35. kolo
04.05.2019 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSG opět ztratilo, doma si rozdělilo body s Nice

Mistrovské PSG znovu zaváhalo a doma remizovalo 1:1 s OGC Nice i proto, že ve třetí minutě nastavení neproměnil pokutový kop Edinson Cavani. Pařížané za posledních šest kol vyhráli v lize jediné utkání a zatím se jim nedaří napravit dojem z finálové porážky z Coupe de France. Nice sice získalo na půdě velkého favorita bod, ale v boji o poháry je to pro něho málo.

Thomasi Tuchelovi tak přibývají vrásky na čele, navzdory faktu, že PSG už má dávno ligový titul v kapse. Pařížanům se na sklonku sezony vůbec nedaří a znovu to potvrdili proti houževnatému Nice.

Přitom začátek utkání byl stejný jako u předchozích zápasů, které se Pařížanům nepovedly, tedy značná aktivita domácích, která k ničemu nevedla. PSG bylo určitě aktivnější a několik střel směrem na Beníteze valné nebezpečí neznamenalo, podobně jako střela Tamezeho, která skončila v rukavicích Aréoly. PSG určitě nepodalo výkon hodný novopečeného mistra a do druhého poločasu mělo co zlepšovat.

Jenomže začátek druhého poločasu zastihl Pařížany v nedbalkách a hned ve 48. minutě zmrazil pařížské publikum Igniatius Ganago, který dostal od Danteho pas za obranu, uplatnil svojí rychlost a tvrdou střelou pod břevno překonal Aréolu. PSG okamžitě přepnulo na vyšší obrátky a za čtvrthodiny vyrovnalo na 1:1. Burner ve vápně sestřelil Di Maríu a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Neymar bezpečně proměnil.

PSG jakoby se s vyrovnáním spokojilo a znovu sundalo nohu z plynu. Hostující brankář sice měl více práce, než jeho protějšek, ale až do nastavení nemusel řešit nic složitého. Právě nastavený čas přinesl klíčový moment celého utkání, Dante uvnitř šestnáctky fauloval Neymara a do akce šla technologie VAR, která potvrdila pokutový kop. Ten první bezpečně proměnil Neymar, ale druhou penaltu se rozhodl zahrávat Edinson Cavani a Benítez jeho střelu vykryl! Uruguayský snajpr odmítl zařídit domácím vítězství a PSG tak jenom remizovalo 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele