Ligue 1 - souhrn 24. kola

07.02.2020, 22:38, aktualizováno 09.02.2020, 23:03
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain ve šlágru kola přestřílelo Lyon a upevnilo si vedoucí postavení. Nezaváhala ani Marseille, která nejtěsnějším poměrem vyzrála na Toulouse. Lille zvládlo předehrávku v Angers a naplno bodovaly rovněž Montpellier Štrasburk nebo Monaco. Další zápas bez bodového zisku má naopak za sebou Saint-Étienne...

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 4:2

09.02.2020 21:00

Góly: 22. Ángel Di María, 38. Kylian Mbappé, 47. Marçal (vl.), 79. Edinson Cavani - 52. Martin Terrier, 59. Moussa Dembélé

O síle pařížského klubu se v rámci čtyřiadvacátého kola Ligue 1 přesvědčil Olympique Lyon. Poslední návštěva Parku Princů dopadla v roce 2018 debaklem 5:0. Tentokrát se svěřenci Rudiho Garcii snažili sehrát vyrovnanější partii. A de facto hodinu hry se jim to i dařilo. Jenže úřadující šampion zkrátka i přes občasná zaváhání nemá konkurenci.

Sice bez Neymara, ale zato s Kylianem Mbappém v základní sestavě si PSG už od začátku vytvářelo převahu. Právě jednadvacetiletý supertalent jako první vyzkoušel ve 14. minutě Lopesovu pozornost. Ve dvaadvacáté minutě se poprvé připomněl Ángel Di María a hned se mohl běžet radovat. Po pravé straně seběhnul do vápna, kde před ním obránci couvali, takže mohl dojít až do téměř ideálního prostoru, odkud pálil levačkou po zemi k bližší tyči - 1:0.

Argentinský reprezentant se po třiceti minutách ozval znovu, když jeho zakroucená střela mířila těsně nad. V šestatřicáté minutě Di María našel krajana Maura Icardiho, jehož lob sice skončil v síti, nicméně pro ofsajd nemohla být tahle trefa uznána. Pouhé dvě minutky poté našel Icardi kolegu Meuniera, který pobídnul Mbappého, jenž byl u míče nepřekvapivě rychleji než gólman Lyonu a lehoučkým obloučkem zaznamenal svou patnáctou branku v sezoně, takže za Wissamem Ben Yedderem nadále zaostává o jediný zásah - 2:0.

Těžko soudit, co přesně se o poločasové pauze odehrálo v šatně hostujícího celku, nicméně jakékoli plány dostaly výraznou trhlinu necelých 120 sekund po změně stran. Menší zmatky v obraně Les Gones vyústili v přihrávku před bránu, kterou Marçal nepochopitelně napálil pod břevno vlastní brány - 3:0.

To už vypadalo s hosty věru neslavně. Naštěstí přišla 52. minuta a s ní snížení od Martina Terriera, který se štěstím prostřelil Keylora Navase po pěkné akci na jeden dotek - 3:1. Za sedm minut se prosadil Moussa Dembélé, když spolu s Karlem Toko Ekambim pláchnul defenzivní řadě a ač stínován, přihrávku od nového kamerunského spoluhráče dokázal přetavit v další gól - 3:2.

Dembélé mohl za pět minut vyrovnat, kdyby si lépe seřídil mířidla. Mbappé zase napálil břevno, takže tečku za utkáním, co se skóre týče, musel učinit až Edinson Cavani v devětasedmdesáté minutě. Po Di Maríově přiťuknutí pálil pravačkou přesně na bližší tyč - 4:2. Uruguayský kanonýr se už za týden proti Amiens může dočkat jubilejního dvoustého zásahu v dresu PSG! Lyonu by se býval takový šutér nejen v duelu se Strasbourgem, který uvidí Parc Olympique Lyonnais o příštím víkendu, nepochybně také náramně hodil.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Reims 3:0

09.02.2020 17:00

Góly: 50. Alexander Djiku, 82. Majeed Waris, 90+4. Kenny Lala (pen.)

Zvláště ve druhém poločase svěřenci Thierryho Laureyho utkání kontrolovali a zaznamenali všechny tři góly. Díky tomu zůstávají v kontaktu s předními příčkami, zatímco Remeš se v tabulce opět o něco propadne. Ale stále nemusí zoufat, vzhledem k tradiční vyrovnanosti Ligue 1.

První střelu tohoto duelu si na konto připsal domácí Dimitri Liénard. Bohužel mířil vedle. V 17. minutě jej napodobil po rohovém kopu se svou hlavičkou Ibrahima Sissoko. Následné minuty mnoho vzruchu nepřinesly. Až deset minut před odchodem do šaten se zkoušel zajímavým obstřelem prosadit Moussa Doumbia. K vytouženému gólu však nevedl.

První zářez se dostavil až v 50. minutě. Po rohovém kopu z levé strany se míč odrazil od hrudníku Stefana Mitroviće k Alexandru Djikuovi, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou prodloužil do brány - 1:0. Na hráčích Racingu bylo znát, že je těsné vedení mírně uklidnilo, nicméně pořád se museli mít na pozoru před některými slibně začínajícími, avšak chybně rozvíjenými akcemi hostujícího týmu.

Pojišťovací trefa přinesla fanouškům na Stade de la Meinau radost ve dvaaosmdesáté minutě. Zajímavý brejk řešil před vápnem Majeed Waris přihrávkou na levou stranu pro kolegu Ludovika Ajorqueho, který mu balon nezištně vrátil zpět před bránu, kde gólman Lemaîtra naprosto zaspal, takže pro ghanského forvarda nebyl problém zacílit zblízka do sítě - 2:0.

V nastaveném čase ještě střídající Marshall Munetsi fauloval ve vlastní šestnáctce pronikajícího Lionela Caroleho a rozhodčí Thomas Leonard nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Kenny Lala, počkal si a s přehledem proměnil střelou k pravé tyči - 3:0. Racing tak jistě hledí k utkání proti Lyonu s větším sebevědomím. Naopak hráči Remeše vědí, že proti Rennes budou muset podat diametrálně odlišný výkon, pokud budou chtít uhrát nějaké body.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 1:0

09.02.2020 15:00

Góly: 25. Andy Delort

O deseti dohrávající svěřenci Michela Der Zakariana nepřekvapivě o svém vítězství rozhodli díky jedné jediné trefě, kterou obstaral Andy Delort. Po čtyřiadvaceti kolech tak okupují pátou příčku, zatímco Les Verts nadále zůstávají za očekáváním.

Jako první se ze všech borců na trávníku dostal ke střele Yvann Maçon. Ke škodě celého Saint-Étienne však mířil přímo do středu brány. Za dvě minutky neodhadl Géronimo Rulli Cabayeho rozehrávku standardní situace a měl štěstí, že číhající Loïs Diony trefil pouze boční síť. Následně předvedl dobrou práci Denis Bouanga. Z nějakých osmnácti metrů mohl klidně sám vystřelit, ale místo toho volil přihrávku na levou stranu pro Trauca, jenž kličkou posadil protihráče na zem, ale argentinský gólman výborně zmenšil střelecký úhel.

V pětadvacáté minutě šli překvapivě do vedení hráči jihofrancouzského klubu. Junior Sambia centroval z pravé strany do vápna, kde se hlavou do balonu pořádně opřel Andy Delort a brankář Ruffier se natahoval marně - 1:0. Rulli potom včasným vyběhnutím a výborným čtením hry znemožnil Dionymu dostat se do samostatného brejku.

V pětatřicáté minutě obrana v čele s jinak vynikajícím dvaačtyřicátníkem Hiltonem chybovala, nicméně Bouanga z nabídnuté příležitosti kvůli svému slabému zakončení nic nevytěžil. Pět minut před koncem úvodního poločasu byl vyloučen Junior Sambia. Rozhodčí Delerue však k překvapení všech odvolal penaltu. Až opakované záběry ukázaly, že měl pravdu.

Přímý kop rozehrál Yohan Cabaye tak, že skončil kousek nad bránou. Ve druhém poločase oslabení domácí hlídali těsný náskok. Rulli nejčastěji musel stahovat ze vzduchu centrované balony. V 69. minutě našel Bouanga kolegu Dionyho, jenž mířil přímo do středu brány. V 87. minutě se ještě o zoufalou snahu o vyrovnání pokusil Boudebouz, avšak jeho střela skončila nad břevnem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Nîmes Olympique 1:3

08.02.2020 20:00

Góly: 6. Alexis Claude-Maurice - 43. Loïck Landre, 53. Romain Philippoteaux, 90+2. Moussa Koné

OGC Nice před nedávnem vyhlásilo útok na evropské poháry a vedlo si dobře, jenomže podobné ztráty jako je tato sráží pobřežní celek celou sezonu. Nice doma nestačilo na o záchranu bojující Nimes Olympique a útok na přední pozice se tak znovu odkládá. Pro Nimes jsou to pochopitelně zlaté tři body. Klíčovým okamžikem bylo i vyloučení Boudaouiho, protože po jeho červené kartě Nimes dvakrát udeřilo.

Přitom všechno z pohledu domácích začalo dobře. Již v 6. minutě si Claude Maurice seběhl pro přihrávku do vápna, zasekávačkou se zbavil obránce a chladnokrevně zakončil. Nimes si mohlo stěží přát horší začátek. Nimes ale okamžitě po inkasované brance přidalo a začalo si vytvářet možnosti. Ve 22. minutě ještě musel zasáhnout Bernardoni a uchránit svůj tým od druhého gólu, ale pak už začalo přituhovat před Benítezem. Okamžik z 38. minuty nabídl krásný moment, kdy se Nolan Roux nůžkami položil do centru, ale balón skončil těsně vedle branky.

Nimes si za svojí aktivitu vyrovnání zasloužilo a dočkalo se těsně před koncem poločasu. Na centr od rohového praporku si naskočil Loïck Landre a Benítez nedokázal zareagovat. O dvě minuty později vstřelili hosté i druhý gól, ale ten v podání Philippoteauxe nemohl kvůli hraní rukou platit.

Crocodiles se každopádně přesvědčili, že se s Nice dá hrát a ve druhém poločase tomu přizpůsobili hru, zvláště když pět minut po přestávce předvedl ostrý zákrok Boudaoui a byl vyloučen. Netrvalo to dlouho a Nimes se skutečně ujalo vedení, Romain Philippoteaux tvrdým volejem propálil vše, co mu stálo v cestě a v nastavení zužitkoval rychlý brejk Moussa Koné. Nimes vyloupilo Allianz Riviéru výsledkem 3:1.

Více informací k zápasu

FC Metz - Girondins Bordeaux 1:2

08.02.2020 20:00

Góly: 2. Ibrahima Niane - 51. Toma Bašić, 84. Rémi Oudin

Pro domácí celek to byla hodně pestrá úvodní desetiminutovka. Nejprve přišel rychlý gól, ale poté vyloučení. Les Girondins si museli na střelecké probuzení počkat až do druhého poločasu, v jehož závěru nakonec rozhodli o devátém vítězství v sezoně.

Stade Municipal Saint-Symphorien viděl úvodní trefu po necelých dvou minutách. A věru stála za to! Vincent Pajot nacentroval od rohového praporku přesně na pravačku Ibrahimy Nianého, jehož volej z nějakých dvaceti metrů zapadnul po zemi k pravé tyči - 1:0. Následně se k míči dostal Habib Diallo, ale svou třináctou branku nepřidal.

V 8. minutě Pajot otestoval svou kopačkou pevnost kotníku Enocka Kwatenga, který zápas nepřekvapivě nedohrál. Letos třicetiletý záložník dostal červenou kartu a domácí dohrávali téměř celý duel o deseti. V závěru úvodní dvacetiminutovky si s rozehrávkou optimálně neporadili Oukidja a Bronn. Těžit z toho mohl Jimmy Briand, kdyby ve výborné pozici z první nemířil nad.

Ve čtyřiatřicáté minutě se odhodlal ke střele Opa Nguette, jenže si zřejmě poněkud spletl fotbal s ragby. Poté rozehrával Nicolas De Préville přímý kop z osmnácti metrů. Alexandre Oukidja však zůstal stát na místě, díky čemuž mohl proti nepříjemné skákavé střele zasáhnout. Poločas tedy skončil těsným vedením domácího celku.

Po změně stran napřáhnul z velké dálky Otávio a balon nakonec jen o kousek minul zařízení. Následně musel Oukidja řešit nepříjemný centr z pravé strany. Jimmy Briand na něj mezi dvěma obránci sice nakonec nedostáhnul, ale o to složitější celá situace pro brankáře Met byla. V jednapadesáté minutě už bylo vyrovnáno.

Otáviův centr do šestnáctky odvrátila obrana pouze k Tomovi Bašićovi, jenž z hranice velkého čtverce vypálil a díky teči jednoho z obránců skončil kulatý předmět mimo gólmanův dosah - 1:1. V 69. minutě centroval Youssouf Sabaly. Briand jen lehce tečoval, aby sledoval, kterak Les Grenats od další pohromy zachraňuje tyč.

V 76. minutě pálil z přímého kopu Bašić a nebýt teče Johna Boyeho, zřejmě by šli svěřenci Paula Souzy do vedení. Nezadařilo se ani při pokusu De Prévilla, se kterým Oukidja neměl problémy. Rozhodující moment se tedy odehrál až v 84. minutě. Otávio měl moře času na rozehrávku, takže počkal, až se Rémy Oudin rozběhne, aby mu mohl adresovat přihrávku, kterou zimní posila z Remeše okamžitým volejem přetavila ve vítězný zásah - 1:2.

V nastaveném čase ještě Thomas Delaine našel před brankou Thierryho Ambrose, nicméně jeho slaboučké zakončení bylo pro Costila lahůdkou. Bordeaux tedy zůstává v dohledu k pohárovým příčkám. Za týden bude na programu duel s Dijonem na stadionu Matmut Atlantique. Naopak Mety budou věřit, že se podaří uhrát body proti Nantes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Nantes 3:3

08.02.2020 20:00

Góly: 15. Stephy Mavididi, 24. Júlio Tavares, 90. Stephy Mavididi - 20. Moses Simon, 34. Mickaël Alphonse (vl.), 90+2. Andrei Girotto

Když se těsně před vypršením řádné hrací doby podruhé v tomto utkání prosadil Stephy Mavididi, vypadalo to na vítězství pro Dijon. Nakonec se nekonalo, protože Girotto v nastavení vyrovnal a zastavil třízápasovou sérii, ve které jeho Nantes nezískalo ani bod.

První trefa přišla na pořad večera v 15. minutě. Robustní Júlio Tavares prodloužil na Mavididiho, který ve vápně z otočky vystřelil a díky teči míč putoval mimo dosah Albana Lafonta do sítě - 1:0. Vedení Jobardovu výběru vydržel jen pět minut. Pak vyslal Imran Louza za obranu Mosese Simona, který vyrovnal střelou podél brankáře Gomise, se kterým se ale při zakončení srazil. Nutno dodat, že ani jeden z borců tenhle duel nedohrál.

Ve čtyřiadvacáté minutě se znovu radovali domácí fanoušci a fanynky. Mavididi přiklepnul v šestnáctce pro Júlia Tavarese, který pravačkou zamířil přesně do černého. Nutno podotknout, že brankář Lafont toho mnoho neviděl - 2:1. Následně z hranice vápna pálil Yassine Benzia. Bohužel pro DFCO skončil balon nad bránou.

Ve 34. minutě tak Les Canaris mohli znovu vyrovnat. Centr od rohového praporku letěl na bližší tyč a Mickaël Alphonse jej nepochopitelně usměrnil hlavou za záda vlastního brankáře - 2:2. Dvě minuty poté se Dijonským podařilo skórovat, nicméně tahle trefa nemohla být pro ofsajd uznána. Více pozoruhodného se během úvodního dějství už neudálo.

Ve druhém poločase se jako první dostal ke střele v 57. minutě do té doby téměř neviditelný Mounir Chouiar. Alban Lafont nechal děkovat. Mladý útočník se za minutu toužil prosadit nůžkami, které však střihly poněkud křivě. V 66 minutě o sobě dal tvrdou ranou vědět Ludovic Blas. Škoda pro Nantes, že jí chyběla větší přesnost.

Brankář Kanárků potřetí kapituloval v 90 minutě. Díky dalším méně povedeným nůžkám - tentokráte v podání Mamy Baldého - se míč dostal až před bránu, kde stáli hned dva fotbalisté Dijonu. Nakonec byl šťastným střelcem podruhé v utkání Stephy Mavididi - 3:2. Nicméně to ještě nebylo všechno, protože stará pravda tvrdí, že fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu.

Ten přišel až poté, co Abdoul Bamba poslal od středového kruhu centr do vápna, kde se přesnou hlavičkou prosadil Andrei Girotto - 3:3. Dijon tedy musí doufat, že proti Bordeaux zůstane koncentrován až do samotného konce. Dvanácté FC Nantes přivítá za týden na Stade de la Beaujoire Mety.

Více informací k zápasu

Amiens SC - AS Monaco 1:2

08.02.2020 20:00

Góly: 9. Serhou Guirassy - 85. Wissam Ben Yedder, 90+3. Islam Slimani

Nechybělo moc a Monako mohlo mít další problém. Na půdě předposledního Amiens ještě pět minut před koncem prohrávalo, ale nakonec dokázalo výsledek otočit ve svůj prospěch. Nejprve vyrovnal Wisam Ben Yedder a tři body zařídil v nastavení Islam Slimani.

Trenér Monaka Roberto Moreno je od svého příchodu pod velkým tlakem, který s každým dalším neúspěchem ještě roste. Knížata potřebovala na půdě předposledního Amiens vyhrát, ale čekal jí odhodlaný a houževnatý soupeř.

Monako nezačalo dobře, už v 9. minutě vyrobil Lecomte velkou chybu a Amiens šlo do útoku, který ve vápně zakončil přesnou ranou do šibenice Sehrou Guirassy. Knížata pak měla celé utkání problém vyrovnat. Jen o tři minuty později sice předvedl pěknou akci Golovin, ale Gurtner vytáhl skvělý zákrok. Domácí navíc nepřestávali být nebezpeční a Diabaté naštěstí pro Monako nedokázal v pravý moment vystřelit. Diabaté vůbec činil obraně Knížat velké problémy a jeho individuální průniky hosté zastavovali s vypětím všech sil. Druhá polovina prvního poločasu už tak ofenzivní show nepřinesla, a tak se skóre až do poločasu nezměnilo.

Hosté potřebovali dohnat manko a do druhého poločasu poslal trenér Moreno Islama Slimaniho. Jak se nakonec ukázalo, byla to správná volba. Monako se vepředu dlouho trápilo, ale nakonec se pět minut před koncem přeci jenom dočkalo. V 85. minutě si seběhl na dobrý pas mezi dva obránce Wissam Ben Yedder a z poměrně těžké pozice přesně zakončil. Monako pak cítilo šanci na tři body a v nastavení také dokonalo obrat. Na Fábregasův rohový kop si naskočil Islam Slimani a hlavou překonal Gurtnera.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Brestois 0:0

08.02.2020 20:00

Góly: -

Situace se pro Stade Rennes v honbě za druhým místem mírně zkomplikovala. Marseille totiž vyhrála a má už osmibodový náskok. Lille naopak ztrácí jediný bodík. Co se Brestu týče, tahle remíza vlastně vůbec nic neřeší. V tabulce si tým Oliviera Dall’Oglia výrazně nepolepší, ani nepohorší.

Už ve 2. minutě vedli slibnou akci domácích Flavien Tait a Romian Del Castillo. Nakonec z dobré pozice zakončoval první jmenovaný, jenže nepřesně. Následně se připomněl M’Baye Niang, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. V 9. minutě zahrával přímý kop Hamari Traoré. A možná z něho mohla být branka, kdyby nenastřelil zeď.

Ve 14. minutě si akci zopakovali Tait a Del Castillo. Druhý jmenovaný však netrefil míč podle svých představ, takže pro Gautiera Larsonneura žádná neřešitelná práce. Aktivní Flavien Tait střílel i v minutě čtyřiadvacáté. Jeho pokus však zvládla hostující obrana zblokovat na rohový kop. Ani Del Castillova rána z 36. minuty díky zásahu obrany k muži v rukavicích nedoputovala.

Za necelých šedesát sekund pálil nebezpečně James Lea Siliki a při brankáři Brestu stáli všichni svatí, neboť se balon odrazil od břevna do bezpečí. Edouard Mendy musel poprvé výrazně zasahovat až v 38. minutě. S pokusem Yoanna Courta ale neměl větší problémy. Poslední zajímavou možnost měl v úvodním dějství Faitout Maouassa, jehož střela levačkou jen těsně minula pravou tyč.

V 72. minutě napřáhnul po Taitově pobídce Del Castillo. Brankář Larsonneur však vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. Do sítě tedy nedoputovala žádná z těch pěti střel, které mířili mezi tři tyče. Les Rouges et Noirs tedy budou o další body usilovat za týden v Remeši. Brest přivítá AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 1:0

08.02.2020 17:30

Góly: 51. Dimitri Payet

Marseille doma opět bere tři body, i když tentokrát se na ně dost nadřela. Především první půle patřila jasně Toulouse. Po změně stran se ale trefil Dimitri Payet.

Marseille měla ideální šanci na tři body, protože na domácí půdě přivítala až poslední tým tabulky. O rozdělení rolí na outsidera a favorita tedy nemohlo být pochyb. A kdyby to někoho přeci jen zmátlo, pak domácí zcela jasně favorizovala úvodní jedenáctka. V ní jsme totiž našli tahouny jako Radonjić, Kamara, Ćaleta-Car nebo Payet. Přesto to byli hosté z Toulouse, kteří začali hodně zostra.

Hned v první minutě dostal Leya Iseka přihrávku za obranu, přehodil vyběhnuvšího brankáře a najednou před ním zela úplně prázdná brána. Iseka si však míč příliš předkopl a ve skluzu ze strany pak trefil jenom tyč! O chvíli později brankáře Mandandu tvrdou ranou vyzkoušel záložník Boisgard a zkušený brankář Marseille musel vykopávat míč nohou. Utkání, které dostala na starost sudí Stéphanie Frappart, se v těchto chvílích odehrávalo jasně podle not hostí.

Těm se dokonce povedlo ve 29. minutě vstřelit gól, třebaže jejich radost měla jen prchavý účinek. Po rychlém průniku po straně vápna a zpětné nahrávce do něj se nemýlil Gabrielsen. Ten se sice radoval, jenže o vteřinu později sudí ukázala, že míč při přihrávce už opustil hřiště, takže gól být uznán nemohl.

Dnešní Marseille měla až překvapivě mnoho problémů na obou polovinách hřiště, i když míč držela na svých kopačkách mnohem častěji. Toulouse hrálo jinak velmi účelně a efektivně, takže o to víc zamrzela velká ztráta. Tu hosté utrpěli ve 35. minutě, když musel pro zranění střídat brankář Lovre Kalinić. Místo něj se na hrací plochu dostal nerozehřátý Baptiste Reynet.

Krátce před odchodem obou celků do šaten domácí vymysleli velmi jednoduchou akci, kterou po skvělém pasu Payeta posílal vysoko nad bránu Álvaro González. Ačkoli se favorit dnes výjimečně trápil, přeci jen málem odcházel do kabin spokojenější. Ve druhé nastavené minutě totiž brankář Reynet musel krásným skokem likvidovat tvrdou ránu Radonjiće.

Druhá půle pokračovala v zavedeném scénáři. Domácí Olympique držel míč mnohem častěji na svých kopačkách. S výjimkou, že tentokrát hrozili domácí. Nejprve se jen tři minuty po změně stran pokoušel vypálit Álvaro González a mířil jen těsně nad břevno. Tohoto varování si hosté příliš nevšímali a o pár minut později inkasovali.

U vápna se dostal míč k Dimitrimu Payetovi, který se nedal odradit dotírajícím stoperem a vypálil. A dobře udělal, protože jeho rána zapadla přesně pod břevno - 1:0.

Na další šance jsme čekali delší dobu. Deset minut před koncem se zaskvěl brankář Mandanda, který po Moreirově parádním centru vychytal zblízka zakončujícího Leyu. Stvrdit výhru na 2:0 mohl opět Payet po chybě Gabrielsena, který mu dovolil postupovat na Reyneta. Jenže Payet tentokrát minul bránu hostí.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Lille OSC 0:2

07.02.2020 20:45

Góly: 14. Victor Osimhen, 75. Renato Sanches

Angers od konce ledna neprožívá své nejlepší období. Náročný program si zřejmě vybral svou daň a možná unavený celek nestačil v předehrávce čtyřiadvacátého kola na Lille. Bretaňský klub tak utrpěl již svou čtvrtou porážku napříč všemi soutěžemi. Les Dogues naopak vyhrály v rámci Ligue 1 už potřetí v řadě a i nadále neustále dotírají na dosud třetí Rennes.

Jenže ani LOSC z konečného vítězství možná nemělo takovou radost, jak by se dalo předpokládat. Důležitý základní článek ofenzívy Victor Osimhen, který mimochodem zaznamenal rozhodující trefu, utkání nedohrál, zřejmě kvůli poraněnému stehennímu svalu, a je otázkou, na jak dlouho bude tenhle střelec dvanácti ligových branek mimo hru.

Jakou velkou daň zaplatili hosté za tuhle výhru, ukážou až následující dny, možná týdny. Bez nigerijského útočníka by mohli mít Dogy problémy zaznamenávat přesné zásahy, a to přitom bezpochyby chtějí zabojovat o třetí příčku, která jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů. Mimochodem druhý pojišťovací gól v Angers přidával následně Renato Sanches.

LOSC bylo směrem dopředu přece jenom o něco aktivnější, střelecky ohrozilo brankáře Butelleho více než soupeř gólmana Maignana, a tak si konečný úspěch asi opravdu zasloužilo. Rozhodně mu dodala na klidu úvodní branka Osimhena, který si středem naběhl na hranici ofsajdu na dlouhý pas od Bamby a pak si věděl ve vyložené pozici v koncovce rady.

Angers v podstatě na tuhle nepříjemnou skutečnost nedokázalo nějakým adekvátním způsobem zareagovat. Snad jen Alioui mohl ve 20. minutě vyrovnat, z dobrého postavení ale svou šanci nezužitkoval, ve 38. minutě vypálil Mangani, ani on však nenašel správnou mušku. Hosté jednoduše bez větších problémů drželi těsný náskok, který se poté snažili navýšit.

V 51. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat Rémy, avšak do prostoru brány nezamířil, o šest minut později se hostující forvard objevil v další slibné příležitosti, narovnal si balón na svou pravačku, ani tentokráte ovšem napřímo Butelleho neohrozil. V 59. minutě se opětovně ozval Osimhen, po standardní situaci zvané rohový kop ovšem hlavičkoval jen mimo.

Nakonec Lille zase skórovalo čtvrthodinu před koncem. Renato Sanches přebral přihrávku od Luize Arauja, prostřelil míč mezi nohama bránícího Pavloviče, a Butelle jeho pokus nestačil zastavit v cestě do sítě. V 77. minutě Osimhen spálil velkou tutovku, v nastavení se neprosadil ani Bamba, neefektivita obou dvou ovšem LOSC v tu chvíli natolik vadit nemusela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain24201363:1761
2.Olympique Marseille24147333:2149
3.Stade Rennes24125729:2241
4.Lille OSC24124829:2540
5.Montpellier HSC24107732:2737
6.Racing Strasbourg241131031:2836
7.AS Monaco24105940:4035
8.Girondins Bordeaux2497833:2634
9.Olympique Lyon2496937:2533
10.Stade Reims2489722:1933
11.OGC Nice2496934:3433
12.FC Nantes241031125:2733
13.Stade Brestois2479829:3130
14.Angers SCO24861024:3230
15.AS Saint-Étienne24841225:3828
16.FC Metz2469924:3227
17.Dijon FCO24671122:2925
18.Nîmes Olympique24661224:3724
19.Amiens SC24481225:4320
20.Toulouse FC24341721:4913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Jinak co ten Yanga Mbiwa? Žije ještě? Ten tragéd rok a půl neodehrál za Lyon ani minutu a furt se u nás drží. Proč? Naštěstí mu po sezoně končí pětiletý kontrakt. Spolu s Marcalem, B,Koném a Morelem nejhorší obránce Lyonu asi co tak pamatuju v Montpellier byl super, ale potom už ani NUFC ani AS Řím žádná sláva...

Reagovat
Thimpu25

tuším, že ještě loni hrál docela pravidelně za béčko... myslím si, že se tak zhoršil (taky nechápu, v Montpellieru mi přišel jako top obránce), že ho prostě nikdo nechce ani třeba na hosťák... předpokládám, že konec smlouvy a ende v Lyonu definitivní...

Reagovat
Thimpu25

co koukám podle francouzský wikipedie, tak byl v nominaci naposledy na zápas Štrasburk - Lyon (30.11.2019), ale pak stejně nehrál

Reagovat
Langi

Jeste Diakhate...ten byl vubec nezapomenutelny ...jinak Yanga se tam drzi nejspis proto, ze ma kralovskej plat a nikdo ho nechce, protoze nema ani na druhou ligu

Reagovat
Seydou Doumbia

Dikahateho si už nevybavuji, ale podle tvého komentáře to bude asi výhoda.

Reagovat
roman_tycka

Stoperská dvojice Cris - Diakhaté byla strašně vtipná

Reagovat
Seydou Doumbia

Doba, kdy jsem byl rád jak jsem Lyon viděl v útery/středu v TV, když je zrovna čt sport vybrala do svého vysílaní. Tak asi proto si to nepamatuji.

Reagovat
Kily

no vida, najednou pro Koného není problém udržet stabilitu a rozeběhnout se...

Reagovat
Thimpu25

úplně jsem nepochopil, proč Nimes kupovalo někoho z 2. Bundesligy (nerad bych urazil Drážďany)... statisticky mi ten Koné třeba nepřišel nic moc, ale fakt ho vůbec neznám... co jsou teda jeho přednosti?

Reagovat
Kily

oni ho museli kupovat vyloženě na základě statistik, jinak si nedovedu vysvětlit, že za něj vůbec někdo nějaké peníze dal, prostě viděli zoufalý klub plný hráčů, z nichž si polovina nedovede přihrát na pět metrů a mezi nimi byl někdo, kdo dal asi sedm gólů, tak automaticky musel být vynikající

Koné je rychlý a tím jeho přednosti také končí, na gól potřebuje tři až čtyři tutovky, nedovede ustát souboje s obránci, na zemi končí po minimálním kontaktu a často dokonce po žádném, jelikož se mu prostě zamotají nohy, tabu pro něj je podržet míč, dát přesnou přihrávku, nebo rychle srovnat myšlenky, třeba situace, kdy před sebou měl hromadu volného prostoru a až po pěti vteřinách si uvědomil, že může nastartovat nohy a běžet k vápnu, byly smutné. No a pochybný má i přístup, na začátku podzimu se snažil hráče hecovat a třeba i napadat, na konci už na to kašlal a několik zápasů v klidu odpískal, třeba v Osnabrücku to odchodil a odklusal, do sprintu nešel ani jednou

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Thimpu25

děkuji za podrobnou analýzu

Reagovat
Thimpu25

Reagovat
ADM

Reagovat
mayday

Ale nemá nejhorší statistiky, v Curychu nějakých 20 branek, v Drážďanech taky pár gólů dal, teď šest za podzim... úplně mizernej přece být nemůže

Reagovat
Kily

nějaká penalta (za ty dva roky taky nějakou nedal), sem tam doklepnutí do prázdné, což tedy nechci zlehčovat, protože to góly jsou taky, ale mně prostě jde o jeho herní projev, hráčů jako on je třeba u nás plná divize, v Drážďanech na něj nadávali úplně všichni kromě trenérů a bylo neskutečné, že k zápasům nastoupil od první a dohrál je do poslední minuty a to dokonce i na konci podzimu, kdy ve třech po sobě jdoucích zápasech podal vždycky ještě žalostnější výkon a na lavičce byl pokaždé jiný trenér

Reagovat
mayday

Asi se dobře jeví v tréninku

Reagovat
Slavia10

Arsenal měl Marseille přeplatit a dát pozici trenéra už v létě AVB.

Reagovat
Godwinson

Ten by tam vyhorel ve velkem stylu

Reagovat
Pyroman

ASSE už ani nekomentuju, ten tým má problém dát gól Toulouse, natož o 10 hrajícímu Montpellieru, ale ten vlastňák Lyonu, to je čirá fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

OL

Reagovat
Israha

Podle Ligue 1 Official YT kanálu je Marseille jediný tým z top 5 lig, který ještě v roce 2020 v lize neinkasoval. Baup se teď někde spokojeně usmívá . Ale jako tohle je šílený úspěch, když vezmu, že v obraně se vlastně obměnil jen jeden hráč ze čtyř, a k tomu jediné čisté DMko odešlo. Amavi a Ćaleta-Car byli loni na ručník, letos jedni z tahounů týmu. Skvělá práce trenéra.

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Gedofrey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele