35. kolo
03.05.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille ve Štrasburku nevyhrála, čtvrtá pozice se jí vzdaluje

Marseille dostatečně nenapravila své minulé nečekané domácí zaváhání proti Nantes a z půdy Štrasburku urvala jen remízu. Její šance na zisk čtvrté příčky, a tedy na účast v Evropské lize v příštím ročníku, se tak znovu snížila. Ačkoli hosty do vedení ve druhém poločase poslal Valére Germain, domácí stačili ještě odpovědět díky Kennymu Lalaovi.

Le Racing by v závěrečných kolech rád udržel své současné postavení v horní polovině tabulky, velkou tragédií by ale pro něj rozhodně nebylo, kdyby se mu něco takového nepodařilo. Svou misi v letošní sezóně totiž splnil na výbornou, zachránil se v nejvyšší soutěži s dostatečným předstihem a navíc triumfoval v Coupe de la Ligue.

To OM má o poznání větší starosti. Hravě se může stát, že nebude působit v nové sezóně v evropských pohárech, což je pro ambiciózní francouzský klub těžko představitelná záležitost. Nicméně tento scénář nabírá stále reálnější a reálnější obrysy. Mužstvo není prakticky od půlky března v dobré kondici ani v nejlepším rozpoložení.

První poločas byl z obou stran opravdu hodně opatrný. Jako by především Les Phocéens zapomínali, že musejí hodně zabrat, aby skončili v Ligue 1 na konečném čtvrtém místě. Prakticky jedinou vážnější příležitost si vytvořili ve 27. minutě, Luiz Gustavo se ocitl sám před brankářem Selsem, ten ho ovšem v důležitou chvíli vychytal.

O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Ve 47. minutě udeřila Marseille. Balón dopředu nakopl Rami, ve středu pole ho sklepl Balotelli pro Luize Gustava, ten následně italskému útočníkovi vrátil míč centrem zpátky, na hranici šestnáctky pak Sakai přihrál Germainovi, a ten složitou kombinaci zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyčce.

Jen o chvilku později mohl Olympique přidat pojišťovací přesný zásah po rohovém kopu, Čaleta-Car se v pokutovém území dostal k meruně po několika krátkodobých minelách, jenže z metru napálil trestuhodně jen tyčku, v jejíž blízkosti stál. Štrasburk tak tohle velké neproměnění šance svého soupeře v 65. minutě potrestal gólovou odpovědí.

Ajorque unikl za marseillskou obranu, obránce Rami rychlostně svému protivníkovi nestačil a povalil ho ve vápně. Sudí Miguelgorry nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Martin, Mandanda ovšem jeho pokus vykryl. Hostující gólman si dokonce poradil i s bezprostřední dorážkou Thomassona, Lala už ho ovšem z další střely přece jenom překonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele