Názory a komentáře

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (4)

Ve čtvrtém pokračování rubriky o francouzských objevech se podíváme do jedné z největších fotbalových bašt v zemi - přímořského města Marseille, kde se v dresu tamního Olympique po trávnících prohání Nicolas N'Koulou.

V Kolíně se už slaví. Tedy jen někdo...

Bundesliga uhání mílovými kroky ke svému vyvrcholení. Máme za sebou už devětadvacet kol a navíc povelikonoční týden přinese kolo vložené, ve kterém nás čeká šlágr jara, souboj Dortmundu s Bayernem. Ale co přinesl tento víkend?

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (3)

Přestože se tato rubrika soustředí v první řadě na defenzivní hráče, může Ligue 1 nabídnout i několik zajímavých ofenzivních jmen. Jedním z nejzajímavějších je bezesporu opora Dijonu Benjamin Corgnet.

Manévry v Dortmundu a Bayern ve hře

Kaiserslautern opět vyšel naprázdno a pomalu se sune směrem do druhé bundesligy. Jedinou možností, jak by "ďáblové" začali dávat góly je, že by opět úřadovala kopací technika Krasimira Balakova, ale ten asi přišel s jiným cílem zachraňovat klub než dáváním branek...

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (2)

Rennes má ve svém kádru celou řadu zajímavých mladých hráčů, a to spíše v defenzivní než ofenzivní činnosti. My se podíváme na fotbalistu, který nosí na dresu číslo 2. Je jím dvaadvacetiletý Kévin Théophile-Catherine.

Australské okénko (5.)

Posledním víkendem se definitivně uzavřel další ročník australské nejvyšší soutěže, což je samozřejmě impulz k otevření dalšího Australského okénka. Tentokrát v mnoha směrech speciálního a zaměřeného na dneškem startující nadstavbovou část. Těšit se tedy můžete na tipy, prognózy a exkluzivně i žebříček nejvábnějších artiklů...

Hamburk se řítí do propasti, Drobný to schytal

Nikdy nespadli. A hrdě to zdůrazňují. To je deviza fotbalového Hamburku, jediného celku, který od zrodu bundesligy nikdy soutěž neopustil. Ale nemusí to trvat dlouho a může být vše jinak.

Žhavé vývozní artikly z francouzských trávníků (1)

Ligue 1 je největší tranzitní ligou na světě a po jejích pažitech se prohání celá řada mladých fotbalistů, na něž by byla škoda neupřít pozornost. O takovém Mamadou Sakhovi či Edenu Hazardovi už toho bylo napsáno až až, nicméně fotbal v L’Hexagone může nabídnout i jiné, méně známé, levnější a přitom kvalitní posily pro špičkové kluby. Prvním představeným hráčem bude toulouský záložník Étienne Capoue.

Messiho fenomén v číslech

Lionel Messi se včera stal nejplodnějším střelcem Barcelony v oficiálních zápasech. Takových gólů nasázel již 234. Ve 24 letech. Další významný argument pro ty, kteří se argentinského šikulu již předevčírem nebáli stavět na samotný piedestal, nad všechny fotbalisty historie včetně Pelého a Maradony...

Kaiserslautern na pochodu a manévry Bayernu

Jestliže si fandové Kaiserslauternu mysleli, že to nejhorší mají za sebou, šeredně se spletli. Nedělní odpoledne jim dalo najevo, že cesta do druhé nejvyšší soutěže je nastoupena. Dát za 26 zápasů v tak gólové soutěži, jakou je bundesliga, 17 branek, to už je výkon hodný fotbalového Antioskara.

Nejasná zpráva o konci Wolves

Začalo to vyhazovem manažera ne zrovna populárního, úspěšného, takticky vzdělaného ani majícího nějakou jasnou vizi. To vskutku nezní jako ohnisko zásadního problému. Nicméně stačilo pár přešlapů, zoufalé ukázání na "toho druhého v pořadí" a Wolverhampton se ocitá v prekérní situaci...

Kapitáni hlásí změnu kursu

Může být pětadvacáté kolo německé Bundesligy bodem zlomu pro některé týmy? Dost možná. Leckde se totiž v tomto kole stalo něco, co může otočit kormidlem o 180 stupňů. Nakolik to budou obraty trvalé, o tom pochopitelně rozhodnou kola následující, ale není od věci se na navigátorské šarády podívat blíže.

Případ dalšího ošklivého kačátka Zlatého pobřeží

V českých končinách se taková kauza, o jaké se dnes můžeme bavit v souvislosti s australským klubem Gold Coast United, chápe poměrně těžko. Za opakovanou kritiku svazu přijít o licenci, prvoligový fotbal a pořádný kus hrdosti? U protinožců nyní podle všeho realita...

Co bude dál?

Píše se 22. červen 2011, Chelsea sahá hluboko do kapsy a za více než 13 milionů liber přivádí náhradu za Carla Ancelottiho, z Porta přichází mladý trenér André Villas-Boas. Ubíhá však jen 255 dní a poslední naděje fanoušků Chelsea o možné koncepční práci jejich milovaného klubu se rozplývají - AVB končí. Kde se stala chyba?

Je v Německu o titulu rozhodnuto?

Na takové úvahy je samozřejmě brzy, vždyť na jaře se ještě bude hrát o plných třicet bodů, ale jako titulek to vypadá dobře, ne? Borussia Dortmund každopádně nasadila k trháku, zatímco v podpalubí si sestupem ohrožení pasažéři nemilosrdně šlapou po hlavách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele