24. kolo
07.02.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Angers opětovně neuspělo, nestačilo doma na Lille

Angers od konce ledna neprožívá své nejlepší období. Náročný program si zřejmě vybral svou daň a možná unavený celek nestačil v předehrávce čtyřiadvacátého kola na Lille. Bretaňský klub tak utrpěl již svou čtvrtou porážku napříč všemi soutěžemi. Les Dogues naopak vyhrály v rámci Ligue 1 už potřetí v řadě a i nadále neustále dotírají na dosud třetí Rennes.

Jenže ani LOSC z konečného vítězství možná nemělo takovou radost, jak by se dalo předpokládat. Důležitý základní článek ofenzívy Victor Osimhen, který mimochodem zaznamenal rozhodující trefu, utkání nedohrál, zřejmě kvůli poraněnému stehennímu svalu, a je otázkou, na jak dlouho bude tenhle střelec dvanácti ligových branek mimo hru.

Jakou velkou daň zaplatili hosté za tuhle výhru, ukážou až následující dny, možná týdny. Bez nigerijského útočníka by mohli mít Dogy problémy zaznamenávat přesné zásahy, a to přitom bezpochyby chtějí zabojovat o třetí příčku, která jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů. Mimochodem druhý pojišťovací gól v Angers přidával následně Renato Sanches.

LOSC bylo směrem dopředu přece jenom o něco aktivnější, střelecky ohrozilo brankáře Butelleho více než soupeř gólmana Maignana, a tak si konečný úspěch asi opravdu zasloužilo. Rozhodně mu dodala na klidu úvodní branka Osimhena, který si středem naběhl na hranici ofsajdu na dlouhý pas od Bamby a pak si věděl ve vyložené pozici v koncovce rady.

Angers v podstatě na tuhle nepříjemnou skutečnost nedokázalo nějakým adekvátním způsobem zareagovat. Snad jen Alioui mohl ve 20. minutě vyrovnat, z dobrého postavení ale svou šanci nezužitkoval, ve 38. minutě vypálil Mangani, ani on však nenašel správnou mušku. Hosté jednoduše bez větších problémů drželi těsný náskok, který se poté snažili navýšit.

V 51. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat Rémy, avšak do prostoru brány nezamířil, o šest minut později se hostující forvard objevil v další slibné příležitosti, narovnal si balón na svou pravačku, ani tentokráte ovšem napřímo Butelleho neohrozil. V 59. minutě se opětovně ozval Osimhen, po standardní situaci zvané rohový kop ovšem hlavičkoval jen mimo.

Nakonec Lille zase skórovalo čtvrthodinu před koncem. Renato Sanches přebral přihrávku od Luize Arauja, prostřelil míč mezi nohama bránícího Pavloviče, a Butelle jeho pokus nestačil zastavit v cestě do sítě. V 77. minutě Osimhen spálil velkou tutovku, v nastavení se neprosadil ani Bamba, neefektivita obou dvou ovšem LOSC v tu chvíli natolik vadit nemusela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele