Mistrovství světa 2014 - shrnutí skupin (1/2)

27.06.2014, 16:48
Názory a komentáře
Žádná evropská ani asijská selanka se v Brazílii nekoná, naopak africké či středoamerické celky zažívají skvělý, ne-li historický šampionát. Každá skupinová fáze každého mistrovství světa má zkrátka své vítěze a poražené, jejichž podrobný seznam nabízí právě tento dvoudílný speciál EuroFotbalu...

S dějištěm největšího fotbalového svátku planety se předčasně rozloučili všichni tři nejlépe placení trenéři (Capello, Hodgson, Prandelli), ale i statisticky nejkreativnější hráč, Miralem Pjanić s 12 vytvořenými příležitostmi na kontě. Pokračovat naopak přirozeně může fotbalista s nejlépe seřízenou muškou (Müller), potažmo údajně jediná dvě opravdová překvapení turnaje z Alžírska a Kostariky.

Objektivní řeč statistik ovšem samozřejmě není jediným způsobem, jak se lze za děním ve skupinách 20. mistrovství světa v Brazílii ohlédnout. Jednu z poněkud subjektivnějších alternativ vám nyní nabízí také EuroFotbal, který nejvýznamnější události uplynulých dnů shrnuje pomocí pěti kategorií a hvězdných jedenáctek všech osmi skupin. Začínáme prvními čtyřmi, A-D. Příjemnou zábavu!

SKUPINA A

Klíčový okamžik: Strategické harakiri Nika Kovače
Hodnotit chorvatské vystoupení na šampionátu je nevděčná úloha; balkánský tým nepředváděl špatný fotbal, proti Brazílii jej okradli rozhodčí, Kamerun rozebral čtyřmi brankami. Jenže pak přišel rozhodující duel s Mexikem, a v něm se naplno ukázala slabina, na kterou upozorňovali insideři už před výkopem - Chorvaty hladká výhra nad Kamerunem zkrátka uspokojila a zatemnila jim reálný pohled na amerického oponenta. Máslo na hlavě má zejména trenér Kovač, jehož rozhodnutí postavit doprostřed zálohy extrémně kreativní pivot Modrić - Rakitić vybouchlo týmu do tváře pokaždé, když jej protivník dokázal zatlačit. Rozdíl v připravenosti obou týmů ve vzájemném duelu byl skutečně výrazný - Mexičané do boje vyslali fungující tým, Chorvaté namlsané individuality.

Největší překvapení: Mexické načasování formy
Mexičané do turnaje zdánlivě vcházeli jako jeden z nejhůře nachystaných týmů. Ve čtyřech přípravných zápasech se jim netrefil byť jen jediný útočník, přičemž místo v základu na první pohled neměl rezervované ani hrdina Oribe Peralta. Do toho se všichni báli veterána Mazy uprostřed obranné trojky a nebyli si jisti obsazením brankářské jedničky, dirigentskými schopnostmi nezkušeného Héctora Herrery ani náhradou za zraněného štítového záložníka Mediny. Ptáte se na mexickou situaci po úvodní fázi závěrečného turnaje? Inu, Ochoa patří k nejlepším brankářům šampionátu, Maza s Herrerou k nejpříjemnějším překvapením a nebýt pochybných výroků rozhodčích, tři různí útočníci by se zasadili o čtyři ze šesti mexických branek (dvě regulérní Giovy nebyly uznány). Solidní posun, no ne?

Největší zklamání: Scolari je umanutější, než jsme si mysleli
Být za největšího konzervativce v konkurenci Paula Benta nebo Óscara Tabáreze, to je panečku umění. Ne však zároveň ten typ umění, ze kterého by měl být neutrální divák jakkoliv unešen, pochopitelně. Na domácí Brazílii se těšil asi celý svět, a i když se vpravdě nedala čekat žádná samba, Konfederační pohár znamenal příslib solidního válce. Bohužel, také Scolari se právě tím samým pohárem nechal zbytečně ovlivnit. Dani Alves tak dnes jednoduše musí hrát, ačkoliv má k ideálním výkonům na obou koncích hřiště opravdu velmi daleko; extrémně matného Hulka ze základu nakrátko vystrnadilo pouze zranění; a ještě horší je to uprostřed hřiště, kde celou zálohu vehementně tahá dolů jeden sepraný Paulinho. Takhle proděravělá Brazílie vážně může skončit dřív, než řeknete "Neymar".

Hrdina: Francisco "Maza” Rodríguez (Mexiko)
Snad na žádném Aztékovi se neprojevila změna trenéra tak pozitivním dojmem. Pod de la Torrem působil zkušený Maza jako čtyřicetiletý veterán před fotbalovým hrobem, byl pomalý, neohrabaný a dělal tuny zbrklých chyb. Jenže na tomto šampionátu je to najednou on, kdo drží skvělou mexickou defenzivu pohromadě - a díky jeho vůdcovství přirozeně září i nejofenzivnější z trojice stoperů, kapitán Rafa Márquez. Maza byl ve skupině pozičně bezchybný a na jedničku plnil to, po čem fanoušci volali dlouhé měsíce.

Zoufalec: Volker Finke (Kamerun)
Ne, tohle opravdu nevyšlo. Retrospektivní pohled na dosavadní působení německého veterána u kamerunské lavičky vyvolává pořádnou depresi - odpudivý fotbal v kvalifikaci a ostudu na šampionátu překlenula pouze povedená baráž a slibná remíza v přípravě s Německem. Po ní to chvíli vypadalo, že by Nepřemožitelní lvi mohli v Brazílii pořádně kousat, jenže Finke od první minuty potenciálně klíčového střetu s Mexikem vsadil opět na tuhou defenzivní kartu, odstavil levého beka Henriho Bédima, čímž dokonale eliminoval svého nejlepšího ofenzivního hráče (Choupo-Moting), a pokud k tomu přidáme tahanice o prémie a nesportovní rozmíšky přímo na trávníku, nezbývá než označit tento Kamerun za možná největší ostudu mistrovství.

All stars (3-5-2): Charles Itandje (Kamerun) - Rafa Márquez, Francisco "Maza" Rodríguez (oba Mexiko), David Luiz (Brazílie) - Ivan Perišić (Chorvatsko), Héctor Herrera (Mexiko), Luiz Gustavo (Brazílie), Luka Modrić (Chorvatsko), Marcelo - Neymar (oba Brazílie), Giovani dos Santos (Mexiko). Trenér: Miguel Herrera (Mexiko).

SKUPINA B

Klíčový okamžik: Nevytrestaná chilská siesta
Prvních třicet minut to byl uragán.Chilané se na světové jeviště vrátili doopravdu ve velkém stylu a zprvu to vypadalo, že Australany bez mrknutí smetou rozdílem několika tříd. Jenže když Tim Cahill před pauzou snížil na 2:1, rozhodli se Latinoameričané v druhé půli hubený náskok prostě bránit - což jim příliš nesvědčilo. Socceroos klidně mohli srovnat, a potom vskutku kdoví, jak by vypadal souboj Chilanů se Španěly, který... no však víme.

Největší překvapení: Australské "Kdo se bojí, nesmí na MS"
Ze všech asijských účastníků mistrovství světa Australané nahráli nejméně bodů, přesto se vesměs celá fotbalová obec shodne na tom, že v Brazílii zanechali nejpozitivnější dojem - proč to? Jednoduše proto, že je ani "skupina smrti" nepřiměla k odhození vlastní, atraktivní tváře. Ange Postecoglou se proti Nizozemcům ani Španělům nebál zkoušet náročné herní prvky jako vysokou obrannou linii, a ačkoliv protinožci v důsledku toho opouštějí dějiště MS se skóre 3:9, jsou alespoň podepsáni pod několika záživnými i veskrze vyrovnanými (!) poločasy.

Největší zklamání: Realisté duchem mimo
Iker Casillas. Xabi Alonso. Sergio Ramos. Ani jeden z nich nechyběl u zlatého hattricku a všichni tři jsou po většinu té samé doby spoluhráči z Realu Madrid. Právě v jeho barvách ještě v květnu slavili výhru v Lize mistrů, o měsíc později je už ale v Brazílii - zejména s ohledem na předešlé reprezentační zkušenosti - nikdo nepoznával. Casillas možná v Realu ztratil post jedničky, přesto zde ani omylem neměl mít tak strašidelný odhad ve věci jakýchkoliv balonů. Xabiho standard možná šel za poslední rok trochu dolů, přesto tenhle mírný úpadek rozhodně nemusel vést až k takovému blikanci, který poslal Chile do klíčového trháku. A konečně Ramos možná nevypadal hůř než kolega Pique, přesto určitě měl španělskou defenzívu dirigovat docela jinačím způsobem. Stěží uvěřitelných sedm inkasovaných branek jde pak z největší části na triko právě těchto tří mužů.

Hrdina: Arjen Robben (Nizozemsko)
Jako by holohlavého forvarda někdo polil živou vodou. Kouč Louis van Gaal má k dispozici papírově nejslabší Nizozemsko od přelomu tisíciletí, rozhodnutí dát útočné klice Robben - van Persie vepředu absolutní volnost se mu však vyplácí znamenitě: oba borci jsou jako utržení ze řetězu, a pokud bychom vyhlašovali vůbec nejlepšího hráče skupinové fáze, bude Robben minimálně silným kandidátem. Kapitán Oranjes je zkrátka úplně všude, zápas co zápas znemožňuje soupeřovy obrany a jeho elán a chuť do hry by mu mohli závidět fotbalisté o dekádu mladší. Pozorovat jej při hře je čistá radost.

Zoufalec: Vicente Del Bosque (Španělsko)
Označení "zoufalec" je v tomto případě možná přece jen příliš tvrdé; Del Bosque se pouze rozhodl neměnit systém, který v uplynulých šesti letech slavil fenomenální úspěchy. Jenže ani tento fakt neomlouvá jeho největší chybu, kterou je přílišné lpění na přežité strategii; už "obstarožní" nominace vyvolávala ve fanoušcích lehkou skepsi, a způsob, jakým agilní a běhaví Nizozemci španělského dinosaura v úvodním duelu rozebrali na prvočinitele, nenechal na pochybách už vůbec nikoho. Del Bosque zkrátka jako stratég selhal, a to i například v řešení útočné otázky, když na hrot postavil Diega Costu, zvyklého na úplně jiný styl fotbalu; na lavičce přitom celou dobu čekal veterán David Villa. I ono kritizované 4-6-0 s Fábregasem na devítce by nejspíš fungovalo lépe - aneb když už se držet starých pořádků, tak se vším všudy. Linie mezi úspěchem a selháním bývá v těchto případech velice tenká a je na trenérovi, aby na ní udržel přijatelný balanc. Proti Chile pak Španělé působili dojmem, že prohráli už před výkopem, a Del Bosque byl trestuhodně bezradný.

All stars (3-4-3): Claudio Bravo - Gary Medel (oba Chile), Ron Vlaar (Nizozemsko), Matthew Špiranović - Mathew Leckie (oba Austrálie), Charles Aránguiz (Chile), Daley Blind (Nizozemsko), Jordi Alba (Španělsko) - Arjen Robben, Robin van Persie (oba Nizozemsko), Alexis Sánchez (Chile). Trenér: Louis Van Gaal (Nizozemsko).

SKUPINA C

Klíčový okamžik: Střídání Sabriho Lamouchiho
Dnes už bývalý trenér Pobřeží slonoviny byl takříkajíc hozen do vody, přesto však dokázal hrát na šampionátu důstojnou roli a jeho Sloni vypadli až po penaltě v nastavení posledního duelu s Řeckem. Je ironické, že se o to "zasloužil" zrovna Giovanni Sio, který v té době pobýval na hřišti pouze deset minut; jediné body (v úvodním utkání proti Japonsku) totiž africký celek získal poté, co Lamouchi vyslal na hřiště talismana Didiera Drogbu a změnil tak rozestavení z výchozího 4-3-3 na nátlakovější 4-2-4. V doposud nejdůležitější zkoušce kariéry jej však šťastná ruka opustila.

Největší překvapení: Radamel kdo že?
Když vyšlo najevo, že se hvězdný Radamel Falcao na světovém šampionátu pro přetrvávající zdravotní problémy definitivně neukáže, leckdo Kolumbijce z fleku odepisoval. Tím spíš, jakmile se Los Cafeteros na poslední chvíli zranila také Falcaova přirozená náhrada v Carlosi Baccovi. Jenže sami Lationameričané se v žádném případě vykolejit nenechali. Po skupinové fázi se efektivnější ofenzivní vozbou pyšní pouze Nizozemci, sami Kolumbijci proměnili rovnou největší procento gólových šancí ze všech (31 %) a co je na tomhle všem vůbec nejlepší - oni jednoho Falcaa suplují opravdu příkladně rozloženou produkcí. Trefilo se jim už šest různých borců; z toho Quintero si v pravý čas připsal debutový reprezentační zářez a teprve 22letého maestra Jamese Rodrígueze lze mít se třemi přesnými zásahy na kontě za historicky nejlepšího kolumbijského střelce na MS. Takže ještě jednou... Radamel kdo že?

Největší zklamání: Touré z Kola ven
Z individuálního hlediska to pro Slony nebyl dobrý turnaj; splněné povinnosti si mohou odškrtnout tak možná explozivní pravý bek Serge Aurier a sice trochu přesmíru sólující, ale pořád nebojácný a efektivní Gervinho. Vzhledem k tomu, že herní profil papírově nejsilnějšího afrického týmu byl od začátku hodně čitelný, přitom Lamouchimu nezbylo než spoléhat právě na silné individuality; Bony, veterán Drogba, v Lille výtečný Kalou ani bratři Touréové však svého limitu nedosáhli. Kolo Touré byl dokonce až třetím stoperem, takže sloní obrana navíc postrádala přirozeného vůdce. Takhle si to spolehlivý liverpoolský veterán určitě nepředstavoval.

Hrdina: Juan Cuadrado (Kolumbie)
Nejlepším hráčem Kolumbie byl ofenzivní univerzál James Rodríguez. Překvapení to není, už před turnajem řada expertů upozorňovala na to, že Falcaovo zranění Los Cafeteros nemusí drasticky oslabit, pokud bude právě on v pořádku a ve formě; na volné podhrotové pozici v systému 4-2-2-2 je pro hru týmu klíčovým hráčem. Velkou pochvalu si však zaslouží i jeho kolega Juan Cuadrado, od kterého se možná tolik nečekalo, o to lepší výkony však podával; po Rodríguezově boku mu protivníkovy obrany věnovaly méně pozornosti, čehož využíval přímo mistrně. Hbitý křídelník se skvělou kopací technikou je na nejlepší cestě zařadit se mezi největší komety celého turnaje, a podhrotová dvojice Kolumbie dává fanouškům důvody snít o medaili.

Zoufalec: Alberto Zaccheroni (Japonsko)
Celou Zaccheroniho anabázi u japonské reprezentace lze víceméně přirovnat k jedné takové dlouhé cestě autem. Na začátku jste ostražití, pozorně projíždíte serpentiny a menší vesničky (válcujete Asijský pohár a veškeré kontinentální kvalifikace), vzápětí ale dojedete na (brazilskou) dálnici a tam si už "za odměnu" oddechnete při tempomatu. Alberto Zaccheroni skutečně vrchol svého asijského dobrodružství jaksi vypustil. Sám jako by nevěděl, koho si do Jižní Ameriky přivezl, a proč (viz nevyužití Kiyotake se Saitem); své svěřence nedovedl namotivovat, a to jak před zápasy, tak během nich; a při skládání jedenáctek až příliš vycházel ze zaprášeného Asijského poháru 2011. Nové tváře byly popraveny dříve, než se stihly rozkoukat, a Japonci ve výsledku působili až neuvěřitelně vyčichle. Neustále.

All stars (4-2-3-1): Orestis Karnezis (Řecko) - Serge Aurier (Pobřeží Slonoviny), Mario Yepes (Kolumbie), Kostas Manolas (Řecko), Pablo Armero (Kolumbie) - Panagiotis Kone (Řecko), Carlos Sánchez - Juan Cuadrado, James Rodríguez (všichni Kolumbie), Gervinho (Pobřeží Slonoviny) - Shinji Okazaki (Japonsko). Trenér: José Pekerman (Kolumbie).

SKUPINA D

Klíčový okamžik: I Suárez má své dny
Můžete si o Luisi Suárezovi myslet co chcete, jedna věc je však nad slunce jasnější: nikdy s ním není nuda. V prvním duelu s Kostarikou na hřišti chyběl a Uruguay se trápila, proti Anglii nastoupil a popravil ji dvěma brankami. Měl to být fenomenální návrat obávaného střelce, který mohl dotáhnout svou zemi opět na výsluní, jenže potom ve finálním zápase přišlo kousnutí do Chielliniho ramene, tvrdý distanc a konec. Suárez tak dokázal být zároveň nejdůležitější postavou uruguayského postupu a zároveň tím, který mužstvo do dalších bojů nejvíce potopil. To je brutální statistika.

Největší překvapení: Kostarická lekce z efektivity
Už při pohledu na kostarické rozestavení s pěti obránci bylo tak nějak jasné, že středoamerický celek přijel do Brazílie hlavně bránit; kouč Pinto, velký obdivovatel Josého Mourinha, však odmítl hrát jednoduchý "prešovský beton" a místo toho vypiplal tým, který se fyzickou i taktickou připraveností zařadil mezi vůbec nejlepší na turnaji. Nejenže kostarická defenziva šlapala jako hodinky, Pintovi svěřenci byli nebezpeční i směrem dopředu - jejich výhry nad Uruguayí a Itálií nebyly žádnými náhodami, ale výsledky systematického plnění zadaných úkolů, v obraně i v útoku. Spolu s excelentní výdrží a sehraností obranné i záložní řady se tak z jasného outsidera ve skupině D stal její nečekaný vítěz.

Největší zklamání: Prandelliho ofenzíva ve stylu halaBala
Ať už si je neotřelým géniem trenérského řemesla, jakým chce, faktem je, že Cesare Prandelli italskou kocábku od konce stříbrného Eura kormidloval dosti chaotickým způsobem a bez zřetelné vize. Vedle Balotelliho se za toto období vystřídalo nezdravé množství útočníků, kteří s ním následně v Brazílii spíše kolidovali, než kooperovali. Křídla v podstatě až na Candrevu a jeho ojedinělý výkon proti Anglii neexistovala, pročež neexistovalo ani adekvátní propojení zálohy s úto(ční)kem. V tomhle směru se tedy nakonec Itálie až příliš spoléhala na stárnoucího Pirla, který jednak operoval zbytečně vysoko, jednak při zvýšené pozornosti soupeřů v těchto podmínkách fyzicky velmi rychle odpadal.

Hrdina: Óscar Duarte (Kostarika)
Otázka, kterého Kostaričana do této rubriky vlastně zvolit, není jednoduchá; zasloužili by si to podle očekávání skvělý gólman Keylor Navas, výtečný levý wing-back Júnior Díaz i jeho kolega z druhé strany hřiště Cristian Gamboa, útočný tahoun Joel Campbell nebo nenápadný maršál středu pole Yeltsin Tejeda. Naše volba však padla na Óscara Duarteho, lídra kostarického obranného šiku a podle všech statistik (i prostého herního dojmu) jednoho z nejlepších obránců na turnaji. Vítězná trefa proti Uruguayi pak byla k jeho výkonům nadmíru příjemným bonusem.

Zoufalec: Roy Hodgson (Anglie)
Před světovým šampionátem na Ostrovech zavládla nevídaně pozitivní nálada - Roy Hodgson se utrhl ze řetězů a jal se razantně omladit dlouhodobě stagnující Albion. Jenže zhruba v tomto naoko optimistickém momentě se přesně veškeré anglické vyhlídky na případný úspěch začaly bortit: sám Hodgson totiž na něco takového očividně nebyl připraven a jeho brazilské počínání potom lze snadno připodobnit k bezradné zebře, která v puse cumlá pořádný kusanec masa. Ostřílený manažer se zkrátka příliš nechal unést vidinou "poliverpoolštěné" Anglie. Jedním tahem takto zavrhl svůj nezáživný, ale v rámci možností fungující systém, aby v tom novém kdekoho utopil. Rooney, Welbeck, Jagielka i Sturridge rázem měli operovat uprostřed něčeho, na co z klubů nebyli vůbec zvyklí. A všichni dohromady - spolu s Hodgsonem - ve finále vlastně ani netušili, o co že se vůbec pokouší.

All stars (4-4-2): Keylor Navas (Kostarika) - Matteo Darmian (Itálie), Óscar Duarte (Kostarika), José Giménez (Uruguay), Júnior Díaz - Cristian Gamboa (oba Kostarika), Arévalo Ríos (Uruguay), Yeltsin Tejeda, Bryan Ruíz - Joel Campbell (všichni Kostarika), Daniel Sturridge (Anglie). Trenér: Jorge Luis Pinto (Kostarika).

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Komentáře (157)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

kurva to museli být vteřinky :D

Reagovat
papanegra

no nevim, ten článek jsem četl v klidu a pak okomentoval

Reagovat
cepinzcegamy

taky bych chtěl umět číst 600 slov za minutu

Reagovat
smazaný uživatel

tady ty články nikdo nečte

Reagovat
hradec

All stars u A. V bráně rozhodně Ochoa a ne Itandje...

Reagovat
smazaný uživatel

Yes

Reagovat
smazaný uživatel

Podcast nebude?

Reagovat
fantomas

Zejtra ráno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cca čas? Do 9tej bude?

Reagovat
fantomas

Muze bejt, ale vyjimecne takhle brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila ve Wimbledonu do osmifinále. Česká tenistka vyřadila nasazenou dvojku Li Na z Číny po setech 7:6, 7:6.

Reagovat
TheAdy

Suárez !!!

Reagovat
smazaný uživatel

prej na něm čekali na letišti v Montevideu

Reagovat
Puskas

Pěkně shrnutí, oceňuji nápadité názvy kapitolek. A asi očekávané pozastavení se nad nepřítomností Ochoy v sestavě skupiny.

Reagovat
fantomas

Ok, hned zkraje teda vysvětlim a pokusim se předejít vlně stížností - moc dobře si uvědomujeme výjimečnost jeho výkonů (a domingo mi to silně připomínal), nicméně zkoušeli sme vždycky najít aspoň jednoho hráče z každýho týmu. Nakonec se nám to nepovedlo akorát u Hondurasu, o Kamerunci se dalo uvažovat právě jen o tomhle jedinym - nebejt Itandjeho, tak těch gólů nedostanou devět, ale dvacet.

Reagovat
Puskas

Jojo ,psal jsem to i proto, bys to mohl zavčasu vysvětlit a byl klid . Ale asi stejně nebude, Ochoa nadchl, i když Kamerunec dojel na slabý mančaft.

Reagovat
fantomas

Jako já si fakt nemyslim, že by Itandje odchytal horší turnaj. Třeba proti Mexiku vychytal minimálně čtyři loženky. Je to čistě o tom mančaftu no - a o tom Ochoově jednom výkonu, kterej nemá obdoby možná ani v kontextu celýho MS.

Reagovat
stas87

co Moukandjo?ten zahral celkom slusne na to ze sa pakuju po skupine

Reagovat
fantomas

Jeden zápas

Reagovat
Puskas

Já víceméně souhlasím, jen proti Chorvatům co chytl, přesto bych tam dal Ochou, ale to je fuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa tam měl být a to bez debat... Nějaký, že se hledalo, kdo by tam mohl být z Kamerunu to přece nemůže obstát. Co je to pak za sestavy ? Ale jinak je to fakt skvěle napsané shrnutí. Četlo se to velmi dobře ale Ochoa je Ochoa

Reagovat
fantomas

Jedno místo v iks sestavách se snad dá přejít.

Reagovat
frankiefcb

ale taky jsem se u toho pozastavil. Ochoa, Bravo a Nava nejlepší golmani MS prozatím.

Reagovat
frankiefcb

JInak, aby to nevyznělo blbě. Skvěle se to čte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Itandje ? spiš Ochoa ne ?

Reagovat
stas87

to Leckie zahra fakt tak dobre?pred ms fantomas pisal ze do zakladu ma poriadne daleko..problemom u neho je asi hlava,vo Frankfurte ma momenty obcas ze by mohol hrat v pohode BL a potom dokaze neuveritelnym sposobom odchodit zapas ze si ho clovek vsimne len ked ide striedat,celkom skoda ze nedokaze ustalit vykony

Reagovat
fantomas

O tom, že má do základu daleko, sem fakt nepsal Naopak, o něm se nedalo pochybovat, já jen pochyboval o jeho výkonnosti.

A jo, zahrál - vedle Cahilla nejnebezpečnější Australan, překvapivě chladná hlava, příkladná pracovitost směrem dozadu.

Reagovat
stas87

aha chyba zrejme na mojej strane teda

tak to on zapas odmaka,v tom problem nie je..len niekedy az prilis sebci a chodi nezmyselne proti presile aj ked si moze vypomoct prihravkou alebo narazackou,nie raz mu to spoluhraci vycitali

Reagovat
fantomas

Jj, toho sem se přesně bál, totéž se mu vyčítá i v AUS. Ale tady se fakt obdivuhodně srovnal a udržel si vyšší standard.

Reagovat
stas87

a preto hra za FSV treba mu tieto ms pomozu a on si casom najde lepsi klub ako sucasny

Reagovat
fantomas

To právě všichni litovali potom, že si dohod přestup těsně před MS

Reagovat
stas87

sledujem Nemecko a neviem ze ide do Ingolstadtu,inak to nemusi byt zla volba,ja teda cakam ze s podporou Audi ten tim konecne zacne atakovat aspon ten stred a casom postup,radi by v buducnu hrali BL,stadion maju slusny a zazemie tiez

Reagovat
fantomas

No, jako já si stejně nemyslim, že to bude až takový terno. Dovedu si u něj hravě představit, že to bude taková ta turnajová hvězdička, co během těch pár dnů vyletí, a pak si na ni za tři roky nikdo nevzpomene. Takových už bylo, a zrovna on vypadá bejt solidní materiál na tohleto.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl kapitánem Oranjes náhodou Van Perise? Robben byl až v tom posledním zápase

Reagovat
domingo

eh, mam v zivy pameti vzdycky posledni zapas :D

Reagovat
FC Porto

Herrara až se vratí do Porta po MS tak jistej zaklad

Reagovat
Ferguson6
Reagovat
smazaný uživatel

Zrušit peníze

Reagovat
smazaný uživatel

zrušit tréninky

Reagovat
smazaný uživatel

zrusi afriku

Reagovat
smazaný uživatel

itandje

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co za amatéry ty sestavy vymýšlí

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Ochoa kurva,

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Messier

Dát do All-stars místo Silvy Luize je dost podivný, Thiago byl v podstatě jedinej obránce kterej opravdu bránil a to tak, že bravurně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba podle mě byl lepší Luiz, ale to je asi na úhlu pohledu

Reagovat
Ángel di María 22

Nechápu některý ty sestavy. To nebylo dostatek dobrejch záložníků, že tam musíte cpát obránce?

Reagovat
fantomas

Cozeco?

Reagovat
Ángel di María 22

3-4-3 a Alba na křídle? Marcelo na křídle - nehledě na to, že Marcelo fakt dobře nehrál

Reagovat
Atlético de Madrid

Podle mě Marcelo jako křídlo hrál fakt dobře

Reagovat
Ángel di María 22

Ale bohužel roli křídla zastává jen na EF...

Reagovat
Atlético de Madrid

Já nemyslim, v tom poslednim zápase se po příchodu Fernandinha zatahoval Gustavo tak hluboko, že Marcelo hrál jako klasický křídlo a taky podal takovej výkon.. furt byl vepředu a vytvořil nejvíc šancí v zápase

Reagovat
Atlético de Madrid

Nebo teda jako krajní záložník/wingbek, prostě byl spíš v tý záložní řadě než v obranný

Reagovat
Ángel di María 22

Tady ho maj napsanýho v 3-5-2 což se dá pochopit ještě, já spíš reagoval na ten výkonnostní level na turnaji směrem dozadu, což neni uplně ideál zatim. A hlavně jsem myslel toho Albu ve 3-4-3. Tam to vysloveně vypadá, že nebylo z čeho brát nebo nevim

Reagovat
fantomas

Tak jednak je to jedinej spanelskej adept na all-stars, jednak tam neni jako kridlo, ale WB, ktery hraje i ve Spanelsku... co by potom byla ta trojka nqhore, tri strikeri?

Reagovat
Woods

Hodgson je tak dobre plateny? tí anglicania su neskutocny blbci .... dat toho deda k repre a za take peniaze.... Capello na rozdiel od neho aspon nieco dokazal before... ale Roy

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej článek

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Má někdo Lumii?

Reagovat
placa

Ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je nejlepší aplikace na úpravu fotek?

Reagovat
smazaný uživatel

All stars (3-5-2): Charles Itandje (Kamerun)

dosť nespravodlivé k Ochoaovi( )....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

ta fotka spíš vypadá "koukni na tu buchtu tam na tribuně"

Reagovat
smazaný uživatel

"buchta" někdo říká?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš roštěnku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Dobrej článek, ještě radši bych bral speciální podcast, ale co...

Reagovat
fantomas

Zas aby nebylo prepodcastovano

Reagovat
Liquid

Africké celky zažívají skvělý šampionát ? Od Ghany a zejména Slonů "se čekal" postup. Nigérie i Alžírsko měli dost hratelnou skupinu, stejně jako Sloni. Ghana sice ve skupině smrti, zase už pravidelně postupovala, Kamerun očekávaně tragický. Pro mě teda spíš africké zklamání, naopak zóna CONCACAF může slavit, USA, Mexiko a hlavně Kostarika z velmi těžké skupiny postup, jen Honduras očekávaně nepostoupil.

Reagovat
Atlético de Madrid

je to poprvý, kdy má Afrika dva týmy v osmifinále a Pobřeží o to připravila až penalta z nastavení..

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni proti Řekům nepodali výkon hodný postupu. A Řekové byli jejich přímý konkurent. A vzkledem k Nigérii proti Francouzům a Alžířsku proti Německu je nepravděpodobný postup obou. Tudíž je dost dobře možný, že africka repre nevyrovna historické čtvrtfinale Ghany (2010), Senegalu (2002?), Kamerunu (1990?)

Reagovat
Atlético de Madrid

No, ale zase poprvý dva týmy postoupily ze skupiny a ten třetí k tomu měl blízko Čtvrtfinále asi nedaj, ale rozhodně je to obří úspěch a hlavně se poprvý může mluvit o postupu aftickejch týmu, nikoliv jednoho africkýho týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

To ano. Ale zóna CONCACAF (3 ze 4 postupují) a CONMEBOL (5 ze 6 postupují).

Reagovat
smazaný uživatel

Američanům se vždycky doma strašně daří

Reagovat
smazaný uživatel

...to na mne působí lepším dojmem. Zase všichni na MS nemůžou být překvapení, že jo. Amerika pro mne nadprůměr, Afrika s Evropou průměr a Asie (případně i AUS jako Oceanie) podprůměr, co se DOSAŽENÝCH VÝSLEDKŮ PROZATÍM týče.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ani jedno z toho není až takový překvapení. Týmy z CONMEBOLu jsou na vlastním kontinetu ohromně silný a ruku na srdce, ten postup se očekával od Brazílie, Argentiny i Kolumbie, přičemž Uruguay byla též často tipována na postup. Stejně tak od Chile se očekávaly velký věci, jen se pochybovalo o postupu z tý skupiny s Nizozemskem a Španělskem (tomu postupu napomohlo, že bylo Španělsko ultrašpatný). Krom toho, pět osmifinalistů měla tahle zóna i posledně.

A s CONCACAF je to tak nastejno. Afrika má v osmifinále poprvý v historii dva týmy, Střední Amerika tři. Mexiko je pravidelnej osmifinalista, zatímco USA se tam dostaly třikrát z posledních čtyř MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Řekové nepodali ani jednou výkon hodný postupu. Prostě měli štěstí, neboť jim soupeř oba góly daroval. Sio by měl lézt kanálama,

Reagovat
smazaný uživatel

...takže jsi neviděl zapas mezi Řeky a Slony.

Reagovat
Liquid

budiž, ale v roce 98 Africké týmy nahráli 15 bodů, letos jen 12, ale hlavní je ten postup, tehdy Nigérie vyhrála skupinu a skvělé Maroko připravilo o postup vypuštěná Brazílie co podlehla Norům, tehdy Maroko rozsekalo třeba 3:0 Skoty, podobným rozdílem tam letos Afričani nevyhráli, navíc tehdy ještě Kamerun i Jihoafrická republika hrála o postup do posledního zápasu, jen Tunisko bylo mimo, ikdyž letos vlastně taky, mimo byl jen Kamerun před 3.zápasy

Reagovat
Liquid

ale beru to v kontextu, tehdy se Africkým týmům na postup nevěřilo, podíl hráčů co tehdy hráli v Evropě a to zejména v top ligách byl jistě menší než-li teď, letos se už od Afričanů postupy čekali, a to minimálně v případě těch Slonů a Nigérijců, místo nich tam jsou tedy Alžířani

Reagovat
smazaný uživatel

Místní redakce se do Afričanů poněkud zamilovala. Ale mě nakonec letos africké repre docela bavily.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, africké celky se neprezentují špatně, ale hitparada to neni, spíš "hype". (Moje oblíbené nové slovo. ) Nigérie nic moc při souboji s Íranem, ale pak přišlo zlepšení a asi zasloužený postup, Alžířsko taky A Pobřežní sloni bojovali do poslední chvíle, i když v zapase s Řeckem moc neukazali. Kamerun nepřekvapivě poslední outsider. A Ghana? Občas se "zaskvěla" líbila se mi v zapasu s Německem, kdy jsem ji navzdory sympatiím k Německu dost přal, ale proti USA a hlavně Porugalsku se jejich "ne tak kvalita" ukazala. Ja považuju MS za skvělý šampionat pro Ameriku celkově, očekavaně se prosazují týmy z JA o něco více překvapivě celky ze SA, Afrika a Evropa normalka (polovina týmů jede dom), nic moc asijské repre (3 remízy, 0 vítězství = neskutečna slabota).

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad ani nejde číst.

Reagovat
kubys
Reagovat
smazaný uživatel

Autor. Perfektní analýza.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: České tenistky

Reagovat
smazaný uživatel

Super článoček a oceňujem tvorbu all-stars tímov ku každej skupine

Reagovat
Talker

Pánové, to si děláte prdel. Jednou by se mi ten podcast hodil, protože se potáhnu půl hodiny přes město do knajpy a zrovna když se vy vykašlete na podcast Tohle fakt jednoho naštve

Reagovat
smazaný uživatel

To co tu předvadíš poslední dobou je neskutečný.

Reagovat
stas87

to si zhrnul ucinkovanie vsetkych filipov tu na EF do jeden vety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

A to sis všechny předchozí opravdu poslechl?

Reagovat
Talker

Všechny ne, ale ty starší už nejsou aktuální... respektive poslechl jsem si všechny části které mě zajímaly.

Reagovat
Talker

Spis to byl povzdech nad tím, ze když nejedu autem nebo nechodím pěšky dále (cas na podcasty), tak jsou dlouhé a když se mi hodi fakt hodne (jdu 30 minut někam), tak zrovna není...

Reagovat
fantomas

Proc by ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Boha, já se vás tu v podstatě zastávám, chci ho odkázat na nějaký starší kousek, který mohl prošvihnout...

Reagovat
Talker

Talk fantik a Spol (doufam) ví ze to nebylo proti nim, jen povzdechnuti na "smůlu", ze mi vyšla hospoda na druhe straně města ve chvili, kdy není pod část.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ok, sorry, já už holt v takových chvílích vždycky tušim nákou tvou variaci na "EF přece nikdo nečte"..

Reagovat
Counter

nj, za to si asi můžu sám...

Reagovat
smazaný uživatel

tak si pusť ty předchozí, stejně o tom víš hovno..

Reagovat
celeb

Ja by som namiesto Giméneza tam predsa len dal radsej Godina, ktory hral vsetky 3 zapasy a rozhodol o postupe. Kazdopadne Giménez je prijemnym prekvapenim. Skoda toho Kanibalovho excesu, URU mohli siahat do vysok po stale sa zlepsujucich vykonoch, takto - uvidime.

Reagovat
El-Pistolero-68

A celkově nejlepší sestava na MS? Za mě asi takto zatím:

Ochoa - Aurier, Yepes, Godin, Blind - James Rodriguez, Herrera - Robben, Messi, Neymar - Müller.

Reagovat
Counter

Slušná, akorát mi tam chybí někdo z Francie, ti by si zasloužili aspoň nějakého zástupce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Slimání

Reagovat
El-Pistolero-68

Valbuena/Benzema. S tím, že Valbuena hrál jen dva zápasy a Benzema toho na druhé straně i dost zazdil (včetně penalty).

Reagovat
smazaný uživatel

U mě vystrnadit Godína a Blinda, přidat Cuadrada a Valbuenu..

Reagovat
El-Pistolero-68

Caudrado, Valbuena super výkony, ale do toho ofenzivního trojlístku a na hrot jsem chtěl dát nejlepší střelce (kteří jsou navíc naprosto klíčoví pro svůj tým).

Reagovat
El-Pistolero-68

A Valbuena myslím odehrál jen dva zápasy, ze stejného důvodu jsem zavrhl Van Persieho.

Reagovat
smazaný uživatel

V těhle sestavách se nehraje na to, aby ten tým měl fungovat i v reálu.. :)

Ochoa-Aurier, Yepes, Cuadrado-James, Herrera, Valbuena, Robben-Messi, Muller, Neymar

Reagovat
El-Pistolero-68

Já jsem právě chtěl, aby to nebyla úplně fantasy sestava, ale tak OK.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě:

Ochoa-Marquez,Yepes,Duarte-Robben,James Rodriguez,Cuadrado,De Jong-Messi, Neymar, Muller

Reagovat
smazaný uživatel

Cuadrado

Reagovat
smazaný uživatel

Ochoa - Debuchy, Hummels, Godin, Blind - Gustavo, De Jong - Neymar, Messi, Robben - Müller

Reagovat
C-M@ster

Ten text bylo potřeba naředit obrázkama, aby to nepůsobilo tak divoce.

Třeba Timíkův gól tam mohl být: http://99gifs.com/-img/53a1e083c90e8c4b2500006e.gif?w=640&h=360

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám teď takový přehled o všech zápasech, ale je teoreticky možné, že by jediným brankářem, který chytal na MS a nedostal gol byl nakonec Mondragon?

Reagovat
fantomas

Reina

Reagovat
smazaný uživatel

aha, dik

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kris Boyd a Kenny Miller opat v Rangers kde je o tom clanok EF????????

preco ignorujete najlepsi klub na svete a venujete tu 10 clankov nejakemu MS???????

Reagovat
Counter

Žádné vtipy od allyho, žádné články o Rangers. Můžeš si za to sám.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, že ally se tu narodil par dní po tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chces vtip? staci povedat mam ich plne priehrstie.

Manzelsky par si kupi skrinu ale skrina ma jednu chybu a sice vzdy ked ide okolo domu elektricka tak sa skrina otvori. Zavolaju opravara a ten vravi. Hm tak mila pani ja tam chybu takto zvonka nevidim, budem sa musiet zavriet dnu. Tak sa zavrie ale v tom pride domov manzel, otvori skrinu a skrikne: A vy tu co preboha robite?

No neuverite ale ja tu cakam na elektricku.

Reagovat
fantomas

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
Jesse Pinkman

šílený

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Counter

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vies preco zenatym rastie brucho a slobodnym nie?

Slobodny pride v noci domov z diskoteky, otvori chladnicku, pomysli si zase to iste, zavrie chladnicku a ide spat.

Zenaty pride v noci domov z krcmy, otvori spalnu, pomysli si zase ta ista, zavrie spalnu a otvori chladnicku.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Ferguson6

a čo my ostatní fanúšikovia Rangers? To máme trpieť kvôli allymu?

Reagovat
smazaný uživatel

Boyd-Miller-Daly tak co na to hovoris kamo? lepsi utok dnes nema v Skotsku nikto...

ked sa pozriem ako sa vzmaha aj Hearts, bude 2.liga zaujimavejsia ako PL

Reagovat
stuff

Reagovat
Arne

První šampionát od Francie 1998, na kterým všechny týmy daly aspoň jeden gól.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun - Nezkrotní lvi, ne Nepřemožitelní, ale souhrn fajn, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda yarda se vratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, koukám, že veterán se vrátil

Reagovat
Jesse Pinkman

moc pěkný

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Likan7

hezké čtení!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele