze ti maj do evropanu jeste hodne daleko a spis se podobaj tem opicim..

Reagovat
Tsigi

Vím, že rád rošiřuješ tyhle svý národnostní teze, ale tohle je hloupý

Kanada po prohře Vancouveru ve SC, jeden z nejpokročilejších národů na světě

https://www.youtube.com/watch?v=4VzOUKODdZ4

Reagovat
smazaný uživatel

To chces porovnavat? Hromadu zapalenych veci pred stadek se zapalenim 20 autobusu, rabovanim a kramu a spoustou rvacek?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok no, evidentne taky postizeni

Reagovat
Atlético de Madrid

Kanadani maj do evropanu taky daleko, opice jedny

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

tobe to prijde normalni? tak to je smutny..

Reagovat
fantomas

Normální spíš neni to vztahovat na nákou etnicitu zas. Evidentně prostě když se sejde pár tupců na jednom místě, dovedou udělat bordel - ať je to v Brazílii, Kanadě nebo Tasmánii. To je zhruba jedinej - vpravdě senzační - výstup, co se z tohohle všeho dá udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, mi nerikej, ze po tom co by to MS bylo v Nemecku a Nemecko by schytalo takovej debakl, ze by nemci vybehli do ulic, zacali rabovat, nicit, zapalovat autobusy.. Jestli tomuhle fatk veris, tak uz nevim.

Reagovat
fantomas

To vůbec nic nemění na tom, co sem napsal. Pochopitelně že by se to nestalo v KAŽDÝ zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemeni ani nic na tom, co jsem napsal ja

Reagovat
fantomas

Ok, tak to pojďme uzavřít tim, že Brazilci i Kanaďani maj do Evropanů hodně daleko a spíš se podobaj opicím.

Reagovat
smazaný uživatel

zase kdyz se zamyslim nad nekterym chovanim Banikovcu, tak to taky neni zas tak daleko..

Reagovat
fantomas

No tak vidiš

Reagovat
smazaný uživatel

Vy za vsim vidite etnicky nadavky, Banikovcum taky nadavam do opic. Proste posuzuju ciny a ne to, kdo je dela.

Reagovat
fantomas

Takle ten první příspěvek teda v žádnym případě nevyzněl.

Reagovat
smazaný uživatel

To moc nechapu, psal jsem, ze by mi jich mohlo byt lito, ale ne po tom, co se chovaji jako opice.

Reagovat
Atlético de Madrid

Napsal jsi, ze se podobaj opicim a do evropy maj daleko. Za prvy, nevim, proc by se to jako nemohlo stat v Evrope. Takovy nepokoje se nekdy dely v pulce evropskejch zemi, ve vetsi nebo mensi mire. Zadruhy, proc to kurva vztahujes na vsechny Brazilce? Za tohle je zodpovedna nejaka tlupa lidi, na kterou si muzes zanadavat i bez srovnani obyvatel dvousetmilionovy zeme s opicema. Ty to vse neskutecne zobecnujes.. Mohlo by ti byt lito bůBrazilcu, ale protoze nejaka tlupa agresivnich typku rozmlatila.mesto, tak jsou najednou vsichni opice.

Reagovat
domingo

Kdybych mel aplikovat tvoji logiku, tak jsou vsichni Ukrajinci debilni

Reagovat
bayern987

? Spíš polární medvědi!

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole

Reagovat
fantomas

Reagovat
bayern987

Reagovat
Counter

Já fakt nechápu, proč nedostaneš ban.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Za co? Za to, ze se mi hnusi rabovani, niceni apod?

Reagovat
Mada

Reagovat
edejv

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
vodka

omg, ty nepokojevani nesouvisí s prohrou, byly po celou dobu MS a i před ním...

Reagovat
Jardin

Ty si kokot, to svět neviděl.

Reagovat
edejv

Reagovat
kiwwi

http://i.imgur.com/0bWJZzp.png

The BBC had to clarify the Germany score in case anyone didn't believe it.

Reagovat
db18

David Luiz's reaction every time he gets the ball:

http://d3dsacqprgcsqh.cloudfront.net/photo/aD0EMWd_460sa_v1.gif

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
fantomas

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Ligter

Reagovat
CubONE

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
-Carles-

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bayern987

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tu stěží má smysl analyzovat taktiku, Brazilci jednoduše odešli psychicky, prakticky už po prvním gólu. Nezvládli ten nelidský tlak, který na nich ležel.

Reagovat
smazaný uživatel

co furt vseci mate s tou psychikou proboha? ikdyby hrala plzen s psychikou na nejvyssi urovni a real zkleslej jak zpraskani psi napr po porazce 7:0 od barcy stejne by real smetl plzen rozdilem nekolika trid..tady to nebylo o psychice,ale o kvalite,kterou brazilie,kor distancem silvy a zranenim neymara proste nemela ! ten kokot fred,ofenzivni stoper luiz ,paulinho a maicon jsou toho zarnym prikladem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale určitě i psychika hrála roli. I z reakcí po zápase bylo vidět, jak na nich ležela obrovská zodpovědnost, očekávání celé země. Omlouvali se každému člověku v Brazílii, byla to pro ně velká tragédie. A s takovým svazujícím tlakem se těžko obrací zápas, který ti začíná protékat mezi prsty a s každou minutou se z něj stává větší a větší ostuda před zraky celé země, která k tobě vhlíží a očekává od tebe úspěch. Ano, nejde mluvit jen o psychice, bylo tam spoustu věcí špatně, ale nejde to přehlížet.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně opravdu přišlo už po prvním gólu, že se tvářili naprosto vyděšeně, nechtěli věřit tomu, co se děje. Po druhém pak odešli úplně, proto dostali další tři hned na to. Normálně by se to při kvalitě těch hráčů nemohlo stát, taktika netaktika.

Reagovat
smazaný uživatel

jj hlavne, ze jsme porazili Atletico, ty sasku

Reagovat
skteel

přesně

Reagovat
Atlético de Madrid

Nejhorší hráči zápasu Marcelo s Luizem...a Miranda s Filipem fandili u televize.

Reagovat
kiwwi

Marcelo bol tiez strasidelny ten chlapec je pozicne totalne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Fred se schoval až tak dobře?

Reagovat
bayern987

Nebyl u míče-nic nezkazil

Reagovat
Radin

Kdo je Fred?

Reagovat
skteel

Kluci ušatí co jste to psali, vy jste nikdy nehrávali fotbal na nějaké vyšší úrovni, že ne?

Úplně je to z toho článku cítit...

Reagovat
fantomas

Z Brazilců to včera taky bylo cítit, tak co?

Reagovat
skteel

super

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bayern987

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Ligter

To mi připomíná: ''Co kritizuješ, natočil jsi snad něco?''

Reagovat
jiriczeQ

obávám se, aby se něco nestalo Zunigovi..Brazilci jsou blázni a jsou schopni tento debakl přičíst nepřítomnosti Neymara, i když je to samozřejmě úplná blbost

Reagovat
smazaný uživatel

khedirovi se timto omlouvam za moji neduveru, kterou jsem k nemu mel po jeho navratu po zraneni, vcera dokazal, ze je opet zpatky v te forme, v ktere se mi nejvic libil

Reagovat
smazaný uživatel

bral bych ho do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho chtel loni pred tim zranenim, ted po prichodu fabregase tezko rict, ale kdyby odesel ramires, urcite ho mourinho bude zvazovat, to je jeho kun

Reagovat
smazaný uživatel

Moc sympatický na Chelsea...Fabregas tam sedne lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

nemiloval jsi nahodou Fabregase par let zpatky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. To byli jiní...já párl let zpátky tady ani nebyl a pod PL jsem se moc nevyjadřoval

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde, jestli jsi tu byl, ale fandis tem srackam

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, Arsenal fakt rad nemam.

Reagovat
smazaný uživatel

Však potom fandíš takovým sračkám no...ztracený případ

Reagovat
j_mrazik

Každý někdy někoho miloval, aby ho pro dementní chování pak začal nenávidět, protože ti uteče s blbečkem/blbkou, aby se pak začal(a) tahat s největším dementem/krávou v okolí. Nevěděl jsem v jakém rodě to psát, tak jsem to udělal gender korektní.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel ho jeho milovana nevyslysela, tak musel vzit zavdek hezci frajerku s horsim charakterem

Reagovat
j_mrazik

Jeho milovaná taky není žádná kráva a nabalila si exotickýho velkookýho fešáka. Navíc se vracel tak nějak vojetej španělskýma štětkama, takže o něj lepší partie moc neměly zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Nj kdyz ma ta jeho bejvala frajerka matku kravu (Wenger), tak se nikdo nemuze divit, ze pujde za hezci, pohodovejsi a tou s milujici rodinou

Reagovat
j_mrazik

Ty nazýváš milující rodinu takovou, která svoje děti hromadně posílá na převýchovu, protože to sama nezvládne. Matka bývalky má jenom hrdost a rozum, že nebere zpátky šupáka, který brečel, že ho DNA tahá pryč. Prostě chce pro svou dceru to nejlepší a navíc má už lepší partii.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, rodice moc dobre vi, ze detem prospeje, kdyz toho zaziji co nejvic, kdyz pujdou do sveta a nauci se zit samostatne a vrati se mnohem silnejsi, nez kdy driv. A nasledne budou rodicum jeste vdecni. Matka byvalky je jenom zamindrakovana krava, ktera si nechce priznat cas svoji chyby, ze i diky ni, supak odesel. A sehnala si slabsi nahradu a dela z ni kdovi co, ikdyz kazdej vi, ze na supaka nema ani nahodou.

Reagovat
Hokaido

Vzdej to, seš trapnej

Reagovat
j_mrazik

V čem je Wengerova chyba, že si Fabregas vybrečel přestup do Barcelony? A on přišel s prosíkem o návrat k nám, jenom už holt máme plno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl tym Arsenalu dostatecne konkurence schopnej, tak nebude brecet o prestup. A sice mate plno, ale na stred zalohy je vsechno tak o 1-3 urovne niz, nez je Fabregas

Reagovat
j_mrazik

Oproti Barceloně v tý době nebyl žádnej klub na světě konkurenceschopnej. A ten Fabregas, který od nás odcházel, byl fantastickej. Teď mi přijde o dost slabší. V Barceloně se prostě zasekl. U nás měl možnost být top na své pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja ho nemam rad, ale to, ze jste ho ted nebrali, nebylo nic jinyho, nez ublizenecky chovani. Ikdyz neni tak dobrej jako tehdy, tak je porad mnohem lepsi, nez cokoliv, co tam doprostred zalohy mate.

Reagovat
j_mrazik

Věci se mají takhle. Na jeho pozici přišel hráč, který nás stál rekordní peníze a Arsenal se nechová jako klub magorů, že by na tu samou pozici kupoval Fabregase jenom proto, že panáčkovi už nevoní Barca, nebo spíš on nevoní jí. Další problém je, že potřebujeme posilovat jinde a pokladnice není bezedná jako v případě Chelsea. Arsenal se snaží nějak rozumně vést ten klub jako podnik, není to pračka na prachy, je to prostě firma a tady musí jít emoce stranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej pockej, koho mas na mysli? Ozil je preci jina pozice, nez Fabregas.

Reagovat
j_mrazik

No to je právě ta nejasná otázka, co on vlastně teďka je...?

Reagovat
smazaný uživatel

tak co jsem slysel, tak k nam jde hrat CM..

Reagovat
j_mrazik

Já jsem na něj sám zvědavej. Myslel jsem, že vcelku zlenivěl podle toho, co jsem ho viděl. A navíc se motal tak nějak víc vepředu a bránit moc nemusel. U nás na CM máme Ramseyho, který měl životní sezonu a doufáme, že to zopakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidime. Kazdopadne bych mu nenadaval za to, ze sel do Chelsea, kdyz jste ho odmitli, proste sel do tymu, kterej ma ambice. Jina vec by byla, kdyby mel dve nabidky, od vas a od nas a vybral by si nas.

Reagovat
j_mrazik

Já vím, že je ho situace byla špatná. Vykňoural si přestup do klubu, který ho za 3 roky nezapracoval a už ho nechce. Jeho bývalý klub ho taky nechce, klesla mu výkonnost a jediný, kdo ho chce za ty prachy, co stojí, je klub, který předtím pohrdal, ale teď musí papat jeho polívčičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
cristiano.K.

taky tu musí člověk za to orodovat už třetí zápas

Reagovat
nani92

100. pre Scolariho žákajdy

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne

Reagovat
jiriczeQ

někdo tu bránil Danteho, já jsem četl, že měl 0 vyhraných osobních soubojů..to není nijak závratné číslo :D z obrany Brazilců bych nedal nikomu víc jak 2/10 za včerejšek..

Reagovat
db18

Vyhrál 3 z 11 - to je sice hodně málo, ale ne tak málo jak píšeš

+ měl z Brazilců nejvíc úspěšných nahrávek: 49 (úspěšnost 89,8%)

Reagovat
jiriczeQ

omlouvám se, asi blbý zdroj..

Reagovat
fenixLFC

Trapný, strašlivý, strašlivě trapný trapas. Pokud je hřiště reálně rozděleno v poměru 20:40:20 (zfetovaná brazilská obrana - Němci - odstřižený brazilský útok

Reagovat
fantomas

Mě pobavila ta jeho poznámka "Němci si schválně nahrávají na pokrytý hráče a stejně o ten míč prostě nepřijdou.."

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi je trapny, straslivy, straslive trapny trapas... uplne slysim Rimmera : Je to muj soukromy, osobni , soukromy denik plny mych osobnich, soukromych, osobnich veci

Reagovat
edejv

jo Rimmer je borec

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Nemcom prajem ale toto si Brazilcania nezasluzili.

Reagovat
maxton

tak som si chcel stavit na Nemcov :(

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nešly by v diskuzi zavést hypertextové odkazy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
-Carles-

tiež som nad tým minule premýšlal, že by to značne uľahčilo otváranie odkazov bez potreby copy paste. Myslím že nič náročné to nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusis pouzivat copy paste, staci oznacit a kliknout na vyhledat

Reagovat
smazaný uživatel

*na přejit na adresu..

Reagovat
smazaný uživatel

a pak kliknout v google. Já dávám přednost jednoduchosti a kliknutí na přejít na adresu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Tiež možnosť, ale mám už takú deformáciu používať na všetko klávesnicu

V každom prípade hypertextový odkaz ktorý sa otvorí v novom okne je asi predsa len rýchlejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny..

Reagovat
Counter

Hele postav se s takovými požadavky do fronty, já si žádost o ikonku na twitter EF hezky vyplnil dávno před tebou!

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych radši boxík na hlavní stránce, který by upozorňoval na nové reakce na příspěvky uživatele.

Reagovat
PJ

šly, časem budou... do tý doby - pokud používáš Firefox, nainstaluj si doplněk Text Link, pak stačí dvojklik na cokoliv co vypadá jako adresa a stránka se otevře

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Clickable Links pro Chrome

Reagovat
Jardin

Díky, skvělá věc Rozšíření do Chromu nějaké mám, ale nikdy mě nenapadlo hledat i něco takhle užitečného k eurofotbalu

Reagovat
rufus

Parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hntlyl

V Chromu používám Clickable Links http://goo.gl/JkXRt

v kombinaci s Hover Zoom http://goo.gl/MhwEk

Ušetří dost času i práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska muze byt hodne zajimava etapa TdF

Reagovat
nani92

opäť taká kde má Sagan šancu alebo už idú na rad vrchári? (sorry,do cykl. sa moc nevyznám)

Reagovat
smazaný uživatel

Wft nejlepší hráč Khedira ale tak šlo to čekat, když už nemůžou honit nad francií a africkýma negrama, tak aspon takhle si schladili žáhu aspon touhle tuniskou špínou

Reagovat
domingo

Jj. Ja chtel vyhlasit i Mustafiho za zpusobne sezeni na tribune, ale Tom mi to rozmluvil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi neskutečně hloupý člověk

Reagovat
smazaný uživatel

Dal víc gólů než ostatní, takže zaslouží. Nevidím důvod to nějak dál rozebírat, zlehčovat to tím, že dal góly Saudské Arábii apod., že Ronaldo dával hezčí góly. Na to se přece u této statistiky nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda je, že se pořád najdou lidé, kteří zpochybňují absolutní počet...je to prostě objektivní hodnocení, nemůže se tam nic poplést, dojmy nehrají roli. Už se těším až budou tihle stejní lidé brečet, že nám na Olympiádě zařízli sportovce na základě "bodového hodnocení" (snowboard, boule)

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

blbost, prostě je to pan zakončovatel

Reagovat
db18

Reagovat
CubONE

Reagovat
Swarley

pořád nechápu, proč s tím má tolik lidí problém

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardin

Nějak nerozumím jedné věci. Pokud je to "jen doklepávač", tak proč takových jako je on není víc? Vždyť je to tak jednoduché, jen doklepnout balon do sítě. Tak proč sakra těch 16 golových střelců není víc?

Reagovat
miky10

Je to jen doklepávač, ale to samozřejmě neni nijak jednoduchá úloha.

Reagovat
Jardin

Ale jo, přesně tak. Není to typ Messi, že by obešel 5 obránců a zavěsil, ale ví kdy se kam postavit a to je taky vlastnost, kterou nemá kde kdo.

Reagovat
Spalovač šancí

Očekávám velké změny v Castrol Indexu. Fred se za včerejší výkon probuje do první desítky, protože jsem ho neviděl zkazit jedinou akci

A Luiz by mohl taky nabrat nějaké kladné body za ten útok na Müllera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se ztrapňovat, to je věc

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, taky nechápu, co k tomu Castrol vede ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen o tom, že se lidi smějí věcem, kterým nerozumí.

Reagovat
Spalovač šancí

Jestliže je v první trojce po čtvrtfinále Varane a v desítce chybí např. takový Garay, příp. G. González, něco rozhodně není v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zbytečné to řešit furt dokola.

Reagovat
Spalovač šancí

Není, protože někteří si myslí, že CI je vševypovídající objektivní statistika přínosu hráče

Reagovat
smazaný uživatel

A ty víš, jak přesně to funguje?

Reagovat
Spalovač šancí

Vzhledem k tomu, že Castrol tají algoritmus výpočtu a nejsem ani tvůrcem daného algoritmu, tak samozřejmě to PŘESNĚ nevím. Vzhledem k tomu, že index dává podezřelé výsledky /viz mnou udávaný příklad, příp. to, že po ČF nebyl jedničkou mezi brankáři Navas/, je na místě podezírat i algoritmus, resp. nastavení vah jednotlivých hodnocených kritérií.

...

Je-li výsledkem 0, nemůže být implikaci východiskem 1, což vyplývá z výrokové logiky. Jinými slovy, je-li blbě výsledek, nemůže být dobře postup/algoritmus.

...

Podezřelé výsledky s "utajením" algoritmu odsuzuje CI do podobné roviny, jako kdybochom chtěli posuzovat kvalitu zpěváků na základě výsledků Zlatého slavíka.

Reagovat
smazaný uživatel

A podle čeho si myslíš, že by měl být Navas jedničkou mezi gólmany? Proč myslíš, že by tam neměl být Varane, ale Garay nebo González? Vzhledem k tomu, že nevíš, jak přesně CI vyhodnocuje výsledky, nechápu, jak to můžeš kritizovat. Podle kritérií CI to dopadlo tak, jak zveřejnili. Furt to jsou jen tvé nic neříkající dojmy z toho, co jsi viděl v televizi. Nemáš to ničím podložené, jen nějakým subjektivním pocitem, který může mít každý člověk jiný. Tedy se zase vracíme na začátek a vlastně i do včerejší diskuze, takže se už opakovat nebudu.

Reagovat
Spalovač šancí

Tak to zkusíme objektivně. Přestože šampionát je ofenzivnější než dva předchozí (jestli se nepletu, tak už ve skupinách padlo více golů než za celé MS 2010, resp. MS 2006), tak v první 10 je 6 obránců. Už jenom toto svědčí o špatném nastavení kritérií, resp. jejich vah.

...

Navíc na třetím místě celkově jako nejlepší z obránců je hodnocen hráč (Varane), ktery způsobil vyřazení svého týmu ve ČF. Ale je opravdu možné, že vstřelené, resp. zaviněné goly jsou jenom moje subjektivní kritéria, kterým se autoři indexu v zájmu objektivity vyhýbají

Reagovat
PJ

Tohle je věčný téma, který asi nemá smsl řešit... Protože ať už se udělá jakýkoliv hodnocení na záklaně nějaký měřitelných objektivních parametrů, vždycky se najdou lidi, jejichž subjektivní pocit nebude odpovídat výsledům toho hodnocení a parametry nebo výpočet tak podle nich budou špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz to psal vcera, chapes, ze je treba brat v potaz taktiky jendotlovych tymu, prinos pro tym, jako tam maji funkci?

Reagovat
Atlético de Madrid

Každý tyhle staitstický ukazatele se musej brát jen jako statistický ukazatele, nic víc. Vždy je pak musí nějak interpretovat člověk. Pokud se vyhlašuje nejlepší jedenáctka, tak by se tyhle stats měly imho brát jen jako jedna z věcí, ke kterejm se přihlíží, nikoliv jako hlavní kritérium. Při vyhlašování nejlepších hráčů se nejvíc přiklánim ke hlasování sportovních novinářů a analytiků, protože ti to většinou dovedou posoudit nejobjektivněji. Ty statistiky jsou super jako zpestření, ale většinou je tam plno věcí, které nezachytí a které jsou pro určení "nejlepšího hráče" nutný. Například poziční hru vůbec nedokážou rozeznat, třeba pokud hráč odebere 150 balonů za zápas, ale v klíčovym momentě mu uteče hráč, kterej vstřelí vítěznej gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mě hlavně ani nejde o to považovat CI za hlavní kritérium pro posuzování přínosu hráče. I když pokud jde o ten konec a to, že hráč po 150 skvělých zákrocích udělá jednu chybu a pustí soupeře do gólové šance, mu podle mého názoru nijak nebere ty předchozí zákroky, které zvládl a kolik jich nemá nikdo jiný. Já si myslím, že se to ani úplně objektivně zhodnotit nedá, protože každý jednotlivec má jiné úkoly na hřišti, takže by se dalo maximálně posuzovat hráče na stejných pozicích a i tam jsou jak píše dolar rozdíly v taktice atd., takže taky těžko úplně přesně hodnotit, který hráč je lepší nebo horší. Mně jde hlavně celou dobu o to, že lidi píšou, jak je tabulka Castrolu špatná, jaké tam jsou nesmysly atd. Není špatná, hráči jsou na správných pozicích podle kritérií, která tam jsou nastavená. Já myslím, že ani samotní autoři neuvádějí, že jejich výsledky jsou jediné správné a musí se podle nich každý řídit. Kdyby ano, tak se podle toho přece může udělovat i Zlatý míč. Jen prostě posuzují dle dostupných statistik, pohybu hráče a nějakého jejich algoritmu a bodového hodnocení, který hráč je z těch jejich dostupných dat (a to hmatatelných, ne nějakých subjektivních pocitů, prostě dat, která dokáže zjistit každý a která jsou nezpochybnitelná) nejlepší a vyšel jim Benzema. S tím nejde nesouhlasit. Kdybych nesouhlasil, tak přece musím znát jejich algoritmus a mít spočítané, že jiný hráč splňuje kritéria lépe než Benzema. Pak samozřejmě vždycky vznikají diskuze, jenže lidi se hádají i měsíc po udělení Zlatého míče a myslím, že se ještě teď spousta lidí neshodne, jestli to má Ronaldo zaslouženě a jestli to náhodou neměl být Messi nebo Ribéry. Tyto výměny názorů jsou věčné, ale u CI mi přijde, že je to kritizování podobné tvrzení, že 1+1 není 2, ale 3, protože můj dojem je prostě takový.

Reagovat
Spalovač šancí

Když neznáš algoritmus, přičemž výsledek přesné číslo, tak rozhodně nemůžeš tvrdit, že v tom algoritmu platí 1+1=2

Zlatý míč je výpočtově naprosto v pořádku, protože se jedná o prostý součet hlasů oprávněných hlasujících. Byť výběr hlasujících se může zdát pochybných, samotný výpočet je OK.

Jenže u CI prostě nikdo neví, co a jak a proč se počítá. Když se koukám na Benzomovy body, tak průměr 9,79 znamená, že ve 4 zápasech dostal 10 a v jednom 9. Opravdu byl tak dobrý? A je maximumum opravdu 10, jak to vypadá? Pokud se prostě nezveřejní způsob výpočtu, tak si prostě neodvážím tvrdit, že tam platí 1+1=2, protože místo sčítání tak klidně mohou mít špatně násobení

Reagovat
smazaný uživatel

Neodvážíš si tvrdit, že 1+1=2, ale hlavně že se odvážíš si z toho dělat srandu a říkat, že je to celé špatně...

Reagovat
PJ

No, ne že bych se chtěl těch věčných kritiků jakýchkoliv anket a žebříčků zastávat, ale pokud neznam způsob výpočtu, vidim jen výsledek a ten se mi nezdá, tak mi nezbejvá nic než si myslet, že ten způsob výpočtu je (podle mýho) špatnej

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro vitezstvi Nizozemska

Reagovat
CubONE

Reagovat
fantomas
Reagovat
db18

Reagovat
PJ

počkej, ale to v tý bráně je Neuer, takže to je německá obrana

Reagovat
PJ

... i když pozice hlavně Luize je vtipná tak jako tak

Reagovat
smazaný uživatel

Blik cvak prijem

Reagovat
fantomas

No však de o to, kde se pohybuje Luiz a Marcelo při "napadání", resp. odkud se vracej do svých pozic...

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo jeste tak hroznej neni, ale Luiz

Reagovat
PJ

Jsi si jistej? Když tam je ta čára naznačující, kde by měli bejt? No asi je to možný pochopit oběma způsoby, mně jako první napadlo, že je ten obrázek špatně

Reagovat
fantomas

No, je to srovnání výchozí pozice a naopak návratu do výchozích pozic, z tohohle pohledu je to určitě nešťastný, ale jinak to sedí... Luiz pravý křídlo, Marcelo AM versus disciplinovaní Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Portál Pornhub musel požádat uživatele, aby do kategorie "veřejné ponižování" přestali nahrávat sestřih z utkání. "Prosíme uživatele, aby přestali nahrávat sestřihy z utkání Brazílie - Německo na Pornhub. Naše kategorie veřejného ponižování je již plná," uvedl portál na svém účtu na twitteru.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Podcast

Reagovat
Atlético de Madrid

článek z roku 2011:

"Back in 2008 while he was playing for Fluminense, Thiago and Miranda were without question the two best central defenders in Brazil. At the time they were very similar players, quick, strong and able to come forward with possession. To add to that they were both 23 years old (Miranda is older by only two weeks) and on the fringes of the Brazil national team. With the Seleção’s defensive pairing of Lúcio and Juan getting older by the day, the hope was that Thiago Silva and Miranda would eventually replace them."

Scolari tohle neskutečně nedal..neřikám, že by to Miranda celý otočil o 180° ale myslim, že by alespoň nedostali sedmičku. Minimálně by tam na ty zakončující Němce nečuměl jako debil (čti Luiz).

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná stoperská dvojice číslo 1 je Thiago Silva - David Luiz a první alternativou je Dante. I kdyby byl Miranda v nominaci, doteď by si nekopl ani minutu. A troufám si tvrdit, že by to platilo i pod většinou jiných trenérů. Tyhle jednotlivé výměny by neměly moc velký vliv na výkon, bylo to prostě celkové taktické selhání Scolariho a absence Thiaga Silvy a Neymara jakožto dvou naprosto klíčových postav defenzivy, respektive ofenzivy jenom dokonala dílo zkázy.

Reagovat
Atlético de Madrid

Thiago Silva-David Luiz není špatná stoperská dvojice, Luiz byl doteď výbornej. Ale absolutně to nedává bez Silvy. A Dante je na tom podobně, ten to taky nezvládá. Miranda by tam měl bejt místo Henriqueho jako případnej backup za toho Silvu. Protože je mu zdaleka nejpodobnější - dokáže skvěle vyhodnocovat situace, výborně odebírá míče, je rychlej, dokáže rozehrát. Je fakt top, imho je i něco málo lepší než Godín, kterej ho zastínil jen za posledního půl roku. Sice by to neovlivnilo celkovou neexistující taktiku na včerejší zápas, ale alespoň by si to dokázal nějak zorganizovat, rozhodně líp než Luiz. Dál by se nehnal tak dopředu jako Luiz, on zůstává hodně vzadu. Na rozdíl od Danteho nemá problém hrát ve vysoký linii, protože je dost rychlej a umí dobře reagovat na situaci. Horší než Luiz s Dantem by to nebylo, ty dva kašpárci jen čuměli na všechny německý góly, neudělali vůbec nic..

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tebou vlastně souhlasím, Luiz jako organizátor je bída, trochu mi připomíná Piquého, který vedle Puyola nebo Ramose hraje obstojně (i když letos mu nepomohl ani ten Ramos), ale když to na něm má stát, je s bídou poloviční. Nicméně jsem přesvědčený, že ať by Brazílii trénoval kdokoliv, Miranda by si na letošním Mundialu nekopl.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ta poslední věta...to je možný, ale to je právě ta chyba. Samozřejmě vycházim z představy, že si Scolari je vědom jeho kvalit, povolává ho do reprezentace, má ho vyzkoušenýho a počítá s ním jako s náhradou za Silvu. Což by mimochodem jinej trenér pravděpodobně udělal, stejně jako by dal pořádnou šanci Diegu Costovi. To jen LFS je tvrdohlavej, drží se svejch hráčů a chtěl to MS urvat nějakym zásahem boží moci...nebo nevim.

Mimochodem, tenhle propadák mě přivádí na myšlenku, zda by skutečně nebylo lepší angažovat evropskýho kouče. Brazilský trenéři to zatím moc nedávali a ten Scolari je z nich opravdu zdaleka nejlepší. Možná by to zvládli Ramalho nebo Tite, ale taky se mi tomu nechce věřit. Z taktickýho hlediska v Jižní Americe pravděpodobně neni nikdo, kdo by aktuálně dokázal v semifinále vyřadit špičkově připravený evropský mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, šanci si určitě zaslouží a myslím si, že už v rámci přípravy na Copa América 2015 během následující sezóny ji dostane. Kdo vůbec připadá v úvahu jako trenér po Scolarim?

Reagovat
Atlético de Madrid

Co jsem zaznamenal, tak se to ještě vůbec neřešilo.. Nějak se předpokládalo, že Felipao MS vyhraje a o ničem jinym ani neuvažovali. On ani ještě neřekl, že u reprezentace skončí, ale vidim to teda dost pravděpodobně. Podle sázkovek jsou největší favoriti Tite, kterej má dost úspěchů (například vyhráli MS klubů nad Chelsea). Pak prej i Gallo, což je momentální trenér úspěšný brazilský dvacítky a měl by trénovat i olympijskej tým..

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Scolariho beru jako hotovou věc, nedokážu si představit, že by po nezisku titulu umocněným debaklem 1:7 v semifinále na lavičce setrval. Já bych zkusil někoho ze zahraničí, brazilští trenéři se podle mě vyčerpali. Ať to byl Parreira, Dunga nebo Scolari, všichni v posledních letech pohořeli.

Reagovat
skteel

Luiz nebyl takový nemehlo jak se z něho snaží udělat autoři tohoto žblechtu

Reagovat
fantomas

Mhm, na kolik fází tu kritiku plánuješ rozdělit?

Reagovat
skteel

Už stačí, neboj. Můžeš to chápat tak že ten první komentář jsem psal v rozpoložení jakože je to úplně neprofesionálně napsané (jasně,asi nejste povoláním novináři,ale když publikujete články na tak sledovaném webu tak tam nějakou úrověň předpokládám) a teď už jsem ochotný se té diskuzi trochu otevřít

Jinak nemyslel jsem to zle, máš mnohem lepší články, které mě fakt baví, ale tento je fakt ústřel.

Reagovat
fantomas

Tenhle článek je schválně takhle pojatej, protože reflektuje dění na hřišti, který bylo stejně tak bizarní a neprofesionální jako je tenhle "žblecht". Je to "uměleckej záměr", když to přeženu, takže docela škoda, že nás na základě něho nějakym způsobem soudíš.

Jinak Luize za nemehlo nikdo neoznačuje, minimálně já ne, naopak opatrně chválim jeho přínos ofenzívě, jenže dozadu to prostě byla z jeho strany šaškárna, ať se na to dívám, z kterýho chci úhlu. Protože bejt na vině čtyř gólů plus dalším třem z pozice stopera přihlížet z uctivý vzdálenosti (jakkoliv to všecko padalo víceméně z JEHO prostoru), to je prostě neomluvitelný.

Reagovat
skteel

"Takhle vypadá kapitánská páska pro okrasu. Asi málokdo by si ještě před pár měsíci tohoto roztěkaného pohodáře v roli vůdce Seleçãa ani nedokázal představit, a konkrétně ti skeptici, kteří mu nevěřili ani po období intenzivního zrání pod vedením Josého Mourinha a Luize Felipeho Scolariho, si mohou dál mnout ruce. David Luiz se totiž včera ukázal být přesně tím "starým" Davidem Luizem, kterému byste kapitánskou pásku nesvěřili ani z legrace."

Hlavně tady ta část je v podstatě jinými slovy Luiz je úplná lama u které nikdo neví, jak se dostala do reprezentace..

Ta další část toho odstavce o něm už považuju za normální. Valím k Tour, pak na basket, tak se měj a těším se příště (na lepším)

Reagovat
domingo

Ne, tahle cast je jinymi slovy "Luiz je na hovno organizator obrany". Coz je pravda, kterou zpochybnovat by bylo jako zpochybnovat, jestli Papez veri v Boha..

Reagovat
fantomas

Ale prosim tě, to je čistě narážka na jeho herní charakteristiku, na jeho potenciální vůdcovský schopnosti, to vůbec nemá co dočinění s kvalitou, a je to z toho myslim na první pohled docela patrný - stačí to jen číst v klidu.

Reagovat
PJ

No, i ten nejgeniálnější fotbalista může mít kapitánskou pásku pro okrasu, pokud nemá vůdcovský schopnosti, nedokáže spoluhráče v pravou chvíli seřvat nebo zorganizovat. Takže tahle část podle mě určitě neznamená, že "jinými slovy Luiz je úplná lama".

Reagovat
smazaný uživatel

Byl, ale není fér dělat z něj a Freda obětního beránka a vysmívat se mu, protože v tom z velké části není svojí vinou.

Reagovat
fabec1222

V jaké sestavě myslíte že budou hrát Brazilci o bronz? Zůstane vše při starém, nebo si třeba Luiz a Fred půjdou sednout?

Reagovat
Hokaido

Luiz bude hrát na 100 procent. Fred nebude hrát na 100 procent

Reagovat
Atlético de Madrid

Skoro bych si tipnul toto, nehledě na soupeře:

César-Alvés, Silva, Luiz, Maxwell-Gustavo, Fernandinho-Hulk, Oscar, WIllian-Jo

Ty nejvíc do očí bijící propadáky v podobě Marcela, Freda a Bernarda (pokud ho máme brát jako přímou náhradu za Neymara, jak to Scolari pojal) se vyřadí ze sestavy a navrátí se k "osvědčenýmu" Danimu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: V roce 2016 se bude konat celoamerická Copa América, na které bude 10 tradičních jihoamerických mančaftů + Mexiko, Spojené státy a další 4 celky zóny CONCACAF. A tenhle turnaj bude kolidovat s Eurem, protože začíná jen o týden dřív. To sakra vymýšlel kdo?!

Reagovat
Atlético de Madrid

Bude to speciální turnaj, kterej má oslavit 100 let od prvního jihoamerickýho šampionátu. A to je pak těžký uděla v jinym termínu, když máš jen pár týdnů v létě. Ten čtyřletej cyklus to nenaruší a příští rok se bude konat normální turnaj. Taky se mi to nelíbí no, přijde mi zbytečný dělat kvůli oslavám 100 let nějaký soutěže megaturnaj ve stejný době, kdy bude jinej megaturnaj v Evropě.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak pojede fotbal nonstop, no.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak hodnocení autrorů je trošku přehnané. Brazílie hrála mizerně celý turnaj, problémy s přiliš ofenzivními krajními beky, špatný střed zálohy a přílišná závislost ofenzivy na Neymarovi byly vidět neustále, teď se jim to jen sečetlo. Kličový moment včerejšího zápasu není ani absence Silvy či Neymara ale zranění Mustafiho, protože Low přestal dělat pičoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli to tu někde bylo, ale i tak

"Rychlé reakce fanoušků po internetu na brazilský trapas se dokonce podepsaly i na pornografickém průmyslu. Portál Pornhub byl nucen požádat uživatele, aby do kategorie „veřejné ponižování" přestali nahrávat sestřihy ze zápasu..."

Reagovat
smazaný uživatel

Budem vyložene otvorený a úprimný. Diskutujúcich tu na eurofotbale možno rozdeliť na 3 skupiny. 1. - príležitosný a viac-menej ľahostajný (týchto nie je prečo riešiť, futbal zjavne nie je pre nich nič dôležité)

2. Priaznivci európskych reprezentácií, ktorých rajom sú turnaje EURO (napr. 2016 vo Francúzsku)

3. Priaznivci reprezentácií Nového Sveta (sem patrím aj ja (Panamerické hry 2016 sú podľa mňa divácky atraktívnejšie ako svetové šampionáty, a agresívny Euráci)

P.S. Ako futballové sociálne cítenie všetci svorne z času na čas povzbudíme slovne nejaký ten Africký nároďák.

Reagovat
Darren Fletcher

podla mna si 1. skupina

Reagovat
smazaný uživatel

A?

Reagovat
Darren Fletcher

to 20:40:20 malo byt percentualne rozdelenie, alebo su tie cisla len tak nahodne? :)

Reagovat
db18

ARD/ZDF má teda dobrý výběr "expertů"

- bývalý německý reprezentant, který fandí Brazílii

- bývalý brazilský reprezentant, který ze včerejší prohry měl(/má) radost

Reagovat
Arne

Ten druhý je kdo?

Reagovat
db18

Gio Elber

Reagovat
smazaný uživatel

přesně ...brazilie nehrála nic od začátku kdyby ji nepomohl japonec a kdyby neměla neymara vůbec by nepostoupila ......silva ,neymar,luiz a hulk pouze ti zbytek týmu neměl na ms co dělat a scolari by si měl někde na chatě uvařit kafe a s dědkama hrát nohejbal protože ten fotbal není zrovna jeho šálek kávy

Reagovat
db18

titulní stránka brazilských novin:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/09/article-2685745-1F81511700000578-816_306x405.jpg

*mezitím, co jste si toto přečetli, dalo Německo nejspíš další gól

Reagovat
EAG le grand amour

Nevím proč, ale když si vybavím ten zápas, tak se mi posté vybaví tenhle song http://www.youtube.com/watch?v=63ul8P2HGPg

Reagovat
domingo

Ó ŽJÉ ŽEÁ SÉA SÓ ŽÓ MAKARON JÉ, MAKARON NÓÓNO

ŠAKARON ŠAKARON ŠAKARON ŠAKAŘON

EAHUEHUHEUEHUAÁUEÉHUÉAEHHÉEAHUEUHÉEHUAÉEUAÉÁÁHÉAEÁHÁÁÁAHEÁÉAÉEÁ

Zejtra pustim na party.

Reagovat
domingo
Reagovat
db18

Reagovat
EAG le grand amour

To bude dneska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele