35. kolo
05.05.2019 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Lyon remizoval s Lille a na třetím místě už má jen jednobodový náskok

Šlágr kola mezi třetím Olympiquem Lyon a druhým Lille skončil remízou 2:2 a spokojenější určitě budou hosté, kteří si udrželi před soupeřem šestibodový náskok. Les Gones sice brzy vedli po trefě Martina Terriera, ale góly Loica Rémyho a Boubacara Soumarého znamenaly obrat. Tečku za utkáním udělal čtvrthodinu před koncem Léo Dubois.

Přímý postup do Ligy mistrů bylo to, oč v zápase běželo. Olympique Lyon potřeboval LOSC Lille porazit, aby se přiblížil na tři body a ještě mohl pomýšlet na zisk druhého místa. Vyhrát potřeboval také proto, aby setřásl dotírající Saint-Étienne.

A svěřenci trenéra Bruna Génésia začali utkání dobře a už v 11. minutě se ujali vedení po akci Memphise Depaye, který místo střely posunul balón na lépe postaveného Martina Terriera a ten vstřelil první gól. O dvě minuty později měli Les Gones dobrou možnost na navýšení skóre, ale Nabil Fékir si vylámal zuby na skvělém Maignanovi. Lyon byl dál lepší, ale svojí převahu do konce prvního poločasu už vyjádřit nedokázal.

Lille nemělo v prvním poločase tolik příležitostí, jak by se od něho asi očekávalo, Dogy si ovšem vše vynahradily po změně stran a hned v úvodu srovnaly na 1:1. Jason Denayer vyrobil velkou hrubku, když nedokázal odkopnout balón do bezpečí a ten se pak od Mendyho odrazil k Loicu Rémymu, který uklidil balón do sítě. Další minuty nabídly vyrovnanou partii a v 68. minutě hostující hráči dokonali obrat. Centrovaný balón dokázal na zadní tyči uklidit do sítě Boubacar Soumaré.

Lyon musel útočit a vytvořil si velký tlak, který čtvrthodinu před koncem vygradoval ve vyrovnání. Nejprve Dembélé zblízka neprostřelil Maignana, ale domácí se ještě dostali k dorážce a Léo Dubois propálil vše před sebou včetně Maignana. Závěr zápasu se pak kouskoval a žádný z aktérů už si nevypracoval další příležitost, kterou by strhl vítězství na svojí stranu. Olympique Lyon remizoval s Lille 2:2 a stále nemá nic jistého, ze čtvrtého místa už na něj Saint-Étienne ztrácí jeden bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele