24. kolo
09.02.2020 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier bere ze zápasu s ASSE všechny tři body

O deseti dohrávající svěřenci Michela Der Zakariana nepřekvapivě o svém vítězství rozhodli díky jedné jediné trefě, kterou obstaral Andy Delort. Po čtyřiadvaceti kolech tak okupují pátou příčku, zatímco Les Verts nadále zůstávají za očekáváním.

Jako první se ze všech borců na trávníku dostal ke střele Yvann Maçon. Ke škodě celého Saint-Étienne však mířil přímo do středu brány. Za dvě minutky neodhadl Géronimo Rulli Cabayeho rozehrávku standardní situace a měl štěstí, že číhající Loïs Diony trefil pouze boční síť. Následně předvedl dobrou práci Denis Bouanga. Z nějakých osmnácti metrů mohl klidně sám vystřelit, ale místo toho volil přihrávku na levou stranu pro Trauca, jenž kličkou posadil protihráče na zem, ale argentinský gólman výborně zmenšil střelecký úhel.

V pětadvacáté minutě šli překvapivě do vedení hráči jihofrancouzského klubu. Junior Sambia centroval z pravé strany do vápna, kde se hlavou do balonu pořádně opřel Andy Delort a brankář Ruffier se natahoval marně - 1:0. Rulli potom včasným vyběhnutím a výborným čtením hry znemožnil Dionymu dostat se do samostatného brejku.

V pětatřicáté minutě obrana v čele s jinak vynikajícím dvaačtyřicátníkem Hiltonem chybovala, nicméně Bouanga z nabídnuté příležitosti kvůli svému slabému zakončení nic nevytěžil. Pět minut před koncem úvodního poločasu byl vyloučen Junior Sambia. Rozhodčí Delerue však k překvapení všech odvolal penaltu. Až opakované záběry ukázaly, že měl pravdu.

Přímý kop rozehrál Yohan Cabaye tak, že skončil kousek nad bránou. Ve druhém poločase oslabení domácí hlídali těsný náskok. Rulli nejčastěji musel stahovat ze vzduchu centrované balony. V 69. minutě našel Bouanga kolegu Dionyho, jenž mířil přímo do středu brány. V 87. minutě se ještě o zoufalou snahu o vyrovnání pokusil Boudebouz, avšak jeho střela skončila nad břevnem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele