24. kolo
09.02.2020 21:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

PSG dál neohroženě kráčí za titulem

O síle pařížského klubu se v rámci čtyřiadvacátého kola Ligue 1 přesvědčil Olympique Lyon. Poslední návštěva Parku Princů dopadla v roce 2018 debaklem 5:0. Tentokrát se svěřenci Rudiho Garcii snažili sehrát vyrovnanější partii. A de facto hodinu hry se jim to i dařilo. Jenže úřadující šampion zkrátka i přes občasná zaváhání nemá konkurenci.

Sice bez Neymara, ale zato s Kylianem Mbappém v základní sestavě si PSG už od začátku vytvářelo převahu. Právě jednadvacetiletý supertalent jako první vyzkoušel ve 14. minutě Lopesovu pozornost. Ve dvaadvacáté minutě se poprvé připomněl Ángel Di María a hned se mohl běžet radovat. Po pravé straně seběhnul do vápna, kde před ním obránci couvali, takže mohl dojít až do téměř ideálního prostoru, odkud pálil levačkou po zemi k bližší tyči - 1:0.

Argentinský reprezentant se po třiceti minutách ozval znovu, když jeho zakroucená střela mířila těsně nad. V šestatřicáté minutě Di María našel krajana Maura Icardiho, jehož lob sice skončil v síti, nicméně pro ofsajd nemohla být tahle trefa uznána. Pouhé dvě minutky poté našel Icardi kolegu Meuniera, který pobídnul Mbappého, jenž byl u míče nepřekvapivě rychleji než gólman Lyonu a lehoučkým obloučkem zaznamenal svou patnáctou branku v sezoně, takže za Wissamem Ben Yedderem nadále zaostává o jediný zásah - 2:0.

Těžko soudit, co přesně se o poločasové pauze odehrálo v šatně hostujícího celku, nicméně jakékoli plány dostaly výraznou trhlinu necelých 120 sekund po změně stran. Menší zmatky v obraně Les Gones vyústili v přihrávku před bránu, kterou Marçal nepochopitelně napálil pod břevno vlastní brány - 3:0.

To už vypadalo s hosty věru neslavně. Naštěstí přišla 52. minuta a s ní snížení od Martina Terriera, který se štěstím prostřelil Keylora Navase po pěkné akci na jeden dotek - 3:1. Za sedm minut se prosadil Moussa Dembélé, když spolu s Karlem Toko Ekambim pláchnul defenzivní řadě a ač stínován, přihrávku od nového kamerunského spoluhráče dokázal přetavit v další gól - 3:2.

Dembélé mohl za pět minut vyrovnat, kdyby si lépe seřídil mířidla. Mbappé zase napálil břevno, takže tečku za utkáním, co se skóre týče, musel učinit až Edinson Cavani v devětasedmdesáté minutě. Po Di Maríově přiťuknutí pálil pravačkou přesně na bližší tyč - 4:2. Uruguayský kanonýr se už za týden proti Amiens může dočkat jubilejního dvoustého zásahu v dresu PSG! Lyonu by se býval takový šutér nejen v duelu se Strasbourgem, který uvidí Parc Olympique Lyonnais o příštím víkendu, nepochybně také náramně hodil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele