35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Toulouse jen remizovalo s Rennes a na jistou záchranu si ještě musí počkat

Fotbalisté Toulouse nedokázali udělat rozhodující krok k záchraně a s Rennes se rozešli smírně po výsledku 2:2, na druhou stranu i bod pro ně může mít v konečném účtování cenu zlata. Domácí se v tabulce Ligue 1 nacházejí na patnáctém místě se sedmatřiceti body a ve zbývajících třech kolech potřebují k jistotě udržení prvoligové licence vybojovat tři body. Stade je třinácté s pětačtyřiceti body a zbývající průběh si může v klidu užít.

FC by v případě vítězství měl náskok devíti bodů na osmnácté Caen a prakticky by si zajistil účast i v příštím ročníku francouzské nejvyšší soutěže. Hosté nemohou být se svým účinkováním na ligové scéně příliš spokojeni, nicméně i tak mají splněno. Uplynulou sobotu totiž dotáhli dvoubrankové manko favorizovaného PSG a po úspěšném penaltovém rozstřelu ve finále národního poháru získali nejcennější trofej po dlouhých osmačtyřiceti letech.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, Rennes se dostalo do vedení z ničeho nic ve 35. minutě. Po centru na levé křídlo od Da Silvy převzal balón M'Baye Niang, poté si ho navedl blíže do středu hrací plochy a nakonec přesně vypálil z hranice pokutového území do vzdálenějšího dolního rohu. FC se však nevzdal a ani ne o pět minut později srovnal krok, kdy ve vlastní šestnáctce zahrál nešťastně rukou Da Silva.

K následnému pokutovému kopu se odhodlal Jimmy Durmaz a bez větších potíží zamířil k levé tyči do protipohybu bezmocného českého brankáře Tomáše Koubka. Domácí dokonce otočili vývoj šest minut po změně stran. K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Durmaz a načechraným pasem našel na hranici brankového území Mathieua Dosseviho, jenž hlavou usměrnil míč k protější tyči mimo dosah Koubka.

Poslední slovo přeci jen mělo Stade, když srovnalo krok v 58. minutě. Po souboji v pokutovém území šel rozhodčí Delajod zkonzultovat situaci k videu a po jeho zhlédnutí ukázal směrem na penaltový puntík. Balón si vzápětí postavil Ismaïla Sarr a přízemním pokusem doprostřed branky rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a na obou výběrech bylo znát, že jsou s nerozhodným výsledkem vesměs spokojeni.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele