24. kolo
08.02.2020 20:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Šestigólový thriller na Stade Gaston Gérard nakonec vítěze nepoznal

Když se těsně před vypršením řádné hrací doby podruhé v tomto utkání prosadil Stephy Mavididi, vypadalo to na vítězství pro Dijon. Nakonec se nekonalo, protože Girotto v nastavení vyrovnal a zastavil třízápasovou sérii, ve které jeho Nantes nezískalo ani bod.

První trefa přišla na pořad večera v 15. minutě. Robustní Júlio Tavares prodloužil na Mavididiho, který ve vápně z otočky vystřelil a díky teči míč putoval mimo dosah Albana Lafonta do sítě - 1:0. Vedení Jobardovu výběru vydržel jen pět minut. Pak vyslal Imran Louza za obranu Mosese Simona, který vyrovnal střelou podél brankáře Gomise, se kterým se ale při zakončení srazil. Nutno dodat, že ani jeden z borců tenhle duel nedohrál.

Ve čtyřiadvacáté minutě se znovu radovali domácí fanoušci a fanynky. Mavididi přiklepnul v šestnáctce pro Júlia Tavarese, který pravačkou zamířil přesně do černého. Nutno podotknout, že brankář Lafont toho mnoho neviděl - 2:1. Následně z hranice vápna pálil Yassine Benzia. Bohužel pro DFCO skončil balon nad bránou.

Ve 34. minutě tak Les Canaris mohli znovu vyrovnat. Centr od rohového praporku letěl na bližší tyč a Mickaël Alphonse jej nepochopitelně usměrnil hlavou za záda vlastního brankáře - 2:2. Dvě minuty poté se Dijonským podařilo skórovat, nicméně tahle trefa nemohla být pro ofsajd uznána. Více pozoruhodného se během úvodního dějství už neudálo.

Ve druhém poločase se jako první dostal ke střele v 57. minutě do té doby téměř neviditelný Mounir Chouiar. Alban Lafont nechal děkovat. Mladý útočník se za minutu toužil prosadit nůžkami, které však střihly poněkud křivě. V 66 minutě o sobě dal tvrdou ranou vědět Ludovic Blas. Škoda pro Nantes, že jí chyběla větší přesnost.

Brankář Kanárků potřetí kapituloval v 90 minutě. Díky dalším méně povedeným nůžkám - tentokráte v podání Mamy Baldého - se míč dostal až před bránu, kde stáli hned dva fotbalisté Dijonu. Nakonec byl šťastným střelcem podruhé v utkání Stephy Mavididi - 3:2. Nicméně to ještě nebylo všechno, protože stará pravda tvrdí, že fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu.

Ten přišel až poté, co Abdoul Bamba poslal od středového kruhu centr do vápna, kde se přesnou hlavičkou prosadil Andrei Girotto - 3:3. Dijon tedy musí doufat, že proti Bordeaux zůstane koncentrován až do samotného konce. Dvanácté FC Nantes přivítá za týden na Stade de la Beaujoire Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele