35. kolo
05.05.2019 17:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Saint-Étienne vyloupilo Monako a drží se v těsném závěsu za Ligou mistrů

Saint-Étienne tři kola před koncem soutěže nadále zůstává ve hře o Ligu mistrů a na třetí místo ztrácí jenom jeden bod. Rozhodla o tom výhra v Monaku 3:2. Pro Knížata je to další velká komplikace v boji o záchranu. Užuž se přitom zdálo, že se Monako dostalo z nejhoršího, ale šestý zápas bez výhry vrátil hrdý celek zpátky do tvrdé reality.

Šestý zápas bez výhry znamená, že tři kola před koncem soutěže má Monako na sedmnáctém místě jen tříbodový náskok a postupně ho čekají ještě zápasy s Nimes, Amiens a Nice. Monako chtělo ukončit trápení proti dobře hrajícímu Saint-Étienne, které ale sledovalo vlastní zájmy a nic jiného, než tři body nebralo.

Les Verts si v úvodu utkání vytvořili tlak, který ale k ničemu nevedl a jako první udeřili ve 20. minutě domácí. Gelson Martins si uvnitř vápna zpracoval těžkou přihrávku a pak trochu překvapivě napálil balón ke vzdálenější tyči, na což Ruffier v domnění, že jde střela mimo, nereagoval. Monako úvodní branka nabudila a Saint-Étienne mělo problémy. Tempo hry pak pomalu upadalo a první poločas, krom vynuceného střídání, už nic dalšího nepřinesl. Změna se přitom týkala zraněného brankáře Subašiće, který tak přenechal místo mezi tyčemi náhradníku Syovi.

Hosté potřebovali ve druhém poločase přidat. Svěřenci Jeana-Louise Gasseta vstoupili do druhého poločasu lépe a po hodině hry se dočkali vyrovnání. Fodé Ballo-Touré si ve snaze odkopnout balón do bezpečí vstřelil vlastní gól, na který Sy nemohl zareagovat. O jedenáct minut později si Saint-Étienne vytvořilo další závar a nekompromisní dorážka Rémyho Cabelly znamenala obrat ve skóre.

Výsledek pochopitelně Monaku nevyhovoval a najednou to byli domácí, kdo musel útočit. Hosté ale kontrolovali hru a osm minut před koncem zasadili Knížatům už třetí, rozhodující úder. Cabella u postranní čáry udržel balón a pak poslal do vápna nadýchaný centr, který hlavou k tyči uklidil Arnaud Nordin. Zlomené Monako ještě dokázalo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale to už bylo příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení stačilo Carlosovi jen nastavit kopačku po přihrávce z pravé strany od Gelsona Martinse. Monako prohrálo se Saint-Étienne 2:3 a zadělalo si na další problémy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smetos

ted jsem zjistil, že v AS je Subasič i benaglio. To jeden z těh dvou ěel tak dolů, nebo proč mají tak luxusní brankářskou dvojici? dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele