35. kolo
04.05.2019 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Nimes překvapilo domácí Remeš a zvítězilo o tři góly

Remeš definitivně přišla o naději na účast v evropských pohárech pro příští sezónu a teď před vlastními fanoušky nezvládla přímou bitvu o horní polovinu tabulky s konkurenčním Nimes. Se svým sobotním protivníkem prohrávala o poločase už o dvě branky a ihned po přestávce inkasovala potřetí, ve zbývajícím průběhu se nedočkala ani čestného úspěchu. V tabulce klesla na deváté místo s devětačtyřiceti body právě o skóre za osmý Olympique.

V úvodních pětadvaceti minutách se nic zajímavého nepřihodilo, vzápětí se Nimes z ničeho nic dostalo do vedení. Po rychlém protiútoku na pravém křídle získal míči Savanier a poté zpětnou nahrávkou skrz pokutové území oslovil nabíhajícího Jordana Ferriho. Ten ranou z voleje z dvanácti metrů zamířil přímo pod horní tyčku, brankář Mendy byl naprosto bezmocný. Hosté se vzápětí začali více soustředit na práci v defenzívě.

Stade se snažilo odpovědět, avšak v útočné fázi bylo naprosto bezmocné a ve 43. minutě proto Olympique udeřil podruhé. Rahman se v blízkosti středové čáry ocitl pod obrovským tlakem a situaci se snažil zachránit zpětnou přihrávku k Mendymu. Jenomže místo toho přímo namazal do běhu Renaudovi Ripartovi a šestadvacetiletý útočník po bleskové kličce snadno zamířil do zcela odkryté branky - 0:2.

Nimes mělo fantastický start do druhého poločasu, jeho třetí zásah totiž přidal Denis Bouanga ani ne po šedesáti sekundách. Čtyřiadvacetiletý gabonský reprezentant využil přízemní rány spoluhráče Thiouba a následného zákroku Mendyho, s dorážkou zblízka již neměl větší problémy. Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo a hosté vůbec nikam nespěchali. V 68. minutě mohl zdramatizovat utkání tožský záložník Romao.

Po pobídce Zeneliho z levého křídla zkusil štěstí ze středu pokutového území, avšak gólman Bernardoni předvedl proti jeho bombě z první fantastický zákrok a udržel čisté konto. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se mohl zapsat podruhé mezi střelce aktivní Bouanga, ale jeho kroucený pokus minul horní tyčku o několik decimetrů. Stade příště zavítá na půdu zachraňujícího se Caen, Nimes bude bojovat s trápícím se Monakem.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele