Ligue 1 - preview 35. kola

05.05.2019, 08:36
Aktuality
Lyon hraje doma s Lille a může oživit šance na konečné druhé místo, vedle toho si nemůže dovolit ztrátu, jelikož na jeho zaváhání bude číhat Saint-Étienne. Toulouse přivítá Rennes, Nantes bude měřit síly s Dijonem a Amiens se představí na půdě Montpellieru...
Montpellier HSC - Amiens SC  (neděle 15:00)
Po čtyřiatřiceti odehraných kolech mělo Amiens čtyřbodový náskok na osmnácté Caen. Situaci má ve svých rukou, pořád se mu ovšem nedaří setřást své protivníky na nějaký větší odstup tak, aby sezónu dohrávalo se statusem zachráněného. Získat body v Montpellieru, jenž naposledy porazil PSG, to nebude pro hosty bezpochyby vůbec jednoduchý úkol.

Říká se, že udržet se druhou sezónu po sobě je pro nováčka nejvyšších soutěží jednou z nejtěžších možných misí. A u Les Licornes je tohle memento více než pravdivé. Sice svou pozici nad sestupovým pásmem dobře balancuje, už deset kol po sobě do něho nezabředlo, stále se však musí o svou budoucnost bát. A to přitom nedisponuje špatnými výsledky.

Byť prohrálo jen jednou v uplynulých devíti případech, tříbodové výsledky citelně chybějí. Před týdnem hosté plichtili bez branek doma se Štrasburkem. "Soupeř sem přijel zavřít obranu, protože v posledních dvou duelech tu dostal minimálně tři branky," hodnotil kouč Christophe Pélissier. "Tak trochu jsem to ovšem očekával," dodával.

Amiens čeká na vítězství od začátku března, od té doby v šesti po sobě jdoucích utkáních hned pětkrát remizovalo. "Chybí nám nějaká výhra. K tomu si nemusíme nic říkat," uvědomoval si Pélissier. "Proti Štrasburku jsme měli otevřít skóre hned na začátku, kdy jsme byli v dobrém rozpoložení. Teď je vážně důležitý každý získaný bod."

Montpellieru rozhodně nenahrálo do karet, že minulou sobotu Rennes na úkor PSG vyhrálo Coupe de France, neboť do evropských pohárů se z ligy může probojovat pouze čtvrtý celek, a ne i pátý. Na čtvrtou pozici ztrácí MHSC pět bodů, což je těžko stažitelné manko. Ale nereálně zase ne. Domácí se o tuhle šanci mohou v posledních čtyřech kolech poprat.

Aktuálně má navíc mužstvo kouče Michela Der Zakariana, které v úterní dohrávce skolilo před vlastními fanoušky PSG, velmi dobrou formu. Zvítězilo čtyřikrát z pěti případů. "Když vezmete v potaz, že Paříž vedla dvakrát a my ještě dokázali vyhrát, vystřelí vás něco takového na měsíc. Ukázali jsme, že máme charakter i kvalitu," rozplýval se domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.77 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Dijon FCO  (neděle 15:00)
Čtyři po sobě jdoucí výhry zajistili Halilhodžićově skvadře prvoligovou příslušnost. Navíc si pořádně zvedla sebevědomí, protože se podařilo přehrát Lyon, Marseille a dokonce i PSG.

"Věděli jsme, že nás nečeká nic snadného. Marseille bývá v domácím prostředí hodně silná, ale i po tom inkasovaném gólu jsme věřili, že tento zápas můžeme dotáhnout do vítězného konce," prohlásil trenér Halilhodžić, jehož tým se v průběhu sezony potýkal se značnými výpadky formy.

K dispozici mu proti Dijonu nebude akorát Joris Karembe. René Krhin a Valentin Eysseric by měli být připravení odehrát alespoň nějakou porci minut. Ciprian Tatarusanu už začal zase trénovat, avšak přednost mezi třemi tyčemi zřejmě dostane znovu Maxime Dupé. Jinak se výrazné změny v sestavě nedají očekávat.

V kádru DFCO absentují Valentin Rosier, Mehdi Abeid a Jordan Marié, jehož zranění bude dlouhodobějšího rázu. Enzo Loiodice a Frédéric Sammaritano budou ovšem připraveni ho plnohodnotně nahradit. Trenér Antoine Kombouaré zřejmě i tentokrát pošle od úvodní minuty na hřiště jenom Naïma Slitiho a Júlia Tavarese nechá vysedávat na lavičce.

Přitom právě tihle dva borci odváděli v průběhu sezony spolehlivé výkony. Takové hráče teď Dijon potřebuje, neboť po těsné prohře s konkurenčním Caen ztrácí pět bodů na první nesestupovou příčku. "Jsem hodně zklamaný, protože jsme neproměnili svoje šance. Naše situace se tím ještě zhoršila. Musíme doufat v zaváhání soupeřů a sami potřebujeme ve zbývajících duelech podat maximálně soustředěné výkony," nechal se slyšet pětapadesátiletý lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.53 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Stade Rennes  (neděle 15:00)
Matematicky nemá Toulouse záchranu jistou, byť se zdá být jeho náskok na sestupové pásmo dostačující. Nutno podotknout, že vítězství nad Rennes by mu na devadesát devět procent mělo dodat na jistotě a klidu. Využít by mohlo toho, že jeho soupeř by na tom fyzicky nemusel být úplně nejlépe. Sehraje totiž během pár dnů hned tři zápasy.

Hosté se po čtyřiatřiceti odehraných kolech nacházeli v dolní polovině tabulky, tato skutečnost jim však nikterak nevadí. Původně možná chtěli proklouznout do evropských pohárů tak, že se v lize poperou o přední příčky, triumf v Coupe de France jim ovšem tenhle cíl napřímo zaručil. Zbytek sezóny tak budou dohrávat v míru a bezpečí.

S TFC sice už třikrát v řadě neprohráli, je ovšem otázkou, jak moc se vypořádali s únavou po náročném finále Francouzského poháru s PSG, které sehráli minulou sobotu, a po dohrávce Ligue 1 s Monacem. Teď by jejich sestavu měli posílit Clément Grenier, M'Baye Niang i Ismaïla Sarr, kteří minulý duel vynechali kvůli disciplinárním trestům.

Proti Monacu držel SRFC ještě dvacet minut před koncem dvoubrankový náskok, jejich sok však stačil utkání ještě zremizovat. "Myslím si, že ve druhém poločase jsme postrádali energii," přiznával kouč Julien Stéphan. "Měli jsme rozhodnout hned po přestávce. Dobře víme po finále s Paříží, že vést o dva góly nic neznamená. ASM zaslouženě vyrovnal."

Toulouse, které bude mít k dispozici kompletní kádr, v uplynulých šesti zápasech získalo tříbodový výsledek jen jednou, a i proto se stále musí strachovat o holé přežití v nejvyšší soutěži. Je však pravda, že jakákoli výhra v posledních čtyřech zápasech by ho k toužebnému se udržení opravdu notně přiblížila. Tu by chtělo stvrdit hned právě proti Rennes.

Naposledy celek od řeky Garonny neuspěl na půdě St. Étienne. "Chtěli jsme opravdu dobře vstoupit do toho utkání, ale opak byl pravdou," hlesl během hodnocení trenér Alain Casanova. "Ve druhém poločase jsme se vrátili zpátky, drželi jsme míč, vytvářeli si prostor. Potřebovali jsme ale být efektivnější. První poločas byl jednoduše z naší strany slabý."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.40 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
A na Stade Louis II by mělo být na co se dívat. Domácí totiž stále nemají jisté setrvání v soutěži. Zatímco hosté si dělají zálusk na třetí příčku, která zaručuje Ligu mistrů.

Do karet hraje Gassetovu týmu i ta skutečnost, že druhé Lille se střetne s rivalským Lyonem. V šatně ASSE však panuje výborná pohoda. Ve všech třech posledních kláních se podařilo uhrát tři body a navíc bez inkasovaného gólu. Není divu, že se v táboře Les Verts hovoří o třetí příčce čím dál hlasitěji.

Ačkoliv sám pětašedesátiletý kouč dobře ví, zbývá odehrát čtyři náročná utkání. Minimálně v tomto prvním nebude moct nasadit Kévina Monnet-Paqueta, Yannise Salibura a Gabriela Silvu. Timothée Kolodziejczak si odpykal trest za karty a bude připraven naskočit, stejně jako Youssef Ait Bennasser. Robert Berić v minulém kole sestřelil Toulouse dvěma brankami a nadále se těší veliké důvěře trenéra Gasseta.

Také Radamel Falcao dokázal proti Rennes skórovat dvakrát, čímž letošní příděl gólů zvýšil na čtrnáct a ukázal, že je pořád velice platným hráčem, třebaže se po tom vleklém zranění, kvůli kterému přišel o MS 2014, vlastně jen na krátko dostal do někdejší formy z Porta a Atlética Madrid.

"Nezačali jsme vůbec dobře. Když po deseti minutách prohráváte o dva góly, veškerá původní taktika musí jít stranou. Hráči se ale nevzdali a jsem rád, že se nám vzhledem k naší situaci podařilo alespoň vyrovnat. Radamel Falcao opět dokázal, že je výjimečným fotbalistou," řekl Leonardo Jardim, který stále postrádá šest borců obvyklé základní sestavy, včetně brankáře Subašiće. Přesto půjde zřejmě o vyrovnaný mač.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.73 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (neděle 21:00)
Zápas druhého týmu se třetím slibuje rozhodně zajímavou podívanou. Les Gones mají zřejmě poslední šanci stáhnout náskok severofrancouzského klubu a třeba ještě zaútočit na celkové druhé místo.

Menší výsledková krize, jaká Génésiův výběr postihla v minulých týdnech už je patrně zažehnána a po těsné výhře nad Angers se podařilo přehrát i Bordeaux. "Začali jsme dobře, ale pak jsme v rozmezí čtyř minut dvakrát inkasovali. O poločase jsem hráče nabádal k větší aktivitě. Po tom vyloučení jsme věděli, že máme na to přidat třetí gól. Jsem rád za to, s jakým odhodláním jsme odehráli vlastně celý druhý poločas," hodnotil Bruno Génésio, který po sezoně na lavičce Lyonu skončí.

Na trávník nebude moct vyslat trojici zraněných hráčů - Gouiriho, Marcala a Rafaela. Ferland Mendy předvedl proti Les Girondins výborný výkon a dá se očekávat, že na levém kraji obrany začne tentokrát od samotného začátku. Hlavní ofenzivní hrozbou by naopak měl stále být Memphis Depay.

V dresu Lille jí zůstává Nicolas Pépé, který stihnul nasázet už dvacet branek a střelecky si prosadil i před týdnem, kdy Lille zdolalo Nimes 5:0. "Druhý poločas byl z naší strany výborný. Soupeře jsme nepustili prakticky do žádné šance a sami jsme vstřelili pět gólů. Nicolas Pépé je v této sezoně k neudržení. Teď už se ale soustředíme na zápas s Lyonem, který bude velmi náročný," nechal se slyšet Christophe Galtier.

Dvaapadesátiletý kouč nemůže počítat s Thiago Mendesem, kterého nepustí do hry nashromážděné karty. Jeho post defenzivního záložníka by měl zaujmout jeden z dvojice Thiago Maia/Kouadio Dabila. Loïc Rémy pak s velkou pravděpodobností opět dostane přednost před jinak vychvalovaným Rafaelem Leaem. Poslední dva vzájemné duely těchto dvou celků skončily remízou 2:2. Tentokrát je však přeci jen větším favoritem Lille.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.28 - 5.39
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - OGC Nice  (sobota 17:00)
Fotbalisté PSG mají čtyři kola před koncem jistotu šestého ligového titulu za uplynulých sedm let, ovšem s výsledky v posledních týdnech rozhodně spokojeni být nemohou. V osmifinále Ligy mistrů vypadali naprosto nečekaně s anglickým Manchesterem United, v předchozích pěti duelech v Ligue 1 zvítězili pouze jednou a v sobotu navíc nezvládli finále Coupe de France s Rennes, kterému senzačně podlehli po penaltovém rozstřelu.

V tomto ročníku tak dosáhli pouze na jednu cennou trofej a to je pro klub s tak obrovskými ambicemi opravdu hodně málo. Pařížané vedou francouzskou nejvyšší soutěž o šestnáct bodů před druhým Lille. Svou špatnou sérii odstartovali proti Štrasburku (2:2), pak utrpěli debakl s Lille (0:5) a podlehli také Nantes (2:3). Vzápětí si sice poradili s Monakem (3:1), jenomže minule v dohrávce 34. kola neuspěli na půdě Montpellieru (2:3).

Kvůli těmto nezdarům je nad slunce jasné, že stobodovou hranici už nepřesáhnou a vzhledem k programu se klidně mohou soustředit na následující sezónu. Nyní se střetnou s Nice, které prakticky taktéž nemá o co hrát. Vzhledem k výsledkům národního a ligového poháru se na evropskou scénu kvalifikují z ligového umístění jen čtyři výběry. OGC je momentálně sedmé s jednapadesáti body a na čtvrtý tým Saint-Étienne má manko propastných osmi bodů.

"V poslední době děláme naprosto nepochopitelné individuální chyby, které nám brání ke spokojenosti. S těmito hrubkami je nesmírně těžké myslet na nějaké úspěchy. Montpellier hrál agresivně a bylo na něm vidět, že nás hodlá za každou cenu porazit. My jsme si nedokázali poradit s jeho agresivitou, a proto jsme prohráli. Teď chceme sezónu důstojně dohrát," prohlásil po úterním střetnutí s HSC lehce zklamaný trenér Thomas Tuchel.

Ten určitě bude postrádat Thiaga Silvu, Meuniera a Kehrera, jistotu startu nemá ani Di María a třízápasový trest za vyloučení ve finále poháru s Rennes bude stále odpykávat největší hvězda Mbappé. Hostující stratég Patrick Vieira nemá k dispozici Waltera, Jalleta, Maolidu, Llorise a Cypriena. "Tento duel si budeme chtít hlavně užít a všichni uděláme maximum proto, abychom neodjížděli s prázdnou," uvedl Vieira v krátkosti. Na podzim slavilo ve vzájemném měření sil PSG po hladké výhře 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.78 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Angers SCO  (sobota 20:00)
I když Bordeaux nemá matematicky záchranu ještě jistou, jeho pád na barážové příčky je spíše utopickou záležitostí, a má v podstatě stejné plány jako Angers. Oba sousedé v tabulce budou usilovat v posledních čtyřech kolech o co nejvyšší umístění v tabulce. Domácí mají na svém kontě tři porážky v řadě, hosté naopak v posledních osmi zápasech prohráli jen jednou.

Lepší formu má tedy z těchto dvou celků spíše celek z bretaňského poloostrova. Jeho problémem není s pravidelností získávat body, ale zvítězit. Z osmi uplynulých případů sice prohrál jen na půdě Lyonu, na druhou stranu skolil jen zachraňující se Caen. Hádejte třikrát, jak dopadlo jeho měření sil s Remeší před týdnem. Skončilo zase dělbou bodů.

Hostující trenér Stéphane Moulin každopádně nebyl nespokojený s výkonem svého týmu. Byť jeho výsledky nenabízejí fanouškům úplně přitažlivé okamžiky. "Máme čtyřicet dva bodů, tedy více, než loni," připomínal. "Jsem rád, že jsme se dokázali vrátit do utkání s Remeší a vyrovnat. Byla by totiž škoda ho prohrát, jelikož jsme ho měli pod kontrolou."

Vyhoupnout se do první desítky, to je cíl, který by si Les Scoïstes v závěru sezóny mohli vytyčit. Nebudou mít ovšem vůbec snadné soupeře. Po Bordeaux se následně střetnou doma s PSG, pak zajedou na půdu Lille, a na konec přivítají St. Étienne. "Myslím si, že máme dostatek paliva pro to, abychom skončili v Ligue 1 dobře," myslel si Moulin.

Bordeaux disponuje devítibodovým náskokem na osmnáctou pozici. Nemusí tak v podstatě nijak výrazně panikařit, každopádně výhra by mu konečné udržení na devadesát devět procent definitivně stvrdila. A že jí potřebuje jako sůl! Postupně totiž prohrálo v St. Étienne, Nimes i naposledy s Lyonem, dohromady přitom inkasovalo nepříjemných osm branek.

Domácí kouč Paulo Sousa se se svým mužstvem připravuje hlavně na další ročník. A neviděl minulý neúspěch proti Les Gones tak černě. "Vezmeme si z toho duelu opravdu hodně pozitiv," říkal Portugalec. "Bojovali jsme proti týmu, co hraje o Ligu mistrů. Občas jsme díky naší kvalitě dokonce dominovali, udělali jsme však několik individuálních chyb."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.21 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - SM Caen  (sobota 20:00)
Jestli se chce Guingamp ještě porvat o osmnáctou příčku, aby se mohl zachránit v případné posezónní baráži, má nyní před sebou jednu z posledních nadějí, jak se tomuhle cíli přiblížit. Právě Caen je totiž tím celkem, který tuhle pozici aktuálně drží, bretaňský celek na něj přitom ztrácí čtyři kola před koncem pět bodů. Tohle bude bezpochyby bitva na ostří nože.

Pakliže EAG v tomhle duelu neuspěje a prohraje, je jeho přímý pád do Ligue 2 prakticky nevyhnutelnou záležitostí. V takovém případě by totiž ztrácel na svého soka už osm bodů, a takový deficit by bylo vlastně nereálné jakkoli stáhnout. Ani remíza by situaci domácích v podstatě nijak nevylepšila. Pořád by byli od udržení se hodně daleko.

Svěřenci trenéra Jocelyna Gourvenneca nemají sestupovou matematiku vůbec pod vlastní kontrolou. Musejí kalkulovat, přepočítávat, a navíc z následujících duelů proti Rennes, Nimes a Amiens získat co nejvyšší počet bodů. Čeká je vážně těžký úkol, obzvláště připomeneme-li fakt, že nejsou ve formě. V minulých pěti ligových zápasech urvali pouhé dva body.

Naposledy Guingamp jednoznačně nestačil venku Nice. "Hrálo precizně. Zasloužilo si vyhrát," uznal sportovně Gourvennec. "Porazilo nás díky svým přechodům do útoku, protože jsme ztráceli míče. Vždycky jsme byli schopni zareagovat, když jsme byli v tabulce vzadu. Uvidíme, jak se vše vyvine v sobotu proti Caen," jako by nechtěl vůbec tipovat.

Caen teče do bot stejně jako jeho protivníkovi, stébla, aby se udrželo nad vodou, se však drží přece jenom silněji. V uplynulých dvou kolech se výrazně zlepšilo v defenzivě, ani jednou neinkasovalo, a i proto urvalo dva tříbodové rezultáty proti Nice a Dijonu. Klání před týdnem bylo nesmírně důležité. Právě burgundský celek je namočený rovněž v boji o přežití.

Trenér Fabien Mercadal byl nesmírně šťastný po nejtěsnější možné výhře nad DFCO. "Vážně se nám ulevilo," odfrkl si po náročném střetnutí. "Udělali jsme, co jsme chtěli, hráli jako jeden tým. Měli jsme díky tomu celý stadion v zádech, cítili se silní. Mí hráči dokázali, že se nevzdávají. Náš osud a zisk osmnácté pozice máme ve svých rukou," těšilo ho.

Domácí by měli mít k dispozici Lucase Déauxe, jenž nedávno pykal za karetní hříchy, pořád ovšem není jasné, jestli už se plně zotavil po zdravotních potížích Nicolas Benezet. Hostům bude chybět Alexander Djiku, jemuž se nakumulovaly žluté karty a vyfasoval disciplinární trest, určitě nebude hrát Adama M'Bengue a asi ani Romain Genevois.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.42 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Reims - Nîmes Olympique  (sobota 20:00)
Remeš se čistě teoreticky ještě může porvat o čtvrtou pozici, která jako jediná zaručí účast v Evropské lize pro příští ročník, šance už je ovšem hodně utopická. A tak jí půjde v posledních čtyřech kolech o to, stejně jako Nimes, udržet se alespoň v horní polovině tabulky. Na podzim dopadlo tohle měření sil bezbrankovou plichtou.

Oba sousedé v tabulce jakožto nováčci nejvyšší soutěže neprožili vůbec špatnou sezónu. Prvořadá pro ně byla především záchrana a tu si zajistili s dostatečným předstihem. Nicméně u domácích přece jenom může zavládnout jakési zklamání. Dokonce se pohybovali kolem pátého místa tabulky, jenže v uplynulých týdnech je jednoduše opustila forma.

Od začátku března v minulých osmi zápasech zvítězili jen jednou. S takovou bilancí o přední pozice prostě nemůže usilovat nikdo. Naposledy Remeš uhrála bod v Angers. "Byli jsme spokojeni. Můžeme se totiž pohybovat vpřed," nesmutnil kouč David Guion. "Zklamaní jsme však z toho, že jsme vedení neudrželi v posledních deseti až patnácti minutách."

Svůj debut v nejvyšší soutěži si před týdnem odbyl Moreto Cassamá, teprve jednadvacetiletý záložník, který prošel prakticky všemi mládežnickými kategoriemi reprezentace Portugalska. Do Remeše dorazil v zimě z rezervy Porta. "Předvedl dobrý výkon. S míčem udělal několik zajímavých věcí, potřebuje se však zlepšit po taktické stránce," říkal Guion.

Olympique se naposledy neprezentoval nejlepším dojmem. Ačkoli druhé Lille má fazónu a bojuje o místo vicemistra, pětigólový debakl si trenér Bernard Blaquart rozhodně nepředstavoval. "Rozpadli jsme se po tom, co jsme inkasovali první branku. Věděli jsme, že musíme zůstat kompaktní, ale naopak jsme nechali dveře otevřené," čertil se.

Krokodýlům se bezpochyby daleko více daří před vlastními fanoušky, doma zvítězili už třikrát v řadě. Jenže zvenku se jim body vozit nedaří, prohráli na cizích hřištích už pětkrát za sebou. "Lille bylo silnější než my. I když jsme odehráli dobrou první půli, nebylo tomu tak v půli druhé. Byla to škoda," vracel se ještě k předchozímu klání Blaquart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.55 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Olympique Marseille  (pátek 20:45)
Jestli se Marseille v posledních čtyřech kolech nezmátoří, v příštím ročníku se jí nebude týkat Evropská liga. Musí přitom doufat v mnoho zaváhání čtvrtého St. Étienne. Uzmout plný počet bodů by nyní bezpochyby měla na půdě Štrasburku. Jinak to pro ní může být také vůbec ta poslední ztráta, která může znamenat konečný neúspěch v boji o čtvrtou pozici.

Podobně jak pátému Montpellieru nebo sedmému Nice nenahrály do karet letošní výsledky z obou francouzských pohárů. Zatímco v tom Ligovém triumfoval Štrasburk, v Coupe de France se podařilo zvítězit Rennes, a oba tyto celky si tak automaticky, a trochu nečekaně, zajistily účast v Evropské lize právě díky těmto dvěma prvenstvím.

Do evropských pohárů se tedy dá postoupit z ligy už jen ze čtvrtého místa. A na tuhle metu ztrácejí Les Phocéens pět bodů. "Je to velmi špatné z hlediska získaných bodů. A je to jen naše vina," neskrýval se za nic kouč Rudi García. Jeho tým v uplynulých šesti kolech jen dvakrát vyhrál, zbytečně například remizoval doma s Angers nebo prohrál v Bordeaux.

Naposledy přitom domácí nepředvedli před vlastními fanoušky vůbec dobrý výkon proti Nantes. A dokonce nezískali vůbec nic. "Dvakrát jsme vystřelili na bránu ve druhé půli. Takovým způsobem se doma vyhrávat nedá. Je to nemožné," čertil se marseillský lodivod. "Rád bych viděl, jak se více pereme. To hlavně svým hráčům musím říct."

Výsledkových výpadků je jednoduše v poslední době příliš. OM si je přitom nemohl za žádných okolností dovolit, neboť naopak St. Étienne od půlky března s pravidelností vyhrávalo. Matematicky nemá nic ve svých rukou. "Musíme prostě vyhrát teď v pátek, abychom stáhli tu mezeru, jaká se v tabulce vytvořila," burcoval García.

Hostům by měl být k dispozici útočník Mario Balotelli, který byl jako jeden z mála hodnocen v jarní části sezóny pozitivně, protože ve dvanácti utkáních skóroval hned osmkrát, nejistý je ovšem start Floriana Thauvina, autora letošních třinácti ligových gólů a sedmi asistencí. V sestavě se zřejmě ještě neobjeví ani Bouna Sarr, jenž má zdravotní potíže.

Domácí se po čtyřiatřiceti odehraných zápasech nacházeli na desáté příčce, rádi by přitom své konečné postavení ještě vylepšili. I kdyby se jim ovšem tuhle ambici nepodařilo naplnit, zoufat nemusejí. Splnili cíl zásadnější, a to ligovou záchranu, kterou si zajistili s velkým předstihem, a užívají si zároveň bonus v podobě výhry v Coupe de la Ligue.

Dimitri Liénard, Sanjin Prcič a Kévin Zohi, to by měla být trojice zraněných hráčů, jenž se v základní jedenáctce Le Racingu neobjeví. Před týdnem Štrasburk remizoval na půdě Amiens, přičemž vůbec poprvé utkání Ligue 1 odřídila žena Stéphanie Frappartová. "Myslím, že je to skvělé. Snad si lidé uvědomí, že to tak může být," říkal kouč Thierry Laurey.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.38 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain34273497:3084
2.Lille OSC34208659:2868
3.Olympique Lyon34188858:4362
4.AS Saint-Étienne34178952:3759
5.Montpellier HSC341412850:3954
6.Olympique Marseille341661253:4654
7.OGC Nice341491126:3051
8.Stade Reims341116733:3549
9.Nîmes Olympique341371449:5346
10.Racing Strasbourg341015955:4345
11.Stade Rennes3411111247:4844
12.FC Nantes341271543:4543
13.Angers SCO349151041:4142
14.Girondins Bordeaux349111433:3938
15.Toulouse FC348121430:4836
16.AS Monaco347121534:5133
17.Amiens SC34891728:4833
18.SM Caen346111726:4729
19.Dijon FCO34772027:5128
20.EA Guingamp34592024:6324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Gunner14

PSG

Reagovat
juninho8

Tie kniežatá sú fakt k ničomu Len aby obrali nás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele