35. kolo
05.05.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier na výhru nad PSG nenavázal, s Amiens jen remizoval

Čtyřikrát z posledních pěti klání se Montpellieru podařilo zvítězit, porazil přitom i nedávno mistra ligy z Paříže, byl jednoznačně ve formě. Proti zachraňujícímu se Amines ale uhrál doma pouze remízu. Aby přitom stáhl manko na čtvrté St. Étienne, a mohl si tak zahrát Evropskou ligu v příštím ročníku, potřeboval bezpochyby tříbodový výsledek.

Hosté naopak na uhranou plichtu nijak výrazněji hudrovat nemohli, udrželi si totiž čtyřbodový odstup od osmnáctého Caen, a situaci, co se týče ligového přežití, mají i nadále plně ve svých rukou. V celkovém kontextu nejsou jeho rezultáty nikterak špatné, vždyť v uplynulých deseti zápasech, a to včetně tohoto, prohráli pouze v jednom jediném případě.

Na gólové příležitosti nebylo první dějství vůbec bohaté, tu největší z nich si vytvořili domácí ve 13. minutě. Nejprve díky své nešikovnosti nedokončil svoje zakončení Delort, míč ovšem záhy vybojoval na své kopačky Mollet, jenž z vápna tvrdě vypálil levačkou, jeho tvrdou střelu však dobře reagující gólman Gurtner fantasticky vyrazil do zámezí přes své břevno.

Další větší šanci s sebou přinesla až 56. minuta, nenápadná hlavička Labordeho, který tlačil balón do dolního rohu brány, totiž možná trochu překvapivě nadělala Gurtnerovi velké starosti, i v tomhle případě si však hostující brankář nakonec poradil. Naopak na druhé straně o deset minut později Les Licornes z ničeho nic udeřili a ujali se vedení.

Nutno podotknout, že předvedli doslova mistrnou kombinaci, na jejímž konci byl po finální přihrávce Pieterse přesně střílející Mendoza, po jehož pokusu se gólman Lecomte jen marně natahoval. Domácí stačili ve zbytku utkání aspoň vyrovnat, v 81. minutě našel Congré svým centrem ve vápně Molleta, jenž z voleje usměrnil míč tvrdě a přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele