Ligue 1 - souhrn 22. kola

31.01.2020, 22:47, aktualizováno 02.02.2020, 23:04
Komentáře a souhrny
Angel Di María (© AFP)
PSG si snadno poradilo s Montpellierem, vyhrálo 5:0 a zvýšilo náskok, jelikož Marseille remizovala v Bordeaux. Nice doma přetlačilo Lyon. Bláznivý závěr byl k vidění v souboji, v němž se proti sobě postavily Rennes a Nantes. Hosté ještě ve čtvrté minutě nastavení vedli 2:1, poté ovšem dvakrát inkasovali a nakonec odjíždějí s prázdnou...

Girondins Bordeaux - Olympique Marseille 0:0

02.02.2020 21:00

Góly: -

Remíza zanechává Les Girondins zásluhou lepšího skóre na desáté příčce. Marseille zůstává druhá, přičemž díky vítězství nad Nantes se na třetí místo s pouhou tříbodovou ztrátou vydrápalo Stade Rennes.

Jelikož Aurélien Tchouaméni odešel do Monaka, dostal příležitost zahrát si v základní sestavě Toma Bašič. Právě tenhle vysoký Chorvat se postaral o první střelu zápasu. Z přímého kopu však mířil nad. V minutě sedmatřicáté to vypadalo, že se zapíše do dějin tohoto střetnutí negativním způsobem.

Po hlavičce Boubacara Kamary to poněkud zavánělo rukou, ale rozhodčí Ruddy Buquet nechal k nelibosti hostujícího celku pokračovat ve hře. Dvě minuty před koncem úvodního dějství letěl od rohového praporku balon ke Stevu Mandandovi, který jej vyrazil k Pablovi, který se už radoval ze čtvrtého gólu. Jenže pak sudí šel celou situaci přezkoumat k videu a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

I proto, že v nastaveném čase předvedl brankář ve službách OM výborný zákrok poté, co Rémimu Oudinovi ideálně servíroval Nicolas De Préville. Po změně stran se mohl hrdinou celku z přístavního města stát Morgan Sanson, kdyby ovšem nezacílil vedle. Po hodině hry se historie opakovala. Akorát s tím rozdílem, že Pablo na balon po dalším centru od rohového praporku nedosáhnul.

Následně poslal André Villas-Boas na hrací plochu za obránce Sakaie dalšího útočníka. Nemanja Radonić si vypracoval dvě dobré příležitosti, při kterých měl Benoit Costil i trochu toho štěstíčka. Ještě předtím Bašič orazítkoval břevno. Poslední slovo si vzal v šestaosmdesáté minutě Steve Mandanda, když parádním zákrokem vychytal Pablovu hlavičku. Marseille tedy prodloužila sérii neporazitelnosti v Ligue 1 na jedenáct duelů.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Saint-Étienne 3:1

02.02.2020 17:00

Góly: 44. Opa Nguette, 63. Habib Diallo, 70. Opa Nguette - 89. Romain Hamouma

Stade Municipal Saint-Symphorien viděl vcelku přesvědčivé vítězství domácích, kteří proto mají sedmibodový náskok na barážovou pozici. K té jsou zase o něco blíže Les Verts, kterým tato sezona zatím opravdu nevychází podle představ.

Za hosty nastoupili také Wahbi Khazri a Loïc Perrin, přičemž právě druhý jmenovaný měl spolu s kolegou Denisem Bouangou velkou šanci už v úvodní minutě utkání. Tunisan Khazri zase přinutil k výtečnému zákroku gólmana Oukidju. V závěru poločasu ale paradoxně udeřilo na opačné straně hřiště.

Brankář Met poslal dopředu dlouhý nákop, který posunul Diallo na Opu Nguetta. Měl i trochu kliku, že obrana míč nezachytila. Pětadvacetiletý útočník si střelu připravil, a pak zamířil milimetrově přesně k protější (levé) tyči - 1:0. Tenhle gól do šatny svěřencům Vincenta Hognona rozhodně pomohl.

Bezprostředně po změně stran to byl znovu Diallo, kdo oloupil o kulatý předmět Williama Salibu a jen zásluhou Stéphana Ruffiera to nebylo o dvě branky. Další možnost patřila Khazrimu, jehož opět vychytal muž v rukavicích. Aktivní senegalský útočník Habib Diallo se prosadil až v 63. minutě, když pálil ihned z otočky z hranice pokutového území. Ruffier při nejlepší vůli tuhle střelu prostě zkrotit nedokázal - 2:0.

Už sedm minut poté bylo ještě veseleji, protože se ke Nguettovi se štěstím po odrazu dokutálela Udolova bídná přihrávka. Pak už to pro bývalého hráče Valenciennes byla snadná úloha - 3:0. V samotném závěru dokázali hosté už pouze snížit, když došlo k nedorozumění mezi brankáře a obranou. Dvaatřicetiletý Hamouma následně cílil do odkryté branky.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 2:1

02.02.2020 15:00

Góly: 33. Kasper Dolberg, 63. Kasper Dolberg - 45. Karl Toko Ekambi

Osmifinále Coupe de France skončilo výsledkem 2:1 ve prospěch Les Gones, když v poslední minutě řádné hrací doby proměnil penaltu Houssem Aouar, přičemž přesně minutu před ním vyrovnal Ounas. Tentokrát se výsledek opakoval, ale v opačném gardu.

Zároveň se potvrdilo, že setkání těchto dvou soupeřů bývají v této sezoně ostrou bitvou. Hned dva hráči byli už během úvodního poločasu vyloučeni. Druhý poločas hraný na obou stranách po deseti borcích vyšel lépe "Orlům". Velkou zásluhu na této výhře měl dánský útočník Kasper Dolberg, který už se od letního příchodu z Ajaxu stačil prosadit osmkrát.

První důležitý moment se na stadionu Allianz Riviera odehrál ve dvaadvacáté minutě, když Fernando Marcal nedovoleným způsobem zastavil unikajícího Hachima Boudaouie. Rozhodčí Benoit Bastien bez rozmyslu sáhl rovnou po červené kartě. Dolberg otevřel skóre ve 33. minutě, protože se k němu od gólmana Tătăruşana odrazil balon, který jeho směrem vyslal Pierre Lees-Melou - 1:0.

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky doputoval do vápna Aouarův centr, který sebral Karl Toko Ekambi a z bezprostřední blízkosti vyrovnal, přičemž se jednalo o jeho druhý gól ve stejném počtu utkání - 1:1. To však ještě nebylo všechno. Marcelovu žlutou kartou potrestanou klukovinu (mírné, ale dobře viditelné zatahání za protihráčům dres) přišel oplácet Adam Ounas a sudí mu bez váhání udělil během osmi minut druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

V 63. minutě Kasper Dolberg předběhl právě Marcela a následně vytěžil maximum z Boudaouiovy přihrávky - 2:1. Zbytek zápasu se dohrával už víceméně v poklidu, což pochopitelně vyhovovalo domácím, kteří tak připisují devátou výhru v sezoně. O tu jubilejní desátou se pokusí v rámci vloženého kola v Remeši. Šestý Lyon přivítá doma Amiens.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Brestois 3:0

01.02.2020 20:00

Góly: 3. Mama Baldé, 20. Mama Baldé, 77. Stephy Mavididi

Důležité utkání o záchranu mezi Dijonem a Brestem mělo možná trochu překvapivě hladký průběh. Domácí si už v prvním poločase zajistili dvoubrankový náskokem, aby po změně stran výsledek zpečetili třetím gólem. Dva góly obstaral Mama Baldé.

Dijon položil základy svého vítězství už v samotném začátku. Ve třetí minutě poslal Chafik z pravé strany hřiště milimetrově přesný centr na hlavu Baldého a brankář Larsonneur se mohl jen ohlédnout. Rychlá branka domácí nakopla a ve 20. minutě už Brest ztrácel dva góly. Mama Baldé si tentokrát seběhl na pas za obranu a těsně před Larsonneurem ho šikovně poslal do sítě. Autor dvou branek byl zanedlouho blízko hattricku, ovšem Larsonneur tentokrát skvěle zasáhl. Na druhé straně se konečně probudil i Brest a po Faussuriorově centru hlavičkoval do břevna Mendy.

Pro Brest to byla jediná vážná příležitost první půle, jinak to celkově v jeho podání nebylo dobré. Rychlá kontaktní branka na začátku druhého poločasu byl leccos změnila, ovšem šance Charbonniera popřípadě Faussuriera skončily na výtečných zákrocích Gomise. Když pak Cardone rozvlnil jen boční síť, bylo čím dál jasnější, že se Brest nedokáže v zápase prosadit.

Čtvrthodinu před koncem utekl hostující obraně Stephy Alvaro Mavididi a třetím gólem zápas definitivně rozhodl. Poslední odpor Brestu zlomil dalším zákrokem Gomis a pak už mohl stadion Gastona Gérarda naplno slavit důležité tři body.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - AS Monaco 3:1

01.02.2020 20:00

Góly: 27. Florian Miguel, 62. Romain Philippoteaux, 79. Pablo Martinez - 13. Wissam Ben Yedder

Monako se před časem znovu zbavilo Leonarda Jardima a zdá se, že neudělalo dobře. Pod novým koučem Robertem Morenem se Knížatům vůbec nedaří a další porážku si připsala na půdě Nimes Olympique. Crocodiles po remízovém prvním poločase rozhodli po změně dalšími dvěma góly a celkově porazili Monako 3:1. Utkání výrazně ovlivnilo tuplované vyloučení na straně hostů, ve 32. a 33. minutě uviděli červenou kartu Bakayoko a Gelson Martins.

Hosté tak v prvé řadě doplatili na nedisciplinovanost a není to poprvé, už v minulé sezoně s ní měli velké problémy a zdá se, že se nepoučili. Do utkání jinak vstoupili dobře a po čtvrthodině dokonce nad Nimes vedli. Fofana vysunul za obranu Wissama Ben Yeddera a ten v blízkosti gólmana poslal balón do sítě.

Nimes dokázalo poměrně rychle vyrovnat, ve 27. minutě předvedli domácí velice pohlednou a rychlou akci, kterou zakončil střelou do prázdné branky Florian Miguel. Chvíli se spekulovalo, zdali má branka platit a nakonec platila.

Nutno podotknout, že utkání bylo od začátku hodně emočně vyhrocené a ještě v prvním poločase si to vybralo svojí daň. Po zákroku Bakayoka a shlédnutí záznamu se sudí rozhodl francouzského záložníka vyloučit, což se ani trochu nelíbilo Gelsonu Martinsovi a za nadávky sudímu a především strčení do arbitra šel do sprch i on. Tuplované vyloučení muselo Roberta Morena pořádně naštvat. Monako se najednou ocitlo ve velmi složité situaci, ze které se až do konce utkání nedostalo.

Domácí početní výhodu využili až po změně stran. Po hodině hry si navedl balón na střelu Romain Philippteaux a povedenou střelou k tyči poslal Nimes do vedení. Stejný hráč měl o chvíli později další šanci, ale nedal a to mohlo Nimes vyjít draho, kdyby na druhé straně Ben Yedder zužitkoval tutovku před Bernardonim. Konec všech nadějí znamenala 79. minuta a rohový kop domácích. Po přizvednutí Rouxe hlavičkoval Pablo Martínez a zvýšil na konečných 3:1. Trenér Bernard Blaquart mohl být spokojen a nic na tom nezměnila ani žlutá karta, kterou ve vypjatém závěru obdržel od hlavního sudího.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Reims 1:4

01.02.2020 20:00

Góly: 7. Rachid Alioui - 38. El Bilal Touré (pen.), 62. Yunis Abdelhamid, 74. Baptiste Santamaria (vl.), 75. Boulaye Dia

Desetkrát v řadě se Angers nepodařilo přemoci Remeš. A ačkoli zápas s ní nemělo rozehraný špatně, ujalo se totiž vedení, ve finále inkasovalo nejhorší domácí debakl sezóny. Hosté napříč všemi soutěžemi ve čtyřech posledních zápasech ani jednou nevyhráli, dokonce hned třikrát prohráli, tentokráte si však výrazně napravili svou pošramocenou reputaci.

Možná že na výkonu bretaňského celku se projevila únava z nedávného klání Coupe de France v lokálním derby proti Rennes. Musel v něm absolvovat dlouhé prodloužení a po dramatické přestřelce nakonec stejně odcházel ze hřiště poražen. Především ve druhé půli vypadal jeho soupeř čerstvěji. A dokázal zaznamenat hned další tři přesné zásahy.

Angers přitom vstoupilo do utkání parádně. Už v 7. minutě se Fulgini za vápnem poposunul zleva blíže do středu, a i když se jeho střelu podařilo zablokovat bránícímu Foketovi, odrazil se míč do cesty domácího forvarda Aliouiho, který si sám před brankářem Rajkovičem věděl v koncovce rady. Následně se snažil navýšit náskok Mathias Lage, ale neúspěšně.

I nadále byli Les Scoïstes v útoku o něco aktivnější, v 16. minutě pálil opět Alioui, ovšem nepřesně, ve 29. minutě nenašel správnou mušku ani jeho spoluhráč Santamaría. A příležitost Manceaua vychytal následně o čtyři minuty později Rajković. Remeš naopak z ničeho nic vyrovnala sedm minut před přestávkou. Dopomohl jí k tomu nařízený pokutový kop.

Capelle ve vlastní šestnáctce zahrál rukou, sudí Delerue ukázal na bílý puntík, k penaltě se postavil Touré, jenž chladnokrevně zakončil do protipohybu gólmana Butelleho. Tenhle moment jako by hosty nakopl do druhého poločasu, který jednoznačně ovládli oni. Angers nenavázalo na svůj výkon z úvodu dějství prvního a tahalo jasně za kratší konec.

Sice se v 53. minutě snažil a znovuzapsání na střeleckou listinu Alioui z přímého kopu, avšak Rajković jeho pokus polapil. Pak už úřadovala pouze Remeš, která byla maximálně efektivní. V 62. minutě rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu Moreto Cassama na hranici brankového území, kam si naběhl důrazný stoper Abdelhamid, a ten hlavou pohotově skóroval.

V 74. minutě přišel na řadu hodně smolný moment pro domácí. Moreto Cassama se jal exekuce standardky, směřoval svůj pas na bližší tyčku, a tam si Santamaría srazil balón nešťastně do vlastní sítě. Jen o minutu později Les rouges et blancs zisk tří bodů ještě pojistili, to když Dia po uvolnění od Chavalerina prostřelil marně zasahujícího Butelleho.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Toulouse FC 0:0

01.02.2020 20:00

Góly: -

Důležitý záchranářský souboj v nejvyšší francouzské soutěži svého vítěze neměl. Domácí Amiens nedokázalo potvrdit úlohu favorita a přes mírnou územní převahu i více vyložených možností nakonec proti Toulouse skórovat nedokázalo. V boji o setrvání v Ligue 1 tak ztratilo cenné body a stále se nachází na osmnácté barážové pozici s devatenácti body, za sedmnáctými Métami momentálně zaostává o body čtyři.

Toulouse konečně přerušilo svou nekonečně dlouhou šňůru jedenácti střetnutí bez bodového zisku v řadě za sebou, nicméně ve snaze udržet prvoligovou licenci i pro příští ročník mu bezbrankový nerozhodný výsledek příliš nepomohl. V tuto chvíli je totiž na beznadějně posledním dvacátém místě s pouhými třinácti body na kontě, a jestliže bude chtít ve zbývajícím průběhu něco udělat s touto nelichotivou situací, tak musí pořádně zabrat.

Sobotní utkání nebylo podle předpokladů útočně laděné a oba celky spíše vyčkávaly na to, co udělá jejich protivník. Domácí se přitom mohli dostat do vedení již po necelých pěti odehraných minutách, kdy se k přímému volnému kopu z dvaceti metrů postavil Kakuta a levačkou mířil přesně pod břevno. Jenomže s výtečným zákrokem jednoruč se vytáhl brankář Kalinič a balón dokázal na poslední chvíli odvrátit nad svou branku.

Po necelé čtvrthodině hry vyslal na opačné straně centr před branku Sylla a do zakončení se už dostával rozběhnutý Saïd, ovšem v rozhodující chvíli netrefil balón o centimetry. Přesně v polovině úvodního dějství opět ukázal své střelecké schopnosti aktivní Kakuta, když si navedl míč blíže do středu hrací plochy a tvrdě vypálil z patnácti metrů, jeho kroucený projektil však prosvištěl o decimetry nad horní tyčkou.

K žádným zásadním změnám nedocházelo ani ve druhém poločase. Amiens tvořilo hru, ale k nebezpečným situacím se dostávalo jen sporadicky. V 74. minutě se štěstím propadl balón na kopačku Konatého, jehož rána z pravé strany šestnáctky z hodně ostrého úhlu skončila v boční síti. Největší možnost tohoto zápasu se zrodila o šest minut později. Guirassy si po pasu z pravého křídla elegantně zpracoval míč na prsa a pak napřáhl z otočky z osmi metrů, ovšem fantastický Kalinić vyrazil tuto bombu do strany.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Lille OSC 1:2

01.02.2020 20:00

Góly: 12. Adrien Thomasson - 65. Gabriel Magalhães, 79. Victor Osimhen (pen.)

LOSC se v sobotu večer představilo ve Strasbourgu a i když první poločas zvládli lépe domácí, byly z toho po obrátce tři body. Po chybě Renata Sanchese poslal Alsasany do vedení Adrien Thomasson, ale po změně stran nejprve vyrovnal hlavou Gabriel a pak se štěstím proměnil pokutový kop Victor Osimhen.

Hosté začali v Alsasku poněkud smolně, poté co Maignan rozehrál balón na Renata Sanchese, ten podklouzl a Adrien Thomasson se ocitl sám před před brankářem, kterého následně také překonal. Lille se tak hned z kraje zápasu dostalo pod tlak. Šanci na vyrovnání mělo až po třiceti minutách, kdy si Victor Osimhen uvnitř šestnáctky dobře zpracoval balón a pak pohotově vypálil do břevna. Hostující fotbalisté měli v prvním poločase problémy s trávníkem, vedle Renata Sanchese podklouzl i brankář Maignan, naštěstí to ale nemělo takové následky jako v prvním případě.

Lille postupně nabíralo v prvním poločase převahu, nicméně po přestávce muselo výrazněji přidat. Ve 49. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků celého zápasu, Strasbourg měl totiž možnost odskočit a kdyby se to povedlo, kdo ví, jakým směrem by se zápas vyvíjel. Po centru z pravé strany trestuhodně přestřelil branku Ludovic Ajorque a tuhle zmařenou příležitost si později musel vyčítat.

Po hodině hry totiž Dogy rozehrály rohový kop nakrátko, Ikoné postoupil k vápnu a načechral balón na hlavu Gabriela, který srovnal. Domácí si pak vybral i další kus smůly, když Lionel Carole zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Victor Osimhen sice zvolil stranu, na kterou Sels skákal, ale v cestě do sítě míči ani tak nezabránil. Lille otočilo výsledek a Strasbourg už měl jen pár minut na vyrovnání. Hosté výsledek ve zbytku utkání udrželi a po několika matných zápasech konečně naplno bodovali.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 5:0

01.02.2020 17:30

Góly: 8. Pablo Sarabia, 41. Ángel Di María, 44. Daniel Congré (vl.), 57. Kylian Mbappé, 65. Layvin Kurzawa

Hráči PSG si smlsli na Montpellieru a upevnili si svoje neotřesitelné vedení v tabulce. Z pěti vstřelených branek se tentokráte neprosadil Neymar, který vždy skóroval aspoň jednou v uplynulých čtyřech ligových zápasech, na střeleckou listinu se však dokázali zapsat hned čtyři jeho spoluhráči. Konečné pětigólové skóre pak doplnil ještě jeden vlastenec.

Když se v prosinci oba týmy střetly naposledy, bylo MHSC velmi blízko cennému úspěchu. Jenže Pařížané v závěrečné patnáctiminutovce zaveleli k velkému obratu a nakonec slavili zisk tří bodů. Tentokráte hosté francouzskému gigantovi žádný velký odpor nekladli. Už v prvním poločase inkasovali třikrát, po obrátce pak lovili míč ze své sítě dvakrát.

Domácí evidentně nechtěli nechat nikoho na pochybách, kdo že je jednoznačným favoritem tohoto klání, a již od úvodních minut tlačili na soupeře, co to šlo. Už po čtyřech minutách se trefil Pablo Sarabia po přihrávce Mbappého, jenže francouzský forvard se předtím nacházel v ofsajdu, a tak Španělova branka nemohla být pro porušení pravidel uznána.

Nicméně o čtyři minuty později PSG zásluhou Pabla Sarabii dosáhlo na regulérní vedení. Neymar se prodíral středem hřiště, a ačkoli o balón přišel, vypálil do něj muž s devatenáctkou na zádech, jenž zamířil přesně pod břevno. V 17. minutě přišel na řadu další klíčový okamžik. Hostující gólman Bertaud vyběhl ze své brány, zahrál nedovoleně rukou a byl vyloučený.

V oslabení byl Montpellier ještě více bezmocnější. A v závěru poločasu PSG zužitkovalo přesilovku, jak se sluší a patří. Di María si za pokutovým územím narazil s Pablem Sarabiou, následně vlétl do vápna, odkud Carvalha, jenž nahradil Bertauda, přeloboval. A Carvalho pak mezi třemi tyčemi nestačil na nešťastnou teč bránícího Congrého po rohovém kopu.

Les Parisiens nepolevovali v útoku ani po obrátce. Ve 49. minutě nastřelil brankovou konstrukci Mbappé, o osm minut později se už přece jenom prosadil, to když zužitkoval Neymarovu kolmici, obehrál zkušeně Carvalha a zacílil do prázdné brány. V 65. minutě pečetil vítězství Kurzawa, jenž z dorážky snadno poslal míč za záda gólmana.

Montpellier předvedl v Parku princů opravdu hodně nepovedené vystoupení. A to v podstatě podtrhla i červená karta, kterou vyinkasoval střídající Chotard během krátké chvilky. Nejprve žlutou kartu obdržel v 81. minutě poté, co loktem udeřil Neymara, v 88. minutě byl napomenut podruhé, a zároveň rovněž vyloučen, jakmile přišlápl nešetrně nohu Kimpembeho.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Nantes 3:2

31.01.2020 20:45

Góly: 71. Raphinha, 90+5. Benjamin Bourigeaud, 90+7. Raphinha - 47. Damien Da Silva (vl.), 80. Moses Simon

Neuvěřitelný průběh mělo utkání v Roazhon Parku, kde se proti místnímu Stade Rennes postavilo FC Nantes. Hosté ještě v páté minutě nastaveného času vedli, aby nakonec odjeli s prázdnou. Rennes srovnalo v páté minutě nastavení prostřednictvím Benjamina Bourigeauda a v deváté minutě nastavení pak dokonal obrat Raphinha.

Pro Nantes to nakonec bylo velice kruté vyvrcholení, které samozřejmě stálo důležité body. V Roazhon Parku přitom nebylo horším týmem, samotný průběh byl poměrně vyrovnaný a minimálně bod si hosté zasloužili. Na zásluhy se ale nehraje a Rennes nakonec ve strhujícím závěru vyhrálo.

Přitom první poločas nic moc zajímavého nepřinesl. Vůbec první větší příležitost přišla až ve 36. minutě a měl ji na svědomí domácí Adrien Hunou. Hosté přitom měli štěstí, protože jeho rána orazítkovala tyčku. Z prvního poločasu to bylo vše, diváci nicméně věřili, že po změně stran se dočkají a také že ano.

Hned po obrátce rozehráli hosté rohový kop, který v šestnáctce propadl a po závaru si nakonec vlastní branku vstřelil Damien Da Silva. Rennes muselo dotahovat a to se dlouho nedařilo. Až dvacet minut před koncem došlo v pokutovém území Kanárků k penaltovému zákroku a jasnému verdiktu hlavního arbitra. Pokutový kop si na svá bedra vzal M'Baye Niang a ke zděšení všech domácích fanoušků neproměnil! Naštěstí z dorážky rychle reagoval Raphinha, takže přeci jenom bylo srovnáno.

Utkání spělo do své závěrečné fáze a Nantes se ještě jednou dostalo do vedení. Deset minut před koncem zužitkoval rychlý kontr Moses Simon, takže se zdálo, že tři body zamířil na Loiru. Nebylo tomu tak, sudí nastavil šest minut a během tohoto času se ještě děly velké věci. V páté minutě nastavení se prosadil střelou ze střední vzdálenosti Benjamin Bourigeaud a srovnal na 2:2. To navíc nebylo všechno, v deváté minutě připravil hostům obrovský šok bezprostřední dorážkou Raphinha. Nantes reklamovalo ofsajdové postavení, ale o nic takového se nejednalo. Kanárci byli v šoku, v závěru doslova přišli o výhru a domů se vrací s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22181357:1455
2.Olympique Marseille22127330:2143
3.Stade Rennes22124629:2140
4.Lille OSC22104826:2534
5.Montpellier HSC2296730:2633
6.Olympique Lyon2295835:2132
7.Stade Reims2288621:1532
8.OGC Nice2295832:3032
9.FC Nantes221021021:2232
10.Girondins Bordeaux2286830:2430
11.Racing Strasbourg22931027:2830
12.Angers SCO2286824:2930
13.AS Monaco2285937:3929
14.Stade Brestois2277828:3028
15.AS Saint-Étienne22841025:3528
16.FC Metz2268822:2926
17.Dijon FCO22661019:2424
18.Amiens SC22471124:4119
19.Nîmes Olympique22461219:3618
20.Toulouse FC22341521:4713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
Israha

Ta druhá půle byla parádní, takhle dobrý fotbal jsem mimo zápasy tradiční top 4 v Ligue 1 dlouho neviděl. Žádné uspokojení se s bodem, ale hra na vítězství až do konce, a to z obou stran, výborné. Kdybych nevěděl, jak labilní jsou, tak Rennes snad i ty poháry přeju...

Reagovat
Pyroman

Remíza by asi vzhledem k průběhu seděla víc, ale závěr zápasu parádní, ještě navíc když to je derby. Raphinha se Rennes začíná docela vyplácet.

Reagovat
Seydou Doumbia

Už bylo taky načase, že...si pamatuji jak L'Equipe vydal článek o nejhorších letních přestupech a vedle Yaziciho, Clauda Maurice a dalších byl právě i Raphinha...

Reagovat
Kucka

Rennes byli loni v EL na francouzské poměry solidní, ne?

Reagovat
Israha

Čtvrtfinále bylo relativně úspěch, ale z té skupiny předtím sotva postoupili. A to je ta labilita, o které mluvím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím, kdo to tu tehdy popisoval, ale psalo se zde že zkrátka ty francouzské kluby jsou zvyklé hrát v lize na nějakou udržbu a výhru o gól a potom když hrají EL tak se nestačí divit, jaký fotbal proti ním předvádí týmy v pohárech a proto často vyhoří, protože jsou zvyklí na svůj standartní líný způsob hry...

Reagovat
Israha

To jsem byl zrovna já . A i v kontextu toho mě včerejší zápas fakt potěšil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jako vystihl si to přesně, já to cítil zhruba obdobně jako ty jen jsem to veřejně nepublikoval. No já viděl Nantes při rozlučce Saly a to byla špína ten fotbal.

Reagovat
Israha

Horší už jsou jen Remeš a Angers, no . Ten včerejší zápas měl úroveň hlavně kvůli Rennes, ti letos hrají převážně pohledně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já čekal při Salovi že to bude zápas století alespon a ono hovno. Oka příště si teda dám radši Rennes.

Reagovat
Israha

Si říkám, cos čekal od Halihodžiče

Reagovat
Seydou Doumbia

''jenom'' fotbal

Reagovat
REPLIKATOR

Za Monako hrají taky dobří vylízanci.

Reagovat
Seydou Doumbia

proto se v zimě asi zásobili a koupili tři nové hráče...

Reagovat
Kucka

co tam ti dva zas prováděli?

Reagovat
REPLIKATOR

První zajel do soupeře, po konzultaci s VARem mu rozhodčí ukázal červenou. Poté se na rozhodčího začali sápat jeho spoluhráči a jeden z nich dostal další červenou, a druhej ještě žlutou

Reagovat
CHONG

Tak kdy se vrátí Jardim?

Reagovat
Pharrell

Brzy

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice - Lyon krásný průběh zatím. Marcal je nejhorší hráč Lyonu ten už musel předčit i Morela a Bakary Koného že bude hrát Cornet po redce beka by mě fakt v životě nenapadlo...no a v závěru poločasu to jsem se tu skoro pochcal smíchy... Marcelo netaktně zvedne Maurice z trávníku, Ounas za ním přiletí a střeli mu po hlavě a po hromadné debatě se počet hráčů na hřišti vyrovná...co příjde dál?

Reagovat
AjaxFans

Match jak hajzl,co? Ale Kasper asi potřeboval změnu a zatím mu to tam padá

Reagovat
Seydou Doumbia

Padá mu to, ale dnes do špatné brány. při druhém gólu si ale skvěle naběhl a i s obráncem dokázal dostat míč do brány, bohužel

Reagovat
iamek

Proč tady nejsou vaši fans? Jinak čekal jsem od vás více. Dembele snad neměl balon. Od nice bestie Dante a hlavně hráč číslo 28. Ten si dělal co chtěl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fans OL není zde mnoho a ta malá skupinka, která fandí Lyonu tak má asi jiné věci na práci než viset na EF. Třeba OM jak dohraje tak tady je debata o posledním zápase ve většině kol i když ta demata zvykle je mezi 2-4 lidmi, ale je. od Dembélého se mi hodně líbil ten pas na Teteho, to měl být gól jinak to obléhaní brány v závěru bylo k hovnu, protože to nikdo nechtěl vzít sám na sebe a věčně si to vráceli navzájem...pro mě hráč zápasů na straně Lyonu Aouar

Reagovat
iamek

Myslím na stadione :)

Reagovat
Seydou Doumbia

Aha...když si psal tady tak jsem myslel že jde o tenhle portál

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze mali stopku pre tento zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Meli, rikal mi to securitak, ze prej nejake “fajty” tak jim zakazali dnes do Nice jet btw to domaci choreo nemelo dnes chybu

Reagovat
Seydou Doumbia

Na tebe bych skoro zapomněl že tam ted s kolegou si.

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, sir

Reagovat
Israha

Ti hráči jsou utavení. Do pravidelné rotace jsou tam použitelní jen Strootman, Lopez, Germain a Radonjić, 2/3 týmu hrají všechno, a je to na nich poznat. Proti Lyonu bych to příští týden v poháru natvrdo odpískal, ať si s PSG v následujících kolech prohrajou sami...ty síly budou potřeba hlavně v lize. Btw kde je ten Thauvin? Se psalo o třech měsících, a už nehraje dvakrát tak dlouhou dobu...

Bordeaux zklamání jako už letos poněkolikáté. To závěrečné zdržování na půlce bez snahy dát vítězný gól, to bylo trapné, to bych chápal tak od Nimes, kterým by bod chyběl k záchraně. Celkově zápas k "pošušňání", na to, že to měl být jeden ze šlágrů kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nevím no, podle mě je na čase si přiznat že víc než měsíc už hrajeme dost na hovno. Jako bolí z toho oči, a zatím jsme sice neprohráli ale ted poslední kola jsme de facto ztratili 4 body a pohodlny naskok na 3 místo. Jestli by AVB i přes tu svoji povahu chladných kalkulací pragmatických výsledků přece jen neměl řešit i předváděnou hru.

Reagovat
Israha

Nezvládá se hra proti betonu. Štrasburk v poháru hrál víc otevřeně, a hned to šlo. V tom týmu chybí více odemykačů obran, a když má Payet blbý den jako včera, je to spoléhání na náhodu nebo na !!! ukopnutí se Radonjiće. Tam si nejsem jistý, jestli vůbec jsou možnosti kádru na to, tu hru zlepšit. Ne, dokud je mimo Thauvin. Loni byli Ocampos a Balotelli, kteří to dokázali taky...

Reagovat
Seydou Doumbia

Budou se při případném postupu do LM sypat peníze do nových hráčů a zkvalitnění kádru?

Reagovat
Israha

No je prý potřeba vyrovnat rozpočet...

Reagovat
smazaný uživatel

Prý jsme ve ztrátě za minulou sezonu 91 milionu eur. Eyraud je domluvenej na schodku s uefa maximálně -30m sezona. Takže podle mě určitě budeme prodávat kvuli eufa pravidlum. Strootman, Sanson (fnuk) pujdou určitě. A vypadá to už na vyčištění od takových jako jsou Germain, Khaoui apod. Otazka zda to bude uplne vyprodej dobrych hracu ze zakladni jedenactky nebo se zbavime jen Strootmana a jednoho nebo dvou lepsich hracu. Každopádně Eyraud prý dal garance AVB že kádr bude doplněn a případně posilněn. (Jestli neudělá zubizereta zase dobré kšefty tak počitám s tzv. "francouzskou" sezonou posledni ve skupině, a v lize max na 4 mistě.)

Reagovat
Seydou Doumbia

Závěr si mi ukradl z úst...ono fakt ten kádr potřebuje hodně posílit jinak to bude v LM průser jako blázen a koeficient půjde rok od roku do kytek...

Reagovat
Israha

Osobně bych střelil Lopeze. Začal nepříjemně stagnovat a aktuálně není víc, než solidní náhradník. Za něj by mohly být slušné prachy. Ale obávám se, že přijdeme i o někoho jako Kamaru nebo Ćaletu-Cara...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jsou potřeba prachy tak bych střelil přesně lavičkáře a nahradil je někým zajimavejším s novou kvalitou. Lopez, Strootman, Germain, Khaoui, Sertic (jeho plat) + za mě klidne Radonjic, za kterého by stejně mohla byt pro hru přínosnější náhrada. To by mohlo stačit ne?

Jen prostě mě trápí fakt ta LM, jestli si myslí že fanoušci budou v poho s tím že jsme se dostali po 8 letech do LM a skončíme na posledním místě ve skupině tak to tam ani nemusím pomalu být.

Potřebujeme prostě hráče, a peníze a jestli začínáme po Garciovi teprv znova budovat a mame zase čekat 4,5 let než budeme vypadat nějak důstojně tak doufám že nas McCourt prodá a Eyraud jde do prdele co nejdrive.

Reagovat
Israha

Radonjiće bych nechal, leda by za něj někdo dal min. pořizovací cenu. Na, kolik minut má odehráno, je z toho křídla slušně produktivní a pokud se využívá jako žolík z lavičky, vždy je nebezpečný. Na základ to zatím není ani omylem, ale mít ho v týmu pro případ potřeby se hodí. I když pravda, že zase raději ať jde on, než univerzálnější a s týmem déle sžitý Sarr, no...

V LM je strop postup ze skupiny, osobně by mi stačilo třetí místo a EL na jaře. Tohle by s vhodně doplněným kádrem mohlo být řešitelné. To je na AVB a vedení, aby si uvědomili, kteří hráči jsou klíčoví a bez kterých se to víceméně obejde, a podle toho přizpůsobili aktivitu na trhu. Letošní Lille nelze brát jako měřítko, protože ti mají sice širší kádr, ale slabší základ, než my, pustili nejlepšího hráče a měli ultranáročnou skupinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol no dneska na konferenci uz Payet naznačil vedení jak to bude. . Že v létě a v mercatu je třeba převzít zodpovědnost a připravit důstojně tým na LM, ligu i pohár. A že pokud se tým dostatečně neposílí tak se i on poohlídne jinde. (Není se mu co divit, skoro každou sezonu v OM zažil to jak zoufale se snaží o LM, at uz s Bielsou či jinými) A aby skončil v řijnu s 0 body ve skupině jak naposledy kdy hrál LM a zase se snažil v lize zoufale o top 3 musí být už fakt unavny a demotivující. Tak uvidíme co léto, jestli to AVB udrží.

Reagovat
Pyroman

Na to, jak Puel začal dobře, tak poslední týdny jsou teda slušnej sešup. Neuvěřitelný je, že ztráta na 4. místo je pořád jen 6 bodů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejlepší liga na světě prostě. Více jak polovina sezony za námi a takový Dijon nebo Méty bojují jak o udržení tak o poháry zároven. Otázkou je kdo v těch pohárech je schopný něco zahrát? V LM PSG, Lyon, Marseille - ta by ale musela hodně posílit kádr. V EL Rennes, Lille a možná Monaco. To je tak vše.

Reagovat
Pyroman

Montpellier nebo Remeš by v EL výsledkově ostudu taky neudělali. U OM dost reálně hrozí, že jestli se do LM dostanou, dopadnou v ní jako letos Lille, záleží, co se tam bude dít v létě.

Reagovat
Israha

Reims v EL? Apage satanas

Reagovat
Pyroman

Stylem hry by tam asi neuchvátili, ale ten jejich ultra-defenzivní fotbal s dokonale zvládnutým nízkým blokem, který mají možná nejlepší v lize, by v pohárech na hodně týmů mohl platit. Tím prodejem Oudina se teda jejich šance na Top 6 dost snížily.

Reagovat
Israha

Jako objektivně máš pravdu, ale já jsem apriori proti tomu, aby takový hnus místo fotbalu slavil úspěchy . Btw Oudin v Bordeaux teda dost zapadl do všeobecného podprůměru, lze-li soudit podle nedělního zápasu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono je problém, že i ty týmy od kterých by si něco čekal potom stejně udělají ostudu...Bordeaux, Saint Etienne by člověk věřil daleko více než Angers, Reims, ale v porovnání očekavání vs výsledky to je prostě velký propadák

Reagovat
Israha

No však v tom máš pravdu a já to ani nějak nezkouším rozporovat. Jenom nesnáším Reims a nepřeju jim žádný úspěch .

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani já je nemám rád. Lonský hurá fotbal nováčka v podání Nimes, který mě dost bavil se bohužel nemohl opakovat, když jím odešel Savernier, hráč důležitý pro tým asi jako Depay pro svůj.

Reagovat
Israha

Tak u nich to bylo imho nováčkovské nadšení. Ale podobně sympaticky hraje už druhou sezonu Štrasburk a s relativně solidními výsledky. Těm fandím hodně.

Reagovat
Seydou Doumbia

I v porovnání kapacita stadionu vs kapacita v hledišti to u nich vypadá dost solidně na L1. Škoda že jím odešel Fofana do Monaca. Bez něj to asi na poháry nebude. Nemá tam nějaký Čech podíl v tom klubu?

Reagovat
Pyroman

Uvidíme během jara, je tam pár týdnů. Bordeaux by mu mělo sedět v tom, že hrají často stejně betonářsky jako Remeš, na druhou stranu tam byl jediný rozdílový hráč a v útoku to bylo hlavně o něm, Bordeaux tam těch variant má přece jenom víc.

Reagovat
Seydou Doumbia

Top 6? Kolik týmu z Francie vlastně jde do Evropy? Popřípadě někdo z pohárů? Musím si to zase oživit, vim že kdysi šel Guingamp, vítěz nebo finalista pohárů do EL. Nevím jak je to ted.

Reagovat
Israha

První tři LM, čtvrtý a vítězové obou pohárů EL. Pokud je vítěz poháru kvalifikovaný přes umístění v lize, jde pátý, případně šestý tým ligy do EL.

Reagovat
Pyroman

Jak píše Israha. Loni byla výjimečná situace, protože PSG nevyhrálo ani jeden domácí pohár, takže do pohárů šla z ligy jen Top 4. Letos bych si tipnul, že se půjde i z 6. místa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to bude ještě pořádně vyrovnaný závěr sezony. Abych začal sledovat ty zápasy druhého sledu a zjístil, kdo si to svou hrou ty poháry zaslouží nejvíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar si hraje na Zemana?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele