Ligue 1 - souhrn 35. kola

03.05.2019, 22:40, aktualizováno 05.05.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Lille ve šlágru kola remizovalo s Lyonem. Monaco podlehlo Saint-Étienne a těsně před koncem sezóny se může vrátit do bojů o záchranu. Paris Saint-Germain jakožto úřadující mistr ztratilo za remízu 1:1 s Nice, zatímco Marseille pro změnu remizovala se Štraskurkem. Nantes zvládlo utkání s Dijonem, naopak venku uspělo Nîmes Olympique...

Olympique Lyon - Lille OSC 2:2

05.05.2019 21:00

Góly: 11. Martin Terrier, 74. Léo Dubois - 50. Loïc Rémy, 68. Boubakary Soumaré

Šlágr kola mezi třetím Olympiquem Lyon a druhým Lille skončil remízou 2:2 a spokojenější určitě budou hosté, kteří si udrželi před soupeřem šestibodový náskok. Les Gones sice brzy vedli po trefě Martina Terriera, ale góly Loica Rémyho a Boubacara Soumarého znamenaly obrat. Tečku za utkáním udělal čtvrthodinu před koncem Léo Dubois.

Přímý postup do Ligy mistrů bylo to, oč v zápase běželo. Olympique Lyon potřeboval LOSC Lille porazit, aby se přiblížil na tři body a ještě mohl pomýšlet na zisk druhého místa. Vyhrát potřeboval také proto, aby setřásl dotírající Saint-Étienne.

A svěřenci trenéra Bruna Génésia začali utkání dobře a už v 11. minutě se ujali vedení po akci Memphise Depaye, který místo střely posunul balón na lépe postaveného Martina Terriera a ten vstřelil první gól. O dvě minuty později měli Les Gones dobrou možnost na navýšení skóre, ale Nabil Fékir si vylámal zuby na skvělém Maignanovi. Lyon byl dál lepší, ale svojí převahu do konce prvního poločasu už vyjádřit nedokázal.

Lille nemělo v prvním poločase tolik příležitostí, jak by se od něho asi očekávalo, Dogy si ovšem vše vynahradily po změně stran a hned v úvodu srovnaly na 1:1. Jason Denayer vyrobil velkou hrubku, když nedokázal odkopnout balón do bezpečí a ten se pak od Mendyho odrazil k Loicu Rémymu, který uklidil balón do sítě. Další minuty nabídly vyrovnanou partii a v 68. minutě hostující hráči dokonali obrat. Centrovaný balón dokázal na zadní tyči uklidit do sítě Boubacar Soumaré.

Lyon musel útočit a vytvořil si velký tlak, který čtvrthodinu před koncem vygradoval ve vyrovnání. Nejprve Dembélé zblízka neprostřelil Maignana, ale domácí se ještě dostali k dorážce a Léo Dubois propálil vše před sebou včetně Maignana. Závěr zápasu se pak kouskoval a žádný z aktérů už si nevypracoval další příležitost, kterou by strhl vítězství na svojí stranu. Olympique Lyon remizoval s Lille 2:2 a stále nemá nic jistého, ze čtvrtého místa už na něj Saint-Étienne ztrácí jeden bod.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 2:3

05.05.2019 17:00

Góly: 18. Gelson Martins, 90+1. Carlos Vinícius - 59. Fodé Ballo-Touré (vl.), 71. Rémy Cabella, 80. Arnaud Nordin

Saint-Étienne tři kola před koncem soutěže nadále zůstává ve hře o Ligu mistrů a na třetí místo ztrácí jenom jeden bod. Rozhodla o tom výhra v Monaku 3:2. Pro Knížata je to další velká komplikace v boji o záchranu. Užuž se přitom zdálo, že se Monako dostalo z nejhoršího, ale šestý zápas bez výhry vrátil hrdý celek zpátky do tvrdé reality.

Šestý zápas bez výhry znamená, že tři kola před koncem soutěže má Monako na sedmnáctém místě jen tříbodový náskok a postupně ho čekají ještě zápasy s Nimes, Amiens a Nice. Monako chtělo ukončit trápení proti dobře hrajícímu Saint-Étienne, které ale sledovalo vlastní zájmy a nic jiného, než tři body nebralo.

Les Verts si v úvodu utkání vytvořili tlak, který ale k ničemu nevedl a jako první udeřili ve 20. minutě domácí. Gelson Martins si uvnitř vápna zpracoval těžkou přihrávku a pak trochu překvapivě napálil balón ke vzdálenější tyči, na což Ruffier v domnění, že jde střela mimo, nereagoval. Monako úvodní branka nabudila a Saint-Étienne mělo problémy. Tempo hry pak pomalu upadalo a první poločas, krom vynuceného střídání, už nic dalšího nepřinesl. Změna se přitom týkala zraněného brankáře Subašiće, který tak přenechal místo mezi tyčemi náhradníku Syovi.

Hosté potřebovali ve druhém poločase přidat. Svěřenci Jeana-Louise Gasseta vstoupili do druhého poločasu lépe a po hodině hry se dočkali vyrovnání. Fodé Ballo-Touré si ve snaze odkopnout balón do bezpečí vstřelil vlastní gól, na který Sy nemohl zareagovat. O jedenáct minut později si Saint-Étienne vytvořilo další závar a nekompromisní dorážka Rémyho Cabelly znamenala obrat ve skóre.

Výsledek pochopitelně Monaku nevyhovoval a najednou to byli domácí, kdo musel útočit. Hosté ale kontrolovali hru a osm minut před koncem zasadili Knížatům už třetí, rozhodující úder. Cabella u postranní čáry udržel balón a pak poslal do vápna nadýchaný centr, který hlavou k tyči uklidil Arnaud Nordin. Zlomené Monako ještě dokázalo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale to už bylo příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení stačilo Carlosovi jen nastavit kopačku po přihrávce z pravé strany od Gelsona Martinse. Monako prohrálo se Saint-Étienne 2:3 a zadělalo si na další problémy.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Amiens SC 1:1

05.05.2019 15:00

Góly: 81. Florent Mollet - 66. Stiven Mendoza

Čtyřikrát z posledních pěti klání se Montpellieru podařilo zvítězit, porazil přitom i nedávno mistra ligy z Paříže, byl jednoznačně ve formě. Proti zachraňujícímu se Amines ale uhrál doma pouze remízu. Aby přitom stáhl manko na čtvrté St. Étienne, a mohl si tak zahrát Evropskou ligu v příštím ročníku, potřeboval bezpochyby tříbodový výsledek.

Hosté naopak na uhranou plichtu nijak výrazněji hudrovat nemohli, udrželi si totiž čtyřbodový odstup od osmnáctého Caen, a situaci, co se týče ligového přežití, mají i nadále plně ve svých rukou. V celkovém kontextu nejsou jeho rezultáty nikterak špatné, vždyť v uplynulých deseti zápasech, a to včetně tohoto, prohráli pouze v jednom jediném případě.

Na gólové příležitosti nebylo první dějství vůbec bohaté, tu největší z nich si vytvořili domácí ve 13. minutě. Nejprve díky své nešikovnosti nedokončil svoje zakončení Delort, míč ovšem záhy vybojoval na své kopačky Mollet, jenž z vápna tvrdě vypálil levačkou, jeho tvrdou střelu však dobře reagující gólman Gurtner fantasticky vyrazil do zámezí přes své břevno.

Další větší šanci s sebou přinesla až 56. minuta, nenápadná hlavička Labordeho, který tlačil balón do dolního rohu brány, totiž možná trochu překvapivě nadělala Gurtnerovi velké starosti, i v tomhle případě si však hostující brankář nakonec poradil. Naopak na druhé straně o deset minut později Les Licornes z ničeho nic udeřili a ujali se vedení.

Nutno podotknout, že předvedli doslova mistrnou kombinaci, na jejímž konci byl po finální přihrávce Pieterse přesně střílející Mendoza, po jehož pokusu se gólman Lecomte jen marně natahoval. Domácí stačili ve zbytku utkání aspoň vyrovnat, v 81. minutě našel Congré svým centrem ve vápně Molleta, jenž z voleje usměrnil míč tvrdě a přesně k tyči.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Dijon FCO 3:0

05.05.2019 15:00

Góly: 51. Abdoulaye Touré, 74. Kalifa Coulibaly (pen.), 80. Valentin Rongier

Po pětatřiceti odehraných kolech se situace na spodku tabulky Ligue 1 změnila jen nepatrně. Dijon po neúspěchu v Nantes ztrácí na barážovou osmnáctou pozici místo jednoho bodu už dva body, neboť Caen na rozdíl od něj v sobotu uhrálo bod v Guingampu. Na bretaňském poloostrově tahali hosté za kratší konec a odvezli si třígólovou porážku.

Domácí naopak potvrdili, že v závěru sezóny chytli výtečnou formu, a připsali si na své konto již své páté vítězství za sebou. Počtvrté přitom slavili tříbodový výsledek před vlastními fanoušky a potřetí v řadě vsítili na Stade de la Beaujoire tři branky v jednom utkání. Všechny tři přesné zásahy do soupeřovy sítě tentokráte zaznamenali až po změně stran.

Burgundský klub mohl svého protivníka z Caen v souboji o holé přežití předskočit, měl by tak ve zbývajících třech zápasech situaci ve svých rukou, to by však musel v Nantes naplno uspět. A k takovému cíli měl během nedělního odpoledne opravdu hodně daleko. Mírně se mu přitom ztenčil i náskok na poslední Guingamp, který v tuhle chvíli činí tři body.

Les Canaris díky slušné sérii rezultátů klidně ještě mohou zabojovat o postavení v horní polovině tabulky. A že by aspoň tuhle ambici chtěli naplnit, ukázali už v některých pasážích první půle. Třeba Rongier ve 22. minutě nebezpečně vypálil, ovšem jeho pokus letěl těsně vedle brány. Jinak však byl první poločas vesměs dost vyrovnaný.

Dokonce DFCO mohl ve 27. minutě gólově udeřit, Júlio Tavares se ocitl sám před brankářem Dupém, jenže ten ho v pravou chvíli vychytal. V 51. minutě se naopak Nantes radovalo z vedení. Rongier z levé strany přihrál do středu hřiště, tam si Touré narovnal balón na svou pravačku, a následná parádní střela skončila přesně u vzdálenější tyčky.

V 74. minutě se Kanárkům podařilo skórovat podruhé. Pronikajícího Warise ve vápně zezadu přistrčil Aguerd, rozhodčí Bastien faulujícího hráče vyloučil, nařídil k tomu penaltu, a Coulibaly jí bez obtíží proměnil. O třetí branku domácích se v 80. minutě postaral Rongier, jenž zakončením na bližší tyčku zužitkoval přihrávku od Moutoussamyho.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 2:2

05.05.2019 15:00

Góly: 40. Jimmy Durmaz (pen.), 51. Mathieu Dossevi - 35. M'Baye Niang, 58. Ismaïla Sarr (pen.)

Fotbalisté Toulouse nedokázali udělat rozhodující krok k záchraně a s Rennes se rozešli smírně po výsledku 2:2, na druhou stranu i bod pro ně může mít v konečném účtování cenu zlata. Domácí se v tabulce Ligue 1 nacházejí na patnáctém místě se sedmatřiceti body a ve zbývajících třech kolech potřebují k jistotě udržení prvoligové licence vybojovat tři body. Stade je třinácté s pětačtyřiceti body a zbývající průběh si může v klidu užít.

FC by v případě vítězství měl náskok devíti bodů na osmnácté Caen a prakticky by si zajistil účast i v příštím ročníku francouzské nejvyšší soutěže. Hosté nemohou být se svým účinkováním na ligové scéně příliš spokojeni, nicméně i tak mají splněno. Uplynulou sobotu totiž dotáhli dvoubrankové manko favorizovaného PSG a po úspěšném penaltovém rozstřelu ve finále národního poháru získali nejcennější trofej po dlouhých osmačtyřiceti letech.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, Rennes se dostalo do vedení z ničeho nic ve 35. minutě. Po centru na levé křídlo od Da Silvy převzal balón M'Baye Niang, poté si ho navedl blíže do středu hrací plochy a nakonec přesně vypálil z hranice pokutového území do vzdálenějšího dolního rohu. FC se však nevzdal a ani ne o pět minut později srovnal krok, kdy ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou Da Silva.

K následnému pokutovému kopu se odhodlal Jimmy Durmaz a bez větších potíží zamířil k levé tyči do protipohybu bezmocného českého brankáře Tomáše Koubka. Domácí dokonce otočili vývoj šest minut po změně stran. K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Durmaz a načechraným pasem našel na hranici brankového území Mathieua Dosseviho, jenž hlavou usměrnil míč k protější tyči mimo dosah Koubka.

Poslední slovo přeci jen mělo Stade, když srovnalo krok v 58. minutě. Po souboji v pokutovém území šel rozhodčí Delajod zkonzultovat situaci k videu a po jeho zhlédnutí ukázal směrem na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Ismaïla Sarr a přízemním pokusem doprostřed branky rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a na obou výběrech bylo znát, že jsou s nerozhodným výsledkem vesměs spokojeni.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Angers SCO 0:1

04.05.2019 20:00

Góly: 40. Stéphane Bahoken

K definitivnímu udržení se v Ligue 1 potřebovalo Bordeaux z tohoto duelu tři body, jenže s Angers, které naopak mělo už před tímto utkáním záchranu jistou, před vlastními fanoušky prohrálo nejtěsnějším možným způsobem. O jediný gól celého střetnutí, který hostům přisoudil celkově desáté vítězství v sezóně, se postaral Stéphane Bahoken.

Domácí nevstupovali proti svému soupeři ve vůbec dobré formě, v posledních třech kolech totiž nevytěžili ani bod, dohromady přitom inkasovali za toto období hned osm branek. Celek z Bretaňského poloostrova této skutečnosti využil, v obraně navíc působil velmi kompaktním dojmem, a hlavně díky udrženému čistému konto slavil konečný úspěch.

K první nebezpečnější střele se propracoval v 19. minutě hostující záložník Santamaría, jenž zakončoval svou levačkou za hranicí vápna, jeho pokus byl ovšem tečovaný a skončil v zámezí. Ve 40. minutě již na řadu přišel rozhodující okamžik celého mače, centr Taita z levé strany zužitkoval z blízkosti jemnou dorážkou úplně volný Bahoken.

Les Girondins působili v první půli v ofenzívě hodně bezradným dojmem. Až po přestávce se situace pro ně malinko změnila a vytvořili si pár slušných možností. V 56. minutě hlavičkoval Benrahou směrem na bránu Bouchera, jenže náběh nenačasoval úplně ideálně, byl v záklonu, a tak míč hostující gólman bez větších obtíží zkrotil do své náruče.

Poté mohl Tait naopak navýšit náskok Angers, řítil se za balónem napřímo, ze své branky ale včas vyběhl brankář Costil, jenž celou neplechu pro Bordeaux vyřešil správným způsobem. Vyrovnat se snažil v závěru Benrahou, jeho technickou střelu však zlikvidoval Boucher, v nastavení následně neprocpal merunu do sítě ani z dálky pálící Plašil.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - SM Caen 0:0

04.05.2019 20:00

Góly: -

Duel Guingampu s Caen skončil k radosti všech celků hrajících o záchranu bez branek. Situace domácích je v tuto chvíli kritická a přímá záchrana je v jejich případě už prakticky nereálná.

Remíza 0:0 oběma aktérům zápasu k ničemu neposlouží. Jak Guingamp, tak i Caen se budou muset spolehnout na zápasy svých konkurentů a doufat, že také ztratí. Utkání na Stade du Roudourou příliš fotbalové krásy nepobralo a k nelibosti fanoušků nebyly k vidění takřka žádné brankové příležitosti. V prvním poločase měl tu vůbec nejnebezpečnější Rodrigue Ninga, aniž by se dotkl balónu. Pěkný pas za obranu si ale rychlým výběhem pohlídal Marc-Auréle Caillard.

Další vzrušení přinesla až 49. minuta a v ní nepřesný střelecký pokus Étienna Didota, který přestřelil. Začátek druhého poločasu měl poměrně dobré tempo, které ale postupem času opadlo. Čtvrthodinu před koncem hlavičkoval hodně nad Marcus Coco a všem bylo pomalu jasné, že tenhle zápas jen tak branku neuvidí.

V 80. minutě přišla vůbec největší šance hostujícího týmu a dost možná největší příležitost v celém utkání. Rodrigue Ninga poslal na malé vápno milimetrově přesnou přihrávku, jenomže Malik Tchokounté před prázdnou brankou promáchl. V následujících minutách už se hra jen kouskovala a po uplynutí čtyřminutového nastavení dospěla do nerozhodného konce.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Nîmes Olympique 0:3

04.05.2019 20:00

Góly: 26. Jordan Ferri, 43. Renaud Ripart, 46. Denis Bouanga

Remeš definitivně přišla o naději na účast v evropských pohárech pro příští sezónu a teď před vlastními fanoušky nezvládla přímou bitvu o horní polovinu tabulky s konkurenčním Nimes. Se svým sobotním protivníkem prohrávala o poločase už o dvě branky a ihned po přestávce inkasovala potřetí, ve zbývajícím průběhu se nedočkala ani čestného úspěchu. V tabulce klesla na deváté místo s devětačtyřiceti body právě o skóre za osmý Olympique.

V úvodních pětadvaceti minutách se nic zajímavého nepřihodilo, vzápětí se Nimes z ničeho nic dostalo do vedení. Po rychlém protiútoku na pravém křídle získal míči Savanier a poté zpětnou nahrávkou skrz pokutové území oslovil nabíhajícího Jordana Ferriho. Ten ranou z voleje z dvanácti metrů zamířil přímo pod horní tyčku, brankář Mendy byl naprosto bezmocný. Hosté se vzápětí začali více soustředit na práci v defenzívě.

Stade se snažilo odpovědět, avšak v útočné fázi bylo naprosto bezmocné a ve 43. minutě proto Olympique udeřil podruhé. Rahman se v blízkosti středové čáry ocitl pod obrovským tlakem a situaci se snažil zachránit zpětnou přihrávku k Mendymu. Jenomže místo toho přímo namazal do běhu Renaudovi Ripartovi a šestadvacetiletý útočník po bleskové kličce snadno zamířil do zcela odkryté branky - 0:2.

Nimes mělo fantastický start do druhého poločasu, jeho třetí zásah totiž přidal Denis Bouanga ani ne po šedesáti sekundách. Čtyřiadvacetiletý gabonský reprezentant využil přízemní rány spoluhráče Thiouba a následného zákroku Mendyho, s dorážkou zblízka již neměl větší problémy. Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo a hosté vůbec nikam nespěchali. V 68. minutě mohl zdramatizovat utkání tožský záložník Romao.

Po pobídce Zeneliho z levého křídla zkusil štěstí ze středu pokutového území, avšak gólman Bernardoni předvedl proti jeho bombě z první fantastický zákrok a udržel čisté konto. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se mohl zapsat podruhé mezi střelce aktivní Bouanga, ale jeho kroucený pokus minul horní tyčku o několik decimetrů. Stade příště zavítá na půdu zachraňujícího se Caen, Nimes bude bojovat s trápícím se Monakem.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 1:1

04.05.2019 17:00

Góly: 60. Neymar (pen.) - 46. Ignatius Ganago

Mistrovské PSG znovu zaváhalo a doma remizovalo 1:1 s OGC Nice i proto, že ve třetí minutě nastavení neproměnil pokutový kop Edinson Cavani. Pařížané za posledních šest kol vyhráli v lize jediné utkání a zatím se jim nedaří napravit dojem z finálové porážky z Coupe de France. Nice sice získalo na půdě velkého favorita bod, ale v boji o poháry je to pro něho málo.

Thomasi Tuchelovi tak přibývají vrásky na čele, navzdory faktu, že PSG už má dávno ligový titul v kapse. Pařížanům se na sklonku sezony vůbec nedaří a znovu to potvrdili proti houževnatému Nice.

Přitom začátek utkání byl stejný jako u předchozích zápasů, které se Pařížanům nepovedly, tedy značná aktivita domácích, která k ničemu nevedla. PSG bylo určitě aktivnější a několik střel směrem na Beníteze valné nebezpečí neznamenalo, podobně jako střela Tamezeho, která skončila v rukavicích Aréoly. PSG určitě nepodalo výkon hodný novopečeného mistra a do druhého poločasu mělo co zlepšovat.

Jenomže začátek druhého poločasu zastihl Pařížany v nedbalkách a hned ve 48. minutě zmrazil pařížské publikum Igniatius Ganago, který dostal od Danteho pas za obranu, uplatnil svojí rychlost a tvrdou střelou pod břevno překonal Aréolu. PSG okamžitě přepnulo na vyšší obrátky a za čtvrthodiny vyrovnalo na 1:1. Burner ve vápně sestřelil Di Maríu a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Neymar bezpečně proměnil.

PSG jakoby se s vyrovnáním spokojilo a znovu sundalo nohu z plynu. Hostující brankář sice měl více práce, než jeho protějšek, ale až do nastavení nemusel řešit nic složitého. Právě nastavený čas přinesl klíčový moment celého utkání, Dante uvnitř šestnáctky fauloval Neymara a do akce šla technologie VAR, která potvrdila pokutový kop. Ten první bezpečně proměnil Neymar, ale druhou penaltu se rozhodl zahrávat Edinson Cavani a Benítez jeho střelu vykryl! Uruguayský snajpr odmítl zařídit domácím vítězství a PSG tak jenom remizovalo 1:1.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Marseille 1:1

03.05.2019 20:45

Góly: 65. Kenny Lala - 48. Valère Germain

Marseille dostatečně nenapravila své minulé nečekané domácí zaváhání proti Nantes a z půdy Štrasburku urvala jen remízu. Její šance na zisk čtvrté příčky, a tedy na účast v Evropské lize v příštím ročníku, se tak znovu snížila. Ačkoli hosty do vedení ve druhém poločase poslal Valére Germain, domácí stačili ještě odpovědět díky Kennymu Lalaovi.

Le Racing by v závěrečných kolech rád udržel své současné postavení v horní polovině tabulky, velkou tragédií by ale pro něj rozhodně nebylo, kdyby se mu něco takového nepodařilo. Svou misi v letošní sezóně totiž splnil na výbornou, zachránil se v nejvyšší soutěži s dostatečným předstihem a navíc triumfoval v Coupe de la Ligue.

To OM má o poznání větší starosti. Hravě se může stát, že nebude působit v nové sezóně v evropských pohárech, což je pro ambiciózní francouzský klub těžko představitelná záležitost. Nicméně tento scénář nabírá stále reálnější a reálnější obrysy. Mužstvo není prakticky od půlky března v dobré kondici ani v nejlepším rozpoložení.

První poločas byl z obou stran opravdu hodně opatrný. Jako by především Les Phocéens zapomínali, že musejí hodně zabrat, aby skončili v Ligue 1 na konečném čtvrtém místě. Prakticky jedinou vážnější příležitost si vytvořili ve 27. minutě, Luiz Gustavo se ocitl sám před brankářem Selsem, ten ho ovšem v důležitou chvíli vychytal.

O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Ve 47. minutě udeřila Marseille. Balón dopředu nakopl Rami, ve středu pole ho sklepl Balotelli pro Luize Gustava, ten následně italskému útočníkovi vrátil míč centrem zpátky, na hranici šestnáctky pak Sakai přihrál Germainovi, a ten složitou kombinaci zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyčce.

Jen o chvilku později mohl Olympique přidat pojišťovací přesný zásah po rohovém kopu, Čaleta-Car se v pokutovém území dostal k meruně po několika krátkodobých minelách, jenže z metru napálil trestuhodně jen tyčku, v jejíž blízkosti stál. Štrasburk tak tohle velké neproměnění šance svého soupeře v 65. minutě potrestal gólovou odpovědí.

Ajorque unikl za marseillskou obranu, obránce Rami rychlostně svému protivníkovi nestačil a povalil ho ve vápně. Sudí Miguelgorry nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Martin, Mandanda ovšem jeho pokus vykryl. Hostující gólman si dokonce poradil i s bezprostřední dorážkou Thomassona, Lala už ho ovšem z další střely přece jenom překonal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain35274498:3185
2.Lille OSC35209661:3069
3.Olympique Lyon35189860:4563
4.AS Saint-Étienne35188955:3962
5.Montpellier HSC351413851:4055
6.Olympique Marseille351671254:4755
7.OGC Nice3514101127:3152
8.Nîmes Olympique351471452:5349
9.Stade Reims351116833:3849
10.Racing Strasbourg351016956:4446
11.FC Nantes351371546:4546
12.Angers SCO3510151042:4145
13.Stade Rennes3511121249:5045
14.Girondins Bordeaux359111533:4038
15.Toulouse FC358131432:5037
16.Amiens SC358101729:4934
17.AS Monaco357121636:5433
18.SM Caen356121726:4730
19.Dijon FCO35772127:5428
20.EA Guingamp355102024:6325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Israha

No jistě, zase další zápas o ničem, kde Garciovi podávali kartičky s hráčema do základu a rozestavením Bob s Bobkem z klobouku...ale ono by se to vyhrálo, nebýt jako obvykle individuálního zkratku a několikáté naprosto stupidní penalty v řadě. Načež Rudi vítězoslavní vystřídá jediného opravdu produktivního hráče, který je k dispozici, a pošle na hřiště borce, co mají formu jak Thor v Endgame. Já to prostě nechápu. Ale dobře tak, aspoň vypadne i on a většina tadytěch sabotérů v čele s Payetem, Ramim, Amavim, N'Jiem a pár dalšíma. Kudos Gustavovi, Germainovi a Ocamposovi, kteří se tam zápas od zápasu rvou, a Balotellimu, který i když vlastně klubu nic nedluží a jde pryč, tak na to prostě nesere a je efektivní. Ale ten tým potřebuje důrazně pročistit...

Reagovat
juninho8

Ešteže som už na Endgame bol a nie je to pre mňa spoiler a vlastne aspoň aj chápem do bodky tu narazku.... Ak ani tento zbabrany záver sezóny nezobudi kompetentných a nespravia v OM zemetrasenie, tak už neviem čo. Len je to taky začarovaný kruh. Bez LM lepší hráči prestúpiť do klubu nechcú a bez lepších hráčov sa nevybojuje LM. A isto by som tam mal radšej Marseille ako tie mrdky z Lille

Reagovat
Israha

Tak jako současné Marseille v LM by byl stejný průser, jako tam příští rok předvede Lille, zas buďme realisti. A já to prostě přeju Galtierovi, nejlepší trenér v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

o parník

Reagovat
Gazdo

Co s tym balotellim vlastne bude?

Reagovat
Israha

Má smlouvu do konce sezony a vyhlásil, že bez pohárů (nejlépe LM) nezůstane...l

Reagovat
Gazdo

A chceli by ste aby zostal ci ani nie?

Reagovat
Israha

Popravdě nevím . Jeho jako fotbalistu v týmu potřebujeme, ale zatím nikde na něj nebyl spoleh než necelé dvě sezony, takže z dlouhodobějšího hlediska je to prostě risk. Já být zodpovědný, nabídnu mu smlouvu ještě na rok. A pak by se vidělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Brescia

Reagovat
smazaný uživatel

haha ja už se dívám fakt pomálu. Pro mě sezona skončila. Včera jsem se mrkl na druhej poločas akorat. Jasně individualní chyby jsou, ale budme reální, to že celému týmu individuálně i týmově klesla forma na bod mrazu (kromě 4 až 5 jedinců) je prostě jen a jen chyba trenéra. Nikoho už nesoudím, čekám na nového schopného trénera a soudy nad hráči (kteří zůstanou) budu dělat až potom. McCourt je už konečně nasranej, a řekl hráčům, že je v jeho moci, ty kteří se vidí někde jinde, stejně neprodat i v případě dobré nabídky. Je hezký že je tvrdý na hráče, ale mohl by to zkombinovat s tím že hned po posledním kole Garcia letí, a i když se to nestane tak za tenhle bordel nese velikou, velikou mírou vinu Eyraud. Ten fotbalovej analfabet by měl letět bez mrknutí oka i spolu s Garciou. Byvalej ředitel zábavnýho parku, je možná dobrej na marketingovou část a rozvoj klubu z pohledu značky (což je rozhodně v 21. století pro OM potřeba), ale fotbalově je absolutně mimo.

Balotelli, je třída stačí se podívat jen včera za ten poločas co on má technicky dáno a i fotbalovým myšlením, on prostě kdyby nebyl dement a se snažil pořádně alespoň 2 roky v kuse,tak ve 30 stejně bude jeden z nejlepších hrotáku v Evropě. Je to samé kdyby, ale kdyby zůstal, přišel dobrej trenér a hráčská základna se nerozbila uplně na hovno tak věřím, že příští sezonu da klidne 25-30golu (jestli se mu bude chtít)

Jo jinak podle OptaStats to byla Garciova 43 různá základní jedenáctka v sezoně.

Reagovat
Israha

S Balotellim souhlas. Už začíná chytat ty svoje zkraty zas, minulé proti Nantes měl za tu pěst Carlosovi letět (stranou ponechme, že ten simulantský zmrd si to zasloužil ), ale fotbalista je skvělý a když má chuť to ukazovat, kouká se na něj parádně. Mitroglou ve srovnání s ním vypadá jak amatér.

Jinak to, co píšeš, je pravda, ale těch zápasů, které se i přes Garciovo pochybné vedení mohly vyhrát, nebýt individuálních úletů, bylo na můj vkus až příliš mnoho. Je chyba trenéra, že staví hráče, co jsou mimo a čachruje se sestavou, na což pak nezareaguje adekvátními taktickými pokyny...ale to, co včera zas vymyslel Rami, proti Angers Amavi, atd., to je zodpovědnost jednotlivých hráčů, a takové bych poslal o dům dál, nebo nechal shnít na lavičce.

Reagovat
Pride

Ty jsi rodilý čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille zavinila 12 penalt. O tři víc než jakkýkoliv jiný klub v TOP 5 ligách.

Reagovat
REPLIKATOR

zoufalci

Reagovat
Bandita_Harry

St.Etienne na ten Lyon pekne zatlacilo to 3 miesto by im mohlo realne vyjst ked OL hra este s Lille a Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

s OM Lyon zamete tak 3:1 ale s Lille to bude ještě zajimavy.

Reagovat
smazaný uživatel

u letosniho Lyonu bych si fakt nebyl jisty, prestoze OM je na tom jeste hur

Reagovat
Israha

To bude 1:1 nebo 2:2 a budou z toho mít hovno oba. To úplně vidím .

Reagovat
REPLIKATOR

Monako sestup?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

saint etienne 19 bodu z poslednich 7 zapasu, neskutecny to je tak kdyz je netrenuje telocvikar

Reagovat
domingo

Jako jestli do LM fakt postoupi jak ASSE, tak Galtier, tak se asi poseru

Reagovat
Kixi Syhimour

"Nomaco "

Reagovat
juninho8

Teraz som videl zostrih. Pane bože. Také chyby v obrane nerobia ani žiaci Denayer a potom tuším Dubois alebo kto to bol....Klasický Lyon. Teraz pukneme na Marseille a pôjdeme do EL

Reagovat
RadekVonCZE

1. Pro ASSE do LM ať je změna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele