35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Nantes popáté v řadě vyhrálo, snadno si poradilo s Dijonem

Po pětatřiceti odehraných kolech se situace na spodku tabulky Ligue 1 změnila jen nepatrně. Dijon po neúspěchu v Nantes ztrácí na barážovou osmnáctou pozici místo jednoho bodu už dva body, neboť Caen na rozdíl od něj v sobotu uhrálo bod v Guingampu. Na bretaňském poloostrově tahali hosté za kratší konec a odvezli si třígólovou porážku.

Domácí naopak potvrdili, že v závěru sezóny chytli výtečnou formu, a připsali si na své konto již své páté vítězství za sebou. Počtvrté přitom slavili tříbodový výsledek před vlastními fanoušky a potřetí v řadě vsítili na Stade de la Beaujoire tři branky v jednom utkání. Všechny tři přesné zásahy do soupeřovy sítě tentokráte zaznamenali až po změně stran.

Burgundský klub mohl svého protivníka z Caen v souboji o holé přežití předskočit, měl by tak ve zbývajících třech zápasech situaci ve svých rukou, to by však musel v Nantes naplno uspět. A k takovému cíli měl během nedělního odpoledne opravdu hodně daleko. Mírně se mu přitom ztenčil i náskok na poslední Guingamp, který v tuhle chvíli činí tři body.

Les Canaris díky slušné sérii rezultátů klidně ještě mohou zabojovat o postavení v horní polovině tabulky. A že by aspoň tuhle ambici chtěli naplnit, ukázali už v některých pasážích první půle. Třeba Rongier ve 22. minutě nebezpečně vypálil, ovšem jeho pokus letěl těsně vedle brány. Jinak však byl první poločas vesměs dost vyrovnaný.

Dokonce DFCO mohl ve 27. minutě gólově udeřit, Júlio Tavares se ocitl sám před brankářem Dupém, jenže ten ho v pravou chvíli vychytal. V 51. minutě se naopak Nantes radovalo z vedení. Rongier z levé strany přihrál do středu hřiště, tam si Touré narovnal balón na svou pravačku, a následná parádní střela skončila přesně u vzdálenější tyčky.

V 74. minutě se Kanárkům podařilo skórovat podruhé. Pronikajícího Warise ve vápně zezadu přistrčil Aguerd, rozhodčí Bastien faulujícího hráče vyloučil, nařídil k tomu penaltu, a Coulibaly jí bez obtíží proměnil. O třetí branku domácích se v 80. minutě postaral Rongier, jenž zakončením na bližší tyčku zužitkoval přihrávku od Moutoussamyho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele