24. kolo
09.02.2020 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Štrasburk po dalším povedeném výkonu přehrál Remeš

Zvláště ve druhém poločase svěřenci Thierryho Laureyho utkání kontrolovali a zaznamenali všechny tři góly. Díky tomu zůstávají v kontaktu s předními příčkami, zatímco Remeš se v tabulce opět o něco propadne. Ale stále nemusí zoufat, vzhledem k tradiční vyrovnanosti Ligue 1.

První střelu tohoto duelu si na konto připsal domácí Dimitri Liénard. Bohužel mířil vedle. V 17. minutě jej napodobil po rohovém kopu se svou hlavičkou Ibrahima Sissoko. Následné minuty mnoho vzruchu nepřinesly. Až deset minut před odchodem do šaten se zkoušel zajímavým obstřelem prosadit Moussa Doumbia. K vytouženému gólu však nevedl.

První zářez se dostavil až v 50. minutě. Po rohovém kopu z levé strany se míč odrazil od hrudníku Stefana Mitroviće k Alexandru Djikuovi, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou prodloužil do brány - 1:0. Na hráčích Racingu bylo znát, že je těsné vedení mírně uklidnilo, nicméně pořád se museli mít na pozoru před některými slibně začínajícími, avšak chybně rozvíjenými akcemi hostujícího týmu.

Pojišťovací trefa přinesla fanouškům na Stade de la Meinau radost ve dvaaosmdesáté minutě. Zajímavý brejk řešil před vápnem Majeed Waris přihrávkou na levou stranu pro kolegu Ludovika Ajorqueho, který mu balon nezištně vrátil zpět před bránu, kde gólman Lemaîtra naprosto zaspal, takže pro ghanského forvarda nebyl problém zacílit zblízka do sítě - 2:0.

V nastaveném čase ještě střídající Marshall Munetsi fauloval ve vlastní šestnáctce pronikajícího Lionela Caroleho a rozhodčí Thomas Leonard nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Kenny Lala, počkal si a s přehledem proměnil střelou k pravé tyči - 3:0. Racing tak jistě hledí k utkání proti Lyonu s větším sebevědomím. Naopak hráči Remeše vědí, že proti Rennes budou muset podat diametrálně odlišný výkon, pokud budou chtít uhrát nějaké body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele