24. kolo
08.02.2020 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bordeaux zápas proti oslabeným Metám nakonec zvládlo

Pro domácí celek to byla hodně pestrá úvodní desetiminutovka. Nejprve přišel rychlý gól, ale poté vyloučení. Les Girondins si museli na střelecké probuzení počkat až do druhého poločasu, v jehož závěru nakonec rozhodli o devátém vítězství v sezoně.

Stade Municipal Saint-Symphorien viděl úvodní trefu po necelých dvou minutách. A věru stála za to! Vincent Pajot nacentroval od rohového praporku přesně na pravačku Ibrahimy Nianého, jehož volej z nějakých dvaceti metrů zapadnul po zemi k pravé tyči - 1:0. Následně se k míči dostal Habib Diallo, ale svou třináctou branku nepřidal.

V 8. minutě Pajot otestoval svou kopačkou pevnost kotníku Enocka Kwatenga, který zápas nepřekvapivě nedohrál. Letos třicetiletý záložník dostal červenou kartu a domácí dohrávali téměř celý duel o deseti. V závěru úvodní dvacetiminutovky si s rozehrávkou optimálně neporadili Oukidja a Bronn. Těžit z toho mohl Jimmy Briand, kdyby ve výborné pozici z první nemířil nad.

Ve čtyřiatřicáté minutě se odhodlal ke střele Opa Nguette, jenže si zřejmě poněkud spletl fotbal s ragby. Poté rozehrával Nicolas De Préville přímý kop z osmnácti metrů. Alexandre Oukidja však zůstal stát na místě, díky čemuž mohl proti nepříjemné skákavé střele zasáhnout. Poločas tedy skončil těsným vedením domácího celku.

Po změně stran napřáhnul z velké dálky Otávio a balon nakonec jen o kousek minul zařízení. Následně musel Oukidja řešit nepříjemný centr z pravé strany. Jimmy Briand na něj mezi dvěma obránci sice nakonec nedostáhnul, ale o to složitější celá situace pro brankáře Met byla. V jednapadesáté minutě už bylo vyrovnáno.

Otáviův centr do šestnáctky odvrátila obrana pouze k Tomovi Bašićovi, jenž z hranice velkého čtverce vypálil a díky teči jednoho z obránců skončil kulatý předmět mimo gólmanův dosah - 1:1. V 69. minutě centroval Youssouf Sabaly. Briand jen lehce tečoval, aby sledoval, kterak Les Grenats od další pohromy zachraňuje tyč.

V 76. minutě pálil z přímého kopu Bašić a nebýt teče Johna Boyeho, zřejmě by šli svěřenci Paula Souzy do vedení. Nezadařilo se ani při pokusu De Prévilla, se kterým Oukidja neměl problémy. Rozhodující moment se tedy odehrál až v 84. minutě. Otávio měl moře času na rozehrávku, takže počkal, až se Rémy Oudin rozběhne, aby mu mohl adresovat přihrávku, kterou zimní posila z Remeše okamžitým volejem přetavila ve vítězný zásah - 1:2.

V nastaveném čase ještě Thomas Delaine našel před brankou Thierryho Ambrose, nicméně jeho slaboučké zakončení bylo pro Costila lahůdkou. Bordeaux tedy zůstává v dohledu k pohárovým příčkám. Za týden bude na programu duel s Dijonem na stadionu Matmut Atlantique. Naopak Mety budou věřit, že se podaří uhrát body proti Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele